Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Neobvyklé chování koček

NápovědaFórum » Chování koček » Poruchy chování 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Neobvyklé chování koček
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2013 16:23 Žena Snížek [520] - Domácí kočky – Vlasy
Máme tři kocourky, z nichž jeden doslova ujíždí na okusování našich vlasů. V noci ohryzává buď moje, nebo manželovi, nebo když si sedneme do křesla, vyhoupne se Ligurek na opěradlo a žužlá a kouše. Což samozřejmě vadí proto, že vlasy souká do sebe. Nevíme, proč to dělá, neustále uhýbáme hlavami, ale on je vytrvalý. Nevíte někdo, co to může znamenat? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2013 15:42 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Maki
Tady bych asi kocoura nechal celkově prohlédnout veterinářem. Agresivita nechodí sama od sebe.
Pokud bude vše v pořádku. Doporučuji i zákon akce a reakce (dáš, dostaneš). V případě návštěvy, doporučuji zavřít rošťáka v jiné místnosti.
Kočky jsou šelmy a je potřeba tak brát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2013 12:33 Maki – I mi se zbláznil kocour, poradíte?
Mám svého miláčka 11 let, naprosto v pohodě. Jenže v srpnu se zbláznil a kousl mě tak, že jsem měla otravu krve, brala 2x antibiotika a chodila 6 týdnů na převazy. Brala jsem to, že se mu nelíbila moje návštěva. Pak jsem měla jinou návštěvu a kousl mě opět. A včera znovu! Zaútočí naprosto nečekaně, když v klidu leží bokem ode mě. Opět mám nateklou ruku. Naprosto netuším, co se mu stalo. A syn je už děsně naštvaný a mluví o tom, že ho mám nechat uspat...... Poradí mi někdo, jak z toho? Pokud jsem s ním sama, nemám problém, zaútočí jen tehdy, když někdo přijde. Nikdy to nedělal!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.11.2013 16:56 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: lena
Podle mého názoru se nemůže srovnat se ztrátou vašeho přítele a dělá vám schválnosti, to se často stává ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2013 15:56 lena – pomoc, zbláznil se mi kocour
Dobrý den, potřebovala bych radu. Mám tříletého britského vykastrovaného kocoura, který mi začal čůrat po bytě na zem. Na velkou chodí normálně na písek. Začal to dělat až po tom co jsem se odstěhovala od přítele.. trvá to už víc jak dva měsíce. Veterinářka, tvrdí, že po fyzické stránce je úplně zdravý. Prosím o radu, už nevím co s ním..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 12:54 Katha85 Re: Klára
Ahoj Klárko,

u kocourka bude asi problémů po vícero a bude potřeba jeden po druhém řešit. U škrábání jsou důležité faktory, jestli má dost velké vlastní škrabadlo, jestli má škrabadlo u dveří a jestli má dost pohybu a pozornosti (vyřeší světýlko ve tmě, za kterým se kocourek může honit). Co se čůrání týče - má čistý záchod? Má často měněné stelivo? Nemá naopak problémy s močovými kameny? Jaké papá krmivo?

Možná to bude kombinace více problémů, nebo jen málo pozornosti, popiš nám to prosím co nejdůkladněji a nevěš hlavu, něco vymyslíme :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 14:39 Klára – Prosím pomoct!!
Fotka k příspěvku Ahoj ... jsem vážně zoufalá mám dvouletého kocourka ,dovezla jsem si ho ve 4 měsících od jedné paní... (obyč. mourek) Ze začátku bylo vše fajn pak jsme ho vykastrovali aby neplakal každý večer na okně že chce ven. Po půl roce ale začalo peklo! Chodí brečí,všechno škrábe a to nejhorší chodí čůrat kam se mu zlíbí když není po jeho popř. v noci když si sním nechceme hrát. CO mám dělat ??? rosí poraďte mi někdo mám ho moc ráda ale mamka ho doma už nechce... :-O sad

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2013 15:03 D. – čůrání mimo
Musím se taky připojit s vlastní zkušeností. Mám doma čtyřletou kočičku, a o trochu mladšího kocourka. Od kočičky už mám prověřené, že čůraní mimo záchod má většinou původ v nějaké stresové situaci. Kočka takto začala čůrat na moje věci, když jsem domů přinesla kocourka, trvalo to asi dva měsíce, později stejně reagovala, když si setra přinesla domů štěně. Nyní poslední dva roky byl naprostý klid, ale před pár týdny jsem začala rekonstruovat byt a byla jsem nucena přemístit záchodky na jiné místo. Kocour na ně začal chodit, ale všimla jsem si, že často nečůrá "normálně vsedě", ale se zvednutým zadkem, jakoby si značkoval. Kočičku jsem přistihla, jak se chystá vyčurat do oblečení, ale odnesla jsem jí včas, nasypala jsem jí čisté stelivo do nového boxu, a nakonec si došla tam. Teď jsem na tři dny odjela pryč, tak jsem velice zvědavá, jaká pohroma mě doma čeká. Asi to bude chtít zase trpělivost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.10.2013 21:58 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Katha85
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2013 11:24 Katha85
S podobným problémem má dlouhodobé zkušenosti švagrová (zatím nevyřešila), označila bych jej na začátku jako kočičí hlubokou nespokojenost a následně na naučené chování.
Nespokojenost je vhodné vyřešit záhy, může se jednat o špinavý záchod, záchod na rušném místě, bolest na toalete, odejitého majitele, změnu majitele, změnu stravy, změna přístupu, kočky mají též emoce a myslím, že něco takového vyjadřuje pocit zoufalství a opuštěnosti, který může mít kvanta příčin, je třeba se do kočičky snažit vžít a ne vyvracet argumenty záchod čistý, doma s ní jsme, hraček má dost, pouornosti taky... kdyby ano, tak to nedělá, sáhněme si do svědomí...

Kočky jsou sice zvířata, ale když doma řeším nějaký problém, beru je jako lidi/děti a říkám si - proč by tohle dělalo dítě? A nemusím být extra psycholog, abych na to přišla a zatím mě tento postup nespletl. Tedy beru pouze mladší kočičku, nikoli teritoriální chování té starší.

Co se naučeného chování týče, je třeba vše vyčistit/vyměnit a zamezit na čas přístup.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 22:42 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Ola
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 15:54 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Verča
tady nejde o problém hygieny, ale o značení teritoria. Starší kočka považuje byt za své teritorium a
pokud ucítí značku jiné kočky,tak se snaží to přebít. Bude nutné vyčistit matrace nějakým prostředkem z řady pohlčovačů pachu. A pokud možno na nějaký čas zabránít kočkám ve vstupu do pokoje. Kastrací by se mohl problém vyřešit, ale není to vždy 100%. Kastrovat můžete už od 6 měsíců.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 13:34 Žena Ola [32] - Domácí kočkyRe: Verča
To je hodně nepříjemné. Pokud je to možné, zkuste změnit umístění postele. Taky můžete dát blízko postele na čas bedničku s pískem na záchod. Jakmile kočička začne čurat do postele, honem ji vezměte a dejte do bedničky s podestýlkou. Taky jsme měli malého kocourka, který takto chodil dceři do postele, dlouho u nás nevydržel, ztratilse. Před tím nebyl zvyklý na kočičí záchod.Pokud to kotě nenaučí kočka, je potřeba mít trpělivost a přeučit ho. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2013 13:11 Verča – čůrání
Ahoj všem :)
Už jsem vážně zoufalá, tak prosím o radu :( Máme asi 3letou kočičku Amálku a v srpnu jsme si donesli tehdá 3 měsíční kočičku. První dojmy starší kočičky byly hrozné. Syčeli na sebe a nemohli se vystát. Te duž je to ale v pohodě a holky si spolu i hrají :) Ale ta mladší kočička furt chodí čůrat mě nebo bráchovi do postele. Je toho trocha, takže bych řekla že je to spíše značkování nebo něco. Ted jí jsou skoro 5 měsíců a furt nám chodí do postele. Den co den většinou, to je hrůza :( Mamka už je z toho taky na větvy a bojím se, že brzo vybuchne a bude chtít dat mladší kočičku pryč :( Nastal i problém číslo dvě. :( Amálka, tedy starší kočka, začala taky čůrat do postele. Ale fakt čůrat, né značkovat. :( Malou chceme nechat vykastrovat protože doufáme, že je to jediný východisko, že s tím přestane :( Jen teda nevím co s tou Amálkou :( Věnujeme se jí, nijak ji nezanedbáváme ani nic. Furt čůrají jenom do té mé nebo občas do bráchove postele jinak nikam. Už jsme vážně zoufalé, nevíte co s tím ? :(( Děkuji předem za radu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.10.2013 19:55 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Kita
Ano může se jednat o zvyk. Původní záchod má kocourek spojen s bolestí, proto už tam chodit nechce.
Pokud je zasažen dřevěný nábytek močí, tak to nevyčistíte nikdy, doporuči ponechat záchůdek pod stolem a postupně pomalu přesouvat kousek dál, aby nepřekážel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.10.2013 10:17 Katha85
Zdravím,

pokud je zdravotně zcela v pořádku pravděpodobně v pracovně svou moč stále cítí. (Kočky mají mnohem vyvinutější čich než my), doporučuji koberec i stůl (celou pracovnu - pluchu) důkladně vyčistit(nikoli savem - to je přitahuje), následně nastříkat konkrétní místo odpuzovačem, který koupíte v obchodě s potřebami pro kočky.
Nám chodil kocour v novém bytě konat potřebu do vany, když jsem ji vyčistila saponátem chodil stále, když jsem použila jar chodit přestal a když s tím někdy začne na chalupě, opakujeme stejný čistící postup, hlavně aby pak nebyl cítit saponát a měsíc koupelnu důkladně zavíráme, poté na to kocourek zapoměl a chodil naučený jen na svůj záchudek.

I zde platí, že zvyk je železná košile.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2013 09:28 Kita – Prosba o radu při čůrání kocourů
Obracím se sem o radu na zkušené kočkaře ... máme doma 2 kocoury, jednoho obyčejného Matýska a šlechtěného ragdolla Fildu. Matýska jsme se ujali, protože ho chtěli majitelé utopit už jako kotě. Když Máťa dospěl, začal mít problémy s ledvinami a když ho to bolelo při čůrání, chodil místo na svůj kočičí záchod manželovi do pracovny pod stůl. Nechali jsme ho přeléčit, bohužel se mu to stalo za jeho život už asi 3x, kdy musel na kapačky, koupili mu další záchod do pracovny, protože na ten původní prostě chodit nechtěl. Dneska je to 5 letý vykastrovaný kocourek, má speciální granule, aby se mu neucpával močový měchýř krystalkama, víme, že je naprosto zdravotně v pořádku, ale opět chodí manželovi do pracovny čůrat pod stůl. Jsme opravdu už zoufalí, nevíte někdo, co s tím? Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2013 21:11 Sheila Re: Momi
Zkus se jí víc věnovat. Hlavně ji ven nepouštěj. Možná to pomůže ;-) Držím palce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 12:15 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci – Kočka se projevuje agresivně
Dobrý den,
mám doma skoro roční kočku a nedávno jsme si pořídili malé koťátko (kocourka), který žije venku. Vždy jak ho chodím krmit a trochu se s ním pomazlit, tak kočka mě sleduje přes okno a mňouká. Je to hrozné mňoukání. Vždy jak přijdu domů, tak na mě buď syčí nebo mě agresivním způsobem kouše, ale úplně silně. Pak je zase v pořádku a potom je zase agresivní. Myslíte, že je to závist? 8-} Rodiče mi říkají, že jak je teď vykastrovaná, tak může chodit ven. Jenže já mám strach, že přeleze plot, vyjde na cestu a přejede jí auto, protože ona ani neví, co ty auta dělají. Třeba se nechá přejet :-( Na malé kotě syčí a nechce se s ním seznámit a to je můj další problém :-( Mám o kotě taky strach, jelikož mám strach, že mu kočka třeba škrábne do oka :-( Doma kočka většinou ječí za dveřmi a škrábe nám dveře. Ve dveřích máme okénko a ona se tam těma drápkama zachytí a dívá se přes okno. Je to celé zdemolované:_( Prosím pomozte, co mám dělat? Mám kočku normálně pustit ven a doufat, že nám třeba neuteče do lesa nebo ji nepřejede auto? Máme hned za cestou les a tam je to taky nebzpečné. Pomozte prosím. Kočka je teď zatím v pohodě. Doufám, že ji to vydrží dlouho 8-} Děkuji...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.06.2013 18:14 Žena Ola [32] - Domácí kočky
Vždyť je to ještě mimino. Mějte s ním trpělivost, určitě se naučí chodit jenom na záchůdek.Někdy je dobré dávat kočičku na podestýlko jen tak, co nejčastěji. Naše koťata když byla malá, tak si tam ráda hrála :-D .Pochopitelně tam musí být čisto ahoj
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2013 17:26 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Momi
Výjimečně souhlas. Kotě bych dala pryč nejdříve ve dvou měsících. Od 6. do 8. týdne se kotě může odstavit a učí se nezávislosti na mateřském mléce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.06.2013 12:48 Žena Snížek [520] - Domácí kočkyRe: KKK
My jsme dostali našeho Matýska snad v šesti týdnech. Strašně maličký, zranitelný a ještě hloupoučký. Ač již chodil na kočkolit, nebo se spíše batolil, tak sem tam to první týden nestihl a ještě se nějaká ta nehoda stala, ale jakmile pochopil, že kočkolit je na venčení, a nožičky už nebyly tak vachrlaté, vše se srovnalo a tak po tom týdnu začal být naprosto čistotný a způsobný.

Vaše kočička to už ale uměla, tak je to jiné, možná nemá dostatečně čistý kočkolit, jak tu už bylo psáno, některé kočičky nechtějí jít na toaletu, která již předtím byla použita, byť by byly dostatečně odstraněny všechny hrudky. Rozhodně kočičku nebijte! Po každém jídle, vyspání, hře ji důsledně dávejte na kočkolit. Kočička se musí cítit v pohodě, dobře, klidně, ne být stresována a trestána, kočka není pes.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2013 12:33 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: KKK
Nemá být 2 měsiční kotě ještě u maminky, náhodou? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2013 11:47 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: KKK
Nezměnili jste stelivo, nebo nepřesunuli záchůdek? Kočka vám dává najevo, že je něco v nepořádku. Může to být i neuklizené WC, nebo nějakou nemocí. Rohodně ji nemlaťte, pokud trest totiž nenásleduje okamžitě po "akci" tak si kočka stejně neuvědomí za co to je, a zbytečně se bojí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2013 10:53 Sheila Re: KKK
Kolik je tvé čičině?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2013 10:39 KKK – zmena chovani
Ahojky vsichni chtela jsem se zeptat mam 2mesice starou kocicku.Uz kdyz jsme ji dostali tak byla vychovana a chodila na zachod.Je to fakt mazel spi dokonce s nama i v posteli ale najednou zacala kadit mimo zachod trestala jsem ji tak , ze jsem ji davala pres prdel ale byt ji taky nechci.Nevite proc to dela?Dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2013 06:00 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: Snížek
:-D Hele, my máme taky takovej větrák. Jen není takový vysoký. Naše Julča se vždy větráku bála, takže by tam v žádných okolnostech neskočila. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 20:41 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Ola
Máme také ten samý větrák jako Snížek. Okolo vrtule má kovový kryt, že se tam nic nedostane, tedy nic podstatného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 17:27 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci
:-) Já vím, to vedro je hrůza. Včera jsme jeli s Jůlinkou do veta a chůdaček ona v přepravce dýchala jak pejsek :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 16:19 Žena Snížek [520] - Domácí kočkyRe: Ola
Fotka k příspěvku Neskáčí, protože má kryt. Ale musí jet na nejvyšší rychlost, ani to však nestačí. rozzureny

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 15:53 Žena Ola [32] - Domácí kočky
A oni na ten větřák neskáčou ? Mám strach ho zapnout, aby nestrčili čumáčky nebo tlapky do roztočených vrtulí. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 15:41 Žena Snížek [520] - Domácí kočky
Raději jsem šla z práce dřív, kocourci rozpláclí na podlaze, ale k jídlu se vrhli. Namočila jsem jim pacinky a potom namočenýma rukama jen slabě přetřela srst za krčky, na čumáčku a malinko na hlavičce mezi ušiskama. Nevím, jak více jim ulevit. Misky s vodou mají také všude po bytě, ale nezdá se mi, že by pili více. Slunce sem, naštěstí, nejde, ale vedro je pekelné. Nebýt větráku, asi bychom odtud utekli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 12:45 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Piky
Tak teď jsem četla článek, kde píšou co s těmi našimi mazlíky.
Pokud je zvíře přehřáté, zabalte ho do mokré, studené (ale ne ledové!) deky, stejně tak polévání ledovou vodou nebo podávání ledové vody k pití není vhodné. Vše musí být vždy jen studené, a hlavně postupné!
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 12:17 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Snížek
Řeším úplně ten samý problém. V bytě horko k padnutí, kočka chudák určitě trpí - je to mainka. Také jsem uvažovala o namočení. Nenamáčela bych ji celou, jen tlapky a vodou v ruce otřít čumáček, jen nevím jestli jí pak spíše není větší horko, jak se ta voda bude odpařovat. Dala jsem jí po bytě mističky s vodou a máme puštěný větrák (také nemám klimatizaci). Snad to přežijeme ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 11:26 Žena Ola [32] - Domácí kočky
Tak to nevadí ;-) úplně malinko ji nic neudělá :-) nechej ji vodičku někdo blízko, aby se mohla kdykoliv napít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 11:01 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: Ola
Ale bylo toho úplně malilinko, jen aby to zlepšilo chuť. Nic jiného jsem neměla. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 10:59 Žena Ola [32] - Domácí kočky
Obyčejné mlíko ji nedávejte, z toho by mohla mít průjem. Pokud nemáte kočičí mlíko, potom je možno neslazené kondenzované mlíko zředit převařenou vodou tak 2 díly vody a jeden díl mlíka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 09:05 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: Ola
Ona se napila trochu vody a v ní bylo tršku mléka. Ráno snědla trochu kapsičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 08:08 Žena Ola [32] - Domácí kočkyRe: Momi
Nechte ji v klidu, spíše ji dávejte hodně pít. Je fakt moc velké horko. Rozestavět po bytě nádoby s vodou, aby se mohla napít kdy chce. pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 07:45 Žena Snížek [520] - Domácí kočky – Dotaz na chování koček ve vedru
Ahoj, měla bych dotaz. Máme tři kocourky a bydlíme v horkém domě ve středu města. Kocourci jsou z vedra hrozně otrávení, hrají si jen v noci, přes den naštvaně mňoukají, vyhledávají studené kachlíčky, kde se ale stejně neochladí. Jeden kocourek je velmi chundelatý a je na něm vidět, že vedro, máme v bytě 34°C, mu radost nedělá. Zapnula jsem větrák, ale trošku se bojím o jejich oči a uši, i když se většinou drží při zemi a moc po výškách neskáčí, tak by na průvan přijít neměli. Klimatizaci nemáme. Napadlo mne je lehce namočit, nechci je přímo koupat, jenže to si potom tak čistí srst, že zase slížou velké množství chlupů. Pacinky mají horké a já nevím, jak jim trošku ulevit. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 05:29 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci
Dneska ráno se schovala za gauč, myslíte, že by za chvíli už mohla vylézt? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2013 20:08 Žena Ola [32] - Domácí kočky
Nebojte se. Po narkoze bude omámená, bude se motat, bude si hledat nějaké skyté místečko. Z toho se vyspí. Zítra ji už bude líp ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2013 17:05 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci
Moje kočka se právě teď probouzí z narkózy, a schovala se nám za gauč :-( Děsí mě, že má studené tlapky, mám o ní starost :-( Co to může znamenat? Je to u kastrovaných a probouzejících se koček po kastraci normální? Děkuji.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 20:05 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: Ola
Děkujeme! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 15:04 Žena Ola [32] - Domácí kočky
Ať vám to dobře dopadne ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 13:36 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: Ola
Taky mě to celkem vzalo - v knížce jsem se dočetla, že kocouři značkují, kočky mrouskají. A pak se jdu kouknout na web a tam píšou, že značkovat můžou i kočičky coze V úterý jdeme na kastraci, tak nám držte pacičky a palečky.

OLA: Máme úplně ten samý problém jak popisujete, ale teď už asi chodí na svůj protože jdem už žádnou loužičku nenašla...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 09:17 Žena Ola [32] - Domácí kočky
myslím, že značkuje, chrání si své teritorium. Já mám s naší kočku Elou ten problém pořád. Pár dní je klid a pak se někam vyčurá, pochopitelně na svoje oblíbené místa. no nadšená tím teda nejsem.v knížce o chovu koček jsem se dočetla, že značkují i kočky. Naší kocourci s tím problém nemají, ale ona ano. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2013 21:47 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci
Tak dneska je ji odpoledne navedla na její WC a vyčůrala se tam! potlesk teď do večera jsem žádnou loužičku nezaznamenala. Takže asi to byla jen náhoda stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2013 14:15 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočkyRe: Momi
Tak to ze je doma neznamena ze nemuze byt nemocna.. hmm Jinak to ze vykonava ppotrebu jinde nez by mela to si myslim ze je znackovani.. ted ty dva dny budou asi pro vas kriticke. Ale jak i nam rikala pani dokotorka-kdyz jste to vydrzeli tak dlouho tak par dni uz to taky vydrzite ne?
Jinak drzim palecky aby se nezacla mrouskat, jinak kastrace by mela byt odlozena.. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2013 13:22 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci
Moje kočka začala čůrat mimo záchod sad nevím z jakého důvodu, protože dneska ráno ještě čůrala do svého sad Dneska dopoledne to začala dělat. Nemůže být nemocná, protože vůbec nechodí ven. Na kastraci jdeme za 2 dny a pořád si myslím, že značkuje tone Vždy čůrá na ty stejná sama místa. Napoprvé čůrala při dveřích a teď si našla nová místa. Je to velice divné tone Myslíte, že může značkovat? Mám strach, že rodiče kočku vyhodí ven sad Děkuji.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 16

Zpět na obsah sekce Chování koček • Zobrazeno 3002x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/198-neobvykle-chovani-kocek?od=184