Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Problémy s očima nebo ušima

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Problémy s očima nebo ušima
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.05.2016 10:31 Muž Dvounožec [23] - Domácí kočkyRe: wdenda
Je nutné obrátit se na jiného veterináře a Elišku vzít k němu. Takhle na dálku je to hazard.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2016 22:45 Žena wdenda [0]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, chtěla bych požádat o pomoc. Před nějakou dobou se naší kočičce objevilo něco na oku. Veterinář nám dal nějakou mast jako antibiotika a kapky do očí. Nicméně to nepomáhalo a veterinář si s tímhle neví rady. Pomalu se to zhoršuje a teď ji z roho teče žlutá voda a někdy krev.
Neví prosím někdo o nějakých kapkách co by pomohli? Raději bych jí oko zachránila, než nechala amputovat. Oko jí jinak nebolí.
Předem děkuji.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.12.2015 10:52 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Matěj
Ahoj Matěji, je krásné, že chceš bojovat za někoho kdo ti přirostl k srdci.. Léčba bude zřejmě náročná a bude stát dost peněz a proto bude záležet na tvých rodičích jak se k tomu postaví. Budou Vánoce a můžeš se třeba zříci svých dárků na úkor léčby. V první řadě kočička musí zůstat po dobu léčby v bytě. Druhá věc je, proč to došlo tak daleko. Každopádně ti moc držím palce, aby jsi neztratil někoho, koho máš rád.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2015 20:33 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Matěj
V první řadě se musí odstranit u veterináře nádor, pak uvažovat dále.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2015 19:47 Matěj – problémy s uchem
Potřeboval bych sehnat někoho kdo by naší kočičce mohl pomoci.Už jí zbyl jen kousek ucha a k tomu s nádorem.Nezná někdo někoho kdo by provedl plastiku ucha?Prší jí tam,má to hnisavý a krvavý
Je to osmiletá kočička a máma přemýšlí o uspání. Já bych to nepřežil a věřím v naději že tu se mnou ještě bude.

Matěj 12 let

DĚKUJI
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2014 17:36 petr Re: milovníkkoček
My to máme taky a k tomu rýmu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   21.08.2014 08:49 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Eva
Bože můj tohle jsou otázky! Být to může ledaco, mohla si něco píchnout do oka, škrábnout se, úraz hlavy....Ale co dělat je každému kočkomilovi jasné - veterinář. Alespoň myslím, že každý raději zajde za vetem zbytečně, než aby něco zanedbal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2014 15:11 Eva – problém s okem
Dobrý den, mám čtyřměsíční mainskou mývalí kočičku a od včerejška má na levym oku do jeho poloviny třetí víčko, mírně rozšířenou zorničku a má ho mírně zakalené. Nic z něho nevytéká. Poradíte co by to mohlo být a eventuelně co s tím dělat?
Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   09.06.2014 08:39 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Nikola
zřejmě úraz, určitě zajít na veterinu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2014 19:17 Nikola – Oko zatlačené dovnitř.
Dobrý den, náš kocourek přišel zničehonic s výrazně změněným okem a má ho nějak zatlačené dovnitř, nevíte co by to mohlo být?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2014 08:51 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: konemy
Koupit borovou vodu (v lékárně ale trvdí, že už se nevyrábí. Ale doktroři mě s ní ošetřovali a říkají opak) nebo veterinář doporučil místo borovky oční kapky OPHTHALMO-SEPTONEX. Nicméně bych zašla k vetovi stejně, může to být např. alergie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2014 14:48 Žena yl246 [5] - Domácí kočky – Výtok z oka
Dobrý den,našemu kocourku celý den teče z oka(pravého)přivírá ho,má třetí víčko a rýmu.Co by to mohlo být za nemoc?Jde mu do toho něco kápnout bez návštěvy veta?Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 14:08 Larisa Re: smula
aha no máte pravdu ted si uvědomují,že zase naš kocour byl po amputaci nožky a hned jak se probral jsem ho hladila a on vrněl i vrčel. díky,pry už i přestáva baštit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 11:01 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Larisa
stále rozšířené zornice budou následkem jeho choroby. Pokud má kočka bolesti, tak přede a do toho vrčí. Pokud má stále chuťk jídlu, tak je to dobře. Zvířata celkově když jim není dobře, tak přestávají žrát a stím už se pak moc nenadělá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2013 17:35 Larisa – rozšířené zornice
nevíte co může způsobit trvale rozšířené zornice u kočky? bez ohledu na světlo jsou pořád rozšířené.
mimo jiné,kocourek ma rakovinu limfauzlin a doktoři řekli jen čekat, jenže nechcem aby trpěl,ale jak poznat kdy kočka má opravdu bolesti, dost dobře to umějí skrývat.pořád ještě má celkem chut k jídlu,ale už nespí v posteli, pořád střídá místa na odpočinek a uhybá pohlazení.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.05.2013 13:57 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: pfofino
jedná se o oči a tudíž nepodceňovat. Rozhodně bych se obrátil na specializvanou kliniku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 17:32 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočkyRe: pfofino
No jelikoz jsem z blizkeho okoli, tak ja bych zkusila urcite Unicov, ale nevim zda to tam delaji.. Zkus se zeptat.. :-)
www.veterinaunicov.cz/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 13:24 pfofino Re: holisek
nemohl by mi někdo z Vás doporučit nějakého veterináře, který by tento zákrok udělal? moje veterinářka si na to netroufá a posílá mě až do Pardubic, jsem z Mohelnice a rád bych našel někoho z menší dálky (nejraději bych jel k někomu z Olomouce)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 15:02 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: pfofino
U psů to funguje :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2013 09:30 pfofino
Dobrý den náš kocourek má problém o očima, velmi mu slzí (hnědá barva). Naše veterinářka mu vyčistila nějaké kanálky a bylo to chvíli lepší ale zároveň nám navrhla plastickou operaci jeho spodních víček, které mu dráždí jeho oči (jsou zahnuté hodně do oka a chloupky mu dráždí oči) nemáte někdo zkušenosti s touto plastikou? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2012 21:56 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálské – Problémy s očima nebo ušima
Došlo ke sloučení těchto dvou témat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2012 16:36 Žena Snížek [520] - Domácí kočky
Ligurkovi očičko neslzí, nepřivírá jej, jen měl ospalky pod jedním očkem více než jindy, tak jsem zatím jen vytřela borovou vodou a uvidím. ne :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2012 21:25 Žena Snížek [520] - Domácí kočkyRe: . : Hunter : .
Pamatuji, že tomu našemu se loupala kůže na uších a vytvářela takové shluky, srst vypadávala v chomáčcích. Ucho uvnitř bylo čisté. Dost možná jsou dnes k dispozici nějaké léky, tehdy, tuším, že to mohlo být tak v roce 1995 - 97, tomu tak nebylo. Mazalo se mu to vším možným, žádný vet si nevěděl rady a potvůrky se množily, prý žijí v krvi, proto se tak špatně likvidují. Nakonec pomohla až částečná "otrava" krve nějakým svinstvem a to je zabilo, kocourek byl od té doby fit a ouška krásně zarostla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2012 21:21 Muž . : Hunter : . [8] Re: Snížek
Aha, ale ona to ma zvonku, dnu ma ciste usi, to niesu ani chrasty, je to len zacereana supajuca sa koza.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2012 21:19 Muž . : Hunter : . [8] Re: Snížek
A svrab su vlastne roztoce, nie ? No mal to aj kocur asi pred dvoma rokmi, ked prisiel vychudnuty, chory,... Na tie usi som mu dal masticku a uz to nikdy nemal, kupim taku ampulku na svrab.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2012 21:04 Žena Snížek [520] - Domácí kočkyRe: . : Hunter : .
Ušní svrab? Pokud ano, dost špatně se to léčí. Náš Miki to kdysi chytil někde v přírodě nikoli od jiné kočky, ale z trav.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2012 20:59 Muž . : Hunter : . [8]
Fotka k příspěvku Zdravim, moja mackq ma problem z uskami, na vrchu sa jej lupe koza, je to nacervenale, co na to ? Podla mna su to.roztoce ale.neviem, dakedy to.ma dakedy nie.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2012 22:35 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Ales
žádný takový případ jsem nezaznamenal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2012 23:01 Ales
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda je zánět spojivek přenosný z koťátka na člověka.
Děkuji A.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 15:31 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: jarmila58
jarmila58 napsala: Tu pipetku zname taky...taky muzeme jenom doporucit ahoj

Jenže nějak krátko učinkovala, ale pořád lepší než mít 5 klíštat v kožichu. :)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 15:10 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočkyRe: anetka123
Tu pipetku zname taky...taky muzeme jenom doporucit ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 13:52 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci
Fotka k příspěvku Zdravím, náš kocourek je polovenkovní. Nedávno jsem mu tu pipetu (spot-on) koupila ta pipeta se jmenovala frontline combo. Učinkovala hned druhý den. Náš kocourek měl tehdy samé klíštata každý den nejméně 3 klíštat. Tak jsem nejprve chtěla koupit antiparazitní obojek, jenže taková paní mi řekla, že je to zbytečné může se kočka na tom někde uškrtit a někdy to neučinkuje. Děkuji za pomoc úplně jsem se vylekala co to dělá. My jsme tu pipetku koupili v lékárně, ale viděla jsem to i ve zvrimexu. :) :)

Takovou pipetku :-D

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 13:24 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočkyRe: anetka123
Ja myslim ze je to normalni, nase Lumpa to dela taky ale preventivne bych ji koupila nejakou pipetu na blesky a takovy ty maly potvurky. Prodava se v lepsich zverimexech nebo u veterinare. Jistota je jistota a zvlast ted kdyz je plno klistat a pokud chodi ven tak urcite bych to poridila.. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 13:16 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci – Škrábání za ouškem
Dobrý den, mám doma 1 ročního kocourka. Vždy při mytí se čistí za ouškem a kope nožičkama. Zdá se mi to nějak divné :-| možná, že ho něco svědí (možná blechy) nebo je to u koček normální? Dělý to jen při mytí jinak vůbec ne. coze coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2012 13:24 Žena evik [224] - Domácí kočkyRe: milovníkkoček
Tak milovníku, už ať jsi u veterináře ! Neboj, určitě to není nic vážného, ale přece nedopustíš, aby tvého miláčka milovaného něco bolelo, když mu můžeš pomoci. :-) Domácí kočička je přece odkázaná na tebe, že jí pomůžeš, sama si pro pomoc nedokáže dojít, nééé? :-) Tak ať to dobře dopadne ! Ahoj ahoj
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2012 22:24 milovníkkoček – dotaz na očíčko mé kočičky
mám dotaz mé milované kočičce začalo divně slzet oko často na něm má ospalky a občas i hnis, vím možná bych měl zajít k veterináři, ale chci se někoho nejdříve zeptat aby to nebylo zbitečné jít k veterináři děkuji za odpověd (předem) ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.03.2012 15:32 Žena Majuska [258] - Perské a exotickéRe: albert
s ušami to nie je sranda dajte si na to pozor a čím skôr radšej k lekárovi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.03.2012 15:32 Žena Majuska [258] - Perské a exotické
už je cica u nás zatiaľ je v poriadku len je bojazlivá... nevie čo je záchod a ani škrabadlo.... ach jaj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.03.2012 00:48 Muž albert [31] - Domácí kočkyRe: smula
Náš kocour má taky nějaký problém s ušima, ale nějaké čištění vatičkou - to asi nepůjde. Zabil by nás. Proto se mě s ním ani nechce k veterináři, dělá hrozné scény (asi jako já u zubaře) a ani dva ho nepřeperem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2012 07:57 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Majuska
Většinou se kape do ouška a pak se masíruje. Musí samozřejmě i čistit vatičkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.03.2012 19:11 Žena Majuska [258] - Perské a exotickéRe: Ždaňaři
Ako mňa to len zaujíma chvala bohu mi stým ešte nemáme problém, ale mačička ktorú si ideme brať mala niečo také a dnes u nej bol veterinár tak som chcela vedieť dopredu že čo sa od toho dá očakávať :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2012 19:04 R Muž PavelKuTo [2603] - Krátkosrsté a somálské
Radit je těžké po internetu chce to asi odborníka véťu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.03.2012 17:24 Žena Majuska [258] - Perské a exotické – Uši
Ahojte máte niekto skúsenosti so zápalom stredného ucha u mačkách? Ako sa lieči? Je tam potrebné nejaké hĺbkové čistenie uška?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.11.2011 14:42 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: selucka ivana
Souhlas se Smulou, zkusit jiného veterináře a poptat se na kapky, ty se aplikují přeci jen lépe. Přidržet kočku, zavřít ji oči, a do vnitřního koutku kápnout kapku, pak oko opatrně otevřít aby kapka vtekla dovnitř. Jinak my jsme měli také perskou starší kočku a měl ty samé problémy. Mast jsme mu dávali asi takhle, i když náš kocour byl rozumný a držel. Umýt ruce a tenký proužek máznout na prst a pak kočce do oka. Ale nejlepší je se masti vůbec nedotýkat a přímo z tuby (bez doteku ústí masti s okem) aplikovat do oka, ale chce to opravdu pomoc pokud kočka nedrží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   31.10.2011 14:16 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: selucka ivana
Dobrý den

záleží co znamená "nechce". Žádná kočka si nenechá dobrovolně sáhnout do očí. Doporučuji kočku
správně zafixovat a pak dát mast. Já používám u aktivně se bránících jedinců kšíry. Dále pak lze využít toho že kočka špatně vydí na blízko (nezaostří). Takže čapnu hlavu, otevřu oko a jako by zpoza hlavy spustím delší nudličku mastičky a tou se pak snažím (občas marně)trefit do oka.
Jinak dojít na veterinu o domluvit se na nějakých kapkách.
Také bych asi změnil veterinu, abych zjistil názor jiného veterináře, pokud možno větší kliniku, neb víc hlav víc ví...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2011 20:47 selucka ivana – onemocnění očí u perské kočky
Dobrý večer! Prosím o radu - máme 12 letou persku kočičku, která má od narození problém s očičkami. Teď v posledních měsících je to ale stále horší. Protože si nechce nechat dávat oční mast, tak jí pouze vytírám oči tamponkem s opthalmoseptonexem. Chápu, že to nestačí. Máte někdo zkušenosti s péčí o kočku s těmito problémy? Děkuji. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.10.2011 08:27 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočkyRe: Piky
Jasny,jde o Lumpinku. Děkujeme za rady a za pochvalu. Jinak tu lecbu zkusime... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.10.2011 22:39 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Piky
Ještě dodatek, teprve teď jsem si všimla, že se jedná nejspíš o Lumpinku. To je kotě, a předpokládám, že to nebude hnis, v pravém slova smyslu. Koťátka tohle mívají a není to zánět, nicméně čistit kapkami, nebo tou borovkou se to musí. Hnis by byl žlotozelené barvy, tohle dle fotek byl spíš hnědý výtok. No uvidíte. Utírat a kapat. ano A chválím pečlivou paničku palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.10.2011 22:21 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: jarmila58
Borovou vodu, i kapky nejdříve na vatu a omýt okolí očí, kapky se pak nechají i vkápnout do oka, u borové vody se kapání do očí moc nepoužívá, ale kapkou do každého oka nemůžete nic zkazit. Kapejte 3x denně kapku, jak v případě kapek, tak borové vody. Léčba by neměla trvat dlouho, dala bych mu tak 3-5 dní a nebude-li vidět žádný pokrok ani po třech dnech, zajít k veterináři. Nejspíše Vám předepíše mast s antibiotiky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.10.2011 16:45 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočkyRe: Piky
A jakym zpusobem to aplikovat? Normalne na vatovou podusku a zkusit stírat okolo očí?? A kolikrat denne? Jakou dobu se to leci-jen abych mela prehled skrz treba ty antibiotika.. Dekuji Jarca

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2

Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 248x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/280-problemy-s-ocima-nebo-usima?od=16