Problémy s očima nebo ušima
a nedá se s tím něco udělat, myslím jako operace? nebo co vám na to řekl veterinář?
Kupuji na to přípravek pro výplach očí pro všechna zvířata z vetericyn-eshop.cz, stojí to pár korun a hlavně to opravdu dlouho vydrží.
Kde bych to mohla koupit?
Na výplach očí se přímo prodává sprej k tomu určený, je to lepší než voda…
0 21.01.2019 14:19 Monika – Kočka
Zdravím, prosím čím kočce vyplachujete oči když je potřeba normálně voodu?
0 11.12.2018 17:37 Lenka – Slepota
Ahoj všem kočičím přátelům.Náš kocourek 13let oslepl.To by nám nevadilo,je jen doma,ale nevím jestli se s okem ještě neděje něco horšího.Veterinář říká,že pokud ne nedeformuje,tak ne.Mě se zdá oko větší.Nebolí ho,neteče mu z něj, kocour žere, pije vše jinak v pohodě.Posílám foto,jestli někdo neposoudí.Děkuji
Dobry den, muzu se zeptat, co to bylo za onemocneni? Nas kocour to ma take.
Prislu jste na to co to bylo..moje kote ma dnes to sami..poradite?
může to být zákal, zajděte k veterináři
0 30.07.2016 22:49 Petra – Oči
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mam doma kotě a dnes jsem u něj spozorovala, že měl jednu zornicku úplně roztaženou a druhou úplně zúženou. Teď večer už jsou souměrné ale proti světlu v oku kde byla zornice úzká vidím jakoby to tam měl bílé či šedivé a druhé oko je normální? Neví někdo co by to mohlo být? Děkuji za odpovědi
já aplikuji kočkám tak, že si sednu na zem, kočku si dám zadkam mezi nohy, aby neměla kam couvat, hlavu mezi kolena. Vytlačím z mastičky pramínek, otevřu dvěma prsty oko a aplikuji do oka od zadu.
Hodně štěstí
0 16.07.2016 21:21 Pherenike – Perska kocka a mast
Zdravim, potřebuji poradit jak nejlepe a efektivne aplikovat kocouroj mast do oka. Je to perska kocka a lital venku a pichl se o travu jiz tam ma jen srazeninu ale staleho mzoura tak nam byla danna masticka. Jenze to je boj ani dva ho neudrzej aby to nemel vsude kolem oka ale jlavne v nem ani kapka nejake rady prosim ? Uz jsem ho balila i do deky ale je mrstnej
dekuji za rady Veronika
oční zánět, šup k veterináři pro léky
0 13.06.2016 14:08 Cyrilos – Kocour má zarudlé oči
Zdravím náš starší kocour má už přes týden zarudlé a oteklé oči, cosi jsem hledal na netu a našel jsem cosi o kočičí rýmě, pošlu fotky, potřeboval bych pomoc co se týče domacích možnostích, klidne i kapky do očí a podobně.
Změnit veterináře, nejlépe verinární kliniku v okolí
Je nutné obrátit se na jiného veterináře a Elišku vzít k němu. Takhle na dálku je to hazard.
Dobrý den, chtěla bych požádat o pomoc. Před nějakou dobou se naší kočičce objevilo něco na oku. Veterinář nám dal nějakou mast jako antibiotika a kapky do očí. Nicméně to nepomáhalo a veterinář si s tímhle neví rady. Pomalu se to zhoršuje a teď ji z roho teče žlutá voda a někdy krev.
Neví prosím někdo o nějakých kapkách co by pomohli? Raději bych jí oko zachránila, než nechala amputovat. Oko jí jinak nebolí.
Předem děkuji.
Ahoj Matěji, je krásné, že chceš bojovat za někoho kdo ti přirostl k srdci.. Léčba bude zřejmě náročná a bude stát dost peněz a proto bude záležet na tvých rodičích jak se k tomu postaví. Budou Vánoce a můžeš se třeba zříci svých dárků na úkor léčby. V první řadě kočička musí zůstat po dobu léčby v bytě. Druhá věc je, proč to došlo tak daleko. Každopádně ti moc držím palce, aby jsi neztratil někoho, koho máš rád.
V první řadě se musí odstranit u veterináře nádor, pak uvažovat dále.
0 01.12.2015 19:47 Matěj – problémy s uchem
Potřeboval bych sehnat někoho kdo by naší kočičce mohl pomoci.Už jí zbyl jen kousek ucha a k tomu s nádorem.Nezná někdo někoho kdo by provedl plastiku ucha?Prší jí tam,má to hnisavý a krvavý
Je to osmiletá kočička a máma přemýšlí o uspání. Já bych to nepřežil a věřím v naději že tu se mnou ještě bude.
Matěj 12 let
DĚKUJI
My to máme taky a k tomu rýmu
Bože můj tohle jsou otázky! Být to může ledaco, mohla si něco píchnout do oka, škrábnout se, úraz hlavy....Ale co dělat je každému kočkomilovi jasné - veterinář. Alespoň myslím, že každý raději zajde za vetem zbytečně, než aby něco zanedbal.
0 19.08.2014 15:11 Eva – problém s okem
Dobrý den, mám čtyřměsíční mainskou mývalí kočičku a od včerejška má na levym oku do jeho poloviny třetí víčko, mírně rozšířenou zorničku a má ho mírně zakalené. Nic z něho nevytéká. Poradíte co by to mohlo být a eventuelně co s tím dělat?
Děkuji
zřejmě úraz, určitě zajít na veterinu
0 08.06.2014 19:17 Nikola – Oko zatlačené dovnitř.
Dobrý den, náš kocourek přišel zničehonic s výrazně změněným okem a má ho nějak zatlačené dovnitř, nevíte co by to mohlo být?
Koupit borovou vodu (v lékárně ale trvdí, že už se nevyrábí. Ale doktroři mě s ní ošetřovali a říkají opak) nebo veterinář doporučil místo borovky oční kapky OPHTHALMO-SEPTONEX. Nicméně bych zašla k vetovi stejně, může to být např. alergie
Dobrý den,našemu kocourku celý den teče z oka(pravého)přivírá ho,má třetí víčko a rýmu.Co by to mohlo být za nemoc?Jde mu do toho něco kápnout bez návštěvy veta?Díky.
aha no máte pravdu ted si uvědomují,že zase naš kocour byl po amputaci nožky a hned jak se probral jsem ho hladila a on vrněl i vrčel. díky,pry už i přestáva baštit
stále rozšířené zornice budou následkem jeho choroby. Pokud má kočka bolesti, tak přede a do toho vrčí. Pokud má stále chuťk jídlu, tak je to dobře. Zvířata celkově když jim není dobře, tak přestávají žrát a stím už se pak moc nenadělá
0 17.12.2013 17:35 Larisa – rozšířené zornice
nevíte co může způsobit trvale rozšířené zornice u kočky? bez ohledu na světlo jsou pořád rozšířené.
mimo jiné,kocourek ma rakovinu limfauzlin a doktoři řekli jen čekat, jenže nechcem aby trpěl,ale jak poznat kdy kočka má opravdu bolesti, dost dobře to umějí skrývat.pořád ještě má celkem chut k jídlu,ale už nespí v posteli, pořád střídá místa na odpočinek a uhybá pohlazení.
jedná se o oči a tudíž nepodceňovat. Rozhodně bych se obrátil na specializvanou kliniku.
No jelikoz jsem z blizkeho okoli, tak ja bych zkusila urcite Unicov, ale nevim zda to tam delaji.. Zkus se zeptat..
www.veterinaunicov.cz/
nemohl by mi někdo z Vás doporučit nějakého veterináře, který by tento zákrok udělal? moje veterinářka si na to netroufá a posílá mě až do Pardubic, jsem z Mohelnice a rád bych našel někoho z menší dálky (nejraději bych jel k někomu z Olomouce)
U psů to funguje
0 16.04.2013 09:30 pfofino Dobrý den náš kocourek má problém o očima, velmi mu slzí (hnědá barva). Naše veterinářka mu vyčistila nějaké kanálky a bylo to chvíli lepší ale zároveň nám navrhla plastickou operaci jeho spodních víček, které mu dráždí jeho oči (jsou zahnuté hodně do oka a chloupky mu dráždí oči) nemáte někdo zkušenosti s touto plastikou? Děkuji
Došlo ke sloučení těchto dvou témat
Pamatuji, že tomu našemu se loupala kůže na uších a vytvářela takové shluky, srst vypadávala v chomáčcích. Ucho uvnitř bylo čisté. Dost možná jsou dnes k dispozici nějaké léky, tehdy, tuším, že to mohlo být tak v roce 1995 - 97, tomu tak nebylo. Mazalo se mu to vším možným, žádný vet si nevěděl rady a potvůrky se množily, prý žijí v krvi, proto se tak špatně likvidují. Nakonec pomohla až částečná "otrava" krve nějakým svinstvem a to je zabilo, kocourek byl od té doby fit a ouška krásně zarostla.
Aha, ale ona to ma zvonku, dnu ma ciste usi, to niesu ani chrasty, je to len zacereana supajuca sa koza.
A svrab su vlastne roztoce, nie ? No mal to aj kocur asi pred dvoma rokmi, ked prisiel vychudnuty, chory,... Na tie usi som mu dal masticku a uz to nikdy nemal, kupim taku ampulku na svrab.
Ušní svrab? Pokud ano, dost špatně se to léčí. Náš Miki to kdysi chytil někde v přírodě nikoli od jiné kočky, ale z trav.
Zdravim, moja mackq ma problem z uskami, na vrchu sa jej lupe koza, je to nacervenale, co na to ? Podla mna su to.roztoce ale.neviem, dakedy to.ma dakedy nie.
žádný takový případ jsem nezaznamenal
0 27.07.2012 23:01 Ales Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda je zánět spojivek přenosný z koťátka na člověka.
Děkuji A.
jarmila58 napsala: Tu pipetku zname taky...taky muzeme jenom doporucit
Jenže nějak krátko učinkovala, ale pořád lepší než mít 5 klíštat v kožichu.
Tu pipetku zname taky...taky muzeme jenom doporucit
Ja myslim ze je to normalni, nase Lumpa to dela taky ale preventivne bych ji koupila nejakou pipetu na blesky a takovy ty maly potvurky. Prodava se v lepsich zverimexech nebo u veterinare. Jistota je jistota a zvlast ted kdyz je plno klistat a pokud chodi ven tak urcite bych to poridila..
Dobrý den, mám doma 1 ročního kocourka. Vždy při mytí se čistí za ouškem a kope nožičkama. Zdá se mi to nějak divné
možná, že ho něco svědí (možná blechy) nebo je to u koček normální? Dělý to jen při mytí jinak vůbec ne.
Tak milovníku, už ať jsi u veterináře ! Neboj, určitě to není nic vážného, ale přece nedopustíš, aby tvého miláčka milovaného něco bolelo, když mu můžeš pomoci.
Domácí kočička je přece odkázaná na tebe, že jí pomůžeš, sama si pro pomoc nedokáže dojít, nééé?
Tak ať to dobře dopadne ! Ahoj
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 248x