Šanta kočičí
Prosím nemotejte dohromady témata, nebo je budeme muset vymazat, zvracení nepatří do tématu Šanta kočičí.
0 17.01.2019 09:44 Monika Mě když kočka zvracela a pořád ji bylo špatně, tak mi veterinářka doporučila jemně krájené filetky ve šťávě a v želé Brit, kupujeme od nich i konzervy, které mají vysoký obsah omega 3 mastných kyselin
Podstatné je co zvrací, jestli chlupy, nebo jídlo? viz téma: Zvracení - na tomto netu
0 16.01.2019 11:20 Lenka – Kočka zvrací
Dobrý den, poslední týden nám naše kočka doma pořád zvrací, nevíte co jí dávat k jídlu při takovém problému?
1 06.02.2016 18:12 Vanessa – kočičí tráva
0 09.09.2014 22:15 Tereza – šanta
Mám ze semínek pár vypěstovaných rostlinek šanty. Jsou zatím malé, v kelímcích od jogurtů, vhodné k přesazení. Má o ně někdo zájem? Za příspěvek 50 Kč Spolku Jasmína
www.facebook.com/… Nepeta cataria
Catnip, kočičí máta, kočičí šanta
Tato vytrvalá rostlinka roste zejména v Severní Americe a je Američany zařazena mezi potenciálně halucinogenní rostliny. Už v 16. století byly popsány účinky šanty. Rostlina obsahuje karvakrol a nepelakton, který je považován za psychodelikum podobné konopí.
Celosvětově je bylina známa pro své účinky na kočky, které ji považují za naprosto neodolatelnou hračku a zdá se, že po jejím očichání jsou jí silně euforizované.
Doufám, že už je všem jasno, co je co
Kočičí tráva - Cyperus zumula
- zvláštní druh papyrusu, kterému neodolá žádná kočka. Je vhodný zejména pro naše kočičí miláčky, kteří jsou chováni v bytech, bez přístupu do přírody a možnosti "napást se". Jak je známo, kočky konzumují trávu...
kocici.net/fotogalerie.php… kocici.net/fotogalerie.php…
fotky najdete na googlu, šáchor je vlastně papyrus a šanta je bylina.
0 16.07.2014 10:56 adilat – šanta šáchor
Já občas něco pro kočky kupuji v Hornbachu a nebo objednávám v květinářství. Ze semínek je to prý sázka do loterie protože jde většinou jen o obilí. Jaký je vzhledově rozdíl mezi šáchorem a šantou? Já myslela, že šáchor je pokojová rostlina která má ráda hodně vody. Může dát někdo pro porovnání fotky? Díky
Také zdravím, samozřejmě asi nejlepší způsob je najít cestu, jak kočičku vzít občas ven. Existují i speciální kšírky pro venčení a používá je stále čím dál tím více lidí. Kočičí tráva je také dobrá, jsou z pravidla 2 druhy. První je klasická tráva, kterou si kočka jejím spapáním čistí žaludek. Takovou můžete koupit nebo i vypěstovat, rychlejší je koupě. Pak existuje ještě šanta kočičí, což je taková rostlinka, která má na kočky až magické účinky. Kočky jí okusují až úplně ke stonku a po jejím pozření prožívají velice mazlivé a štastné nálady. Tento druh rostiny je spíše pouze pro krátkodobé potěšení kočiček. Úplně nejlepší pro kočky chované v bytě je jejich výživa speciálně uzpůsobeným krmivem, které se snaží ve složení kompenzovat živiny, které kočičky získají při pohybu venku.
Sice na zadní straně je latinsky napsaná šanta,ale to jsem tehdy neřešila,protože na přední straně je směs osiva pro kočky.A myslím si,že šanta není tráva,jak tam píší.
Našla jsem obal od té trávy.
řekla bych, že je to právě tím, že substrát je furt vlhký - mnoho rostlin nesnáší mít kořeny trvale v mokru, dovětek o kaktusu mi to jen potvrzuje. Ony uhnívají ty jemné konečky kořínků a rostlinka tudíž nenasává (páč nemá čím) v dostatečném množství výživu, tak žloutne, chřadne až uhyne..
0 10.03.2014 13:29 Albiona – šanta kočičí
Je dobré neplést trávu s bylinkou. "kokain" pro kočky tj. šanta kočicí má jiný obal. Prima den, kterému říkáme ponděli.
Koupila jsem také semínka pro kočičky.Čekala jsem trávu,ale místo toho mi vloni vyrostla šanta kočičí.Přechovala jsem ji přes zimu na půdě,kde zimuji kvítka.Na jaře jsem ji dala do skleníčku,aby zesílila.Bylo tam tak třicet rostlinek,Když jsem je chtěla přesadit do květináčků,zjistila jsem,že je mám až k zemi okousané právě od kočiček.Abych vyzkoušela,co budou dělat ti moji dárečci,co nepouštím ven,utrhla jsem pro každého lísteček.Nejdřív nic.Jenom,jak jsou posedlí vším zeleným,tak to požmoulali a vyplivli na zem.Potom to teprve začalo.Hlavami se otírali o ty lístečky na zemi.Pak se na nich začali válet.Škoda,že jsem to nenatočila.Taky se pamatuji,pár let zpátky,jsem koupila rostlinu,která měla odpuzovat kočky.No,samozřejmě to byla šanta.Byla to pěkná,silná vzrostlá rostlina.Přesto nevydržela ani měsíc.Kočky ji nejen žrali,ale hlavně se o ní tak dlouho otírali,až ji vymazlili.Podobnou posedlost jsem u koček zažila,když jsme museli vykácet na jaře pár bezinek.Jak bezinky ronily mízu,tak všechny kočky i kocouři chodili se špinavýma papulama a náprsenkama,jak se o to otírali.
Kočičí tráva se jmenuje šáchor, ne nějaká semínka, která nabízejí k vypěstování. Dováží se ze zahraničí a prodává se v OBI, Kauflandu a květinářství. Potřebuje hodně zalévat a když ji kočky hodně okoušou, musí se vyhodit, nedá se regenerovat. Je lepší koupit větší - déle vydrží. Cena 60,00 - 120,00 Kč. Našim kočkám (jsou tři) vydrží i dva měsíce. Takže zakoupit vyrostlou, zalévat a nejlépe se jí daří na okně
Kočičí trávu jsem párkrát koupila vyrostlou, vydržela jim tak dva dny
koupila jsem i nějaké granulované semínka, které v misce měly vyrůstat samy. Tam tráva trochu vyrostla, zbytek zplesnivěl
Vykopu raději kousek vyrostlé trávy za domkem a dám ji i s hlínou do květináče. tam nic nehnojím,takže vím, co mi tam roste.To jim vydrží i týden. Ale vzít trávu z ulice pro kočičky, to bych asi měla obavy.
0 17.05.2013 13:49 Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci Zdravím,
jak to děláte s domacími kočičkami, když nemají přístup ven? Kupujete jim třeba tu kočičí trávu? Sadíte ji nebo ji už kupujete "vyrostlou"?
A jak to tak kočce vydrží?
Naši kocouři na ní také nijak nereagují a to máme tři kocoury
Dobrý den, všude se piše, jak kočky po šantě šílí a podobne. Tak jsem ji před pár měsici skusila pěstovat. Poté jsem ji nasušila, a Matýsek na to vůbec nereagoval, a ani na "živou" rostlinu se ani nekouknul. Jak bych mu to mohla dát aby to mělo účinky jak vsichni popisují? Nebo neexistuje vice druhu? Nebo máte nějakou zkušenost? Předem děkuji za odpověď!
no Carlitkovi sachor moc nejede, on radsi ten jecmen
anekdy mi ukradne kousek hlavkovyho salatu
, to mu taky chutna
Některé kočky prý ječmen jedí
Naše ale ne, uznávají pouze šáchor, teď ho mají momentálně v OBI
11 22.02.2013 18:16 Jetam1 – tráva pro kočky
Dnes (22.02.2013) jsem v Brně v prodejně semen na Jánské ulici koupil sáček semen "TRÁVA PRO KOČKY" za 10.-Kč od fy. SEMO. Po prostudování obalu jsem zjistil, že se jedná o Hordeum vulgare L. - což je ječmen setý. Takže, kdybych byl býval věděl, tak jsem jej nekoupil, protože doma na půdě mám tohoto semene metrák. Přeji pěkný den všem milovníkům koček.
Tak to jsme nevěděli, díky za reakci.
Šantu mám doma v květináči a nevidím zatím žádný problém
Podívejte se na uživatele
skalky.net/….
Pěstování je obdobné jako u máty, vzhledem je také podobná,má však mohutnější vzrůst. Semena jsou běžně k sehnání v obchodech se zahrádkářskými potřebami. Pěstujeme ji volně na záhonku, pochybujeme, že ji lze s úspěchem pěstovat i v bytě. Lépe ji bude v květináči na balkoně i přes zimu.
1 28.11.2012 18:15 monynka85 – pěstování šanty
taky by mě zajímalo pěstování šanty, nevíte, kde sehnat semena nebo sazenice a můžu jí pěstovat i v zimě v bytě? sušenou z petshopu totiž moje kočky milujou, chtěla bych mít vlastní..
Jojo ta je nejlepsi, ze seminek neni tak kvalitni a nejspis ani tak nechutna jako tato...
Dekuji za odkaz. Ale tuto stranku jsem jiz navstivila a neni tam stejne odpoved na muj dotaz...
Dobry den, chci se zeptat na zasazení šanty kočičí. Chtěla bych šantu pěstovat v květináči ale nikde se nemůžu dočíst toho "jak" ji pěstovat v květináči-zda co květináč to jedna rostlinka?? A v jake velikosti je možné rostlinku přesadit?? Děkuji za informace.
Tuhle jsem si koupila taky a včilek je taková oschlá, jakoby odrbaná a začíná žloutnout. Přitom substrát má navlhlý pořád. Nemám to přesadit? Nejsem květinářka, s kytkama moc zkušeností nemám (dokáže mi chcípnou i kaktus)
No jo na Moravě sou bohatý
tam je fšecko drahý. My jsme kudácí ze Severních Ček
U nás za 60 ,-Kč v květince
Jojo travu uz vyrostlou nabizi Hornbach je to v kvetinaci a jmenuje se to Kočičí tráva "Kitty Grass" a stala 60Kc, navic me teda zatim drzi...
Jsem s ni spokojena. Jinak to maji v sortimentu u zviratek ne u kvetin..
0 04.03.2012 09:32 Štěpán Trávu už vyrostlou?
Pokud to nemusi byt zrovna oseni tak travu primo pro kocky prodava Hornbach...
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 275x