Kastrace
0 05.03.2019 08:29 Emilli – Hypoalergenní
Dobrý den, ráda bych se s vámi poradila ohledně hypoalergenních granulí pro kočku. Našla jsem si velmi dobře hodnocené granule bardog
www.granulebardog.cz/…. Mám dotaz, jak se vám zrovna tyto osvědčily? Díky moc.
0 28.01.2019 20:02 Pavlína – Kastrát
Ahojky, jen prosím, pokud jdete na kastraci, pak určitě kupovat a dávat kvalitní krmio, které určené přímo pro kastráty. Ti totiž pozřebuí trochu jiné složení krmiva, než kočky nekastrované! Pokud bych mohla doporučit kvalití krmiva pro kočky, pak doporučuji určitě
www.granulebardog.cz.
0 17.01.2019 09:46 Tamara To na nás byla kočka pěkně nasraná potom, ale udobřila jsem si ji jako vždycky přes konzervy Brit, které ji neskutečně chutnají.
My jsme dietu nedávali, jenom jsme kocoury po celou dobu hlídali a drželi v teple (deka pod i na kocourovi), pozor až se začne probouzet, aby někam neskočila a nenatloukla si. Jinak vet určitě dá podrobné instrukce.
0 16.01.2019 11:21 Evina – Kastrace a strava po
Dobrý den, chystáme se na kastraci kočky, je mi jasné, že po ní bude trochu nesvá, dáváte ji po tom nějakou speciální stravu? dietu?
to záleží na plemeni kočky, výstavní kocouři se kasteají později, aby stihli zmohutnět. Plemena jako mainky, nosrské či bengálské dospívají později a kastrovaným kocourům by se nevyvinuly patřičné rysy.
My kastrovali kolem 1 roku, až kocouři začali značkovat
Zastávám názor čím později tím lépe
Dobrý den, mám tříměsíčního briťáka v bytě a zvažujeme kdy kastrovat? Dočetla jsem se, že pokud neznačkuje dříve tak kolem jednoho roku. Je to pravda nebo později? Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
přijde mi to zbytečné, Vaše kočka teď potřebuje hlavně klid a čas. Navíc vodítko jí může "rozčíllit" a může sebou škubat a něchtěně si ublížit, co se týká stehů. Doporučují se dva týdny, pak ji berte ven jak budete chtít
. Také bych Vám doporučila přejít na krmivo pro kastráty, aby kocourek nepřibíral na váze a snáze se vyrovnal s hormonálními změnami. Mě osobně se osvědčila Puriny One Sterilecat, granulky obsahují vše, co kastrovaní kocourky potřebují. Držím palce, ať se mu brzy vše zahojí.
Ty "šnůrečky" už tam nemá, o víkendu ji zmizela poslední. Večer už tam normálně spala v té přepravce, potvora
co je to dýl? každopádně se vyntat musí, lékař musí i prohlédnout jizvu a prohmatat bříško
Ještě se chci zeptat, chtěli jsme jít dneska na vyndání stehů, ale kočka nechce do přepravky...ani se ji nedivím. Nutit ji tam nechci násilím... Stane se něco, když ji to zůstane dýl? Pár jich má už venku, má tam jen dvě takové "šnůrečky".
Do dvou dnů... tak děkuji za odpověď.
do dvou dnů by měla být v pořádku
0 07.06.2014 08:49 Nikola – po kastraci
Dobrý den, chci se zeptat... včera jsme byli s kočičkou na kastraci. Vet říkal, že do rána ji máme nechat v přepravce. Večer už se probírala trochu, ale i tak jsme ji tam raději nechali. Ráno jsme ji teda pustili, a zalezla hned pod postel. Tedka leží na posteli, a chvilkama jakoby zoufale "zařve" . Co to znamená, že ji to bolí? Kdy asi bude tak v pohodě, jako dřív?
3 05.07.2013 18:19 Tereza – PROSÍM KASTRUJTE!
Prosím nemnožte kočky! Soukromá depozita jsou v naprosto zoufalé situaci. Praskají ve švech kvůli nezodpovědným lidem, kteří množí na obyčejných kočkách. Každý den volají lidé, kterým se nepodařilo udat svá koťata, nebo je našli opuštěná. Kočka může koťata dvakrát do roka. Tolik koťat nikdy neudáte! A i když vy je náhodou udáte, co koťata těchto koťat?? Prosím nepřispívejte k hroznému utrpení, se kterým se pak setkávají lidé, kteří na kočky nekašlou tak jako množiči. Oni je pak zachraňují a investují obrovské sumy ze své kapsy za kastrace potomků Vašich koček. Jeden příběh za všechny:
Tímto by jsme chtěli apelovat na všechny, prosíme šiřte osvětu ohledně kastrací, pokud se k Vám zatoulá nějaká kočička, dejte jí vykastrovat, i když je cizí, pokud jste z okolí, lze přes nás kastrace domluvit levněji, rádi pomůžeme. Pokud je kočka plachá, máme i odchytový sklopec, není problém, kočka se dá chytit, pouze je problém s umístěním kočky před a po kastraci, pokud by jsme měli v tu dobu volnou klec, můžeme též zapůjčit, ale všechny prosíme nebuďte lhostejní, situace je opravdu vyčerpávající hlavně psychicky. Nejdůležitější jsou momentálně opravdu kastrace, nenechávat nic na poslední chvíli a zabránit dalšímu přívalu nechtěných koťat, co umírají dnes a denně venku! OS Fousek, jel nedávno pomoci dvěma koťatům, co nahlásila paní v lese, v Teplickém útulku jí poradili, ať je tam nechá-opravdu profesionální přístup a pokud se jim podíváte do nabídky, kolonku pro kočku tam mají, ale kočky v nabídce žádné! No paní je tam tedy nechala, ale nahlásila to jinde, druhý den je tam našli, ale koťata byla už prolezlá červy a v tak špatném stavu, že musela být uspána... Pak se sami sebe ptáme a muselo se to stát? :(
To je dobré, aby chytla nějakou infekci
Děkuji
Kočička se před chvíli znova napapkala kapsičky a už i vrní, když ji hladím. Takže si myslím, že všechno dopadne dobře.
Jen ještě nebyla na záchodě
Taky jsme nemeli zadny limec nebo neco podobneho. Ten sprej to je Aloxan - je to stibrny sprej a take ochranny sprej s obsahem hliniku vytvori jemny film, vodoodpudivy, prodyšny. Ta rana je tak ochranena proti prachu, znecisteni a pripadne i nejakou nakazou.Ty stehy si urcite nevykouse jen si lize ranu..kazdopadne ji pozorujte..
Znám u nás ve městě jen dva veterináře. Chodíme k velmi dobrému, hodnému a zkušenému veterináři. Ten druhý je drahý a zabil psa naší známe. Naše známá měla psa Bišonka, teď momentálně nevím jakou měl nemoc, protože to bylo už dávno. Ten veterinář naší známe tvrdil, že pes je v pořádku a dával mu nějaké injekce proti bolesti. Bohužel pak se pes začal zhoršovat a jela k tomu našimu ke kterému chodíme. Náš vet zjistil, že má smrtelnou nemoc a snažil se ho zachránit. Bohužel se mu to už nepodařilo
Je to velice smutné
Náš veterinář košilky ani límce kočkám nedává. Ránu ji postříkal nějaký stříbrným sprejem a řekl nám, že vůbec nebude vadit, když si to bude lízat nebo kousat. Jenže já mám o ní velmi velké starosti.
Nevíte náhodou jaký sprej mohl použit? Na webu jsem našla jen, že se může jednat o léčivé stříbro, ale myslím si, že to není ono.
Zdravím všechny,
naše kočička je druhý den po kastraci a všimla jsem si, že si začíná kousat stehy. Chtěla bych ji koupit pruban, ale nevím jakou velikost. Jaká velikost prubanu by byla vhodná na kočku? Děkuji.
No na tohle jsou dva názory. Jedni veterináři jsou zastánci toho, že kastrovat nejdříve v roce, kvůli vývinu. Druhý, kastrovat klidně i dřív, kočkám to neublíží, spíše naopak, je to pro jejich dobro. V Americe dřívější kastraci provádí naprosto normálně, někde jsem četla článek možná ho dohledám.
www.kockaapravo.cz/… Ferda a Honzík už jsou kastrovaní? A jak jsou staří? Mají 8 měsíců? Nám pan doktor doporučil kastraci nejdřív v roce, to bude někdy v červenci. Do té doby musíme zvládat Dioskovo značkování a jeho sexuální hrátky, někdy je hodně neodbytný a nepříjemný až zákeřný, musíme použít rozprašovač. Snad to s nim do léta vydržíme
Malou loužičku kvůli narkóze chápu, ale myslím potom, jak už bude v pohodě.
A co s tím jazykem, už jste to dělali? Nebo ne?
No nechci tady nikoho strasit ale my to jednoduche nemeli, pocurala se nam..Zvracela asi 5x ale pak to bylo uz dobre..
Ďakujem veľmi pekne, má sa výborne. Hneď na druhý deň mu už bolo lepšie, aj na kontrole povedali že je v poriadku. Hladný bol teda riadne...
Na klinike mu hovoria mazloš, on je to taký živý plyšiačik (kamarátka sa ho bála pustiť na zem ako svoju mačku, že by ho udrela...)
(samozrejme nechováme sa k nemu ako k plyšiakovi, alebo pod.)
Tak co jak je marodovi? Chvilku ho to bude bolet, a možná vám bude "nadávat"a stěžovat si, ale dneska by měl být mnohem lepší, záleží také na typu narkózy.
Ďakujem, áno je to od mastičky. Asi je naozaj hladný (ani ráno nejedol), skákal po linke (už sa viacej zobudil) a pátral po asi jedle...
Nejak slabo na mňa akoby mňaučal, bolo to že ho niečo bolý, alebo je len hladný?
Ďakujem za odpovede!!!
Neboj, klidně snese normální denní ruch, pokud bude chtít spát, tak bude spát. Možná bude zvracet po narkóze, to je normální, je-li citlivější může se i počurat. Očička má ulepená nejspíše od mastičky, kterou mu dal veterinář aby mu neoschla očka, kočky totiž neumějí mrkat. Ale u koucourka to nebývá tak hrozné. Kdyžtak mu připrav mističku s vodou a něčím menším k jídlu, kdyby dostal chuť. A buď na něj hodná, pokud se bude chtít přitulit.
0 26.04.2013 15:29 Ria542 Ahoj, dnes sme dali vykastrovať nášho kocúrika Luckyho (Lakyho), má skoro rok, asi začal značkovať lebo to bolo cítiť. Podstatné je že som teraz doma sama s ním (a morčaťom), a neviem ako sa mám k nemu chovať. Po cca 25 min. čo som prišla sa prebral a šiel si ľahnúť na balkón a zase spí (viem, že bude oťapený a bude veľa spať), má oči akoby plakal (ulepené, alebo ako to mám nazvať), aj zadoček a okolo neho (kúsok) má trošku olepený, na nohe má červený asi obväz (tam ho asi pichli injekciou). Neviem, či mám byť úplne ticho, aby som ho nerušila, alebo znesie trochu zvuku (vo vedlajšej izbe, ale máme tenké steny
). Budem veľmi rada, ak mi poradíte...
PS: mám 13 rokov
Možná to značkování Elu přejde, možná značkuje v rámci výchovy Honzíka a Ferdy.Ale ti už jsou taky vykastrovaní, takže ti naštěstí neznačkují.
MIlkýška nám po tom prášku zančkovat přestala, v očkovací průkazce jsem si poznamenala, že dostala tu půlku 19.10. a od té doby se mrouská a ani neznačkuje. Ale už máme naplánovanou kastraci na 3.5., doktorka říkal, že pokud bude mít potvrzené cysty, tak jí při tom odstraní i ty. Doufám tedy že pak už značkovat nebude nikdy
Nechávala jsem Elu kastrovat, protože už jsme měli koťátek plný dům.Při kastraci ji odstranili jenom vaječníky. Měla malou jizvičku, asi 5 stehů.Dali ji vstřebávací stehy,takže už jsme nemuseli jít stehy vytahovat.To by asi Ela, ani veterinářka nezvládli.
Po operaci měla 10 dnů košilku, aby si stehy nelízala a hlavně aby ji neublížili koťata, které pořád kojila. Když měla tu košilku, tak se ji Honzík bál a vrčel na ni, ale ona si ho nevšímala.Když jsme košilku po 10 dech sundali, jizvička byla krásně zahojená a naše vytrvalá mamina pokračovala v kojení
.Ještě pořád slyším v noci mlaskání, jak se kluci přiživujou. Ale značkuje pořád
kolem 100 koruny, ale nedává se celý prášek. My dávali půlku na konci listopadu a pořád se nemrouská, teď už ale půjdeme na kastraci. Jestli třeba má být ta antikoncepce nějakým dlouhodobým řešením a nebo chceš aby měla kočka potom někdy koťata, tak určitě nedoporučuju, je to strašné svinstvo. Potom už nemusí zabřeznout nebo může mít komplikace během březosti či porodu. a při dlouhodobém užívání to může taky způsobit různé jiné zdravotní problémy. Je to určitě na poradu s veterinářem. My to měli jen pro záchranu situace a věděli jsme, že více než tu půlku jí nedáme.
ahoj prosim te kolik stála ta kočičí antikoncepce?
dík
Aha já jsem si myslela, že je to ta injekční
Anetko Laparoskopie je operacni zakrok
Přidat reakci
[1] 3 4
Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 932x