Kastrace
Nejlepší je operační kastrace
ano, je to tak i kočky můžou značkovat, to bylo příčinou močení naší Milkýšky do postele. Teď jsme to vyřešili „kočičí antikoncepcí“, ale z jara půjde na kastraci. Navíc nám bylo řečeno, že má cysty, jelikož se začínala mroukat častěji a častěji.
No, my máme kočičku bytovou a nechceme aby se nám mrouskala. Někdy se prý může i kočička značkovat
0 28.11.2012 16:02 Snížek [520] - Domácí kočky Tak samozřejmě, že ceny jsou lecjaké a Praha je drahá, co si budeme povídat. Což o to, ráda si připlatím, když kocourek dostane 100% péči, ale zatím se neumím rozhodnout, kde vlastně nechat Ligurka kastrovat. Má už 8. měsíců, zatím neznačkuje, tak to budu řešit, až začne, Matýsek je ještě stále mimino. Ono také jde ještě o jedno - kde nekastrovaná kočička/kocour žije. Pokud jsou venkovní, pak není o čem diskutovat, pokud jde o bytové (jen), potom bych kočičku asi kastrovat nenechala, u kocourka je to, bohužel, nutnost.
Aha
Anetko, vaše výstřelky a útoky proti některým uživatelům (viz lotte) jsou už přehnané.
I když jste dítě, neznamená to, že se vám musí vše tolerovat
A dávejte si pozor na chyby, nechápu, co je to sobečný člověk? to je sobecký nebo soběstačný
Já jsem klidná
Anetko, zklidněte se prosím
Já to neříkám na ní!
Jen říkám jak dokážou být lidé nezodpovědní!
To tady nemůžu psát, nebo co? Bavíme se o kastraci, ne?
Tak to těm "sobečným" lidem vysvětli...Nevím proč se osočuješ na lotte1 , nic špatného tu neříká...
Jenže taky znám pár "sobečných" lidí, kteří prostě prosí, že e jejich kočka 2 krát do roka množí a neví co s tím dělat! Asi ji vykastruji, že? Taky už málem jedná kočka skončila mrtvá na silnici jen kvůli tomu, že byla těhotná!
se nerozciluj - nebo budeš brzo starej že jo...my kastrovat budeme...to je jasný
...jen myslim že je to trochu nehoráznost ...kdyz si to někdo nemůže pak dovolit, že jo a pak je toooolik chudinek maličkejch někde v útulku
Jenže nechcete mít doma množírnu koček, že? To raději zaplatíme za kastraci než pak kupovat 5 pytlů krmiva za měsíc
Ceny se všude liší. Například u nás a našem okolí stojí kastrace kočky 500,-Kč a v Praze kolem 2000-3000,-Kč
Taky záleží na veterináři
u nas Rakousku stoji u kocourka kolem 40 a u kocicky asi 85 ..se vsim vsudy...a to sem myslela ze je to tu premrsteny...ale kdyz vidim ty ceny v cechach
ach jo...chcou na nas jen vydelavat
Hmmm... to je dost drsný. Já u nás na veterině, kde mají chirurgickou atestaci platím za kočku s poop. péčí a injekcí antibiotik cca 1200 kč
0 01.11.2012 18:15 Snížek [520] - Domácí kočky Mno, já se ptala u nás na veterině (centrum Prahy) a tam za kastraci kocourka, poop. péči a speciální narkozu chtějí mezi 2800,- Kč a 3000,- Kč. Tak nevím, je mi hloupé dotazovat se po veterinách, kolik to bude kde stát, nejde mi o peníze (ačkoli i trošku také), ale hlavně o zdraví kocourka a aby byl co nejdříve fit, ale ta cena, jak to tu čtu, mi přijde poněkud přemrštěná.
Jestliže podle vás stojí kocour 350,- a kočka 2x tolik = 750,- takže do té tisícovky to zas tak daleko není, že?
To jste byla na klince někde v cizině
nás se s kastrací kocoura vejdeme do 350,- a kočička snad jednou tolik
Jarmilko, Lily je na tom zatím dobře. Včera večer si už hrála a mazlila se. Jen už nebyla pět dní na záchodě, takže jsem ráno volala dr - ten řekl, že jí mám zadeček namazat rostlinným olejem a do půl hodinky kadila. Takže teď už mi zbývá ji "jen" uhlídat, aby nikam moc neskákala..
Paní doktorka kývla na to, že vše uhradí. Takže až doléčíme, zajdeme za ní.
Hmmm...dobry a me by zajimalo jak to teda dopadlo nakonec s doktorkou i kocickou...
0 27.10.2012 10:49 Lenka – Špatná zkušenost s kastrací
Před pár dny jsem psala do fóra kvůli tomu, že kočička nechodí po kastraci na záchod.. Tady mám pokračování pro ty, které by to zajímalo...
lencino.blogspot.cz/…
Kastrace stála 1000,-
Kontrola 250,-
Mast 100,-
Operace, kvůli špatné kastraci 1800,-
Kontrola 250,-
A večer nejspíš pojedeme na klystýr, protože nechodí kadit :(
náš kocour vydrží nečůrat 24hod
0 25.10.2012 00:07 Lenka – Po kastraci nechodí na záchod
Dobrý den,
mám kočku po kastraci, bohužel si lízala ránu a dostal se ji do ní hnis, takže dostala pruban.. Jenže od středy, zhruba od 15 hodin (pak jsme jeli na veterinu právě pro ten pruban) nebyla na záchodě. To znamená už den a půl...
Moje otázka - jak dlouho to může vydržet? Neublíží si nějak?
Ráno zavolám na veterinu, ale ted mi to nedá spát.
7 10.09.2012 23:15 Boo [35] - Domácí kočky Kastrace koček je problémem dnešní i minulé doby vůbec. Hlavně na vesnicích, kde si kočky a kocouři poletují spolu po vsi, rvou se a když přijde "prskání" tak se sejde kocour a kočka a kotátka nebožátka, jak ty k lidské hlouposti přijdou?
Přitom je to pár korun za záchranu jiných, malých a bezbranných
Já osobně nechápu lidskou ješitnost a demenci... Proč mají kočku, když ji celý den nevidí?, Proč mají kočku, u které je tak velké riziko nemocí? Proč mají kočku jako výrobnu na kotátka, které končí různě po tyranech, ulicích, utulcích a některé i tragicky utopené?
Nehlede na to, že silnice a auto jsou pro kočky velmi nebezpečné a potom se z kočky, která mohla rozdávat jiným radost stane akorát vzpomínka, ale mnohdy někomu ani ta kočka nechybí
Je mě z toho až smutno, proto tímto všechny prosím, POKUD KOČKU-KOCOURA NEOHLÍDÁTE PROSÍM tak je KASTRUJTE
osobně bych u kočiček počkal do 6měs.
0 01.09.2012 10:19 Jirka544 – Kastrace kočky
dobrý den mám dotaz doslechla jsem se že kočky se mohou kastrovat od věku 3 měsíců. platí to pouze pro kocourky nebo i kočky?máme tříměsíční kočičí slečnu kočky domácí a nevíme kdy je nejvhodnější čas .
Tak samozdřejmě že jsem googlovala, nýbrž je mi milejší zeptat se tady známých co s tím mají zkušenosti své
V 9 měsící nějak tak, protože, když se koukám na internet tak to píšou pořád jinak, ale můžete kastrovat dřív. Cena kolem 400-500,-Kč někdy i víc
Kočky jsou myslím dražší
Zkuste zagooglit.
Zdravím, tak mačku som dal sterilizovať, bola už zase gravidná, mala mať 6 mačiatok, tak som ani veľmi neváhal, pretože 6 je na 2 kilovú mačku veľa, pred mesiacom odvhovala 3 ( z 5 ) takže tak no, operovaná bola včera a dnes už celkom pekne chodí, pije, papá, ale hlavne spí, som rád že jej už tie malé mlieka-chtivé beštie dajú pokoj, keby aspoň nebola taká plodná.
"Haloo, haloo proc je kocek málo?? A tak Mach a Šebestova zvedli sluchatko..."
Pod to nejde, než se podepsat.
Dobrý den, dostanu kočičku (kotě) a chci se dopředu zeptat na pár otázek ohledně kastrace kočky. Bude to holka.
1) V jakém věku se mají kastrovat kočky?
2) Kolik to zhruba stojí?
3) Bude muset kočka nosit límec nebo košilku?
4) Za jak dlouho se jdou vyndávat stehy?
5) Co dělat s kočkou když ji přivezeme domů ještě uspanou?
6) Za jak dlouho se kočka probudí?
7) Co mám očekávat po probuzení kočky?
8) Kdy jí dát krmení a pití?
9) Kdy se bude už normálně chovat?
Hledala jsem i na internetu, jenže napadlo mě, že bych se zeptala vás.
Mocinky děkuji za vaše odpovědi.
Kastrovat se dá již od 3 měsíců. Záleží na Vás.
Dobrý den, v jaké době kastrovat britského kocoura? Není to modrý. Děkuji.
limit není, pokud je kočka zdravá. Kastrují se už čtyřměsíční koťata.Očkovaná být taky nemusí.
Hojte, musim byt macka zaockovana a zacipovana ked ju cucem dat sterilizovat ? Je pravidelne odcervovana a zbavena arazitov. Je cca 3 kg tazka, su tam nejake vahove limity ? Napr macky pod 2 kg sa nesterilizuju,...lebo ona ma mozno menej ako tie 3 kg
Bobeška jsme dostali již kastrovaného, ale v listopadu to čeká Ligurka. Veterinář říkal, že to není brzy, že v osmi měsících (to mu v listopadu bude) je to ideální. Nevím. Vlastně ani nevím, kdy zhruba začínají kocourci značkovat a jak moc se v tu chvíli změní povahově.
Kdo máte zkušenosti s kastrací, můžete poradit, jak následná péče po převzetí kocourka od veterináře probíhá? Děkuji.
Zdravím, omotání nepomůže, to spadne. Nejlepší je obleček, buď rukáv ze svetru, nebo obdélník plátna, čtyři díry na nohy, navléknout a za krkem a na zádech
zavázat, jako je andělíček v nemocnici.
Přidat reakci
1 ...... ...... [2] 3 4
Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 932x