Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Kastrace

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Kastrace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 09:08 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci – Pruban
Zdravím všechny,
naše kočička je druhý den po kastraci a všimla jsem si, že si začíná kousat stehy. Chtěla bych ji koupit pruban, ale nevím jakou velikost. Jaká velikost prubanu by byla vhodná na kočku? Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2013 08:32 Žena Ola [32] - Domácí kočky
Názory veterinářů se v tom různí, někteří doporučují pozdější kastraci, jiní říkají, že se může kastrovat už od 6 měsíců. Oba kocourky jsem nechala kastrovat v 7 měsících.Kočička už měla zasebou porod a měla cca 2- 3 roky.Jsou zdraví a vyvíjí se dobře.Jsou jenom doma, ven nechodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2013 10:17 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Elma
No na tohle jsou dva názory. Jedni veterináři jsou zastánci toho, že kastrovat nejdříve v roce, kvůli vývinu. Druhý, kastrovat klidně i dřív, kočkám to neublíží, spíše naopak, je to pro jejich dobro. V Americe dřívější kastraci provádí naprosto normálně, někde jsem četla článek možná ho dohledám.
www.kockaapravo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2013 22:34 Žena Elma [4] - Domácí kočkyRe: Ola
Ferda a Honzík už jsou kastrovaní? A jak jsou staří? Mají 8 měsíců? Nám pan doktor doporučil kastraci nejdřív v roce, to bude někdy v červenci. Do té doby musíme zvládat Dioskovo značkování a jeho sexuální hrátky, někdy je hodně neodbytný a nepříjemný až zákeřný, musíme použít rozprašovač. Snad to s nim do léta vydržíme ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2013 09:34 Žena Ola [32] - Domácí kočky
Chápu vaše obavy, taky jsem nevěděla, co mám čekat, ale kocourci to zvládali mnohem lépe než kočička.Ferda sice párkrát zvracel, motali se oba a první večer byly jako přejetí. To dělá ta narkoza. Na druhý den o ničem nevěděli. Nechali jsme jim dát vstřebávací stehy. Tak dva měsíce byly na dotek cítit, ale dneska jsou oba úplně v pohodě ano nic tam nezůstalo a jsem moc ráda, že jsem je nechala vykastrovat. Jsou fakt sladcí palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2013 00:28 Žena Snížek [520] - Domácí kočky
Nás to čeká u dvou kocourků a mám z toho docela strach. Pamatuji na kastraci Myšáka, ale to jsem byla dítě, pamatuji si, že ještě nebyl zcela probuzený, byl studený, zahřívali jsme jej po lampou, trošku zvracel a motal se, počůral se asi dvakrát, ale druhý den už byl zase sám sebou. Nějak se mi chce věřit, že od té doby (rok 1986) veterinární úkony doznaly pozitivních změn a naše budoucí zkušenost bude pro kocourky podstatně příznivější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.05.2013 16:13 Žena Ola [32] - Domácí kočky
Všechny kočičky a kocourky jsme dostali už probuzené :-) i když ještě omámené, o to by se měli postarat na veterině :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2013 14:10 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: jarmila58
Malou loužičku kvůli narkóze chápu, ale myslím potom, jak už bude v pohodě. hmm A co s tím jazykem, už jste to dělali? Nebo ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2013 11:50 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočkyRe: Ola
No nechci tady nikoho strasit ale my to jednoduche nemeli, pocurala se nam..Zvracela asi 5x ale pak to bylo uz dobre.. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2013 10:54 Žena Ola [32] - Domácí kočky
Nemusíte mít obavy. Kočičiky zvládají kastraci dobře. Když jsme přinesli naši kočičku po kastraci domů, vyleza z přepravky a motala se po narkoze. Hlídali jsme, aby nějak nešikovně někam neskočila a neublížila si.Byla sice trochu dezorientovaná, ale to brzy spravilo. Hodně spala, pak se najedla a šla se normálně vyčůrat na svůj záchod.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 13:56 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci
Chtěla jsem se zkušenějších zeptat na 2 věci. Chtěla jsem se zeptat, že jak je kočka ještě po kastraci spící, tak se ji musí vytáhnout jazyk, aby se mohla nadechnout? A bude chodit po kastraci na záchod? hmm
Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2013 16:24 Ria542 Re: Piky
Ďakujem veľmi pekne, má sa výborne. Hneď na druhý deň mu už bolo lepšie, aj na kontrole povedali že je v poriadku. Hladný bol teda riadne... :-D Na klinike mu hovoria mazloš, on je to taký živý plyšiačik (kamarátka sa ho bála pustiť na zem ako svoju mačku, že by ho udrela...) ;-) (samozrejme nechováme sa k nemu ako k plyšiakovi, alebo pod.) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2013 10:33 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Ria542
Tak co jak je marodovi? Chvilku ho to bude bolet, a možná vám bude "nadávat"a stěžovat si, ale dneska by měl být mnohem lepší, záleží také na typu narkózy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2013 17:47 Ria542 Re: Piky
Ďakujem, áno je to od mastičky. Asi je naozaj hladný (ani ráno nejedol), skákal po linke (už sa viacej zobudil) a pátral po asi jedle... ;-) Nejak slabo na mňa akoby mňaučal, bolo to že ho niečo bolý, alebo je len hladný? coze Ďakujem za odpovede!!! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2013 17:21 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Ria542
Neboj, klidně snese normální denní ruch, pokud bude chtít spát, tak bude spát. Možná bude zvracet po narkóze, to je normální, je-li citlivější může se i počurat. Očička má ulepená nejspíše od mastičky, kterou mu dal veterinář aby mu neoschla očka, kočky totiž neumějí mrkat. Ale u koucourka to nebývá tak hrozné. Kdyžtak mu připrav mističku s vodou a něčím menším k jídlu, kdyby dostal chuť. A buď na něj hodná, pokud se bude chtít přitulit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2013 15:29 Ria542
Ahoj, dnes sme dali vykastrovať nášho kocúrika Luckyho (Lakyho), má skoro rok, asi začal značkovať lebo to bolo cítiť. Podstatné je že som teraz doma sama s ním (a morčaťom), a neviem ako sa mám k nemu chovať. Po cca 25 min. čo som prišla sa prebral a šiel si ľahnúť na balkón a zase spí (viem, že bude oťapený a bude veľa spať), má oči akoby plakal (ulepené, alebo ako to mám nazvať), aj zadoček a okolo neho (kúsok) má trošku olepený, na nohe má červený asi obväz (tam ho asi pichli injekciou). Neviem, či mám byť úplne ticho, aby som ho nerušila, alebo znesie trochu zvuku (vo vedlajšej izbe, ale máme tenké steny ;-) ). Budem veľmi rada, ak mi poradíte... :-) PS: mám 13 rokov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 13:21 Žena Ola [32] - Domácí kočkyRe: Markiit
Možná to značkování Elu přejde, možná značkuje v rámci výchovy Honzíka a Ferdy.Ale ti už jsou taky vykastrovaní, takže ti naštěstí neznačkují. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 13:14 Žena Markiit [1216] - Domácí kočkyRe: Olga
MIlkýška nám po tom prášku zančkovat přestala, v očkovací průkazce jsem si poznamenala, že dostala tu půlku 19.10. a od té doby se mrouská a ani neznačkuje. Ale už máme naplánovanou kastraci na 3.5., doktorka říkal, že pokud bude mít potvrzené cysty, tak jí při tom odstraní i ty. Doufám tedy že pak už značkovat nebude nikdy :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2013 13:04 Žena Ola [32] - Domácí kočkyRe: Markiit
Nechávala jsem Elu kastrovat, protože už jsme měli koťátek plný dům.Při kastraci ji odstranili jenom vaječníky. Měla malou jizvičku, asi 5 stehů.Dali ji vstřebávací stehy,takže už jsme nemuseli jít stehy vytahovat.To by asi Ela, ani veterinářka nezvládli. ne Po operaci měla 10 dnů košilku, aby si stehy nelízala a hlavně aby ji neublížili koťata, které pořád kojila. Když měla tu košilku, tak se ji Honzík bál a vrčel na ni, ale ona si ho nevšímala.Když jsme košilku po 10 dech sundali, jizvička byla krásně zahojená a naše vytrvalá mamina pokračovala v kojení ano .Ještě pořád slyším v noci mlaskání, jak se kluci přiživujou. Ale značkuje pořád :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.04.2013 10:09 Žena Markiit [1216] - Domácí kočkyRe: Darinn
kolem 100 koruny, ale nedává se celý prášek. My dávali půlku na konci listopadu a pořád se nemrouská, teď už ale půjdeme na kastraci. Jestli třeba má být ta antikoncepce nějakým dlouhodobým řešením a nebo chceš aby měla kočka potom někdy koťata, tak určitě nedoporučuju, je to strašné svinstvo. Potom už nemusí zabřeznout nebo může mít komplikace během březosti či porodu. a při dlouhodobém užívání to může taky způsobit různé jiné zdravotní problémy. Je to určitě na poradu s veterinářem. My to měli jen pro záchranu situace a věděli jsme, že více než tu půlku jí nedáme.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2013 18:51 Darinn Re: Markiit
ahoj prosim te kolik stála ta kočičí antikoncepce? :-) dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 05:24 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: lotte1
Aha já jsem si myslela, že je to ta injekční :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.01.2013 15:55 Žena lotte1 [70] - Siamské a orientálníRe: anetka123
Anetko Laparoskopie je operacni zakrok :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2013 14:37 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: Mája
Nejlepší je operační kastrace ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2013 09:42 Žena Mája [11]
Nemáte někdo zkušenost s laparoskopickou kastrací kočky? Chci nechat vykastrovat Žofinku a uvažovala jsem o této (méně bolestivé) metodě. Ale teď jsem někde na internetu četla názor veterináře, že to nedoporučuje, protože laparoskopicky se odstraní jen vaječníky a kočce pak hrozí zvýšené riziko zánětu dělohy. Tak teď fakt nevím :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.11.2012 21:45 Žena Snížek [520] - Domácí kočky
No vida, vůbec jsem netušila, že i kočičky značkují. ;-) My měli vždy jen kocourky, měla jsem zato, že něco takového u kočiček nehrozí. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2012 13:54 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci
Kastrace kočičky není zbytečná!!! ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2012 08:18 Žena Markiit [1216] - Domácí kočkyRe: anetka123
ano, je to tak i kočky můžou značkovat, to bylo příčinou močení naší Milkýšky do postele. Teď jsme to vyřešili „kočičí antikoncepcí“, ale z jara půjde na kastraci. Navíc nám bylo řečeno, že má cysty, jelikož se začínala mroukat častěji a častěji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2012 05:23 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: Snížek
No, my máme kočičku bytovou a nechceme aby se nám mrouskala. Někdy se prý může i kočička značkovat :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 16:02 Žena Snížek [520] - Domácí kočky
Tak samozřejmě, že ceny jsou lecjaké a Praha je drahá, co si budeme povídat. Což o to, ráda si připlatím, když kocourek dostane 100% péči, ale zatím se neumím rozhodnout, kde vlastně nechat Ligurka kastrovat. Má už 8. měsíců, zatím neznačkuje, tak to budu řešit, až začne, Matýsek je ještě stále mimino. Ono také jde ještě o jedno - kde nekastrovaná kočička/kocour žije. Pokud jsou venkovní, pak není o čem diskutovat, pokud jde o bytové (jen), potom bych kočičku asi kastrovat nenechala, u kocourka je to, bohužel, nutnost.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2012 09:57 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: holisek
Aha :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   17.11.2012 08:58 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: anetka123
Anetko, vaše výstřelky a útoky proti některým uživatelům (viz lotte) jsou už přehnané. :-( I když jste dítě, neznamená to, že se vám musí vše tolerovat ano A dávejte si pozor na chyby, nechápu, co je to sobečný člověk? to je sobecký nebo soběstačný :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2012 07:48 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: holisek
Já jsem klidná ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2012 21:22 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: anetka123
Anetko, zklidněte se prosím :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2012 20:38 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: Maartinkaa
Já to neříkám na ní! ne Jen říkám jak dokážou být lidé nezodpovědní! :-| To tady nemůžu psát, nebo co? Bavíme se o kastraci, ne? spim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.11.2012 19:24 Žena Maartinkaa [63] - PolodlouhosrstéRe: anetka123
Tak to těm "sobečným" lidem vysvětli...Nevím proč se osočuješ na lotte1 , nic špatného tu neříká...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2012 18:29 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: lotte1
Jenže taky znám pár "sobečných" lidí, kteří prostě prosí, že e jejich kočka 2 krát do roka množí a neví co s tím dělat! Asi ji vykastruji, že? Taky už málem jedná kočka skončila mrtvá na silnici jen kvůli tomu, že byla těhotná! sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   16.11.2012 16:46 Žena lotte1 [70] - Siamské a orientálníRe: anetka123
se nerozciluj - nebo budeš brzo starej že jo...my kastrovat budeme...to je jasný hmm ...jen myslim že je to trochu nehoráznost ...kdyz si to někdo nemůže pak dovolit, že jo a pak je toooolik chudinek maličkejch někde v útulku sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2012 13:54 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: lotte1
Jenže nechcete mít doma množírnu koček, že? To raději zaplatíme za kastraci než pak kupovat 5 pytlů krmiva za měsíc rozzureny
Ceny se všude liší. Například u nás a našem okolí stojí kastrace kočky 500,-Kč a v Praze kolem 2000-3000,-Kč coze Taky záleží na veterináři :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2012 07:22 Žena lotte1 [70] - Siamské a orientálníRe: holisek
u nas Rakousku stoji u kocourka kolem 40 a u kocicky asi 85 ..se vsim vsudy...a to sem myslela ze je to tu premrsteny...ale kdyz vidim ty ceny v cechach :-( ach jo...chcou na nas jen vydelavat rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.11.2012 22:35 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Snížek
Hmmm... to je dost drsný. Já u nás na veterině, kde mají chirurgickou atestaci platím za kočku s poop. péčí a injekcí antibiotik cca 1200 kč
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2012 18:15 Žena Snížek [520] - Domácí kočky
Mno, já se ptala u nás na veterině (centrum Prahy) a tam za kastraci kocourka, poop. péči a speciální narkozu chtějí mezi 2800,- Kč a 3000,- Kč. Tak nevím, je mi hloupé dotazovat se po veterinách, kolik to bude kde stát, nejde mi o peníze (ačkoli i trošku také), ale hlavně o zdraví kocourka a aby byl co nejdříve fit, ale ta cena, jak to tu čtu, mi přijde poněkud přemrštěná. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 15:46 Lenka Re: holisek
Jestliže podle vás stojí kocour 350,- a kočka 2x tolik = 750,- takže do té tisícovky to zas tak daleko není, že? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.10.2012 15:44 R Muž PavelKuTo [2603] - Krátkosrsté a somálskéRe: holisek
Jsou tržní ceny a poptávka dělá chamtivce véťa není véťa. stydim stydim stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 15:39 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Lenka
To jste byla na klince někde v cizině :-D nás se s kastrací kocoura vejdeme do 350,- a kočička snad jednou tolik :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 11:43 Lenka Re: jarmila58
Jarmilko, Lily je na tom zatím dobře. Včera večer si už hrála a mazlila se. Jen už nebyla pět dní na záchodě, takže jsem ráno volala dr - ten řekl, že jí mám zadeček namazat rostlinným olejem a do půl hodinky kadila. Takže teď už mi zbývá ji "jen" uhlídat, aby nikam moc neskákala..
Paní doktorka kývla na to, že vše uhradí. Takže až doléčíme, zajdeme za ní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 11:37 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočkyRe: Lenka
Hmmm...dobry a me by zajimalo jak to teda dopadlo nakonec s doktorkou i kocickou... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 11:11 R Muž PavelKuTo [2603] - Krátkosrsté a somálské
Špatná zkušenost s kastrací - přesunuta
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 10:49 Lenka – Špatná zkušenost s kastrací
Před pár dny jsem psala do fóra kvůli tomu, že kočička nechodí po kastraci na záchod.. Tady mám pokračování pro ty, které by to zajímalo...

lencino.blogspot.cz/…

Kastrace stála 1000,-
Kontrola 250,-
Mast 100,-
Operace, kvůli špatné kastraci 1800,-
Kontrola 250,-

A večer nejspíš pojedeme na klystýr, protože nechodí kadit :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 20:52 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Lenka
náš kocour vydrží nečůrat 24hod

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 3 4

Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 932x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/264-kastrace?od=28