Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Poradna

 

NápovědaFórum » Rady pro začátečníky  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Poradna
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2016 13:43 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Gabi
žádné granule nebudou ideání, kočka je masožravec. Pokud hledáte co nejlepší granule, pak jsou to granule bez obilovin. Problém ale bývá, že tyto granule kočky moc nechtějí. Koukněte na krmiva Orijin či Acana.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 21:46 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočkyRe: Gabi
Z těchto dvou značek bych asi zvolila Fitmin..? S Brit granulema teda nemáme moc dobré zkušenosti..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2016 21:16 Gabi – Granule
Ahoj chtěla bych se zeptat jaké zkušenosti máte s granulema Brit Care a Fitmin pro kočky. Obě značky mi byli doporučeny ale jako laik nevím která by mohla být pro mé čičiny lepší. Jedna má nadváhu stydim (norská lesní) a druhá je kotě ( nalezenec). Děkuju za odpoveďi :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2016 09:03 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Hanny
Problém jsou granule obecně... tyto specielní mají oproti jiným pouze jinou ph. Granule by měly být podávány vždy pouze jako doplněk. Hlavní by vždy měla být masitá strava, už jen proto, že obsahuje dostatečné množství vody...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2016 00:13 Hanny – dietní granule pro kočky
Mám takový dotaz-mám 12letého kocourka.Byly mu doporučeny od zn Hils urologické granule-spíše preventivně.V červenci byl na vet pro dehydrataci,dostal několik infuzí,ale laboratorně měl vše víceméně v pořádku.Jenže od té doby,co žere tyto granule (a chutnají mu) celkem hodně pije.Což dřív nebývalo.Je možné,že je to po těchto granulích a nebo po 2 měsících mám mít spíš obavu z jiného onemocnění (cukrovka,ledviny..)Jinak na svůjvěk je čilí,žere ažaž,nezvrací. Máte někdo s touto dietní stravou zkušenosti? Díky všem předem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2016 08:41 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: katka
Ano, "hodit na to bobek" je celkem typický truc, hlavně u kocourů. S tím temperamentem je to horší. Zatím je potřeba, aby se druhé kotě aktivně seznámilo s novým prostředím. Takže zatím zavírat to starší. Až si to nové bude jisté , tam mu to určitě brzy oplatí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2016 07:41 katka Re: smula
bohužel jsem ho při tom neviděla, ale nemyslím si, že by šlo o klasické značkování, není na to ještě malý? jednou takhle udělal bobek mimo mísu protože jsme ho zavřeli ve vedlejší místnosti, když jsme jedli makrelu a nechtěl dát pokoj. pak už jsme to radši nikdy neudělali, ale tohle oddělení mi přišlo nutné, aby se neřezali celou noc bez dohledu. starší je normálně v obýváku a kuchyni, mladší jen na chodbičce (starší teda přišel "jen o tu chodbičku", ze které jsme mu přesunuli toaletu. ale nemyslím, si, že by nevěděl, že ten záchod má jinde, ukazovali jsme mu to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2016 07:32 katka – seznámení kocourů
Dobrý den, potřebovala bych poradit, jak postupovat při seznamování dvou kocouřích koťat (obyčejné kočky evropské). Prvnímu kocourkovi jsou asi 4 měsíce, je u nás od malého kotěte, sice už uměl sám žrát, ale od mámy šel brzo, protože byl ve špatném stavu (majitelé se jich chtěli zbavit co nejdřív, byl zablešený a měl nemocné oči). Dali jsme ho do pucu, ale proto má asi trochu agresivnější sklony, drápky naštěstí nevytahuje, ale snaží se při hře zahryzávat do ruky. když to začne dělat většinou ho odložíme a nevšímáme si ho. má ale spoustu energie. chtěli jsme mu pořídit bráchu, aby si vybil energii jinde, s tím, že seznamování půjde snáz, když jsou v podstatě oba ještě koťata. Máme druhý den doma (možná je ještě teda brzo na to vyšilovat, třeba se to zklidní samo, ale nechci něco pokazit) nového kocourka. prvnímu se snažíme věnovat víc pozornosti, hladit ho, netrestat ho (když jsme je oddělili, tak ačkoliv zůstal ve větším prostoru se vším, co potřebuje, tak se vymočil mimo záchod, což běžně nedělá). na kotě neustále útočí, napadá ho, i když myslím, že taky nepoužívá drápy, ale hryže a kope. druhé kotě je asi klidnější typ, sice se statečně brání, ale asi je to pro něj docela stres. máte prosím nějaké rady, jak staršího kocourka zklidnit? jídlo jim dávám dál od sebe a hlídám, aby se najedli oba dostatečně. když jde menší na záchod, tak musím většího držet a zabavit, aby na něj neskákal i tam. když si s nimi hraju s provázkem, tak se přestanou soustředit na sebe, ale většinou jen na chvíli, než mladší vleze staršímu nějak blbě pod nos....děkuji za jakékoliv rady a zkušenosti, případně uklidnění, že se to časem zlepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2016 17:16 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Petr
a čůrá že si přidřepne, nebo ostříkává??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2016 23:08 Petr – Britka
Ahoj můžete prosím poradit? Přítelkyně ode mě dostala k narozeninám kotě britskou modrou 3měsíční. Ze začátku vše v pohodě, byla naučená na záchodek a vše ok. Ale před dvěma týdny nám poprvé počůrala polštářky na gauči a ted poslední tři dny to dělá pravidelně a i před námi. Přitom na záchod chodí normálně kakat. A i občas se tam malinko výčůrá. Má stejné stelivo jako měla u předchozího majitele. Záchůdek má k dispozici 24 hod/denně. Je dostupný nemusí nikam lézt, je na klidným místě. Od hovínek ho čistíme denně a stelivo jí taky měníme cca 1x týdně. Má naši lásku, hrajeme si s ní má naši pozornost. Jídlo a vody má dost. I s náma spí v loznici. Vubec nechapeme proc zacla tak trucovat a blbnout. Muzete prosim poradit ci dat tip?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2016 12:40 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Barča
Mno ...poradil bych kočičího kamaráda, ale podle toho co popisujete může nastat problém se žárlením.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2016 13:22 Barča – Závislá čičina
Dobrý den,

potřebuji poradit, mám dvouletou britskou kočičku. První rok jejího života, jme spolu žily v bytě samy. Jako koťátko na mě začala být fixovaná, naučila se sice, že chodím každý den do práce, ale jakmile jsem přišla z práce domu a nečekaně opustila byt (třeba jsem šla i jen vynést odpadkový koš) začala mňoukat za dveřmi... Asi po necelém roce se zklidnila takto naříkat přestala. Po roce našeho společného soužití, se ke mě nastěhoval přítel, toho přijala naprosto okamžitě a bez problémů. Problém nastává ve chvíli, kdy chceme s přítelem někam odjet. Zkoušeli jsme ji nechávat doma s tím, že za ní zajde sousedka, nakrmí jí a pohraje si s ní, ale strašně doma vyváděla, řvala jako tygr... Když ji dáme k někomu na hlídání, naprosto toho člověka ignoruje a nebo hůř, syčí, prská a vrčí. Naposledy teď byla u kamarádky a byl to poměrně problém, protože syčela a vrčela a nenechala na sebe ani sáhnout... Ale myslím, že je spíš neskutečně vyděšená, když jsem si ji přijela vyzvednout, byla zalezlá a schovaná za skříní, jakmile mě slyšela vylezla ven a hned se o mě začala otírat a chtěla se mazlit... Celý zbytek dne a noc, pak spala jako by snad skládala někde metrák uhlí... Uplně jinak se zase chová, když ji vozím sebou na víkend k mojí mamce... Ta má dokonce staršího kocoura, na kterého sice občas zavrčí, ale spíš to vypadá jako by na něj dorážela chtěla si nějak hrát, ten ji ale ignoruje a spíš se vždycky sbalí a odejde, když byla na hlídání u mojí sestry, která žádné zvíře nemá, tak sice nevrčela, ale zase mňoukala a to neustále... Hledala jsem po internetu různé doporučení, co s takovou kočkou. Někde jsem se dočetla, že by mohlo pomoct koťátko, že by se pak necítila sama. Ale zase mám strach, že kotě nepřijme a co pak... Jinak je vážně milionová, nedala bych na ní dopustit, Vím že mě zbožňuje, stejně tak přítele... a já zase zbožňuji ji, ale nemohu jí brát všude sebou a nebo kvuli ní přeci nemohu už být navždycky jen doma...Jsem z toho vážně nešťastná, myslím, že před každým víkendovím výletem který se má uskutečnit jsem vynervovaná snad ještě víc než čičina, protože vážně taky trpím při pomyšlení, že je někde nešťastná a navíc nepochopená, protože každý mi pak říká jak mám asociální kočku nebo že je hrozná potvora, co pořád jen vrčí, ale já ve skutečnosti vím, že jen pouští hrůzu, protože se cítí ohrožená. Poraďte mi prosím co mám dělat. Mockrát děkuji za jakýkoliv názor nebo radu, Bára
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2016 12:37 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Eliška
nejlépe na www.schk.cz/, ale s dlouhosrstými britkami budete mít problém, neboť drtivou většinu výstav pořádají sdružení pod FiFé a ty dlouhosrsté britky neuznávají.... zkuste se podívat po nějaké m sdružení TICA tady v Česku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2016 08:25 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočkyRe: Eliška
Vsechny typy na vystavy najdes tady na strankach: kocici.net/akce/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2016 16:23 Eliška – Výstava pro dlouhosrstého britského kocourka
Dobrý den,
nově jsme si pořídili dlouhosrsté čokoládové britské koťátko s pp a rádi bychom s ním někdy v budoucnu chtěli jezdit na výstavy, nebo to alespoň jednou zkusit, protože to byl vždycky náš sen a s našimi 3 staršími kočkami(bez pp)jsme jezdit nechtěli. Bohužel ale nemůžu žádnou najít, paní z chovné stanice z které jsme si ho brali nám říkala že dlouhosrsté kočky navíc na normální výstavu nemůžou, jelikož nejsou uznané... prosím o nějakou radu kde by se nějaká taková výstava dala najít.
Děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2016 08:48 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Veronika
Mno... kočky jsou bytosti nepředvídatelné a záleží tak jen na nich, jestli se vrátí ke starým pořádkům. Osobně bych dál dával jídlo jak bylo zvykem a nechal připravený pelíšek... ukáže čas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2016 22:59 Veronika – Nově příchozí kotě.
Dobrý den, prosím o pomoc!Máme dvě vykastrované venkovní kočičky, mají svůj pelíšek, chodí pravidelně na jídlo, jinak si běhají po venku jak uznají za vhodné. Kočkám je 5 a 4 let a jsou to kamarádky. Nyní jsme si pořídili koťátko a naše kočky se prostě odstěhovaly. Vůbec se nesnažily si vytyčit nějaké hranice a prostě vyklidily pole. Jsem z toho nešťastná, ač je nemáme doma, tak to jsou naši mazánci. Občas je zahlídnu kolem domu, ale na zahrádku nepřijdou - natož do pelíšku nebo na jídlo. Jídlo jim už ze zoufalství dávám jinam, ale nejsou tam naučené. Někdy je jídlo do rána pryč, jindy ne. Kotě už si u nás zvyklo, je ho všude plno a běhá a hraje si jak poděs. Párkrát se s našimi kočičkami potkalo, chce se přátelit, kočky syčí a pak utečou. Nechci přijít ani o jednoho z nich, ale bojím se, že si nezvyknou. A až bude zima... nedovedu si to představit sad Budu vděčná za každou radu, děkuji!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2016 09:19 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: verča
jedině zavřít skleník...kočka si značkuje teritorium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2016 11:55 verča – Kálení ve skleníku
Dobrý den,
potřebovala bych radu zkušenějších. Sousedi si pořídili novou kočku a ta nám chodí kálet do skleníku. Asi dvakrát jsem jí už načapala při odchodu ze skleníku, ale nikdy ne při tom abych jí vyplašila a aby věděla že tam nesmí.Prosím poraďte nějaký návod jak jí zaručeně odpudit. Naše kočka do skleníku vubec nechodí, ani sousedů z druhé strany, ale od doby co si sousedi pořídili tuto kočku tak každý den nacházím ve skleníku bobky na různých místech mezi okurkami a rajčaty, nemá jedno stálé místo. Jak jí to odnaučit nebo vyhnat? Děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2016 01:16 Jarka – strava pro kotě
Potřebovala bych radu ohledně granulí pro koťata? který jsou nejvhodnější pro kotě,kupujete někdo značku krmiva Faraon?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.03.2016 20:25 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Ivana Letochova
Změna je život i pro kočku :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2016 17:38 Žena evik [224] - Domácí kočkyRe: Ivana Letochova
No, já mám dvě 15tileté a místečka mění celý život, dělám jim různé pelíšky a nacházejí si místečka samy, tak si myslím, že je to asi normální u většiny kočiček...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2016 20:08 Ivana Letochova – Spaní koček
Fotka k příspěvku Potřebovala bych poradit s tímto problémem máme 2 dvanáctileté kočičky.Mají svoje místečka na spaní a posledfní dobou se stává,že tam,kde kočka klidně spávala už nechce ani být,vyhýbá se tomu místu,jako by se tam něco stalo,pořád se stěhují,předtím měly několik let každá svoje místečko.Nevypátrala jsem žádnou zákonitost,proč se to děje.Podmínky mají pořád stejné.Díky za rady a informace.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2016 11:04 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Lenysek
spousta věcí , zažívání, virová nákaza...co nejdříve na veterinu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2016 12:09 Lenysek
Dobrý den, mám prosbu dva dny mi už kotě skoro nejí nevím si rady co mu může trápit....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2016 21:46 Jitka
Pokud se cica chová jak šílená skáče, drape a apod. Na zklidnění stačí voda ve splichaci lahvičce. Většina koček to nenávidí a postupně se to odnauci,jde však i o to dobře signály kočce ukázat, aby to pochopila
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2016 08:58 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Vladka
Jde po ruce kdykoliv na ní chcete sáhnout, nebo je to jen hra? Mazlí se s vámí? Od kdy to dělá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2016 17:54 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Stenkovan
Pokud takovou kočku vezmete ven, tak ji musíte hlídat. Nevím jak vy, ale mě pokud lítá 5 - 10 tisíc bezprizorně kolem domu, tak to ty peníze můžu vyhodit jiným způsobem. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.01.2016 11:36 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Stenkovan
Ano, jde o to že chovné kočky nejsou na pohyb venku zvyklé, tedy nemají vyvinut cit pro nebezpečí.
Taková to kočka se může lehce ztratit či zranit, nebo ji někdo prostě ukradne, protože není plachá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 11:16 Stenkovan – Jen doma
Dobrý den,

Mohl by mě tady někdo vysvětlit, proč plno chovatelů při inzerci má podmínku, že kočka musí zůstat v bytě, či domě a maximálně tolerují voliéru a to ještě jen někteří?. Proč nesmí ven kočka když je hezky ven? Existuje pro to nějaký rozumný argument?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2016 11:06 Vladka – Kousava britka
Dobry den. Prosim o radu, mame doma 7 mesicni britku a stale jde po rukach- kouse. Nemuzem ji ani pohladit. Moc prosim o rady jak ji to odnaucit.
Dekuji ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2015 20:41 Mirka Re: Piky
Takže myslíte, že je menší zlo dát ho té paní. Taky si to myslím, jen mám strach z toho, že tam bude celé dny sám. I když na té chatě by byl taky, ale zas by mohl kdykoliv běhat po venku. No uvidím zítra až to spolu všechno probereme....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2015 13:18 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Mirka
Já tedy za sebe: kocurka raději do toho bytu, není už nejmladší a při správném přístupu té hodné paní si na ni zvykne. Samosebou to nebude hned. Jak říkám, je to můj názor, ale vzhledem ke kočičákovo věku a možným komplikacím, bych asi volila tohle, i když to pro něj bude také stresující.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2015 21:23 Mirka – moc prosím o názor
Dobrý den, už jsem tady jednou komunikovala, psala jsem o tom, že mám 8-mi letého kocourka, který byl vždy půl roku s mými rodiči doma v bytě a půl roku s nimi na chatě. Tuto zimu už si ho domů ze zdravotních důvodů nevezmou, chtějí ho nechat samotného na chatě ve sklepě v zateplené boudičce (s možností jít ven) a jezdit ho obden krmit. Tento rok je tam od května do teď s nimi. Mám z toho velký strach, že to nezvládne, tak jsem kontaktovala koho šlo a ozvala se mně jedna paní, že by si ho vzala domů do bytu. Prosím Vás o názor, co je podle Vás větší stres a celkově co ponese hůř: zda ho raději nechat na místě, kde to dokonale zná, ale v mrazu ve sklepě, s menším množstvím jídla a osaměle A NEBO ho dát té úplně cizí paní, ale do teploučkého bytu 2+kk? Je to ale mladá paní pracující 8 hod. denně s různými aktivitami (takže by byl celkově taky hodně sám....). Vůbec nevím, jak se rozhodnout, ale už není moc času, rodiče za týden odjedou :-( Děkuji mockrát za Vaše názory, Mirka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2015 10:59 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: paja
Já jsem taky pro změnu veterináře, pokud nechce jíst, zkuste nesolený vývar, na průjem doporučuji Smectu a lactobacily. Ale to jsou rady spíš pro rychlé řešení a hlavně ne pro případy kdy to trvá takhle dlouho. Chudák kočičák.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2015 09:00 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: paja
Zkuste změnit veterináře, ideálně nějakou větší kliniku
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2015 19:15 paja – Kocour nechce jíst
Dobrý den,

Můj roční kocour už 10 dní nejí, jen se občas napije vody, nebo šťávu z masa. Také má celou dobu průjem a zvracel, ted už nezvraci, ale prujem přetrvává. Před týdnem nám dal veterinář prášky na zklidnění žaludku a injekce na podporu chuti. Nic nepohohlo. Každý den ho krmím ze stříkačky, ale hodně to plive ven. Dříve ležel semnou, ted se straní, nechce se moc mazlit. Poslední měsíc pořád spí, ze 4kg má 2kg. Všude mu jdou cítit kosti :( Veterinář mu bral krev a nic se nezjistilo ..říkal, že jedině ho otevřít a podívat se co tam je, ale že by to nemusel přežít:( nemáte s tím někdo zkušenost? děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2015 19:11 paja – Kocour nechce jíst
Dobrý den,

Můj roční kocour už 10 dní nejí, jen se občas napije vody, nebo šťávu z masa. Také má celou dobu průjem a zvracel, ted už nezvraci, ale prujem přetrvává. Před týdnem nám dal veterinář prášky na zklidnění žaludku a injekce na podporu chuti. Nic nepohohlo. Každý den ho krmím ze stříkačky, ale hodně to plive ven. Dříve ležel semnou, ted se straní, nechce se moc mazlit. Poslední měsíc pořád spí, ze 4kg má 2kg. Všude mu jdou cítit kosti :( Veterinář mu bral krev a nic se nezjistilo ..říkal, že jedině ho otevřít a podívat se co tam je, ale že by to nemusel přežít:( nemáte s tím někdo zkušenost? děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2015 11:21 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: David
vypadá to na virózu, šup k veterináři
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2015 20:53 David – nemoc
Ahoj,mám krátkosrsté brity,kočku a kocoura,Kocour hodně pčíká a občas kašle,slzí mu obden oči,hlasitě vrní a hlasitě dýchá,může to být nemoc? Z knih jsem vyčetl že to je chřipka,ucpané dýchací ústrojí nebo červi v plicích.Naposledy byl na kontrole 10.2.2015,tyto syptomy má slabší i kočička,od konce léta se symptony začli objevovat.Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2015 18:57 Adéla – Kočka
Ne..průjem nemá...uz sem vyradila i maso..davam ji jen suche granule a vodu..a ted nam jeste zacla čurat do postele?nevite co ji k tomu vede? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2015 18:42 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Adéla
Pokud má kotě průjem, šup s ním k veterináři....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2015 20:53 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Adéla
Asi by to chtělo změnu stravy, aby kotě nemělo průjem. Doufám, že mu nedáváte pít mléko :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2015 14:36 Adéla – Kočka
Dobrý den.
Potřebuji poradit,jsem už zoufalá.Mám kotě a je hrozné čuně.Je naučená chodit na kočičí záchod ale nvm jestli si pak do toho sedne nebo co,má vždy zadek posraný a hrozně smrdí a co víc,někdy to má i na tlapkách a roznáší to po celém bytě,máme to v posteli na koberci atd.Už jsme ji vyměnili kočkolit za nějaký drahý a utíráme a umýváme ji zadek,i jsem ji kolem vystříhala chloupky ať se ji to tam nelepí..ale už si vážně nvm rady. :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2015 08:24 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Karolina
Měsíc je krátká doba na tak velkou změnu, každopádně bych radil, aby je přítel ignoroval a nesnažil se je vyhledávat či hladit. Oni si pak sami přijdou. Také zatím dejte více záchůdek do každé místnosti, aby nemuseli chodit daleko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2015 13:48 Karolina – restehovani kocicek k pritelovi
Dobry den. Nevim si rady. Mam z utulku kocicku a kocoura. Pohodove si zijem spolecne pet let. Jsou to pohodari, ukecany, hravy, vyrovnany, ale novych lidi se trochu boji. Nasla jsem si pred rokem pritele a ted jsme se prestehovali k nemu vsichni. Uz mesic bydlim u pritele, je milovnik zviratek, ale kocky ho proste neberou. Bojej se ho a kdyz jsem doma ja, jsou v klidu, vsude se couraj, polehavaj, hrajou, ale prijde pritel a bleskurychlosti zalezou. Vrchol byl kdyz mi kocour zacas zalejzat na zachod a tam spal. Ted uz se mi ale pokadili v domecku co maj skrabadlo a nejak se nestacim divit a nevim co delat. Zda to prejde a nebo zda z toho nebude hra kdo dyl vydrzi... nebyla by pro me rada? Jinak uklidnujici sprej v byte jsem zkousela a nic. Dekuji Karolina
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 20:59 Helena Re: Irenka
Dobrý den,
no pokud si přinesete domů koťátko, které jste našli někde na ulici, tak by bylo lepší ho nechat prohlednout u veterináře a popřípadě ho izolovat na nějaký čas od vaší kočky. Koťátko by se mělo nechat i odčervit. Já měla stejný problém. Kočka syčela na malého kocourka. Nechala jsem koťe v jiné místnosti a postupně je zvykala po chvilách na sebe. Teď už bývají spolu, ale na noc ne. Dejte kočičce čas a uvidíte, že si zvyknou téměř brzo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2014 07:22 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Irenka
chce to čas a netlačit na ně.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2014 10:30 Irenka – Druhá kočka v domácnosti
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o pomoc. Včera jsme si domů přinesli koťátko z ulice, ale doma už máme jednu dospělou kočku cca 3roky kocour. Naše dospělá kočka na koťě (kočka) syčela a prskala, plazí se po podlaze a ke kotěti se ani nepřihlíží. Prosím o rady jak je máme zblížit?? Mnohokrát děkujeme
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2014 09:24 Žena Markiit [1216] - Domácí kočkyRe: Lůca
Vyplněno :) ahoj

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 5

Zpět na obsah sekce Rady pro začátečníky • Zobrazeno 1550x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/302-poradna?od=51