Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Parazité - blechy, červi..(Ušní svrab)

 

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Parazité - blechy, červi..(Ušní svrab)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.07.2011 12:01 Žena Melisa [34] - Domácí kočky
Je teda něco, co na klíšťáky doporučujete? Případně i blechy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.07.2011 15:36 Žena Ellie [2] - Domácí kočkyRe: Maruška
A velké "množství blech" to nebylo, já našla snad jen 2 a veterinář žádnou. Jen ten křeček měl víc, a je také v pořádku. Zvířátka doma opravdu netejráme :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.07.2011 15:25 Žena Ellie [2] - Domácí kočky
Ano asi jsem to napsala špatně. Také byt odblešený sprejem a letěl neznamená z okna, ale z bytu a to na balkon, kde mu je teď v létě (samozřejmě ve stínu) dobře :-) ano, vím že jsem strašný saďour kvůli tomu že používám sprej a moje kočka má za krkem chemickou ampulku od doktora... ale prostě se bojím aby se ty blechy už nevrátily.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.07.2011 14:08 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Maruška
Paní Maruško že Váš křeček neměl blešky neznamená, že jinej je dostat nemůže. On holt každej není tak dokonalej. Samozřejmě máte pravdu, že ho mohli také odblešit a ne se ho hned zbavovat, ale Ellie to určitě nemyslela tak, že ho někam vyhodili, ale že ho někomu dali, tak jsem to alespoň pochopila já. A chápu i Váš postoj nepoužívat chemii ale na druhou stranu, když není zbytí, tak lepší než zablešený byt. Jenže to je jako s náboženstvím Budhista se s křesťanem neshodne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.07.2011 13:20 Maruška Re: Ellie
To nechápu.Pokud byl ze zverexu.Já měla taky křečka a nikdy neměl blechy.Bože on za to nemůže.Tak jste ho měli odblešit taky.Jak můžete napsat letěl.Vždyť je to živé zvíře!!!!Nechápu!!!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 21:53 Žena Ellie [2] - Domácí kočky
Vše dopadlo ok, ty blechy byly od křečka...samozřejmě letěl. Bio-killem jsme vystříkali celý byt podle rady, snad se ty mršky už nevrátí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2011 14:33 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: holisek
Jak říkám, rozhodně to nebudu obhajovat, ale nikdy jsme s Arpalitem problém neměli, a to jsme koupali i koťata. Je fakt, že kdyby to varování co tam dávají až teď, tam bylo i když jsme ho začali kupovat, tak si to asi taky rozmyslím. Ale jelikož už vím, že se nic neděje tak to neřeším. A fakt dost pomáhá, holt když si není člověk jistej, tak raději míň než víc, zvlášť pokud jde o malé zvíře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.07.2011 21:19 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálské
Šampon Arpalit nedoporučuji, stačí špatně ohdadnout dávku a kočka je otrávená tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2011 11:13 Žena Piky [1360] - Polodlouhosrsté
Artuš si je také dovezl od chovatele, spočítat se ani nedaly, bylo jich snad tisíc, nechápu jak si mohli nechat tak zablešené zvíře doma, a nechápu hlavně to, že jsem je neviděla, když jsem kotě kontrolovala před koupí. No nicméně doma šel ihned do šamponu Arpalit (teď někde říkají, že je pro kočky nebezpečný, ale kupujeme ho dýl a nikdy nic nebylo) a pak se blešky ručně chytali. Za pár dní se nafoukal ještě sprejem stejné značky, vyfoukalo se všechno kde se pohyboval, vytřelo Domestosem a máme "ťuk ťuk" pokoj. Nechytil to ani perský kocour, i když pro jistotu dostal na chvíli obojek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2011 10:32 Maruška Re: poklad
To je hodně.Můj je měl vždy na chatě,ale byl skoro bílej,tak jsem je drbáním vyhnala k čumáčku a tam jsem je vždy pochytala.Stal se ze mě odborník na chatání blech.Pak už mě to šlo velmi rychle.Nechtěla jsem na něj dávat žádnou chemii a domů si nikdy nepřivezl ani jednu.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.07.2011 22:11 Žena poklad [125] - Domácí kočky – blechy
Když jsme si donesli Samíka domů, cosi mu běhalo po čumáku mezi očima. Použila jsem Arpalit pěnu, důkladně promočila kožíšek podle návodu a hlídala ho, aby se nelízal. Za chvíli začaly blešky padat. Napočítala jsem jich kolem sedmdesáti. Zjišťovala jsem, kde k tomu přišli a nakonec se zjistilo, že v prostorách, kde se koťata pohybovala se také pohybovaly veverky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2011 16:13 Maruška Re: smula
Chlupatý hotel je lepší,tak se nebojte,ale kde přišla k takovému množství blech????!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.07.2011 18:45 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Ellie
No.. jsou to blechy, na člověka se samozřejmě přenést můžou, ale raději mají chlupaté nosiče.
Každopádně koupit frontline nebo jinou pipetku proti blechám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2011 08:07 Žena Ellie [2] - Domácí kočky – Malé černé tečky
Dobrý den, prosím o pomoc. Mám 4 měsíční kotě a lezou po něm malé černé tičíčky, pěkně rychlé a žákeřně. Doufám že se dostanu na veterinu ještě dneska. Máte s tím někdo zkušenosti prosím? Může se to přenést i na člověka a co to vlastně je?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   09.06.2011 19:25 Muž Dvounožec [23] - Domácí kočkyRe: matlala
Pokud nevíte co je účinnou látkou v tom obojku, na Vašem místě bych jej nepoužil a raději pořídil nový, výhradně kočiččí. A vyhnout se antiparazitikům na bázi permethrinu, cypermethrinu aj. Co jsem zjistil, těmto látkám se říká pyrethroidy, ale srozumitelnější je označení nervové jedy. Jak to účinkuje je tedy nasnadě. Zabíjí především hmyz, ovšem kočky nemají v organismu dostatek enzymů, které by tento jed dokázaly odbourat a je pro ně tudíž vysoce toxický. A pozor, nemálo výrobců tvrdí, že tyto přípravky jsou pro kočky OK. Bohužel i já se nechal dříve, než jsem se výše uvedené dozvěděl zmást a použil na své kočičáky šampón Jonathan, ve své době uváděný jako vhodný pro kočky. Naštěstí jsem je vždy velmi pořádně vysprchoval a šampónu použil jen málo a zřídka. Ale možná znáte smutný případ z www.modrykocour.cz/…
Ještě nějaké informace, které mohou pomoci nejen kočkám jsou na www.borelioza.cz/…/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 15:38 Žena katsim [0] - Domácí kočky
Samozřejmě on nám řekl správnou diagnózu, ale jelikož mi bylo sedm, tak si to nepamatuju. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 10:54 Maruška Re: katsim
Tak tedy diagnoza,že má v bříšku zmatek,tak to slyším prvně.To snad není diagnoza,ale nějaké nejasné šamanské tušení,nebo co? Při dnešní pokročilé veterinárn í medicíně,to snad ani není možné.Změnila bych veterináře a to hned.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2011 15:12 Žena katsim [0] - Domácí kočky
My používáme taky obojek a i když naše Bibi leze všude možně zatím se jí nic nestalo. Co se týče té dlouhověkosti, tak nám veterinář řekl(kočičce bylo v té době 2 roky), že bude už žít maximálně jen další dva roky, protože má něco se žaludkem a má v břichu nějaký zmatek. Teď jí je 8 let a je ve výborné formě. Takže si nedělejte hlavu s tím, že vaší venkovní kočičce je třeba 12 a všude tvrdí, že už by měla umřít. Je totiž hromada vyjímek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.05.2011 21:29 lucifirekzraje Re: Maruška
Třeba v pipetách Advantixu se používá speciální látka, kterou kočičky nemůže kočičí tělo zpracovat - začíná to zvracením a může to pokračovat až k smrti - proto není ani dobré kombinovat třeba obojek + pipetu,aby se kočičky nepředávkovali. Každé zvíře má trochu jiný organismus a jinak se s tím vypořádá. Rozhodně bych nedoporučovala dávat kočičce psí obojek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   21.05.2011 11:10 Maruška Re: matlala
To nevím,le co mohou psi,tak rozhodně nemohou kočky.Platí to i o krmení.Kočka není pes a je ve všem specifická.Zeptejte se svého veterináře.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.05.2011 12:10 Maruška Re: matlala
Určitě ne.Jedna pani použila zbytek od psa na kočku,ta to olízala a umřela.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   18.05.2011 21:40 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: matlala
Nepoužívat!!!! Chemikálie používané na psy mohou kočce silně poškodit zdraví, psí spray proti blechám může kočku i zabít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2011 11:21 Maruška Re: Katy
Můj kocourek nalezenec se dožil 18let,mé kamarádky 24let a moje Maruška je tak zdrav a má super náběry,že nebýt toho svinského fibrosarkomu,tak by tady byla určitě dlouho.Ale i tak už jí bylo jedenác. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2011 21:39 matlala – obojek pro psy pro kočku
Ahoj,
chci se zeptat, jestli je možný použít zbytek obojku pro psa i pro kočku? Mám doma zbytek, který bych jinak asi nepoužil a kupovat kocourovi, který je furt venku a spíš na myši obojek se nějak nechce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2009 21:19 Žena pavlina [4] - Domácí kočky
Já jsem teda kočkám koupila Frontline Combo a je super. Blešky nám donesla nejspíš teta třeba na tašce nebo na oblečení. Ale je fakt že kočky nechodí ven tak to bylo celkem lehké je z toho dostat. Jen teta dneska přišla znovu tak jsem zvědavá jestli budem opět odblešovat tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 13:03 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Evelinka
Ono se pipetkám věřit dá, jen je potřeba o nich něco vědět: Frontline nemá repelentní účinek, čili ta bleška může na kočku (i psa) skočit, ale pokud se napije, zhyne :) . Problém je ten, že zatímco u psů lze použít i jiné pipetky (Advantix třeba), které mají i repelentní účinek, u koček toto nelze. Další věc je to, že Frontline je tak široce používaný, že se můžou vyskytnout i paraziti vůči němu odolnější.
Před čím ale rozhodně varuju u koček, jsou přípravky s obsahem permethrinu - už jsem viděla pěkných pár otrav kočky po použití takového přípravku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 12:20 Žena Evelinka [0] - Domácí kočky – Re: Somali
Jsou to blechy, placaté rezavé hopkající "frtky", navíc se drbou a mají v kožíšcíchh i černé tečky (teda vidím je jen u kocourka, kočka je celá černá). mají necelých 5 měsíců, takže jesem je ještě zpacifikovala, navíc opravdu vůbec neškrábou, i když jsou schopni běhat po stromě hlavou dolů ano , tak na nás nikdy drápky nevytáhli, ani při koupání :) .
Už těm pipetkám moc nevěřím, navíc když měli před 4týdny frontline, před 14 dny byli oba vykoupáni v orhosanu (krom hlavy), abych je nepředávkovala...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 11:55 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Evelinka
Stronghold je taky spot-on, čili pipetka za krk. Cenově vychází dráž než Frontline - necelé 3 stovky, aplikuje se taky cca 1x za měsíc. Na veterině byste neměla mít problém ho sehnat, v lékárně je to horší, protože se běžně nevydává a chodí v balení po 3 kusech.
Obojky "na občas" opravdu nepůsobí.
K tomu Frontline: U koček je jeden celkem zásadní problém - musí se to nakapat přímo na kůži (což přesně jak píšete - kočka v klidu nepostojí) a na místo, které si nemá šanci olízat (a kočky jsou mnohem "ohebnější" než psi). Další věc - jsou to opravdu blechy? Není to jiný parazit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 09:57 Žena Evelinka [0] - Domácí kočky – Re: Somali
Kožíšek jsem jim rozhrnula za krkem, postupně jsem tam pipetky vykapala, neměli to jen na chloupcích, dávám ho pravidelně psovi, takže už mám celkem praxi (i když teda narozdíl od psa kočky zrovna vzorně nedrží).
No a ten Stronghold je vlastně co? Vyhledávač mi předhazuje jen nějákou PC hru :-D , jsou to kapky na kůži nebo do jídla? nikdy jsem o tom neslyšela... a koupím je běžně v lékárně nebo jen na veterině? a cenově to vypadá jak (není to třeba za 1000,- 10ml ?)??
Jinak ty obojky "na občas" asi nebudou působit, že?

Pes to on nich nechytá a to spolu chrápou v jednom pelechu, takže u něj je Frontline fakt spolehlivý, škoda, že u koček selhal...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 06:22 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Evelinka
A aplikovala jste ten Frontline skutečně až na kůži? Jinak pokud by nezabíral, zkusila bych ještě Stronghold, ten je určený mimo jiné i k likvidaci blech, a hlavně není tak často používaný, čili ani ta odolnost blech vůči němu rozhodně nebude nijak výrazná.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2009 11:05 Evelinka – blešky nechcou pryč
Tak i když s frontlinem jsem byla 100% spokojená u psa, u koček teda pohořel... blešky mají furt, už jse je koupala v Orhosanu, ale taky bez efektu (jak vykoupat číču i s hlavou, když je má kolem očí a pod???). Teď už mě nenapadá co s nima, stříkat sprejem se mi moc nezdá, protože se přece olížou... obojky nelze použít, neb jsou jako veverky (skáčou ze stromu na strom, prodírají se křovím, prolízají sodolu). Leda mě napadlo dávat jim ty obojky jen na noc??? spí totiž s námi v domě a vypouštíme je až ráno. Ale nevím, jak by to účinkovalo. nějáký další nápad??? ty blešácké potvory už mi včera skákaly i po posteli tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2009 06:49 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Eliška
Stronghold je, kromě toho, že účinkuje proti blechám, určen k částečnému odčervení, léčbě ušního svrabu a proti všenkám. Já osobně bych ho v případě zablešení jako první volbu nevzala, to radši Frontline Combo, když už.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2009 23:36 Žena Eliška [54]
My, když jsme přinesli blešky, tak jsme po poradě s vetem kapali Stronghold a cely byt vytřeli, vyluxovali /pytlik ihned vynesli/ a přeprali vše, na čem se dračice mohly válet... No a pomohlo to. Nutno však podotknout, že kočky ven nechodí a blešky přitáhli páníčci s dekou ze zahrady...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2009 08:55 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Evelinka
To by mohlo stačit, pokud není to zablešení nějaké extrémní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2009 08:44 Žena Evelinka [0] - Domácí kočky – Re: Somali
Pelíšky jsou v podstatě staré deky, ručníky. Počítám s vypráním na vysokou teplotu a pak bych je přestříkala parním čističem (jako i zbytek baráku, jelikož nám občas chrupkali i v postelích... spim )- ale to by myslíš mohlo stačit - není nutné koupit na ty pelechy nějáký speciální přípravek?

Obojky bych čičinám nekoupila, nedala bych ho ani psovi - doma a po zahradě běhá "naostro", dcerka se s nima furt muchluje a z obojků se uvolňuje kdovíco, ještě by ochmatala, strčila ruce do pusy... ne . Běžné pusinkování chlupáčů neřeším, ale obojky už jsou napuštěná chemie a navíc i smrdí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2009 07:59 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Evelinka
U čtyřměsíčních koťat už můžete pipetky aplikovat bez problémů. Je dobré zároveň vyčistit pelíšky (buď vystříkat, nebo vyvařit, pokud jsou z takového materiálu, že to snese). Obojky radši ne - už se to tu řešilo v jiném vláknu - kočka může venku uvíznout a uškrtit se, a je-li obojek volnější, tak si ho sundá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2009 07:50 Žena Evelinka [0] - Domácí kočky – Blešky
tak jsem si včera všimla, že oba naši čičíci mají blešky - černá smítka v srsti (vidím u bílého kocourka), viděla jsem i nazrzlou blešku (v černém kožíšku kočičky). Takže bude asi mučeníčko... myslíte, že pomůže třeba "jen" aplikace pipetky? nebo je nutné vystříkat, příp. vypudrovat a vykoupat? A pelíšky (i když se válí v podstatěvšude) by mohlo stačit vyprat, pak třeba vystříkat parním čističem nebo je nutný přímo nějáký speciální sprej? :-(
obojky bych jim raději nedávala, preventivne jsem spíš pro pipetku (frontline), to se mi osvědčilo i u psiska. Jen nevím, jestli se můžou aplikovat i 4měsíčním koťatům?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2009 20:56 Žena Domcha [5] - Domácí kočky – Běhají hodně venku
Naše kočky jsou venku pořád , domů se přijdou jen najíst , Biboo pomazlit ne Klíšťaty trpí , ale co mají ten nový obojek proti nim , není to tak hrozné , ale stoporcentně nepomáhá . Na Mikeše nelezou klíšťata vůbec . hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 12:50 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Katy
Jj, když jste téměř na samotě, tak se to dá, naši bydlí na vsi, sice zastrčeně od hlavní cesty, ale i tak jsme o některé kočky díky autům přišli. Já bydlím ve městě a tady to už vůbec nepřichází do úvahy, pouštět kočku ven.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 12:33 Katy – Re: Somali
Tyyyjo..No jasně, závisí to na okolí. Kamarádka bydlí u hlavní cesty a kočky se jí nedožily roku:( hrozné.. v takovém případě bych ani číču nechtěla. My bydlíme u lesa - poslední dům. Nic tady nejezdí, chodí jen po zahradě, v lese a po loukách. Občas zavítá do vesnice, ale už ví, kterým zahradám se má vyhnout :-D Tak já doufám, že tady ještě dlouho bude :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 12:29 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Katy
No, to je různé. Venkovní kočky, u kterých je šance, že se jim něco stane, poměrně velká, se v průměru dožívají tak těch 5 let, ale jsou samozřejmě i výjimky, nic neplatí absolutně (viz zrovna ten náš pazúr). Kočka žijící v bytě se při správné péči může bez problémů dožít i těch 15 - 17 let, zase jsou známé i výjimky, kočky starší. Hodně hraje roli i plemenná příslušnost, třeba birmy jsou popisované jako dlouhověké kočky, u kterých není problém i 20 a více let.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 10:32 Katy – Re: Somali
Jen by mě zajímalo, když jsi tak nakousla ten věk - kolik se kočky dožívají?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 07:58 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Katy
Jo, když je kočce shůry dáno, tak je to fajn - naši měli kocoura, venkovního, ten se dožil dvanácti let, což je na venkovní kočku úctyhodný věk. Ale je fakt, že v blízkosti silnice se choval extrémně opatrně a radši vandroval po polích. :-D Toho jsme ze začátku vždycky vypudrovávali (v rukavicích - byl to divoch), když přišly na trh pipetky, tak už jedině pipetku za krk.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2009 21:23 Katy – Re: Somali
Já teda tomu obojku moc velkou volnost nedala.. měla ho sice mírně volně, ale tak, aby neměl moc šancí plandat. Asi má štěstí - je jí asi 7 a je v pořádku. Ona se teda moc pod ploty neprodírá - radši skáče (nebo jsem ji ještě nikdy neviděla :-) ). teď ji ale asi zase nasprejuju..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2009 21:18 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Katy
Tak to jste zatím měli kliku, respektive kočka měla kliku. Ty obojky pro kočky jsou fakt neštěstí, a nepřeju ten pohled na visící oběšenou kočku nikomu. To už radši vypudrovat nebo vysprejovat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2009 21:14 Katy
Naše Kikínka má odjakživa obojek a spokojenost největší. Jen se nám sousedi smáli, že máme černou kočku s bílým obojkem :) Svítilo to do dáli..Nikdy žádný problém nebyl - ani udušení (a to se potlouká kdoví kde), klíšťata ani nic... jen teď jsem jí ho musela sundat, protože spona od letošního obojku ji trošku podráždila :-( . Ale už je to dobré.. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2009 18:48 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Danila
Já kdysi viděla kočku, která se na obojku oběsila na plotě... Takže obojky každému rozmlouvám.
Ad sprej: když se kočka nechá, jde to, naši měli kocoura, kterému i aplikace pipety šla provést jen v rukavicích... Ale pipetky nejsou špatné, jen je škoda, že pro kočky nejsou na výběr i takové, které by měly i repelentní účinek...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2009 13:38 Žena Danila [11]
V praxi ovšem sprejovat kočku patří k zážitkům typu sado - maso a navíc se vám prakticky nikdy nepodaří vetřít sprej i v oblasti očí, tlamy a konečníku:-( Frotline pipetky nejsou stoprocentní, ale nic lepšího na trhu v současné době není. A co se obojků pro kočky týče - i ty s bezpečnostní sponou nejsou stoprocentní, viděla jsem kočku, co na něm visela v lese asi tři dny a byl to moc ošklivej pohled...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2009 17:59 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Štěpán
Tak on se použít dá, když se dobře vetře do srsti (myslím tedy až na kůži), tak to chvilku vydrží, ale ten účinek je řádově ve dnech. Je vhodný spíš na vystříkání pelíšků v případě, že si kočka přinesla domů blechy, protože ty se samozřejmě drží i v peleších a pokud je člověk nevyčistí (buď vyvařit, nebo vystříkat), tak jsou blechy za chvilku zpět. Jinak se ten sprej musí aplikovat častěji, než ty pipetky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2009 17:55 Štěpán
Takže ten spray na kočky není vhodný, protože si to rychle olíže?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [3] 4

Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 788x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/283-parazite-blechy-cerviusni-svrab?od=101