Šanta kočičí
Naši kocouři na ní také nijak nereagují a to máme tři kocoury

Dobrý den, všude se piše, jak kočky po šantě šílí a podobne. Tak jsem ji před pár měsici skusila pěstovat. Poté jsem ji nasušila, a Matýsek na to vůbec nereagoval, a ani na "živou" rostlinu se ani nekouknul. Jak bych mu to mohla dát aby to mělo účinky jak vsichni popisují? Nebo neexistuje vice druhu? Nebo máte nějakou zkušenost? Předem děkuji za odpověď!

no Carlitkovi sachor moc nejede, on radsi ten jecmen

anekdy mi ukradne kousek hlavkovyho salatu

, to mu taky chutna

Některé kočky prý ječmen jedí

Naše ale ne, uznávají pouze šáchor, teď ho mají momentálně v OBI

11 22.02.2013 18:16 Jetam1 – tráva pro kočky

Dnes (22.02.2013) jsem v Brně v prodejně semen na Jánské ulici koupil sáček semen "TRÁVA PRO KOČKY" za 10.-Kč od fy. SEMO. Po prostudování obalu jsem zjistil, že se jedná o Hordeum vulgare L. - což je ječmen setý. Takže, kdybych byl býval věděl, tak jsem jej nekoupil, protože doma na půdě mám tohoto semene metrák. Přeji pěkný den všem milovníkům koček.
Tak to jsme nevěděli, díky za reakci.

Šantu mám doma v květináči a nevidím zatím žádný problém

Podívejte se na uživatele
skalky.net/….
Pěstování je obdobné jako u máty, vzhledem je také podobná,má však mohutnější vzrůst. Semena jsou běžně k sehnání v obchodech se zahrádkářskými potřebami. Pěstujeme ji volně na záhonku, pochybujeme, že ji lze s úspěchem pěstovat i v bytě. Lépe ji bude v květináči na balkoně i přes zimu.
1 28.11.2012 18:15 monynka85 – pěstování šanty
taky by mě zajímalo pěstování šanty, nevíte, kde sehnat semena nebo sazenice a můžu jí pěstovat i v zimě v bytě? sušenou z petshopu totiž moje kočky milujou, chtěla bych mít vlastní..
Jojo ta je nejlepsi, ze seminek neni tak kvalitni a nejspis ani tak nechutna jako tato...

Dekuji za odkaz. Ale tuto stranku jsem jiz navstivila a neni tam stejne odpoved na muj dotaz...

Dobry den, chci se zeptat na zasazení šanty kočičí. Chtěla bych šantu pěstovat v květináči ale nikde se nemůžu dočíst toho "jak" ji pěstovat v květináči-zda co květináč to jedna rostlinka?? A v jake velikosti je možné rostlinku přesadit?? Děkuji za informace.

Tuhle jsem si koupila taky a včilek je taková oschlá, jakoby odrbaná a začíná žloutnout. Přitom substrát má navlhlý pořád. Nemám to přesadit? Nejsem květinářka, s kytkama moc zkušeností nemám (dokáže mi chcípnou i kaktus)

No jo na Moravě sou bohatý

tam je fšecko drahý. My jsme kudácí ze Severních Ček

U nás za 60 ,-Kč v květince

Jojo travu uz vyrostlou nabizi Hornbach je to v kvetinaci a jmenuje se to Kočičí tráva "Kitty Grass" a stala 60Kc, navic me teda zatim drzi...

Jsem s ni spokojena. Jinak to maji v sortimentu u zviratek ne u kvetin..

0 04.03.2012 09:32 Štěpán Trávu už vyrostlou?
Pokud to nemusi byt zrovna oseni tak travu primo pro kocky prodava Hornbach...

0 04.03.2012 07:51 Štěpán – Tráva/osení pro kočku - akutně v Praze!
Ahoj, nevyklíčilo osení, kocour je na trávě závislý. Ví někdo, kde se v Praze dá koupit vyrostlé osení (většinou je k dostání jenom před Velikonocemi), nebo má někdo v Praze květináč s trávou/osením navíc, který by mohl 1-2 týdny postrádat?
zajimavé chutě...A neni řeřicha hořká??

Dobry den, dnes jsem shanela "šáchor". Nikde tuto travu nemeli-byla vyprodana jak v Horbachu tak i v Obi. Koupila jsem tedy tuto,dnes jsem ji zasadila a jsem zvedava, jen nevim zda neco vydrzi a zda bude stejne dobra jako ten šáchor. Mate nekdo s touto zkusenost?? Dekuji J.
6 21.12.2011 20:08 Majka My dávame jačmeň krásne rastie a rýchlo

síce ho papá len kocúr eviete prečo? MAčička ho nechce
0 11.12.2011 22:31
maleva [13] - Krátkosrsté a somálské koťata si sama řeknou, v podstatě sotva jsou schopna se "pást", tak trávu mohou okusovat. Našemu Zikimu ještě nejsou tři měsíce a už trávu okusuje.Dala jsem mu ji k dispozici, protože se mi pustil do pokojovek.
Od mala.Doma mám pořád truhlík s trávou a ony si samy vezmou,jak mají chuť.Pokud ho nebudou mít,tak mají tendenci okusovat pokojové kytky a ty jsou většinou pro kočky jedovaté.
Ahoj! Jaký máte názor na trávu pro kočky? Od kdy je možné ji kočce dávat? Díky
No mě se váleli i v normálním čaji
No mě osobně to dost smrdí... u nás to rádi kocouři, válejí se v tom a slintají, jinak nic...
kolegovo manželka mu zakázala pstovat v květniku šantu, neb dle jejích slov se kocour choval nedůstojně

)
V podstatě to semé je pro ně kozlík lékařský. u nás stačí ikdyž vyndám krabici s kořením, hned se mi v tom začnou rochat...
No je to něco jako pro lidi droga.Stačí čaj na spaní,ale mám zkušenost i s nějakým obyčejným.Kočky se po tom válí a jsou tak nějak mimo.Když se to odstraní tak se uklidní.Mají zřejmě z toho nějakou eufórii,ale vlastně nevím,proč jim to dávat.
Přidat reakci
1 2
Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 275x