Kde? Například v sušené formě? Syrové se do výrobníku dává jen na zlepšení chuti a na aroma. Jinak by to nezpracoval, moučka je nadrcené maso, tam bych žádný problém neviděla, když identifikovaná. U těch nejlepší je 80% živočišných a 20% rostliných bílkovin (Orijen vám asi nic neříká...) Obilný šrot už se do granulí dívat nemusí, stejně dobře poslouží brambory nebo batáty a jsou o 70% stravitelnější než kukuřice a pšenice, navíc nejsou to alergeny. Rýže a oves nejsou špatné, jsou hypoalergenní a jsou více ztravitelnější, stejně by tam toho nemělo být moc. A granule grain free už se sem dováží hodně dlouho (Taste of the Wild, bezobilná Acana, Orijen atd..) Základní Acana se poněkud změnila to máte pravdu, ale pro kočky se prodává už bez obilovin pokud vím a ta je o dvě třídy výše ;) Nemáte pravdu, už není na špičce, teď se tam drží Orijen s Acanou a za studena lisovaná krmiva (ovšem tam to ještě není dokonalé co se týče složení, ovšem lepší se to, ale je to jen pro psy, to jsem se trošku vyhla tématu).
Myslím, že rozdíl je zřejmý..
RC British Shorthair 10kg (127 Kč/kg):
Dehydrované drůbeží maso, rýže, živočišné tuky, rostlinný proteinový izolát *, kukuřice, rostlinné vlákniny, kukuřičný lepek, hydrolyzované živočišné proteiny, čekanková drť, minerální látky, L-lysin, sojový olej, rybí tuk, fosforečnansodný, vaječný prášek, fruktooligosacharidy (FOS), DL-methionin, hydrolyzované pivovarské kvasnice (zdroj mannooligosacharidů), taurin, brutnákový olej, hydrolyzované skořápky korýšů (zdroj glukosaminu), extrakt z měsíčku lékařského (zdroj luteinu), L-karnitin, hydrolyzovaná chrupavka (zdroj chondroitinu).
Taste of the Wild Canyon River 6,8kg (115 Kč/kg):
Pstruh, moučka z ryb (lovených v oceánu), sladké brambory, brambory, hrachová bílkovina, bramborový protein, canola olej, uzený losos, přírodní aroma, cholin chlorid, DL-methionin, taurin, sušený kořen čekanky, rajčata, borůvky, maliny, Extrakt z juky, Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei a Lactobacillus plantarum, sušené Trichoderma longibrachiatum, zinek proteinát, vitamin E doplněk, niacin, mangan proteinát, proteinát mědi, zinku sulfát, síran manganatý, síran měďnatý, thiamin (vitamin B1), vitamin A doplněk, biotin, jodid draselný, pantothenát vápenatý, riboflavin (vitamin B2), pyridoxin hydrochlorid (vitamin B6), vitamin B12, oxid manganatý, seleničitan sodný, vitamin D doplněk, kyselina listová.
Jsou samozřejmě i lepší krmiva jako Orijen, ale ty vyjdou o hodně dráž, protože tam už je opravdová kvalita a za kvalitu se musí platit. Ale kdybych si měla vybrat, mezi těmito krmivy, tak si vyberu TOTW, protože tam maso je a definované, ne jen napsané drůbeží maso a nevíte z jakého opeřence to je. A je obsaženo i dále.. Vidíte tam někde nějakou obilovinu? Já teda ne.. No a cena
Dokonce je to levnější než ten slavný Royal...
Omlouvám se, ale článek si nejspíš nepřečtu, protože nelze otevřít
Tímto bych chtěla skončit s diskuzí, protože mě to věčné dohadování nebaví, ale vždy mi hne žlučí, když se začátečníkům doporučují takové hnusy a o jiných granulí tyu grain free nepadne ani půl slova, tudíž moje příspěvky jsou jen a jen pro začátečníky, kteří se v krmivu nevyznají ;)
Mějte se dobře a kočičákům zdar!