Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Poradna

 

NápovědaFórum » Rady pro začátečníky  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Poradna
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 16:07 veronika Re: smula
pořád "útočí" na nohy na ruce a prostě si myslí že je nevětší pán co si může všechno dovolit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 15:34 misa28 – Nový kocourek (druhá kočka doma)
Dobry den, prosim mohli byste mi poradit.

Poridila jsem ke sve 1,5 roku stare kocicce kamarada 7 mesicu stareho ragdollaka.
Pro kocourka jsem jela k pani (250Km daleko), ktera ho musela dat pryc z duvodu alergie clena rodiny - manzela, ktery udajne kocourka nema rad z duvodu alergie a nesnese ho kolem sebe.
Pani zije jeste se 2 malymi detmi v malem byte.
Po 2 dnech, kdy jsem mela kocourka doma a uz se pomalu seznamoval s nasi Jindriskou (kocickou) mi pani napsala email, ze by chtela kocourka zpatky, ze je pro ni jako miminko a ze jejich pejsek (civava) prestal zrat.
Chce abych ji kocourka privezla, kocourek je u nas spokojeny.


Prosim, poradte :-O

Nevim co mam delat, vratit kocourka, nebo si ho nechat kdyz uz ho pani dala jednou pryc?
Zvire prece neni hracka abychom si ho takhle predavaly...?!

Predem dekuji za Vase nazory a komentare.

S pozdravy,
misa

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2014 13:41 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: veronika
Že rolnička pomáhá? Když už obojek, tak tu mučící pidi věc ihned odstranit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2014 08:22 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: veronika
respekt na člověka? Co si pod tím představujete??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2014 18:10 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: veronika
Rolnička je pouze dobrá na to, aby kočky byly nervozní :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2014 21:20 veronika
Dobrý den,mám kocourka(vykastrovaného) kterému bude v květnu 1 rok. V mladém věku byl pravděpodobně týraný a má z toho trauma. je rozblázněný a vubec nebere respekt na člověka. Máte nějaké rady či typy jak se dá chování zmírnit? Slyšela jsem že pomáhá obojek s rolničkou je to pravda?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 22:18 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Kittybells
Pokud koupíte uzavřenou toaletu, je v ní uhlíkový fitr, takže by nic nemělo být cítit, ale rámus při zahrabávání uslyšíte určitě :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 13:56 Kittybells Re: holisek
Právě že můžeme, jinak bychom o tom ani neuvažovali :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 13:53 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Kittybells
A můžete mít na koleji kočku? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 12:15 Kittybells – kočičku ano nebo ne
Dobrý den, měla bych dotaz. Už dlouho s přítelem přemýšlíme, že bychom si pořídili kočičku, ale bydlíme na koleji, což znamená, že máme jen jeden pokoj. Jde o to, že mám starosti s umístěním záchodku. Nějak se mi nelíbí, že bych ho měla v "ložnici". Nemáte s tím někdo zkušenosti? Předem děkuji za odpověď.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.02.2014 15:03 Žena evik [224] - Domácí kočkyRe: Hrebicko
Já osobně bych mu poskytla pozornosti, kolik bych jen mohla. Někomu se to nemusí líbit, ale číči za mnou chodí taky na WC. Já bych jim ale snesla modré z nebe, kdyby to šlo. :-) Mě tahle situace taky čeká, mám dvě kočindy- 13 let, které jsou od narození jenom v bytě spolu... Takže - moc se za něj přimlouvám , za chuděru, věnujte se mu jak jen to jde :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 15:52 Hrebicko – Vynucovani pozornosti
Dobrý den, měli jsne dva kocourky, 9 a 6 let, jeden z utulku, druhý z ulice jako 4 týdenní kote, byli na sebe velmi ale velmi fixovani..před vánoci starší kocourek zemrel, mladší prožívá velke trapeni, ikdyz nejhorší uz skončilo...vynucuje si ale naší pozornost mnoukanim..a to kdykoli včetně v noci, když jsem uzavřena na wc, atd. ma tu ještě dvě kamaradky retrivrice, tak sám není..jak reagovat, když si to vynucuje? Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 20:01 Žena Katha85 [174] - Domácí kočkyRe: smula
Krátkosrsté perské kočky z USA, jelich krátkou srst má na svědomí překřížení s americkou krátkostrstou kočkou, ale ano, je to vlastně krátkosrstá exotická kočka, což jestli chápu dobře dle rozdělení plemen je to samé, jako peršanka, jelikož z ní pochází.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.10.2013 18:40 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Vendaasek
Záleží na genetické výbavě, původní typ jevelký a převážně kocouři působí zavalitým dojmem.
No vější typ, jako třeba whiskas jsou menší a drobnější.

Jak už tu bylo řečeno, nejklidnějšíjsou britky a peršanky. Nevím co bylo myšleno "krátkosrstou peršankou". To je rarita, kdy se ve vrhu narodí britka s delší srstí. Dle obrázku je zřejmě myšlena Exotka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 16:40 Žena Vendaasek [0] - Krátkosrsté a somálské
Díky!K těm Britkám - jaktože jsou některé hubené a jiné při těle? :-D Zálěží snad na množství potravy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.10.2013 16:08 Žena Katha85 [174] - Domácí kočkyRe: Vendaasek
Nejklidnější jsou asi krátkosrsté peršanky
images01.olx.cz/…

Kočky pouštějí chlupy všechny, chované v bytě v podstatě nonstop, kromě sfinxe:
casopis.planetazvirat.cz/…

Klidné jsou celkem i britky:
clanky.planetazvirat.cz/…
- jsou i ve "whiskas" variantě a nejsnadněji k sehnání
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 15:39 Žena Vendaasek [0] - Krátkosrsté a somálské – Jakou kočku si pořídit?
Zdravím. Potřebovala bych radu, jakou kočku si pořídit do bytu-aby byla klidná a pokud možno pouštěla málo chlupů.Děkuji :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   05.10.2013 18:31 Žena Katha85 [174] - Domácí kočkyRe: Tereza Přecechtělová
Zdravím,

Výhoda - kocourci si možná sednou a budou si hrát spolu, možná si sednou všichni tři a dobře to dopadne

Nevýhoda - Sisi začne ještě více jančit a zlobit, začne se chovat nehygienicky, nové kotě nesedne ani Nesíkovi, další náklady na toaletu, žrádlo, veterináře, další kastrace a hlavně! - na vaši pozornost. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že jedna kočka zabere hodně času, dvě 4x tolik, protože dělají totožné věci a do toho ještě vymýšlejí další společné lumpárny, kradou si jídlo, bafají na sebe na toalete a podobně.

Pokud obě kočičky podle toho co popisujete něco potřebují, tak je to dostatek Vaší pozornosti, ne další přírůstek. Jedna veterinářka/spisovatelka napsala, že kočky nežárlí, není to pravda, jsou to teritoriální zvířata a jsou velmi hravá, potřebují mít svoje "zony" kudy primárně chodí jen ony. Vaše kočička je takto z vetřelce už dost vystresovaná a dali by jste jí do "jejího" revíru dalšího "vetřelce".

Osobně bych se primárně zaměřila na to, aby čičinky byly dost mentálně zabavené (schovávání granulek, nové hračky, pozornost pána, který si s nimi bude hrát ideálně v jejich "zlobícím" denním intervalu, pořízení hračky, která kotě zabaví sama - koulodráha například), aby se necítili, že jedna má pozornosti více než ta druhá, aby první kočička zase věděla, že neustále tou první je.

No a pak je varianta - nové kotátko bych si moc přála a pak děj se vůle boží potlesk (je každopádně vhodné zajistit si někoho, kdo by se novému kotátku stal adoptivním rodičem, pokud by se čičinky neshodli)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2013 12:43 Tereza Přecechtělová – Problémy s chováním... Prosím pomoc !!!
Dobrý den, máme asi čtyřletou kočku Sisi a asi před 8 měsíci jsme si pořídili nového kocourka Nesíka. Sisinka není moc přátelská s kočky v sousedství a tak se moc nepřátelila ani s Nesíkem. Syčí a vrčí na něj. Když se s Nesim nepohodne a jdu jí utěšit , syčí i na mě. Nesík si rád hraje , takže na ni různě skáče a tak , a to jí rozhazuje ještě víc. Proto bychom chtěli Nesimu koupit dalšího kocourka na hraní , ale bojíme se že to Sisinka už nezvládne. :-O Děkuji předem za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.09.2013 14:17 Žena Katha85 [174] - Domácí kočky
Třeba to právě tím bude, čím je starší tím větší je její teritorium a zavření do jedné místnosti je pro ní velký trest. Zkuste nechat otevřeno.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 12:31 Žena kocikMajda [0] Re: Katha85
ona kálí i do svého wc,to dělá přes den,ale přes noc to má pak všude.Má svůj pokoj,kde je v noci zavřená,ale to je od začátku,takže to asi nebude tím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 08:54 Žena Katha85 [174] - Domácí kočky
Ahoj,

pokud kočka kálí mimo misku s kočkolitem může to mít několik povodců:
- špatný kočkolit, který jí nevyhovuje (moc prašný, světlý, tmavý, zašpiněný, špatně se v něm hrabe)
- špatná miska (malá, velká, vysoká, uzavřená, špinavá - kočky mají mnohem citlivější nos než my
- zdravotí obtíže, kočka může trpět na močové kameny, zánět močového měchýře a toaletu má spojenou s bolestí
- je stresovaná, například, že je doma sama a má málo podnětů, z časté změny nábyteku, stěhování...

Z toho co píšeš to vypadá tedy bud na stres, nebo na nemoc močového měchýře, vyhledala bych veterináře.

+ místa kde nyní chodí na toaletu vyčistit nesavovými prostředky (savo je přitahuje), jinak z nich bude dál cítit, že tam už jednou potřebu udělala a udělá ji znovu. Případně je postříkej kočičím odpuzovačem, který koupíš v obchodech pro kočky, nebo potři citrusy (je třeba denně opakovat), pak by se těm místům měla vyhýbat.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 07:35 Žena kocikMajda [0] – z čistotné kočičky je prasátko
Prosím o pomoc,mamí si semnou neví rady,začala jsem čůrat i kakat mimo písek.Už to trvá delší dobu,vyzkoušela různé písky,zkoušela čistit záchůdek po každém vyčůrání a nic,žádná změna.Za pár dní mě přiveze kočičí kamarádku,abych nebyla sama se psem a bojí se že nepůjdu moc dobrým příkladem.Je ze mě na nervy rozzureny a zároveň je i moc smutná sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2013 15:31 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: Katha85
;-) ;-) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2013 14:13 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Katha85
Nebylo to myšleno špatně, ale každé stránky mají mít trochu úroveň a občas žasnu, jaké diskuze tady probíhají. Uvědomte si, že si sem lidé také chodí poučit a když by některé rady použili pro své miláčky, tak by se asi divili jaký by se dostavil výsledek :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2013 09:57 Žena Katha85 [174] - Domácí kočkyRe: holisek
Sice to neni cílené na mě, ale nelíbí se mi to taky...

Ano, VY chytří správci jste tu nebyli, bez Vás si totiž MY slušně řečeno LAMY asi neporadíme...

Ta první věta vyzněla příšerně, byt jste to třeba ani nemyslela špatně... Osobně asi taky budu spíše číst literaturu, než chodit sem, v knižce si nemusím číst o tom jak jsem nevzdělaná já nebo někdo znalostmi mě podobný, ale dostávám pouze faktické informace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   18.08.2013 16:57 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Momi
Koukám, že jsme tady dlouho nebyli a tady se míchá dohromady zvracení vylízaných chlupů a odčervení, kdy červi odcházejí z úplně jiného otvoru. Prosím vás zapojte občas mozek a přečtěte si literaturu o jak pečovat o kočku :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2013 06:38 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: Piky
Ano, tu kočce taky koupím. Myslím tu trávu ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2013 06:37 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci
Já jsem ji raději odčervila, protože vždycky jak jsme naši kočku odčervovali, tak to bylo tak na 50 procent. Vždy jsme ji to zamíchali do jídla, ale sežrala toho úplně málo. Tak jsem ji tu tabletku dala včera do pusy a podařilo se mi to. Nebylo to ani tak šaptné.. ;-) Teď ji pořád pozoruji a musím zaklepat, že to už nedělá... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2013 21:57 Žena Katha85 [174] - Domácí kočky
Nám pomáhá obyčejný klásek šnitliku :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.08.2013 20:21 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Momi
Napadá mě jen pasta proti trichobezoárům. A ta tráva pro kočky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2013 12:04 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci
Kočka byla včera úplně normální, už nekašle, ale včera večer i dneska chce jakoby něco vyzvracet, ale prostě ji to nejde. Mám ji nějak pomoci, nebo co to dělá? Jinak žere (hlavně konzervy)... Do tlamky jsem ji koukala, ale nic tam nemá...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.08.2013 11:59 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Momi
Promiň, ale to takhle hysterčíš jen ty, nebo i tvoji rodiče? Proboha ty když zakašleš, tak také vyprskáš spoustu kapének a když si dvakrát odkašleš, nejsi hned nemocná ne? Pokud jí jinak nic neni, tak neplaš. A je-li to venkovní kočka, určitě si dá nějakou trávu a bude v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2013 08:12 Sheila Re: Momi
Znám to. Jo vykašlat chlupy chce jistě, ale asi je nemocná. Zajela bych s ní raději k veterináři ;-) Držím palce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 17:19 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci – Kočka - problém
Dobrý den, moje kočka dneska 2 krát zakašlala a všimla jsem si, že ji z pusy visí slina (malá). Nevíte co se stalo? Máme s ní jet k veterináři, nebo jen chtěla vykašlat chlupy? Teď mi zalezla za gauč, mám o ni strach. Pomůžete mi, prosím? Děkuji. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2013 10:08 Sheila Re: Momi
Neboj to byla jen taková přeháňka :) Už teď je to lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2013 06:06 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci
Co bylo Sheilince? Je v pořádku? Je vážně nemocná? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2013 13:01 Sheila Re: holisek
Ano, dneska půjdeme. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2013 22:42 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Sheila
Jděte k veterináři ten vám pomůže
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2013 21:28 Sheila – Kočičí horečka a bolest nohy
Sheilinka měla dnes odpoledne hrozně horkou hlavu. Usoudila jsem, že je to horečka. Taky jí bolí přední levá tlapička sad Mám o ní veliký strach :-( Prosím o pomoc. Mockrát děkuji sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.07.2013 20:51 kkristyna Re: smula
Velké díky za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   24.07.2013 19:21 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: kkristyna
to je normální reakce, většinou trvá tak dva dny, pak jde vše lépe. Hlavně by si ho neměli moc všímat dokud se nerozkouká
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2013 18:43 kkristyna – kočka u známých
Dobrý den,

kvůli odjezdu na dovolenou jsme museli dát našeho kocourka ke známým na hlídání.

V cizím bytě jsme s ním chvíli pobyli, ale pak se schoval do skrýše a celý den nic nepije ani nejí.

Máme o něj strach, bude v pořádku? Kočky prý špatně snáší takovou změnu, ale připadalo nám to jako nejlepší nápad. Známí mají s kočkami zkušenosti.

Díky za opovědi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2013 12:14 Hylice Re: Piky
Jsou naprosto samostatná, mlíčkem jsme je již dokrmovali. Na záchod chodí, jsou čilá hrají si.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2013 11:57 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Hylice
Noo nejsem odborník, ale pokud se o ně kočka nestará a útočí na ně, a říkáte, že již jedí a pijí sama, možná by bylo nejlepší je dát od ní pryč. Buď je jen oddělit a starat se o ně ještě nějakou chvilku sami - doporučila bych tak na tři týdny ještě zakoupit speciální kočičí mléko, aby opravdu měla pěkný základ. Nebo je nabídnout a upozornit na to jak jsou malá a že by to chtělo to mlíčko...
Chodí sama na záchůdek? Nebo je nutné aby je matka ještě olizovala? To je také třeba vzít v potaz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2013 11:52 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: LAURA
No v tomhle stavu si ho kočičí hotel asi nevezme. Navíc pokud je tak maličké, moc by mu to neprospělo. Klíšťata bych vyndavala speciální pinzetkou nebo háčkem, když nechtějí dolů. Je-li kotě malé těžko mu něco dát, jako obojek nebo podobně.
To nemáte žádnou kamarádku, známé, příbuzné, kdo by ho ten týden ohlídal?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2013 10:33 Hylice – Koťata
Zdravím,

mám dotaz ohledně koťátek. Máme doma tři 5-ti týdenní koťátka. Matka je začala odmítat (prskat na ně, a útočit). Koťátka baští granule a pijí vodu. Je vhodné už je dát pryč? Máme strach aby jim matka něco neudělala.

Děkuji za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2013 15:43 LAURA – Dovolená
Dobrý den,jedeme s rodinou na dovolenou (týden) a o kotě se nemá kdo starat... Kočičí hotel,i nad ním už sem uvažovala... nevím co s ním mám dělat :( .... Sebou ho vzít nemohu...
Je tu ještě jeden VELKÝ problém s mým kotětěm... Má klíšťata a veterinář mu do kožichu kápnul dvě kapky na hubení klíšťat... Dále nám řekl,že klíšťata by měla odpadnot během jednoho dne.. Dnes je den třtí a klíšťat je na kotěti ještě více,zkoušela jsem i sprej na hubení klíšťat,ale nepomáhá to,má jich opravdu hodně... Nejhorší je že kotě mělo být ještě u matky,ale někdo ho vyhodil na ulici,tak sme se ujali jeho péče... Také má svrab v uších ale na ten dostal injekci od veterináře.. Co mám dělat?? Děkuji stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.07.2013 09:56 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Piky
Vzhledem k výběru přípravků na odčervení se doporučuje koťa odčervit po dosažení váhy 1,2kg. Aby se správně odměřila dávka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.07.2013 00:50 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: PetraM
Třítýdenní???? Pokud ho matka neopustila tak to byl snad i sadismus ho odebrat tak malé. no První odčervení by mělo proběhnout do 14 dnů po porodu, druhé by mělo následovat ve 4. týdnu, další pak v 6. týdnu věku kotěte. Další pak ve třech měsících. A bude-li venku tak dále každé 3 měsíce.
Koťata lze poprvé očkovat ve věku 8 až 12 týdnů (po odčervení).

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [4] 5

Zpět na obsah sekce Rady pro začátečníky • Zobrazeno 1550x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/302-poradna?od=151