Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Parazité - blechy, červi..(Ušní svrab)

 

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 4 Žádná další stránka   1  
Parazité - blechy, červi..(Ušní svrab)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.04.2009 17:53 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Štěpán
To kapání mezi lopatky musí být až na kůži, a mělo by to být v místě, kde se kočka neolíže (čili ne přímo mezi lopatky, ale o kousek výš, ony jsou ohebnější než psi ;-) ). Funguje to tak, že se udělá depo v kůži, takže když se zakousne blecha nebo klíště, tak se zase urychleně "vzdálí" :-D (Frontline bohužel nemá repelentní účinek, jako jiné přípravky, které ale nejsou určeny pro kočky...). Problém je ovšem v tom, že každé zvíře metabolizuje trochu jinou rychlostí, takže někomu ta pipeta vystačí v pohodě i na dva měsíce, někomu ani ne na tři týdny. Sprej se aplikuje na srst, takže délka jeho účinku trvá tak dlouho, dokud není srst (i kůže) očištěna, což u kočky není zas tak dlouhá doba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2009 17:44 Štěpán
Díky za odpověď, jak to kapání mezi lopatky funguje? To přes pokožku přejde do kočky, ta se těma látkama celá prosytí a pak nechutná ani blechám ani klíšťatům? Je účinněnší to kapání nebo spray?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.04.2009 22:05 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Štěpán
Tak už ty příspěvky zase zlobí,po editaci se mi smazal celý příspěvek, tak ještě jednou:
K té borrelióze: kočka může borreliózou onemocnět (i když to nejsou zas tak časté případy, i tak bude ale od června na trhu vakcína i pro kočky), může být tedy i přenašeč, i když je to pravděpodobnost dost malá. Jde o to, že vývojová stádia klíšťat (teď mám na mysli obecně celou skupinu) sají na různých hostitelích - první stádium na hlodavcích, druhé stádium na hlodavcích a drobných savcích. Samozřejmě neřeší, jestli to, na co se chytí, je myš nebo kočka, ale většinou nemají šanci a to, co se přisaje na nás, kočky, psy jsou dospělci. Rozhodně je rizikovější takové rozmáčklé napité klíště, které potřísní ranku na rukou nebo kůži zvířat.
K těm přípravkům: pro kočky je vhodný Frontline, který působí jak proti blechám, tak proti klíšťatům. Rozhodně nedoporučuji přípravky s obsahem permethrinu nebo různých extraktů chryzantém - vyskytla se už řada otrav u koček, většinou šlo o citlivější jedince nebo o jedince s rankou na kůži, do které se nanesl přípravek.
Ta sousedovic kočka je každopádně chudák, nehledě na to, že i ty ranky od klíšťat se můžou infikovat. Chtělo by to zpracovat souseda, aby věnoval trochu péče i svojí kočce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 21:37 Štěpán – Klíšťata
Existuje nějaká spolehlivá metoda, jak kočku ochránit před klíšťaty? Sousedovic kočka je jimi obalená... :( Je možné, aby kočka byla nositelem boreliozy?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 3 ...... [4]

Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 788x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/283-parazite-blechy-cerviusni-svrab?od=151