Vše o koťatech
Jít k vetovi, v žádném případě nevyplachovat lidskými léky
0 23.05.2013 17:10 Nikky – Poraďte mi prosím..
Mám kotě je mu 11 dní na jedno očíčko v pohodě vidí a to druhé má úplně celé zalepené.. co mám dělat?? Bojím se , aby se mu kvůli tomu něco nestalo.
No tak to podle mě ideální zrovna není, hodně malé koťátko pije tak každé dvě hodiny viz odkaz, tam snad najdete vše co potřebujete vědět.
www.moje-kocka.cz/…
a tady máte návrh na to co koupit - mléko a lahvička..
www.spokojenypes.cz/…/
0 17.05.2013 14:47 Petra – Kotě
Prosím, jak dlouho je kotě závislé na mléku kočky? Naše kočka má koťata od neděle/pondělí, dnes, teda v pátek nám jedno přinesla domů (nejspíš jich má celkově 5) a nechce si ho odnést zpátky na půdu. Když se přijde nažrat, tak jí kotě přiložíme a trochu pije, ale ať se snažíme jakkoli, kočka si ho zpátky odnést nechce. Jen ho očuchá, olíže, jednu chvíli ho kousala do krku. Je schopno přežít, když jí vždycky takhle 2x-3x denně přiložíme?
Děkuji.
Není důvod se znepokojovat. Značkování závisí na genetické dispozici.
Jsou i chovní kocouři, kteří neznačkují. Také pokud se cítí v podřízené pozici,
nedovolí si značkovat.
Většina kocourů začíná značkovat okolo 12měsíce
Měla bych velkou prosbu a dotaz na chovatele a majitele kocourků. Jak někteří ví, máme tři kocourky, téměř dvouletý Bobešek k nám přišel minulý listopad jako kastrovaný, 9. měsíčního Ligurka máme od kotěte a Matýska, který je ještě malý, také. Jde mi o to, že zatím jsme Ligurka nenechali kastrovat, podle veta to stačí ve chvíli, kdy začne značkovat. A tady je má otázka. Kdy začali Vaši kocourci značkovat? Náš to nedělá, ani se jinak pohlavně dospěle nechová, je stále jako kotě, mazlivé, hravé, hodné. Trošku mne to znepokojuje. Děkuji za případné odpovědi. Snížek.
0 08.12.2012 19:14 Hary – sledovaná koťata
Tak si myslím, že to kotě je členem větší rodiny, neboť jsem od té doby viděla na zahradě dospělou kočku a o tři dny později zase dvě koťata, opět na zastávce- tentokrát jsem je viděla jen z autobusu, jak sedí na lavičce v čekárně. Nevím, co s nimi udělají ty mrazy. Pohybují se v suterénu opuštěné usedlosti (statkářské vily). Doufám, že našly jídlo, které jsem jim dneska přinesla pod stříšku.
A tak treba neni...tyden neni tak dlouho i kdyz takova frekventovana silnice.. ale taky bych tam chodila koukat...
Teď už je na každou radu pozdě
0 30.11.2012 11:48 Hary – setkání s kotětem
Už týden mi leží v hlavě setkání s malým kotětem (asi 6týdenním) na zastávce autobusu. Okolo jsou sice stavení, ale nikdy jsem tam předtím žádné kočky ani koťata neviděla. Kotě letělo hned ke mně a vyškrábalo se mi až k pasu, mňoukalo. Bohužel mi zrovna jel autobus, tak jsem ho musela v rychlosti jen odklidit dál od silnice , která je samý kamion. Vzala jsem si do hlavy, že bylo vyhozeno z auta a teď mě mrzí, že jsem odjela. Nevím, zda něčí bylo nebo potřebovalo pomoc. Od té doby se tam chodím dívat, ale kotě samozřejmě nikde. Mám už doma staršího kocoura, ale nevím, jak jsem se měla zachovat. Poraďte.
Jo, jo. Smula ma pravdu. Pokud nechcete mít doma kočičinec - vím že to je těžké, tak nehladit a hlavně nekrmit když vidíte zatoulané kotě. Jinak se od Vás nehne, tedy hne ale bude si chodit pro jídlo
K nám takhle chodí sousedovic mourek. Párkrát jsme mu dali najíst a teď chodí pravidelně.
Jakmile krmite, je vaše
0 07.11.2012 20:43 Žanika – Prišlo k nám kotě
Ahoj, bydlíme na samotě u lesa, ale máme tu i cestu spojující dvě vesnice a dnes naši kluci našli v křoví kočičku - kotě, klasické dobře živené mourovaté, věk neodhadnu, ale už se dobře o sebe postará, žere normálně atd.
Kočičku jsme neplánovali, jen když by se k nám nějaká zatoulala.
Náš německý ovčák ji přijal celkem OK, sekla ho výstražně packou, tak pochopil
Ale jedná se mi o to, zda je možné, že se koťátko jen někomu zaběhlo - znamenalo by to víc než kilometr, nebo či ho někdo vyhodil. Je to mazel, ale asi byla pěkně hladová, dávala jsem psovi rýži a jedla samotnou vařenou rýži, žádný rozmazlenec.
Za jakých podmínek máme počítat s tím, že se rozhodla opravdu patřit k nám? Sedí teď za dveřmi v krabici, kterou jsme ji tam vystlali a hned se tulí. Pokud bude naše, brala bych ji hned k veterináři, ale právě nevím, zda jen nepřišla na návštěvu od někoho, kdo má koťat víc - jak je běžné na vesnici - a kde se zase vrátí...
DOkážete poradit, jak to mohu posoudit? Snad to není moc hloupý dotaz. A budu ráda za jakékoliv rady a postřehy ohledně chování kočiček.
Moje kotě taky loví hmyz, ale nejsou to vosy
Jednou dokonce sežrala mouchu
Blééé
Vosi, v tomto období?? U nás už nelítají,ale v létě naše Lilli také honila vosy a včelky,dokonce jednu snědla,pak sme jí vytahovali i žihadýlko,pro nás stres,pro kočičku zábava
Ne byla to nějaká malá muška na okně a kotě ji zamačklo, pak sežralo
ne, každá kočka ráda loví hmyz, ale pozor na vosy, sršně a včely. Pokud by píchly kotě do jazyka, bylo by to dost nebezpečné.
Moje kotě dnes zabilo mouchu a sežralo ji
Může se kotěti něco stát?
když nevykastrujete tak zdrhnou. Jinak odčervit určitě.
Ahá tak to jo
už jsem viděla, že jim přinesla živou myš, takže je to přece jen šikovná máma
Koček jsem měla už několik, ale vždy jen domácí a nikdy jsme neměli koťátka.
A asi bych je měla časem vzít na vykastrování že, a mám je nechat i odčervit? Jsou venkovní, divoké, nechám je v jejich přirozeném prostředí a budu je jen přikrmovat. už si na mě zvykly tak nejspíš asi nezdrhnou jak povyrostou.
Koťa se v tomto věku ještě snaží sát mléko, což už se kočce nelíbi,proto je ohání. Snaží se je tak i socializovat. Na lov jsou koťata ještě malá a spíš by kočce kořist vyplašila. Lovit je začne učit tak, že jim přinese živou kořist a nechá je aby si "dodělali".
Pes či fena, taky mají bradavci, muž či žena, také mají bradavky kočka či kocour to samé
nikdy by mě nenapadlo že tohle někdo neví
Náš kocour bradavky má
stejně jako chlap
Má
Chtel by sem se zeptat ci ma kocour bradavky.dekuji za odpoved.
záleží na kočce jak dlouho je nechá. Koťata se postupně odstavují od 6. týdne.
To znamená, že se mohou začít zvykat na masitou stravou, přitom samozřejmě stále pijí od matky. Většina koček je nechává do 2 měsíců.
chtel by sem se zeptat jak dlouho kotata cicaji mliko. A kdy se muzu oddelit od kocky?
dekuji za odpoved.
Myslim ze tady je to nejlip videt co je co...
5 20.07.2012 15:05 Niki 0 24.06.2012 20:59 sara – natlala
No já taky myslela tu první fotku
první foto kočka, druhé kocour
Kocour jak poleno.... Kočičky mají slzičku přímo pot řitním ovorem
Jo ta fotka není nic moc, ale taky si myslím na kočičku.
0 29.05.2012 19:31 Tina – Pohlaví u kotěte
Prosím, kdo umí poznat, zda je toto kočička nebo kocourek???Děkuji
0 29.05.2012 19:29 Tina – Pohlaví u kotěte
Prosím, kdo je schopen z této fotky určit pohlaví?...děkuji
Já to říkala.Chce to jen trpělivost
6 25.11.2011 21:21 Maruška Určitě se to kotě naučí.Hlavně netrestat.Zkuste tam hrabat taky rukou s ním.Kočičky jsou velmi čistotné
To je v pořádku, holt jsou někteří jedinci víc napřed. Popisované doby jsou průměrem.
Máme mačiatka dneska majú 11dní a predstavte si jedno už úplne otvorilo očká a druhé už má jedno otvorené a druhé sa mu už otvára. Ako to? A nevadí to že sa im otvorili skôr ako po 2týždňoch?
0 05.08.2011 06:26 novotys –
Re: mno už je to 4 den a začínám se právě docela obávat, jsou to její první koťata.... :(
Přidat reakci
1 ...... [2] 4
Zpět na obsah sekce Rady pro začátečníky • Zobrazeno 651x