Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Kastrace

 

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Kastrace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2012 21:21 Žena Anička [46] – Vykousávání stehů po kastraci
Dneska odpoledne byla slečna kočičí na kastraci, dokud působily léky, byla docela klidná, ale před chvilkou začala lítat, skákat a strhla si náplast. Chytla jsem ji dřív, než se stihla pustit i do stehů, ale když zrovna nespí, zuřivě si ránu líže a bojím se, že si stehy do rána vykouše. Myslíte, že by toho byla schopná? Přeci jen už bolest zase cítí... Zkoušeli jsme jí ránu zalepit, ale marně a límec nemáme... ještě nás napadlo omotat jí celé bříško, aby se k ráně vůbec nedostala. Nemáte nějakou radu či zkušenost, kterak bez úhony dočkat rána? Moc díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2011 18:38 Žena Danila [11]
lucifirekzraje napsal: A ještě jeden dotaz :) Pan Vet ještě mluvil o nějaké pastě, která ovlivňuje PH v moči :) Víte o co jde?

Jde o pastu k okyselení moči, například METHIGEL od firmy Vétoquinol,nebo UROPET.Používá se jako prevence tvorby močových kamenů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2011 20:03 Maruška Re: lucifirekzraje
Jo a pak to vyperte usušte a máte to na příště
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2011 14:47 lucifirekzraje Re: Maruška
super :-) Děkuji za radu se tam pro to budu muset zastavit :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.11.2011 20:16 Maruška Re: lucifirekzraje
Není problém.Teď jem brala u kočky taky.Na veterině se prodávají takové speciální granulky a je u toho pipeta a zkumavka.Záchodek vymejte nasypte granulky.Pak to nakloníte a pipetou krásně odeberete moč.Já vím,že ráno vždy chodí,tak jsem zvládla i první ranní.Jde to opravdu super
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2011 13:43 lucifirekzraje
A ještě jeden dotaz :) Pan Vet ještě mluvil o nějaké pastě, která ovlivňuje PH v moči :) Víte o co jde?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2011 13:33 lucifirekzraje
Já mám tako dotázek :) Když jsme dnes nechali kocourka vykastrovat tak mi pan Vet řekl, že by chtělo jednou ročně nechat udělat rozbor moči. Můžete mi někdo poradit, jak tu moč od kocoura získat :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 17:29 Vini
Jo ve dvou letech je to tak akorát, neboj, až ho necháš kastrovat, nech ho chvilinku doma, aby se zotavil a pak může zas běhat venku jak se mu bude líbit, hl. je že se ti pak nikam nezaběhne jako to dělaj kocouři, který kastrovaný nejsou, kolikrát se stává že se pak už ani nevrátěj...a s péčí neměj strach, nic na tom není, my máme kastrované všechny naše miciny - 2 kocoury a 1 kočku a je to úplně v pohodě a dobře spolu vycházejí a přitom taky žijí celoročně venku..:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2011 18:26 Maruška Re: Aduš
Samozřejmě,že se může kastrovat.U kocourů čím později tím lépe.Mají úzkou močovou trubici a naopak ,když se vykastrují brzo,tak mají problémy.Prvního kocourka jsem kastrovala ve dvou letech a bylo to v pohodě.Co by se jako mělo stát? Druhého v roce a půl.Kastrace je vždy dobrá i když je později.I se tím zamezí nekontrolovatelnému množení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2011 08:44 Aduš
Ahoj mám problém.Mám 11 měsíců staré 2 kocourky.Teď se k nim přitoulal další kocourek asi tak 4 měsíce starý.Jeden kocour už toho malého přijal ale ten druhý pořád ne a ne a to už je tady to kotě týden.někdo mi říkal, že si třeba někdy ty čičiny už vůbec nezvyknou a že potom tím řešením je jedině kastrace.A když jsem se dočetla jaké to má příznivé účinky, že ty kocouři se netoulají a tak často se neztrácejí tak jsem se rozhodla, že je asi vykastruji.Ale jsou celoročně venku takže vůbec nevím jak probíhá kastrace a potom ta péče jsem slyšela že je docela náročná a navíc nevím vůbec jestli se ta kastrace může provádět teď, když jsou kocouři skoro rok staří.předem děkuji za radu :-(
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2011 19:42 Maruška Re: Melisa
Tohle se stalo u kočičky kamarádce.Konzultovala jsem to s jinými veterináři a bylo mě řečeno,že jedině reoperaci a dobrému lékaři by se to stát nemělo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2011 17:01 Žena Melisa [34] - Domácí kočky – Může to tak být.
Sice už je příspěvek hodně starý, ale třeba pro někoho dalšího - ne vždycky se kastrace povede dokonale a někdy se stane, že kočka může otěhotnět i tak. Ale snad se to tehdy vyřešilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2011 17:03 Maruška Re: smula
Ok.Až bude něco nového tak se to pokusím napsat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2011 21:50 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Maruška
Ale o to přeci nejde, jde o to aby to zase nebyl jen jeden odstavec (a i tak jsem Vám článek schválil). Naopak si myslím, že to bude pro spoustu z nás poučením. Jen prostě udržet kvalitu
článku. Neberte to jako kritiku sebe sama, ale jako podnět ke zlepšení.... Já také nepíši články
sám, ale buď k danému problému doplním publikovaný článek odborného autora, nebo překládám články
autorit ze zahraničí..... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2011 20:26 Maruška Re: Somali
Bohužel se mě ukázal pouze jeden důvod zamítnutí.Co se týče gramatiky je možné,že něco unikne,nebo se překlepnu,ale to ho už jsem tady našla víc a vzhledem,že je to zábavný portál,tak alespoň na jiných se to moc neřeší.Jinak pokud někdo bude chtít znát průběh ozařování a jiné,tak mě může napsat,nebo později zkouknout v TV,tak vás již svými články nebudu zatěžovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   24.03.2011 00:13 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálskéRe: smula
No, co se mě týče, píšu zdůvodnění ke každému zamítnutému článku. Takže pokud se zdůvodnění nezobrazují, je to chyba systému, nikoli moje.
Jinak pro upřesnění - kočkám se aktivně věnuju už 15 let, a to nejen ušlechtilým, ale i těm "obyčejným", já v tomto směru nedělám mezi kočkami rozdíly v případě, že jde o jejich zdraví a pohodu. Zkušeností jsem za ta léta práce jak v ČR, tak v zahraničí nasbírala hromadu, to jen pro ty, co mají potřebu sledovat moje curriculum a myslí si, že když jsou starší, musí toho nutně znát víc.
K webu jsem byla pozvána, prakticky jsme mu s Rexem dali tuhle podobu (pro upřesnění - Rex tvořil, já dávala nápady), bohužel mi povinností postupně přibylo tolik, že už nestíhám sledovat web tak důkladně jako dřív, a zaplať bůh za ostatní redaktory, kteří ten čas mají a té práci se i nadále věnují. Na čem ale stále trvám, je co nejvyšší úroveň článků, které se mají týkat zdraví koček. Marušce jsem napsala celkem 2x, jak mají články vypadat, a napsala jsem jí i to, že pokud tak vypadat budou, tak já nebudu mít jediný problém s jejich schválením. Všechny tyto informace byly obsaženy ve dvou zamítnutích jejích článků, bohužel reakce žádná. Protože se odborné činnosti věnuji v obou svých profesích, mám přece jen hodně velké zkušenosti i co se publikování prací týče a i když tenhle web nepatří ani mezi dvojitě recenzované, ani mezi impaktované zdroje, tak požaduji, aby články, které sem uživatelé napíší, k něčemu byly. Jednak je to jejich vizitka (a upřímně, Maruško, Váš pravopis teda opravdu nic moc, i když ne každý ovládá gramatiku na jedničku, tak tohle není chat a než se příspěvek odešle, je vhodné si ho po sobě alespoň jednou přečíst), jednak čtou ty články laici a není nic horšího, než neověřená či přímo nepravdivá informace puštěná do světa.
Chápu, že se to řadě z vás nebude líbit, ale tak to prostě je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   23.03.2011 19:12 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Maruška
Jsem muž tj. pro info. Co se webu týče, není náš, byli jsme k administraci pozvání. A to právě pro
naše zkušenosti. Administrátor je tu od toho aby dohlížel na určitý řád. Tudíž, a v tom mi jistě dáte za pravdu, by články měli mít úroveň článků (slohovou úroveň, stejně tak pokud někdo zadává plemeno do atlasu, musí vyplnit standard plemene a ten musí být shodný se standardy FiFé nebo TICA. Pokud tak není, musím to opravit.

Jinak Somali určitě není slečna (snad se jí nedotku) a specielně zdraví koček se věnuje od začátku chovatelské kariéry. Veterinární fakultu studuje spíše pro ten glejt, který je potřeba.

Víte, on problém s veterináři, kteří nemají vlastní chov koček nebo i psů je často ten, že se setkávají jen s nemocnou menšinou, což vede mnohdy ke zkreslenému názoru. Proto se dělají klinické studie, aby bylo jasno a nemoc se léčila stejně.

typicky to můžete vidět u předpisových diet Hills které tak rádi veterináři předepisují na onemocnění močových cest či diabetes u koček - neexistuje jediná klinická studie, která by potvrzovala jakékoliv léčivé účinky na tato onemocnění..... a který pak veterinář tohle ví???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.03.2011 18:46 Maruška Re: smula
Tak to se omlouvám,jelikož jste se tady střídaly a máte podobnou přezdívku.Zase nevím zda jste obě ženy,či jednen muž,abych zase nebyla obviněna z hrubek.To,že někdo studuje veterinu,ještě neznamená,že všemu rozumí.Jestliže někdo udělá řidičák,tak nemá glejt na to že dobrý řidič.Až pani bude mít za sebou řadu těžkých operací a praxi v cizině na prestižních klinikách jako moji známí,tak pak se můžeme bavit o nějakých zkušenostech.Pani neupírám její zásluhy,ale nemíním zde vyjmenovávat svoje.Já žádné pokusy do vašeho webu se nesnažím psát.Jednak tam píši jen holá fakta a pak nemusím dělat nějaké pokusy.Publikuji i veřejně a na tento web rozhodně nejsem odkázána a také se neprezentuji jako chovatel či super odborník na kočky.Jsem odborníkem na zcela jiný druh zvířat a to i na mezinárodní úrovni.Co se týče koček vycházím pouze z holých faktů a informací od veterinářů a klinik.Pani je možná super chovatel,ale já se zase stýkám s řadou lidí co vedou útulky a různá depozita a kde jsou opravdu velké zdravotní problémy a ty na různé chovatele a vystavovatele, mají zase jiný názor.
Mimochodem u těch co studuje na veterinární VŠ jsou i moji přátelé.Ale nehodlám tu opravdu rozebírat co jak a kdo.Já jsem totiž minimálně dvakrát,neli víckrát starší,něž pani,či slečna. Do zkušeností má ještě hodně daleko.
To,že mě nikdo neřekl,proč můj článek nebyl zveřejněn je fakt,jak už jsem psala.Jelikož opravdu nemám čas tady celý den brouzdat,tak jsem se i ptala na body do různých aktivit,mimo ty na dárky.Taky jsem se to nedozvěděla ačkoliv jsem se ptala opakovaně.Také nevím,proč od redakce potřebuji schválení,když jsi chci zkopírovat svůj článek,když na jiných portálech s tím problém není.
Co se týče výrazů jako blábol a pod.To jen otázka přístup a slušnosti.Jsme tady dobrovolně a se snahou ostatní o nějaké info obohatit,nebo to na úrovni rozebrat,jako je tomu jinde.A vyjádření,že sleduje moje pokusy psaní na webu,také o něčem svědčí.Aby pak nedopadla jako řada nafoukaných veterinářů,kteří si o sobě myslí,že jsou mistři zeměkoule a jejich ordinace nezely prázdotou,nebo se o nich nepsalo,jako je tomu tady na foru a varování přd nimi.Ono je totiž veterinářů mraky a konkurence obrovská. Už to i někteří vzdali.To,že má někdo titul,opravdu nic neznamená.Je to v zela něčem jiném.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.03.2011 11:58 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Maruška
Pletete si dva různé anministrátory... Smula a Somali...
a) neopravoval jsem článek, ale zápis do katalogu, který byl chybný a neucelený. Ano, hrubku jsem tam měl - jednu (ten zbytek byl autorky).
b)pokud já zamítám článek (nevím jak Somali), vždy napíšu důvod, pokud se nezobrazí je to chyba aplikace.
c)nebyl to článek ale diskuze (to je podstatný rozdíl), blábol je do očí bijící nesmysl, nevím o tom že by byl na seznamu nevhodných slov.

Pokud se týká odbornosti redaktorky Somali, tak je magistrou farmacie a nyní čtvrtým rokem studuje veterinární VŠ. Má ocenění od ČSCH koček za zásluhy v genetice koček a sama odchovává vynikající plemenná zvířata.

Takže příště prosím neplést si pojem a dojem.... s pozdravem redaktor SMULA ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 20:24 Maruška Re: Somali
Jednak se tím nechlubím a že jsem to nenapsala správně to je možné.Já zase myslím a nejsem sama,že naopak vy si přivlastňujete právo všemu rozumět.A když už mě napomínáte ohledně gramatiky,tak pak nevím,proč jste jedné chovaltece prý opravil,či opravila článek a prý byl plný hrubek a vůbec se velmi zlobila,že jste jí do jejího článku vůbec zasahoval.Vidím,že články ani příspěvky nemá asi cenu dávat.Když už jako redaktor chcete někoho napomínat,tak bych předpokládala,že v článku,kdy jste oponoval,napíšete,že třeba nemám pravdu a ne ,že píšu bláboly.To bych od správce redakce tedy neočekávala.Nemusíte se bát,příležitost k oponování již vám neposkytnu.Měla jsem již dřív poslechnout zdejší kamarády,kteří mě psali.
Zřiďte si veterární poradnu jako je na jiných portálech a nemusí docházet k odborným střetům.Zamítáte články a ani nenapíšete proč.Jediné vysvětlení a omluvu jsem se dočkala od Rexíka.
A ještě poznámka k odbornosti.I když s pisatelem zásadně nesouhlasím,tak nepište,že zvíře není věc.Zatím je věc a zákon je v přípravě a je tam tolik nedostatků,že pravděpodobně v této podobě neprojde a ani není jasné,zda to bude pro zvířata dobré,jelikož skončí veškeré dotace a jsou tam další hrubé nedostatky.Mám ho na stole v plném znění.Doufám,že zase nebudete oponovat,když naše sekce ho připomínkuje.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.03.2011 19:23 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálskéRe: Maruška
Maruško, bohužel nemáte pravdu. Sleduju Vaše příspěvky a pokusy o články tady na webu a je mi líto... Zdravotnictví do toho nemotejte, člověk není kočka a kočka není pes... Každý druh má svoje specifika a hormony hrají při vzniku rakoviny největší roli u zmíněných psů. U člověka je situace složitější a pitvat to tu nebudu, neb na to jednak nemám čas, jednak je tahle problematika hodně obsáhlá a laici to těžko chápou. U koček je jedno, jestli kastrujete zvíře mladé, nebo starší, záleží jen na zdravotním stavu. Pochopitelně to, že by se kočka měla nechat alespoň jednou zabřeznout a odrodit koťata, je nesmysl, ale nikoli kvůli vyššímu riziku rakoviny.
Jo, když už se chlubíte svými zdravotnickými znalostmi, tak byste mohla minimálně vědět, že hysterektomie se píše s Y a mamma se dvěma M, když už...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 15:10 Maruška Re: smula
Tak to pěkně mýlíte.Já pracovala 15 let ve zdravotnictví a kolem sebe mám samé lékaře i teď.Dokonce čím se déle menstruuje,tak je sice organizmus chráněn,ale riziko rakoviny je daleko větší.Mě prošly rukama možná stovky žen po ablaci mamy a histerektomii.
Když jsem svoje kočky chtěla nechat odrodit, alespoň jednou a pak kastrovat,tak všichni mě to rozmluvili,právě kvůli hormonální změně,která to nastartuje.Zřejmě se tedy neshodnou ani veterináři
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.03.2011 16:56 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Maruška
Nic ve zlém, ale to je blábol. Zvyšuje se riziko pokud je kočka rizikové skupině.Co mají šmankote hormonální změny společného s rakovinou?? Naopak rakovinový nádor způsobuje hormonální změny...
Neexistují žádné klinické studie, které podporují tento váš názor.
To je stejné jako by jste říkala, že po porodu se u žen zvyšuje výskyt rakoviny.

Čerpám ze zkušeností vlastních a kolegů chovatelů, kteří se věnují systematickému chovu koček už mnoho let.
Dále pak samozřejmě literatura + veterináři, kteří se věnují přímo kočkám (MVDr. Foltýn, K.Horáčková).Chovám kočky již 20 let a to různých plemen, jak u mě v chovu, tak v depozitu.
Za tu dobu prošlo mýma rukama cca 20 koček (odchovy koťat nepočítám)a to vždy ve smečce min.4 koček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 12:56 Maruška Re: smula
Čer pám z infa výborných veterinářů.Čím dřív kastrace tím lepší.Nechat kočku cíleně odrodit,tak se procento rakoviny zvyšuje,jelikož hormonální změny už jsou značné.Nevím z čeho čerpáte vy,ale já ze praxe od vetrinářů.Také mám zkušenost,že že venkovní kocouři se kastrátovi mnohdy vyhnou jelikož neví kam ho zařadit.Samozřejmě,že to není pravidlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.03.2011 21:41 Maruška Re: D.
Fotka k příspěvku Tak jednak změňte veterinu.Vy platíte a podle toho by se měli k vám chovat a pokud postrádají jakousi etiku,tak by měli opustit ordinaci.Pruban musí být přiměřený,tak číslo 6,nebo7.Pod prubanem šití ještě něčím překryjte.U nožiček to víc roztrhněte,aby měla vůli.Nesmí to nikde šrtit.Kočky všeobecně na sobě nic nesnáší.Taky můžete koupit psí kabátek.Koupila jsem ho u Vietnamců za 60KC a máme s ním vynikajíci zkušenosti.Pan doktor říkal,že v omotávání kočky už jsem přeborník.Taky když jsem potřebovala udělat neco pevnějšího,tak jsem koupila látkové náplasti v roličce a udělala takové kšíry,nebo postrojek na ten pruban.Nesmí se to nikde přilepit na kůži a pak jem ten pruban uvolnila a ta místa kde jsem to chtěla zesílit ještě oblepila.Sice vypadala jak pásovec,ale dobře si zvykla.Zkusím fotku přidat,alespoň nějakou.Držím palce a nenechte se od veterinářů tlařit ke zdi a nenechte si nic líbit.Klidně i žalujte.Však si platí velké pojistky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 21:30 Maruška Re: Bambule
To myslím,že není dobré.Kastrovali jsme plno koček,ale slyším to poprvé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 15:01 Bambule – krvácení
Dobrý den, nevíte, jestli je normální, když se u kočky po kastraci objeví mírné krvácení z přirození?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2011 11:52 D. – Re: smula
Já jsem nakonec kočičku nechala s tím kornoutem kolem krku přes noc, v pohodě chrupkala. Ráno se s ním ale šourala po bytě, tak jsem si říkala, že jí ho zkusím sundat. Hned si pak došla na záchod, najedla se. Bříško si olizuje hodně, ale spíš kolem jizvy a stehy nechává na pokoji, tak mám velkou radost. Jen když se mi souká do klína tak mručí a vzteká se, protože jí asi to břicho při některých pohybech pobolívá. Tak teď už snad bude dobře :)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2011 21:44 R Muž smula [884] - Polodlouhosrsté – Re: D.
Záleží na veterináři, u mého veterináře jsem nikdy žádnou "košilku nedostal" a to jsem tam nechal
kastrovat celkem 4 kočičky. Náš veterinář je výborný chirurg s třemi atestacemi, operoval i zvířata v ústecké zoo. Katrace vždy proběhla přes bříško a jizva se stehy vždy byla naprosto čistá a suchá.
Nebyla ani překritá gázou (kočičky se u nás vyzvedávají cca tři hodiny po kastraci). Pokud si kočka
stehy kousala, košilku jsem jí vytvořil z čistého kusu prostěradla nebo trička. To že kočka v postroji couvá nebo padá na bok je normální jev a za chvíli se v tom chodit naučí. Je to stejné
jako když jí dáte kšíry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2011 21:35 D. – Re: Maruška
Maruško, děkuji za názor.Kočička měla kastraci opravdu dělanou na bříšku, já si o průběhu kastrace a následné péči dost přečetla, proto jsem byla z daného postupu celá zaražená. Na každý můj dotaz mi ale odpovídali pomalu s výsměchem ("neměla by dostat košilku?" "nepotřebuje" atd.) Odpoledne bylo opravdu krušné, když jsem po druhé návštěvě veteriny kočičku v tom gázovém oblečku doma vypustila, chodila pozpátku, mňoukala a motala se. Pak spadla na bok, chvíli odpočívala a pak znovu dokola.Byla v tom nacpaná jak jitrnice a nemohla se pořádně hýbat. Chvíli jsem ji nechala bez dozoru a už si skrz ta gázová oka tahala ven stehy, měla tam i trochu krve. Nasadila jsem tedy pro jistotu ten zpropadený kornout kolem krku, nelibost byla ještě větší. Jednou si ho sundala, podruhé v něm měla zaseklou packu. Improvizovaná "košilka" se jí mezitím shrnula do půlky těla a tlačila přímo na jizvu. Tak jsem jí to sundala, upravila kornout kolem krku a nyní mi připadá o něco klidnější. Odpočívá, snědla nějaké granule a maso. Ve čtvrtek máme jít na kontrolu a nějakou injekci, tak uvidím, jak se do té doby bude kočičce dařit. Každopádně si naprosto jistě najdu jiného veterináře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2011 20:06 Maruška – Re: D
Nevím tedy odkud jste,ale normální to moc není.Já mám kočku hodně senzitivní,ale kastraci na boku zvládla bez problémů.Pokud byla řezaná na bříšku,tak košilku měla dostat hned.Jinak si kupte pruban v lékárně,zruba č.6.Nevím jak je silná.Ustihněte asi 15cm ,navlékněte přes hlavičku a prsty tam kde má nožky,to roztrhněte a vsuňte nožičky.Kočičky všeobecně na sobě nic nesnáší,ale ten prubyn pokud jí to nikde neškrtí zvládají dobře,akorát někdy chodí mimochodem.Někdy uplně zíro veterinářích.Zřejmě chodím asi na jinou planetu.Tohle by se u nás nestalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2011 16:01 D – je to normalni?
Dobrý den, dnes jsem nechala svoji kočku vykastrovat na místní veterině. Po hodině a půl jsem si kočičku vyzvedla. Neměla na sobě žádnou košilku, nic o čem jsem četla snad ve všech debatách. Jen nějakou gázu, kterou měla přilepenou k jizvě.Ptala jsem se na košilku doktorky a ta mi řekla, že ta gáza stačí, že si ji bude cupovat, jako každá kočka. Když kočička přišla k sobě, během hodiny si tu gázu strhala a začala si cupovat stehy. Ihned jsem volala na veterinu, jela jsem tam s ní (ani nemusím popisovat, jak už byla vystresovaná). Na veterině z toho měli náramnou srandu, že to s těma stehama zvládla tak rychle. Začali připravovat krunýř, tak jsem jim řekla, že mám doma ještě jednu kočku, takže bych preferovala onu košilku. Na to jí navlékli do nějaké opět gázy, ale ještě tenčí a udělali jí z toho jakýsi povlak na tělo. Jizvu ani nepřelepili, aby se na ní nedostala. Po příjezdu domů je kočka úplně nepříčetná, v oblečku couvá po bytě pozpátku, mnouká...Nevím, jestli je to normální a nevím, co mám dělat...Zkusit jiného veterináře?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 12:15 Maruška – Re: mona
Určitě kastrovat v dokončení vývoje a pohlavní dospělosti.Jinak jsou sklony k močovým problémům.Kočky jsou na tom trochu lépe,ale kocourci mají užší močovou trubici a proto má být dokončen pohlavní vývoj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.02.2011 18:46 R Muž smula [884] - Polodlouhosrsté – Re: Maruška
Ryziko rakoviny po koťatech kdy je příčinou kastrace je nepodloženost. Pokud si vezmete chovné kočky, kastrují se většinou ve věku 5-6 let a žádné riziko tam prokázáno není.
To co popisujete je jev, který vzniká po častých porodech - divoké kočky, které rodí 3x do roka (chovné kočky mohou pouze 3x za dva roky). Tam pak vznikají mnohočetné cysty, převážně na vaječníkách a pokud je kočka v rizikové skupině, může dojít až na zhoubné bujení.
Osobně jsem měl kočku přinesenou z venku, která byla kastrována v pěti letech a v důsledku cyst
jí byla odebrána i celá děloha. V klidu a pohodě se dožila věku přes 20 let.
Stejně tak tvrzení že nekastrovaný kocour nenapadá kastráta není pravdivé, naopak, kocouři i kočky
tyto jedince často šikanují (ve větších skupinách), protože v sociálním žebříčku jsou pro ně nejníže.
Výhodou u kocourů (pomineme-li značkování)je to, že ztrácí teritoriální pud, tudíš se netoulají a nenapadají ostatní kocoury a vyhýbají se tak boji. Ale i zde jsou samozřejmě výjímky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.02.2011 17:15 Maruška – Re: nelinka
Není opravdu se čeho obávat.Kastrace je vhodná kolem jednoho roku.U kocourků je to dobré nechat co nejdéle.Mají užší močovou trubici a čím dříve se vykastrují,tak jsou náchylnější k močovým problémům.Kočky i kocourci jsou pak přítulnější a netoulají se.Kocourci také nejsou vystaveni takovým útokům od jiných kocourů.Ztrácejí typický pach a ostatní kocoury to neprovokuje.Zřejmě nevědí kam kastráta zařadit.Pokud je kočka po kastraci agresivní,jak tadyněkdo píše,tak se domnívám,že zvíře bylo špatně vykastrováno.Zrovna tak absolutně u koček nedoporučuji antikoncepci.Chemické látky všeobecně kočky těžce snáší a tam se pak může objevit agrasivita i zdravotní problémy.Zrovna tek je mýtus kastrovat kočku po prvních koťatech.Naopak se zvyšuje v pozdním věku možnost rakoviny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.02.2011 17:04 Maruška – Re: smula
Tak musím říci,že s tím jsem se nikdy nesetkala.Já osobně preferzji kastraci z boku.Je pro kočku šetrnější a nevytahuje se jí tak bříško.Do brý doktor to tak udělá.Bohužel řez na bříšku je pohodlnější.Z boku moje kočky měla asi jen tři stehy a jsou super,přitom běhají a běhaly jen venku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.02.2011 16:45 R Muž smula [884] - Polodlouhosrsté – Re: . : Hunter : .
některým kočkám po kastraci vadí doteky na břichu, ale tam je jednoduchý recept - nehladit je na břiše :-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.02.2011 15:02 Muž . : Hunter : . [8]
Ja poznám mačku ktorá po kastrácii zlenivela a zagresívnela, predtým som sa s ňou normálne hral ale teraz to už nejde - hryzie a škrabe len tak z inčoho nič keď ju hladkám :) :-D ale aj ja dám vykastrovať svoju mačku .... takže dúfam že to bude mať len pozitívny účinok :-O
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.02.2011 13:27 R Muž smula [884] - Polodlouhosrsté – Re: nelinka
Dobrý den

není nutné se kastrace obávat, chce to ale vybrat kvalitního veterináře. Kočičky se kastrují většinou ve stáří kolem jednoho roku. Drtivá většina koček se po kastraci zklidní a jsou mazlivější (vyjímky potvrzují pravidlo).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 15:50 Žena nelinka [0] - Domácí kočky – Sterilizace mačky
má niekto skúsenosti ?? v akom veku sa može kastrovat? aká je mačička potom? ukludní sa trošku? na čo si mám dávat pozor? prosím poradte velmi sa toho bojím :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2011 22:44 R Muž smula [884] - Polodlouhosrsté – Re: jaji1nka
Hladina hormonů se snižuje cca do dvou měsíců po kastraci, tak vydržte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2011 09:06 jaji1nka – Kastrace venkovního kocourka
Dobrý den
ZAchránili jsme kocourka.. Doma jinak vlastníme už jednoho koucoura a fenku... A chtěla bych se zeptat ,záchránili jsem venkovní kočku,která byla marod,tak jsme si ji vzali domů .. Měl chřipku atd.... Pak jak se uzdravil začal mrouskat zjistili jsme,že mu je rok... Tak co se uzdravil a počkali jsme měsíc,tak jsme ho včera nechali vykastrovat...

Nevím zda to jsou projeví hormonů než vyprší.. Ale co ho máme vykastrovaného dneska je čilí ,chodí po bytě a pak najednou skočí na kocoura kousneho na záda a jako by ho obskakoval... Nevíte co to může být,myslíte,že to pak z něho vyprší.. ,,jinak nikdo to nedělal´´ Děkuji


Kastrovat jsme ho nechalu včera a dneska už se probral..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2011 20:54 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálské – Re: mona
Mám zkušenost s kastrací perského kocourka, kterého jsme nechali vykastrovat asi v 10 měsících, protože opravnu značkoval kde mohl, pak už nebyly žádné problémy. V současné době mám dva britské kocourky - Brutuse (17 měsíců) a Matýska (5 měsíců). Brutusek zhruba v 1 roce nám neznačkoval, jenom se mstil, že čůral na křesla a někdy i do postele. Zakoupili jsme kočičí feromony a situace se částečně zlepšil. Zhruba ve 14 měsících se mu ucpaly močové cesty, musel podstoupit vyčištění v narkoze. Společně s veterinářem, jsme usoudili, že situace vznikla ze stresu a pořídili jsme mu o malého kamaráda. V současné době se mají moc rádi, i když se občas poperou, tak jsou oba v pohodě a neznačkuje ano jeden. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 13:28 mona – Re: Danila
No právě,že názory se liší a proto se ptám,já osobně si myslím,že kočka či kocour by se měli kastrovat až budou mít plně vyvinuté pohlavní orgány,kastrovat ve 3 měsících mi přijde jako naprostá blbost-samozřejmě se mohu mýlit.Měla jsem perskýho kocoura,kterého jsem nechala kastrovat kolem jednoho roku a to z důvodu značkování,jelikož ted puch nešel prostě vydržet.Znám pár lidí co mají v bytě kocoura a kastrovat ho nenechají,protože si myslí,že by se mu změnila osobnost a potlačili by tím přirozené pudy.Já s tím nesouhlasím,přijde mi to tak trochu týrání,když toho kocoura mají jako mazlíka.Pokud by to byl chovný kocour to je pak jiná.Obdivuji,že vůbec vydrží to hlasité mnoukání a značkování.Nikde jsem se nedočetla,kdy nechat kastrovat mainskou mývalí,protože dospívají dýl jak 3 roky...ale uživatel smula mi poradil a rozhodla jsem se,že to odložím co to půjde,dokud neuvidím náznaky značkování.Samozřejmě uvítám další názory :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 21:43 Žena Danila [11] – Re: mona
Ty názory se opravdu nesmírně liší dokonce i veterináři se nemohou zcela shodnout...
Nejnovější studie tvrdí, že brzká kastrace nemá vliv na pozdější potíže např. s močovými cestami..V USA kastrují kocoury již ve třech měsících......
Názor, že kocour se má kastrovat až v roce je druhým extrémem - žít v bytě s někastrovaným značkujícím kocurem se téměř nedá...

Obecné rozumné doporučení je kastrovat kocoura ve chvíli, kdy začne značkovat - což je individuální:-) Jedním z důvodůje,že někdy může dojít k tomu, že se ze značkování stane zvyk, který neodstraní ani kastrace...

Tal si to přeberte ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2011 22:53 R Muž smula [884] - Polodlouhosrsté – Re: mona
No jde o to že nekastrovaní velmi rádi šikanují kastráty, ale pokud je stav kocour - kočka, neměl
by být problém.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2011 21:37 mona – Re: smula
no snad nééé,jelikož mam kočku domácí a kotě bude brzy větší než on...bylo by to nemilé hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2011 21:37 mona – Re: smula
no snad nééé,jelikož mam kočku domácí a kotě bude brzy větší než on...bylo by to nemilé hmm
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2011 21:56 R Muž smula [884] - Polodlouhosrsté – Re: mona
v tom případě také pozor na pranice...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2011 21:51 mona – Re: smula
Děkuji za radu.Kocourek není vhodný do chovu a na výstavy s ním jezdit nebudu.Zřejmě počkám do té doby než začne značkovat,protože již v bytě jednoho kocourka(kastrovaného) mám,tak vím,že ten zápach nejde ignorovat.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [3] 4

Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 932x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/264-kastrace?od=101