Krmivo pro kočky
Neříkáte mi žádnou novinku, ale myslím si, že naše Milky rozhodně nestrádá, má maso nebo konzervu každý druhý den. Navíc si myslím, že je každého věc, jak své zvíře krmí. Některé boje jsou marné a pokud někdo chce třeba krmit kočku pouze granulemi Whiskas, tak ať, některým lidem to nevysvětlíte. My měli s Milky problém, když jsme si ji vyzali domů, měla střevní infekci, takže léčba a veterinární výživa byla nutností.
A nemyslete, si, že si myslím, že kočce stačí granule, jen jí prostě maso opravdu nedávám každý den. I když uzené rybky v tresce dostává každý den, ale to je jen zanedbatelné množství. Konzervy se snažím kupovat co nejvíce od Schesir nebo Brit care a masíčko vařené dostává pokaždé, když se u nás vaří. Jen prostě to syrové se mi příčí jí to dát, už jen kvůli těm infekcím a střevím potížím. Nikdy si člověk nemůže být jistý.
Základem je maso, takže konzervy, vařené, syrové, pak teprve granule.
Dejte si prosím tu práci a najděte si na netu základy výživy koček.
Granule jsou totiž z drtivé většiny tvořeny obilovinami.
Na téma granulí, jejich složení a výživových hodnot jsem tu už články psal,
stačí si je přečíst.
To nebyla reakce na Váš příspěvek, ale na příspěvek uživatele Smula
A kdo říká, že ji krmím jen granulemi?
Dostává i konzervy či kapsičky a když vařím maso nebo peču rybu, dělám i pár kousku nesolených kousků i pro ni.
Jen syrové maso ji nedávám a dávat ani nebudu.
Tak čím krmíte kočku vy? Já krmím kočky pořád granulemi a jako palskem ji kupuji konzervu, paštiku atd. někdy i masem. Nechápu proč by granule bylo doplnkové krmivo.Kolik lidí krmí kočky granulemi
to vážně nechápu
Granule by měly být pouze doplňkovým krmivem. Kočka je masožravec. Koně se taky nekrmí mletým masem.....
Tak Milky má prakticky taky stejné krmivo už od doby co je s námi, jen obměňujeme příchuť konzerviček a kapsiček a občas nějakou tu mlsku dostane. Ale taky třeba když ji nasypu granulky tak k tomu čichne a začne to "zahrabávat" a jde pryč, ale nechám ji to tam a až má opravdu hlad takto stejně sní. A ke granulkám má přístup celý den, nikdy nesní celou denní dávku najednou a někdy ani za celý den, jí když se jí chce.
Já myslím, že tím nic nezkazíš, taky jsme to Milkýšce míchali, ale granule žrala i bez konzervy. Teď už jí dávám konzervy zvlášť.
Kazda kocka ma jine chute, takze kdyz to nezkusis tak to nezjistis..
Hezký den, můžu kočce míchát granule s konzervou? Myslím si, že by mněla větší chuť k jídlu. Náš kocour samotné granule moc nechce možna mu budou chutnat jiné, ale aby to dojedl musím vymyslet nějaké řešení.
Díky za vaše odpovědi
0 21.07.2012 17:32 Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci Náš Mikeš má alergii na žrádlo a jeho kapsičky s dietou od Hill´s stojí cca 30Kč. Jinak kvalitní (90% masa) konzervy má Ontario, Animonda taky výborná..
0 21.07.2012 06:17 Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci Brit Care má dobré kapsičky
www.dobre-krmeni.cz/…/ i konzervy
krmeni.cz/… a naše nejoblíbenější jsou konzervičiky
www.vivarium.cz/… jsou plné masa, žádná hnědá omáčka a nádherně voní, ale jsou poměrně drahé, můžeš to třeba koupit jen občas jako dárek
jinak kvalitních a dobrých věcí pro kočičky je spoustu, stačí se třeba poradit u veterináře nebo ve zverimexu
ja kupujem whiska, kitekat, a nejake z choproduktu, no a granule friskies alebo eminent, tuším
A co kupujete za velice kvalitni a drahe kapsicky??
nebude to nic extra, ale určitě to venkovní kočičce bude stačit
) a občas jí můžeš dát kousek masíčka
Nemáte někdo zkušenosti s krmivem PETTY? Je to plus minus dobré pro venkovní kočku, která si obstará každý den myš a dostane pak všechny důležite živiny? Prosím já nemůžu kočce kupovat superprémiova krmiva
. Jaké kupujete pro vaší venkovní kočičku granule? Děkuji za vaše odpovědi.
No, právě to jsem měla na mysli
Davemarkiit napsala: My dáváme naší Milkýšce Royal Canin občas mícháme s Pro Planem nebo Hill'skama. Jednou jsme k nim přímichali i Mícu. Tu jsem koupila i pro venkovní kočky od maminky mého přítele, ale ty mají celý živoz jen Whiskas a jsou už asi příliš zvyklé na tu slanou chuť a Mícu žrát moc nechtěli.
Asi Mícu nechtějí, protože není slaná
My take krmíme Whiskasem
Ahojky, tak my kupujeme whiskas pro kotata s mlecnymi polstarky a jeste perfect fit pro kotata. Myslim ze je to lepsi nez granulky obycejne.. Ale slysela jsem ze Brit Care granulky taky nejsou spatne..
ale zase drazsi.. Zalezi jakou cenou kategorii si predstavujete..
Dobrý den znáte nějaké kvalitnější ne moc drahé krmivo pro venkovní kočku? Pokud ano tak sem napište
Jaké granulky chutnají vašim kočičkám?
papá ako prasiatko
Náš Jinx papal před kastrací Brit care kitten. Ty granulky mu moc chutnaly. Po kastraci jsem mu koupila Brit care castrate a ty mu moc nejedou. Doufám, že se rozbaští, protože jsem mu koupila 7,5Kg balení v domění, že mu budou chutnat jako ty kotěcí od stejné značky.
Podívej se do sekce Výrobky, obsahuje rozsáhlý seznam krmiv se zkušenostmi uživatelů.
ono je to fuk, já dávám RC indoor a všichni spokojeni
0 23.02.2012 12:16 Klára – kastrovaný britský
Chtěla bych se zeptat, jaké krmivo dávat kocourovi, když se ho chystáme vykastrovat...? Do teď jsme dávali Fitmin pro koťata, ale hrozně mu smrdělo z huby, na doporučení jsme změnili krmivo na Royal Canin Kitten, to vypadá že mu vyhovuje... Chtěla bych v RC pokračovat, nevím ale, jestli mu dávat potom přímo pro britky nebo pro kastráty..? v komentářích níže koukám, že to pro kastráty jim asi moc nechutná
Děkuji
Náš Bobeš měl od mala RC pro britské kočky, teď má stejný RC pro kastráty jako
Tví miláčci a dělá úplně stejné blééééé.
Tak to máte pravdu, můj první kocour ACANU miloval,ale byl snad jediný ze všech koček, co znám.
Moje nynější kočky by bohužel kupovaly WHISKAS
.
Akana je složením vůbec nejlepší krmivo na našem trhu, bohužel většina koček
ho nežere .
Ještě ke krmivu ACANA - je velice dobré a svého času mělo největší podíl masa ze všech krmiv na trhu. Ale pokud ho budete zkoušet, tak opatrně s ním,jeho holistická řada může u kočky vyvolat průjem, ale je to individuální. Víte, ona si ale vaše kočka stejně nakonec vybere, to co jí chutná a vy s tím moc nenaděláte...
Krmivo K-9 by nemělo být tak špatné, ale přece jen je méně známé... Výrazně lepší - a také výrazně dražší -jsou krmiva výběrová, Hils, Acana, ProPlan atd. Podle výsledků v časopise D-TEST jsou nejlepší ROYAL CANIN a Science Plan(snad to píšu dobře, ten test jsem si pročítala před rokem a ta krmiva sice na kouknutí poznám, ale možná je teď komolím). Kupodivu velmi dobré složení - na úrovni tří nejlepších - mělo krmení CANABA ze supermarketu LIEDL. I když já teď kupuju na veterině krmivo APETIT, není drahé, není přibarvované a kočky ho milují.
složení neznám, přiložte ho k dotazu
0 29.01.2012 15:44 Viky – K-9 Adult Perfektion Cat 12 kg
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zdali máte někdo zkušenosti s těmito granulemi: K-9 Adult Perfektion Cat 12 kg ? Co si myslíte o jejich složení ? Příjdou Vám jako kvalitní granule ? Děkuju za Váš názor
0 26.09.2011 08:53 lucifirekzraje –
Re: smula No jsou to větší granule. A kocourovi to viditelně chutná,ale ta naše mlsná mrška nad vším v poslední době ohrnuje nos
Už nevím co s tím
Konzervičky ji taky nejedou. Byly jsme i u veta,ale nic nezjistil - už si s ní vážně nevím rady
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 14 15
Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 3537x