Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Neobvyklé chování koček

 

NápovědaFórum » Chování koček » Poruchy chování 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Neobvyklé chování koček
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2016 08:40 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Kateřina
to je normální chování, pokud není kocour kastrovaný, tak se nesmí k březí samici či koťatům přiblížit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2016 16:39 Kateřina – Moje kočky
Mám kocoura Garflieda (nar. duben 2015), a kočku Wendy (nar. květen 2015), když byli malí tak se měli rádi, ale Wendy teď bude mít koťata a Garflied se k ní nemuže ani přiblížit, když jsem jim dávala granule tak Wendy strašně syčela a nechtěla, aby se k ní Garflied přiblížil, nevím co s ní je ?, předem děkuji za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2016 19:07 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Šárka
Něco se jim nelíbí, protestují tímto způsobem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2016 10:50 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: David
kolik mu je? Je kastrovaný?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2016 13:15 David
Ahoj chci se zeptat neví někdo co znamená, když můj kocour vydává zvuky jakože mluví a druhá věc stále za mnou chodí jako ocásek. Kůli jídlu to myslím si není dělá to stále pořád, když je doma. Děkuji za odpověď :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 18:02 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočkyRe: Šárka
S tím jsme měli v "mládí" také problém.. Ten jsme úplně vyřešili kastrací, není tomu tak i u vás?? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 07:30 Šárka – Čůráním do postele
Fotka k příspěvku Dobrý den. Poprosím o pomoc či radu. Naše dvě kočky domácí (máme je z útulku) nám čúrají do peřin a na sedačku. Pravidelně jim měníme písek v záchodě. Je to velmi nepříjemné, stále peru povlečení, potahy matrace.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2016 11:30 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: venca
To ne, u koček se onemocnění projevuje následovně: zvíře náhle padne na bok, má neovladatelné křeče ve svalech, je v bezvědomí, klepe se, u pusy se kočce tvoří pěna, svěrače se uvolňují a z toho důvodu se kočka často při epileptickém záchvatu pomočí či pokálí. (převzato z miciny.cz)

Nemáte nějakou pokojovouo kytku kterou kouše? Tohle co popisujete dělají kočky pokud snědí něco co je hořké (třeba prášek)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2016 12:36 venca
Dobrý den, prosil bych o řadu.. mám 2 ročního kastrovaneho kocoura cca. Posledních pár dní dostává ošklivé záchvaty a slynění doprovázející zbesilim běhánim po pokoji..plus ještě k tomu je v brzkych ranních hodinách akční, tak jak jsem to u něj ještě neviděl...dokonce na mne i zaútočil a kousnul mě do ruky...mohli by se jednat o epilepsii? ( je pravda, že v poslední době jsme se fakt hodně stěhovali ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2016 12:58 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Timmea
hmm... tak pokud není žádný zdravotní problém, pak bych to asi baral jen jako poněkud zvláštní chování
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2016 22:08 Timmea – Atypický posed
Hezký večer,
nesetkal jste se někdo s atypickým posedem u kočky? Konkrétně sedmiměsíční kocourek sedí předními tlapkami na zemi, celou přední část těla přikrčí dolů a na zadních nožičkách stojí. Jakoby seděl "obráceně" přední má dole, zadní nahoře. Vydrží to v klidu hodinu. Chodí s vyklenutým hřbetem směrem nahoru. Když leží a nespí, často se převaluje z jedné strany na druhou. Často se protahuje. Apetit má velký, hraje si. Je to zachráněný nalezenec, takže o původu nic nevím. Mám ho od malého kotěte, takhle se chová poslední dva měsíce. Už ho vyšetřovali dva veterináři, ale neshledali nic divného, kromě jeho posedu. Děkuju za každou radu ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2016 11:03 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Tiss
zkuste sehnat Pist Vaek nebo BIODOR® ANIMAL
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2016 15:11 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Tiss
Mám obavu, že problém je neodstranitelný, pouze částečně vyčichne, my máme takhle označený kufr :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2016 14:24 Žena Tiss [1]
Dobrý den, prosím o trochu netypickou radu. Mám dva kluky a už nám začínají značkovat. Problém je že se jim povedlo mi teď značkovat nové boty (přítel zapomněl zavřít botník :-) ).
Napadá někoho jak to vyčistit jestli to půjde? Umělá kůže a uvnitř umělý kožíšek (jsou zimní).
Hledám po netu jak blázen a nemůžu najít žádný tip.
Pro Alenu určitě už začíná mít touhy. Třeba to skončí jen tím mňoukáním. První kocourek mi vůbec neznačkoval i přes to že nebyl kastrovaný, ale hulákal jak na lesy :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.02.2016 10:46 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: holisek
souhlas, mladej mrouká :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2016 10:37 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Alena
Já bych řekla, že by chtěl kočku :-) věk na to má
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.02.2016 13:42 Alena – Náš kocour dostal "rapla"
Dobrý den, prosím o radu. Máme 9 měsíčního kocourka. Bydlí s námi v bytě, a řekla bych že má vše na co si vzpomene. Ale asi tak před 2 měsíci se začal chovat divně. Pořád přechází nebo pobýhá po bytě, a mňouká, ale to není ani mňoukání, je to strašně žalostné. Ale záchůdek má čistý, a jídlo má také stále. Navíc když má hlad tak si o to řekne, úplně jinak. Nikde nic nepočůrává, neničí. Chodí se k nám mazlit jako vždy, a velice rád si hraje. Jen to mňoukání, už to je neúsnosné. Dokonce si stěžují i sousedé. . . Trávíme s ním mnoho času, málo kdy je sám doma. Prosím o radu, čím by to mohlo být, děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.02.2016 13:20 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Igor
Jak kolečka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.02.2016 15:41 Igor – Kocka
Moji kocce je uz 20 let ale ted zacala porad chodit po byte a delat kolecka na miste a jde zas zpatky nevite co by to mohlo znamenat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.12.2015 02:56 M Re: Pan M
Kočka sedá na notebook,jelikož cítí teplo anebo tím dává najevo samotu.Nejspíše trávite více času na notebooku?Možná by potřebovala změnu v bytě ,nějakou úpravu novinku anebo pořídit jí další kočičku,ale ..mohou ze začatku na sebe vrčet a záleží i na reakci majitele...Největší chyba je se zlobit na kočku,která tam žije x měsíců a nováčka litovat ,zabavovat obě kočičky stejně a chválit obě ,oni si mezi sebou za pár dní vše vyjasní.Neobvyklé chování je důsledek našeho chování .Zapomínáme na to hlavní ,že je to šelma,která je svá :-)

Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2015 22:59 Adušta – Sám doma...
Dobry den, mame 5ti leteho kastrovaneho kocoura jmenem Maylo a ted nam tedy dava zabrat sad v dubnu jsme si poridili novou sedacku, kterou si hned oblibil i nas kocour, vse bylo v poradku obcas zaskrabal roh, ale stim jsme pocitali. Bohuzel v srpnu nam na ni zacal chodit curat, spoustec bylo urcite to, ze byl pres leto vice sam doma nez obvykle. Od te doby co to udelal tak jsme nechali sedacku vycistit a vice jsme se mu venovali ale po tydnu od vycisteni to udelal zas kdyz jsme byli v praci. Uz jsme si domu koupili i vysavac na cisteni calouneni za nemale penize a opakovane vycistili a stejne to dela. Jsme opravdu zoufali, do prace chodit musime ale tohle uz je k nevydrzeni. Prosim poradte nekdo jak tohle resit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2015 10:23 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Sarka
hmmm... tak s tím jsem se ještě nesetkal. Většinou košky koušou oblečení, či bavlněné deky a pelíšky, ale takhle?? No vypadá to na nějaý druh obsese.... veterináře už jste se ptala??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.09.2015 13:09 Sarka – Kousání všeho.
Ahojky vsem miluvnikum kocicek... Mam takovy problem a uz nevim, jak ho resit.. Mam rok a pul starou kocicku a odmalicka nam vse kouse.. Drive sem to davala za vinu tomu, ze ji treba rostou zoubky a ma potrebu vse kousat.. Pak to delala pri mrouskani, po kastraci se to malicko zlepsilo, ale stale na vse chodi.. Kabely, stul, zed, skrine, zidle, postel, lampicka.... At je to cokoliv z cehokoliv.. Zaluzie nejsou vyjimkou... ;) ma nekdo nejake podobne zkusenosti s kocickou? Nasel by se nekdo, kdo by poradil, jak s timto problemem nalozit???? Predem moc dekuji za odpovedi!!!!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2015 19:44 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Karolína
Něco se mu nelíbí, asi u vás nastala nějaká změna, která se mu nelíbí. Prostě se vám mstí. :-) Nám Monty čúrá do postele, když se mu něco nelíbí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2015 10:10 Karolína – kocourkovo zlobení
Ahoj,
mám problém a prosím moc o radu. Pořídili jsme si s přítelem kocourka. Je mu pět měsíců. Nejprve jsem byla nadšená jak rychle se naučil na kočičí záchod. Nikdy nešel jinam než právě na svůj záchod. Posledních čtrnáct dní ale najednou z ničeho nic začal chodit čůrat na gauč. Vůbec nevím proč. Nic nepomáhá. Pokaždé, když ho přistihnu, mu v tom vymáchám čumáček a položím ho na jeho kočičí wc. Zatím bez výsledku. Na radu jedné známé jsme celý gauč pořádně posypali pepřem a chilli. Ani to mu ale nijak zvlášť neva. Zatímco my s přítelem se můžem ukýchat, kocourek se tam jde v pohodě vyčůrat...
Netuším ani proč to dělá, ani jak ho to odnaučit.
Budu ráda za jakoukoli radu.
K.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.07.2015 13:40 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: holisek
jj, nevoní jí....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   31.05.2015 18:48 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Ergie
Typuji, že jí váš přítel není sympatický :-) U koček je to stejné jako u lidí hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2015 23:08 Ergie – ?
Dobry den. Obracim se na vas s otazkou ohledne noveho prirustku. Ujala jsem se kamaradovy cca 2lete kocicky. Je to muj milacek, jen pritelovi se hrozne vyhejba obloukem. Se mnou si lehne kamkoliv i kdyz je hluk z venku tak ji to je v celku jedno,ale jakmile je doma pritel, tak se schovava, vyhyba se mu a pokazdy kdyz se vratim domu a je pritel doma tak ji musim zavolat aby vylezla ven. Jinak me vzdy vita u dveri kdyz je doma sama. Cim to muze byt?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2015 14:12 Žena evik [224] - Domácí kočky
A k tomu kousání- některé kočičky koušou, když je hladíte na břiše, jsou na to háklivé, jinak když to je jemně, tak já to beru jako projev náklonnosti k Vám :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2015 14:07 Žena evik [224] - Domácí kočkyRe: Zdenka
Jojo, vybrala si Vás . Cítí spřízněnou duši :-) . Kája za mnou taky všude chodí, ať se hnu, kam se hnu. Asi se micinka blízko Vás cítí v bezpečí :-) . Moc moc moc moc moc se za ni za chudáčka přimlouvám, aby u Vás našla azyl jako Kája s Lucinkou u mně...... Eva love
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.04.2015 20:09 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Zdenka
Asi si vás vybrala :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2015 10:09 Zdenka – Přitoulaná kočka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, přitoulala se k nám kočka. Nejdřív byla plachá. No, dala jsem jí najíst a asi se jí už nezbavíme. jenže ona je jak pejsek, všude za mnou chodí, když půjdu 10x sem a tam po dvoře pořád jde za mnou. Neustále mňouká když zrovna nespí a lísá se, když ji ale hladím, často se ožene a jemňounce kousne. Možná se mrouská..jakoby mi neco chtěla říct.. nevím, nejsem chovatlka koček,domů ji nechci, ale ona chce:)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2015 22:53 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Katka
vytrhává, nebo jen olizuje?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2015 07:01 Katka – kocour vytrhává chlupy jinému
Ahoj, mám mainskou a ještě ragdola. RAgdol je starší a dost opečovává našeho mladšího mainaka. oba jsou to kocouři, ale občas za nim jen tak přijde a vytrhává mu chlupy nevíte proč?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.01.2015 10:58 Žena wanesaa [8] - Ocicat a Sejšeský kocour
Na co si pořizujete kočku,když jí pak vrazíte do klece???Kočka potřebuje volnost,nebo se z ní stane nervozní tvoreček,vystrašený....Kočka není hlodavec!!!!Toto se jen tak nevidí...chudák kočička..
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.01.2015 09:02 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: kocicak96
To nemyslíte vážně, že ne? Jak by se asi líbilo v kleci vám?
Ale předpokládám, že tenhle dotaz je jen pokřivenou zábavou nějakého méně vzdělaného člověka nebo puberťáků a chce právě vyvolat ty pohoršené komentáře aby se u toho mohl bavit. no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.01.2015 17:20 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: kocicak96
Jak jsem jednou už napsala - kočka není andulka. Pokud ho chcete nechávat v kleci, tak ho raději darujte hodným lidem, kteří mu dopřejí volný pohyb. Možná, že i útulek by byl pro něj lepší :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 18:06 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: kocicak96
z klícky??? kočku???? to snad ne tone to čeho se dopouštíte je týrání zvířat, i když se vám může zdát že je to pro jeho dobro
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2015 17:18 kocicak96 – Darenek si vyškrábává chlupy a vykusuje
Ahojíky, Darenek si začal v klícce vytrhávat a vykusivat chloupky a taky strašně přibral už ani po mřížce neleze co mu muze bejt? :-( Máme ho na pár minut denne začít pouštět z klícky ven? Moc se nam do toho nechce všechno trhá a kouše muselo by to byt na par minut max 5 denne nebo za tyden kazdy den na minutu co rikate?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.01.2015 09:19 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Linda
v první řadě vyšetřit u veterináře, pak zkusit vyměnit kočkolit. Jinak malá koťata dětem do ruky nepatří tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 22:19 Linda – Kotě má asi trauma na chce chodit na záchod
Ahoj chtěla jdem se zeptat náš kocoure měl ze sousedovic kočkou koťata jedno sme si vzaly.
Koťátko chodilo normálně na Písek pak dorazila teta se 3 malejma holkama nejstarší je 10 a vyváděli s ní různé vylomeniny. Kotě od té doby chodí na záchod kam se mu zachce a nejraději vedle mísi co s tim nam dělat? Kdyžtak mi pište na email 13linda14@seznam.cz
Předem děkuji za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   03.01.2015 11:37 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Piky
jj, jedině přivírat.... mě už taky kolikrát psaly na skype, nebo otočily obrazovku vzhůru nohama.... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   03.01.2015 10:45 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Pan M
Na noťas leze proto, protože hřeje. Odnaučit ji to bude chtít pevné nervy, moje potvůrka to dělá taky, nejdřív jsem jen zvyšovala hlas. Pak když mi tam zmáčkla cosi a rozhodila mi počítač, tak, že jsem dlouho hledala jak to udělala, a to se prací přes počítač živím, tak jsem ji i plácala. Ale to uděláte a za pět minut je tam znovu. Samozřejmě to nevydržím a znovu ji neplácnu, no a pak to mám. Chce to asi fakt vydržet.
Jinak dobrá rada je, přivřít víko. To aslespoň mě nezavře a nemůže na klávesnici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2015 23:54 Pan M – Kočka mi sedá na notebook
Ahoj, mám problém se svojí kočkou.
Často když sedím u notebooku kočka mi sedá na klíně a nebo v rohu stolu (má tam svůj pelíšek).
Problém nastává když odejdu ona si sedna na klávesnici mého notebooku.
Když se jí snažim odehnat je na mě i agresivní. Dokonce mě škrábla (což naposled udělala jako malé kotě při hraní).
I když jí odeženu zachvíli je tam zase. Nevím proč si to tam nárokuje.
Nikdy předtím mi tam nelezla až asi na začátku týdne začala. Zatím jsem to ignoroval, ale už mě štve že jí musím pokaždé odhánět. Co s ní mam dělat ?


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.12.2014 08:58 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: barbora
no může to být vynucování si pozornosti a nebo také problém s ledvinami
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2014 08:42 barbora – divné chování
dobrý den, chtěla bych se poptat jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Mám už starší perskou kočku a v poslední době začala čůrat kde si vzpomene. Nejdřív začala čůrat jenom mě do postele, ale veterinářka nám řekla,že je to její reakce na mé nespání v této posteli. Prej je smutná ,že už nespávám tak často doma(jsem na kolejích)ale poslední dobou začala čůrat kde se jí zachce. Klidně se mi vyčůrá na papíry když sedím vedle ní. Potřebovala bych zjistit jestli někdo nemá podobnou zkušenost s divným chováním kočky ? :)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2014 07:28 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: pandora68
doporučil bych ještě preventivní vyšetřen u veterináře
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 07:31 pandora68 Re: smula
nejsem si vědoma jakékoliv zásadní změny, krmení ve stardardních zavedených značkách , granule i kapsičky, jiné zvíře nepřibylo, nábytek na místě, jenom naše starší fenka onemocněla Cushingovým syndromem a dostává léky,viditelně netrpí ,eventuelní nervozita kolem nemocného psa by se koček neměla týkat, ty nijak nestrádají...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.08.2014 14:10 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: pandora68
Dobrý den, v drtivé většině o emoce jde. Ona tím dává signál, něco se jí nelíbí. Těžko říct. Nezměnilo se u vás něco? Přestavený nábytek, jiné krmivo....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2014 12:47 pandora68 Re: holisek
... po třech letech spolužítí? S touhle nezdobou začala tak před půl rokem, do té doby v pořádku.Přivezli jsme ji před třemi lety jako dospělou, odstraněnou z chovu do kolektivu dvou dospělých koček a dvou malých pejsků.Naší pozornosti a péče si užívá všech pět zvířátek stejně, jsem doma, každá se příjde pomazlit kdy chce, i ta velká trubka, mám pocit, že o emoce zde nejde... coze

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 16

Zpět na obsah sekce Chování koček • Zobrazeno 2975x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/198-neobvykle-chovani-kocek?od=51