Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Kastrace

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Kastrace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 11:11 R Muž PavelKuTo [2603] - Krátkosrsté a somálské
Špatná zkušenost s kastrací - přesunuta
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 10:49 Lenka – Špatná zkušenost s kastrací
Před pár dny jsem psala do fóra kvůli tomu, že kočička nechodí po kastraci na záchod.. Tady mám pokračování pro ty, které by to zajímalo...

lencino.blogspot.cz/…

Kastrace stála 1000,-
Kontrola 250,-
Mast 100,-
Operace, kvůli špatné kastraci 1800,-
Kontrola 250,-

A večer nejspíš pojedeme na klystýr, protože nechodí kadit :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 20:52 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Lenka
náš kocour vydrží nečůrat 24hod
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 00:07 Lenka – Po kastraci nechodí na záchod
Dobrý den,
mám kočku po kastraci, bohužel si lízala ránu a dostal se ji do ní hnis, takže dostala pruban.. Jenže od středy, zhruba od 15 hodin (pak jsme jeli na veterinu právě pro ten pruban) nebyla na záchodě. To znamená už den a půl...
Moje otázka - jak dlouho to může vydržet? Neublíží si nějak?
Ráno zavolám na veterinu, ale ted mi to nedá spát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   10.09.2012 23:15 Žena Boo [35] - Domácí kočky
Kastrace koček je problémem dnešní i minulé doby vůbec. Hlavně na vesnicích, kde si kočky a kocouři poletují spolu po vsi, rvou se a když přijde "prskání" tak se sejde kocour a kočka a kotátka nebožátka, jak ty k lidské hlouposti přijdou?

Přitom je to pár korun za záchranu jiných, malých a bezbranných :-(

Já osobně nechápu lidskou ješitnost a demenci... Proč mají kočku, když ji celý den nevidí?, Proč mají kočku, u které je tak velké riziko nemocí? Proč mají kočku jako výrobnu na kotátka, které končí různě po tyranech, ulicích, utulcích a některé i tragicky utopené? sad Nehlede na to, že silnice a auto jsou pro kočky velmi nebezpečné a potom se z kočky, která mohla rozdávat jiným radost stane akorát vzpomínka, ale mnohdy někomu ani ta kočka nechybí :-( Je mě z toho až smutno, proto tímto všechny prosím, POKUD KOČKU-KOCOURA NEOHLÍDÁTE PROSÍM tak je KASTRUJTE sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2012 11:54 Jirka544
dekuju ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.09.2012 23:09 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Jirka544
osobně bych u kočiček počkal do 6měs.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2012 10:19 Jirka544 – Kastrace kočky
dobrý den mám dotaz doslechla jsem se že kočky se mohou kastrovat od věku 3 měsíců. platí to pouze pro kocourky nebo i kočky?máme tříměsíční kočičí slečnu kočky domácí a nevíme kdy je nejvhodnější čas .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2012 14:21 Dracula Re: anetka123
Tak samozdřejmě že jsem googlovala, nýbrž je mi milejší zeptat se tady známých co s tím mají zkušenosti své ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2012 05:32 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženciRe: Dracula
V 9 měsící nějak tak, protože, když se koukám na internet tak to píšou pořád jinak, ale můžete kastrovat dřív. Cena kolem 400-500,-Kč někdy i víc palec Kočky jsou myslím dražší coze Zkuste zagooglit.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2012 21:14 Dracula
Chtěla bych vzít kocoura-až ho osvojíme a až dospěje a vykastrovat ho, protože nechci, aby ostatní kočičky kvůli mě trpěli, od kolika se kocour kastruje a kolik to tak přbližně stojí? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2012 14:11 Muž . : Hunter : . [8]
Zdravím, tak mačku som dal sterilizovať, bola už zase gravidná, mala mať 6 mačiatok, tak som ani veľmi neváhal, pretože 6 je na 2 kilovú mačku veľa, pred mesiacom odvhovala 3 ( z 5 ) takže tak no, operovaná bola včera a dnes už celkom pekne chodí, pije, papá, ale hlavne spí, som rád že jej už tie malé mlieka-chtivé beštie dajú pokoj, keby aspoň nebola taká plodná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.08.2012 07:03 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočky – ?
Fotka k příspěvku "Haloo, haloo proc je kocek málo?? A tak Mach a Šebestova zvedli sluchatko..." :-D

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.08.2012 22:53 Žena Snížek [520] - Domácí kočkyRe: Dracula
Pod to nejde, než se podepsat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.08.2012 22:22 Dracula
Kastrace.... Kdyby byli lidi co k čemu a byli by "ti nejchytřejší" za které se víceméně považují nechávali by své kočičky a kocourky kastrovat aby další....a další kočky netrpěli -na silnicích, v utulcích a v ulicích měst či vesnic osamocené :-(

Tohle je věčné téma, stejně jako psi bez PP a množení, je to vlastně stejné a musí chtít všichni né jen několik lidí z milionu sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   14.08.2012 10:43 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálské
Vše najdete v téhle rubrice, jenom to chce hledat a číst :-) Prosím nezakládejte stále nová témata, nejprve se podívejte, zda dané téma již nebylo probíráno :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2012 10:10 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci – Kastrace kočky, cena atd.
Dobrý den, dostanu kočičku (kotě) a chci se dopředu zeptat na pár otázek ohledně kastrace kočky. Bude to holka.

1) V jakém věku se mají kastrovat kočky?
2) Kolik to zhruba stojí?
3) Bude muset kočka nosit límec nebo košilku?
4) Za jak dlouho se jdou vyndávat stehy?
5) Co dělat s kočkou když ji přivezeme domů ještě uspanou?
6) Za jak dlouho se kočka probudí?
7) Co mám očekávat po probuzení kočky?
8) Kdy jí dát krmení a pití?
9) Kdy se bude už normálně chovat?

Hledala jsem i na internetu, jenže napadlo mě, že bych se zeptala vás. hmm

Mocinky děkuji za vaše odpovědi. :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2012 15:37 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: anetka123
Kastrovat se dá již od 3 měsíců. Záleží na Vás.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2012 06:24 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci – Kdy kastrovat?
Dobrý den, v jaké době kastrovat britského kocoura? Není to modrý. Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2012 20:23 Muž . : Hunter : . [8] Re: smula
tak je to okej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2012 20:17 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: . : Hunter : .
limit není, pokud je kočka zdravá. Kastrují se už čtyřměsíční koťata.Očkovaná být taky nemusí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2012 16:41 Muž . : Hunter : . [8]
Hojte, musim byt macka zaockovana a zacipovana ked ju cucem dat sterilizovat ? Je pravidelne odcervovana a zbavena arazitov. Je cca 3 kg tazka, su tam nejake vahove limity ? Napr macky pod 2 kg sa nesterilizuju,...lebo ona ma mozno menej ako tie 3 kg
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.08.2012 21:33 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálské
Veterinář by vám měl předat kocourka už probuzeného z narkózy. Doma se uloží na tiché a teplé místo nejlépe na podlahu, pod něj dát deku nebo něco teplého, nedávat do výšky, protože bude dezorientovaný. Jinak pozorovat, aby někam nevlezl a nespadl. Někteří zvrací nebo se počůrají, my jsme tyto problémy neměli. Jinak podrobnosti péče by vám měl sdělit veterinář. Délka aklimatizace z narkózy je také rozdílná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2012 20:37 Žena Snížek [520] - Domácí kočky – Kastrace
Bobeška jsme dostali již kastrovaného, ale v listopadu to čeká Ligurka. Veterinář říkal, že to není brzy, že v osmi měsících (to mu v listopadu bude) je to ideální. Nevím. Vlastně ani nevím, kdy zhruba začínají kocourci značkovat a jak moc se v tu chvíli změní povahově.

Kdo máte zkušenosti s kastrací, můžete poradit, jak následná péče po převzetí kocourka od veterináře probíhá? Děkuji. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.04.2012 14:34 Žena Anička [46]
Děkuju, nakonec jsme to nějak zvládli:) Naštěstí jí šlo jen o to slízat tu zelenou barvu a o stehy se nezajímá:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   12.04.2012 19:52 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Anička
Zdravím, omotání nepomůže, to spadne. Nejlepší je obleček, buď rukáv ze svetru, nebo obdélník plátna, čtyři díry na nohy, navléknout a za krkem a na zádech
zavázat, jako je andělíček v nemocnici.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2012 21:21 Žena Anička [46] – Vykousávání stehů po kastraci
Dneska odpoledne byla slečna kočičí na kastraci, dokud působily léky, byla docela klidná, ale před chvilkou začala lítat, skákat a strhla si náplast. Chytla jsem ji dřív, než se stihla pustit i do stehů, ale když zrovna nespí, zuřivě si ránu líže a bojím se, že si stehy do rána vykouše. Myslíte, že by toho byla schopná? Přeci jen už bolest zase cítí... Zkoušeli jsme jí ránu zalepit, ale marně a límec nemáme... ještě nás napadlo omotat jí celé bříško, aby se k ráně vůbec nedostala. Nemáte nějakou radu či zkušenost, kterak bez úhony dočkat rána? Moc díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2011 18:38 Žena Danila [11]
lucifirekzraje napsal: A ještě jeden dotaz :) Pan Vet ještě mluvil o nějaké pastě, která ovlivňuje PH v moči :) Víte o co jde?

Jde o pastu k okyselení moči, například METHIGEL od firmy Vétoquinol,nebo UROPET.Používá se jako prevence tvorby močových kamenů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2011 20:03 Maruška Re: lucifirekzraje
Jo a pak to vyperte usušte a máte to na příště
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2011 14:47 lucifirekzraje Re: Maruška
super :-) Děkuji za radu se tam pro to budu muset zastavit :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.11.2011 20:16 Maruška Re: lucifirekzraje
Není problém.Teď jem brala u kočky taky.Na veterině se prodávají takové speciální granulky a je u toho pipeta a zkumavka.Záchodek vymejte nasypte granulky.Pak to nakloníte a pipetou krásně odeberete moč.Já vím,že ráno vždy chodí,tak jsem zvládla i první ranní.Jde to opravdu super
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2011 13:43 lucifirekzraje
A ještě jeden dotaz :) Pan Vet ještě mluvil o nějaké pastě, která ovlivňuje PH v moči :) Víte o co jde?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2011 13:33 lucifirekzraje
Já mám tako dotázek :) Když jsme dnes nechali kocourka vykastrovat tak mi pan Vet řekl, že by chtělo jednou ročně nechat udělat rozbor moči. Můžete mi někdo poradit, jak tu moč od kocoura získat :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 17:29 Vini
Jo ve dvou letech je to tak akorát, neboj, až ho necháš kastrovat, nech ho chvilinku doma, aby se zotavil a pak může zas běhat venku jak se mu bude líbit, hl. je že se ti pak nikam nezaběhne jako to dělaj kocouři, který kastrovaný nejsou, kolikrát se stává že se pak už ani nevrátěj...a s péčí neměj strach, nic na tom není, my máme kastrované všechny naše miciny - 2 kocoury a 1 kočku a je to úplně v pohodě a dobře spolu vycházejí a přitom taky žijí celoročně venku..:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2011 18:26 Maruška Re: Aduš
Samozřejmě,že se může kastrovat.U kocourů čím později tím lépe.Mají úzkou močovou trubici a naopak ,když se vykastrují brzo,tak mají problémy.Prvního kocourka jsem kastrovala ve dvou letech a bylo to v pohodě.Co by se jako mělo stát? Druhého v roce a půl.Kastrace je vždy dobrá i když je později.I se tím zamezí nekontrolovatelnému množení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2011 08:44 Aduš
Ahoj mám problém.Mám 11 měsíců staré 2 kocourky.Teď se k nim přitoulal další kocourek asi tak 4 měsíce starý.Jeden kocour už toho malého přijal ale ten druhý pořád ne a ne a to už je tady to kotě týden.někdo mi říkal, že si třeba někdy ty čičiny už vůbec nezvyknou a že potom tím řešením je jedině kastrace.A když jsem se dočetla jaké to má příznivé účinky, že ty kocouři se netoulají a tak často se neztrácejí tak jsem se rozhodla, že je asi vykastruji.Ale jsou celoročně venku takže vůbec nevím jak probíhá kastrace a potom ta péče jsem slyšela že je docela náročná a navíc nevím vůbec jestli se ta kastrace může provádět teď, když jsou kocouři skoro rok staří.předem děkuji za radu :-(
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2011 19:42 Maruška Re: Melisa
Tohle se stalo u kočičky kamarádce.Konzultovala jsem to s jinými veterináři a bylo mě řečeno,že jedině reoperaci a dobrému lékaři by se to stát nemělo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2011 17:01 Žena Melisa [34] - Domácí kočky – Může to tak být.
Sice už je příspěvek hodně starý, ale třeba pro někoho dalšího - ne vždycky se kastrace povede dokonale a někdy se stane, že kočka může otěhotnět i tak. Ale snad se to tehdy vyřešilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2011 17:03 Maruška Re: smula
Ok.Až bude něco nového tak se to pokusím napsat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2011 21:50 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Maruška
Ale o to přeci nejde, jde o to aby to zase nebyl jen jeden odstavec (a i tak jsem Vám článek schválil). Naopak si myslím, že to bude pro spoustu z nás poučením. Jen prostě udržet kvalitu
článku. Neberte to jako kritiku sebe sama, ale jako podnět ke zlepšení.... Já také nepíši články
sám, ale buď k danému problému doplním publikovaný článek odborného autora, nebo překládám články
autorit ze zahraničí..... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2011 20:26 Maruška Re: Somali
Bohužel se mě ukázal pouze jeden důvod zamítnutí.Co se týče gramatiky je možné,že něco unikne,nebo se překlepnu,ale to ho už jsem tady našla víc a vzhledem,že je to zábavný portál,tak alespoň na jiných se to moc neřeší.Jinak pokud někdo bude chtít znát průběh ozařování a jiné,tak mě může napsat,nebo později zkouknout v TV,tak vás již svými články nebudu zatěžovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   24.03.2011 00:13 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálskéRe: smula
No, co se mě týče, píšu zdůvodnění ke každému zamítnutému článku. Takže pokud se zdůvodnění nezobrazují, je to chyba systému, nikoli moje.
Jinak pro upřesnění - kočkám se aktivně věnuju už 15 let, a to nejen ušlechtilým, ale i těm "obyčejným", já v tomto směru nedělám mezi kočkami rozdíly v případě, že jde o jejich zdraví a pohodu. Zkušeností jsem za ta léta práce jak v ČR, tak v zahraničí nasbírala hromadu, to jen pro ty, co mají potřebu sledovat moje curriculum a myslí si, že když jsou starší, musí toho nutně znát víc.
K webu jsem byla pozvána, prakticky jsme mu s Rexem dali tuhle podobu (pro upřesnění - Rex tvořil, já dávala nápady), bohužel mi povinností postupně přibylo tolik, že už nestíhám sledovat web tak důkladně jako dřív, a zaplať bůh za ostatní redaktory, kteří ten čas mají a té práci se i nadále věnují. Na čem ale stále trvám, je co nejvyšší úroveň článků, které se mají týkat zdraví koček. Marušce jsem napsala celkem 2x, jak mají články vypadat, a napsala jsem jí i to, že pokud tak vypadat budou, tak já nebudu mít jediný problém s jejich schválením. Všechny tyto informace byly obsaženy ve dvou zamítnutích jejích článků, bohužel reakce žádná. Protože se odborné činnosti věnuji v obou svých profesích, mám přece jen hodně velké zkušenosti i co se publikování prací týče a i když tenhle web nepatří ani mezi dvojitě recenzované, ani mezi impaktované zdroje, tak požaduji, aby články, které sem uživatelé napíší, k něčemu byly. Jednak je to jejich vizitka (a upřímně, Maruško, Váš pravopis teda opravdu nic moc, i když ne každý ovládá gramatiku na jedničku, tak tohle není chat a než se příspěvek odešle, je vhodné si ho po sobě alespoň jednou přečíst), jednak čtou ty články laici a není nic horšího, než neověřená či přímo nepravdivá informace puštěná do světa.
Chápu, že se to řadě z vás nebude líbit, ale tak to prostě je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   23.03.2011 19:12 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Maruška
Jsem muž tj. pro info. Co se webu týče, není náš, byli jsme k administraci pozvání. A to právě pro
naše zkušenosti. Administrátor je tu od toho aby dohlížel na určitý řád. Tudíž, a v tom mi jistě dáte za pravdu, by články měli mít úroveň článků (slohovou úroveň, stejně tak pokud někdo zadává plemeno do atlasu, musí vyplnit standard plemene a ten musí být shodný se standardy FiFé nebo TICA. Pokud tak není, musím to opravit.

Jinak Somali určitě není slečna (snad se jí nedotku) a specielně zdraví koček se věnuje od začátku chovatelské kariéry. Veterinární fakultu studuje spíše pro ten glejt, který je potřeba.

Víte, on problém s veterináři, kteří nemají vlastní chov koček nebo i psů je často ten, že se setkávají jen s nemocnou menšinou, což vede mnohdy ke zkreslenému názoru. Proto se dělají klinické studie, aby bylo jasno a nemoc se léčila stejně.

typicky to můžete vidět u předpisových diet Hills které tak rádi veterináři předepisují na onemocnění močových cest či diabetes u koček - neexistuje jediná klinická studie, která by potvrzovala jakékoliv léčivé účinky na tato onemocnění..... a který pak veterinář tohle ví???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.03.2011 18:46 Maruška Re: smula
Tak to se omlouvám,jelikož jste se tady střídaly a máte podobnou přezdívku.Zase nevím zda jste obě ženy,či jednen muž,abych zase nebyla obviněna z hrubek.To,že někdo studuje veterinu,ještě neznamená,že všemu rozumí.Jestliže někdo udělá řidičák,tak nemá glejt na to že dobrý řidič.Až pani bude mít za sebou řadu těžkých operací a praxi v cizině na prestižních klinikách jako moji známí,tak pak se můžeme bavit o nějakých zkušenostech.Pani neupírám její zásluhy,ale nemíním zde vyjmenovávat svoje.Já žádné pokusy do vašeho webu se nesnažím psát.Jednak tam píši jen holá fakta a pak nemusím dělat nějaké pokusy.Publikuji i veřejně a na tento web rozhodně nejsem odkázána a také se neprezentuji jako chovatel či super odborník na kočky.Jsem odborníkem na zcela jiný druh zvířat a to i na mezinárodní úrovni.Co se týče koček vycházím pouze z holých faktů a informací od veterinářů a klinik.Pani je možná super chovatel,ale já se zase stýkám s řadou lidí co vedou útulky a různá depozita a kde jsou opravdu velké zdravotní problémy a ty na různé chovatele a vystavovatele, mají zase jiný názor.
Mimochodem u těch co studuje na veterinární VŠ jsou i moji přátelé.Ale nehodlám tu opravdu rozebírat co jak a kdo.Já jsem totiž minimálně dvakrát,neli víckrát starší,něž pani,či slečna. Do zkušeností má ještě hodně daleko.
To,že mě nikdo neřekl,proč můj článek nebyl zveřejněn je fakt,jak už jsem psala.Jelikož opravdu nemám čas tady celý den brouzdat,tak jsem se i ptala na body do různých aktivit,mimo ty na dárky.Taky jsem se to nedozvěděla ačkoliv jsem se ptala opakovaně.Také nevím,proč od redakce potřebuji schválení,když jsi chci zkopírovat svůj článek,když na jiných portálech s tím problém není.
Co se týče výrazů jako blábol a pod.To jen otázka přístup a slušnosti.Jsme tady dobrovolně a se snahou ostatní o nějaké info obohatit,nebo to na úrovni rozebrat,jako je tomu jinde.A vyjádření,že sleduje moje pokusy psaní na webu,také o něčem svědčí.Aby pak nedopadla jako řada nafoukaných veterinářů,kteří si o sobě myslí,že jsou mistři zeměkoule a jejich ordinace nezely prázdotou,nebo se o nich nepsalo,jako je tomu tady na foru a varování přd nimi.Ono je totiž veterinářů mraky a konkurence obrovská. Už to i někteří vzdali.To,že má někdo titul,opravdu nic neznamená.Je to v zela něčem jiném.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.03.2011 11:58 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Maruška
Pletete si dva různé anministrátory... Smula a Somali...
a) neopravoval jsem článek, ale zápis do katalogu, který byl chybný a neucelený. Ano, hrubku jsem tam měl - jednu (ten zbytek byl autorky).
b)pokud já zamítám článek (nevím jak Somali), vždy napíšu důvod, pokud se nezobrazí je to chyba aplikace.
c)nebyl to článek ale diskuze (to je podstatný rozdíl), blábol je do očí bijící nesmysl, nevím o tom že by byl na seznamu nevhodných slov.

Pokud se týká odbornosti redaktorky Somali, tak je magistrou farmacie a nyní čtvrtým rokem studuje veterinární VŠ. Má ocenění od ČSCH koček za zásluhy v genetice koček a sama odchovává vynikající plemenná zvířata.

Takže příště prosím neplést si pojem a dojem.... s pozdravem redaktor SMULA ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 20:24 Maruška Re: Somali
Jednak se tím nechlubím a že jsem to nenapsala správně to je možné.Já zase myslím a nejsem sama,že naopak vy si přivlastňujete právo všemu rozumět.A když už mě napomínáte ohledně gramatiky,tak pak nevím,proč jste jedné chovaltece prý opravil,či opravila článek a prý byl plný hrubek a vůbec se velmi zlobila,že jste jí do jejího článku vůbec zasahoval.Vidím,že články ani příspěvky nemá asi cenu dávat.Když už jako redaktor chcete někoho napomínat,tak bych předpokládala,že v článku,kdy jste oponoval,napíšete,že třeba nemám pravdu a ne ,že píšu bláboly.To bych od správce redakce tedy neočekávala.Nemusíte se bát,příležitost k oponování již vám neposkytnu.Měla jsem již dřív poslechnout zdejší kamarády,kteří mě psali.
Zřiďte si veterární poradnu jako je na jiných portálech a nemusí docházet k odborným střetům.Zamítáte články a ani nenapíšete proč.Jediné vysvětlení a omluvu jsem se dočkala od Rexíka.
A ještě poznámka k odbornosti.I když s pisatelem zásadně nesouhlasím,tak nepište,že zvíře není věc.Zatím je věc a zákon je v přípravě a je tam tolik nedostatků,že pravděpodobně v této podobě neprojde a ani není jasné,zda to bude pro zvířata dobré,jelikož skončí veškeré dotace a jsou tam další hrubé nedostatky.Mám ho na stole v plném znění.Doufám,že zase nebudete oponovat,když naše sekce ho připomínkuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.03.2011 19:23 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálskéRe: Maruška
Maruško, bohužel nemáte pravdu. Sleduju Vaše příspěvky a pokusy o články tady na webu a je mi líto... Zdravotnictví do toho nemotejte, člověk není kočka a kočka není pes... Každý druh má svoje specifika a hormony hrají při vzniku rakoviny největší roli u zmíněných psů. U člověka je situace složitější a pitvat to tu nebudu, neb na to jednak nemám čas, jednak je tahle problematika hodně obsáhlá a laici to těžko chápou. U koček je jedno, jestli kastrujete zvíře mladé, nebo starší, záleží jen na zdravotním stavu. Pochopitelně to, že by se kočka měla nechat alespoň jednou zabřeznout a odrodit koťata, je nesmysl, ale nikoli kvůli vyššímu riziku rakoviny.
Jo, když už se chlubíte svými zdravotnickými znalostmi, tak byste mohla minimálně vědět, že hysterektomie se píše s Y a mamma se dvěma M, když už...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 15:10 Maruška Re: smula
Tak to pěkně mýlíte.Já pracovala 15 let ve zdravotnictví a kolem sebe mám samé lékaře i teď.Dokonce čím se déle menstruuje,tak je sice organizmus chráněn,ale riziko rakoviny je daleko větší.Mě prošly rukama možná stovky žen po ablaci mamy a histerektomii.
Když jsem svoje kočky chtěla nechat odrodit, alespoň jednou a pak kastrovat,tak všichni mě to rozmluvili,právě kvůli hormonální změně,která to nastartuje.Zřejmě se tedy neshodnou ani veterináři
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.03.2011 16:56 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Maruška
Nic ve zlém, ale to je blábol. Zvyšuje se riziko pokud je kočka rizikové skupině.Co mají šmankote hormonální změny společného s rakovinou?? Naopak rakovinový nádor způsobuje hormonální změny...
Neexistují žádné klinické studie, které podporují tento váš názor.
To je stejné jako by jste říkala, že po porodu se u žen zvyšuje výskyt rakoviny.

Čerpám ze zkušeností vlastních a kolegů chovatelů, kteří se věnují systematickému chovu koček už mnoho let.
Dále pak samozřejmě literatura + veterináři, kteří se věnují přímo kočkám (MVDr. Foltýn, K.Horáčková).Chovám kočky již 20 let a to různých plemen, jak u mě v chovu, tak v depozitu.
Za tu dobu prošlo mýma rukama cca 20 koček (odchovy koťat nepočítám)a to vždy ve smečce min.4 koček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 12:56 Maruška Re: smula
Čer pám z infa výborných veterinářů.Čím dřív kastrace tím lepší.Nechat kočku cíleně odrodit,tak se procento rakoviny zvyšuje,jelikož hormonální změny už jsou značné.Nevím z čeho čerpáte vy,ale já ze praxe od vetrinářů.Také mám zkušenost,že že venkovní kocouři se kastrátovi mnohdy vyhnou jelikož neví kam ho zařadit.Samozřejmě,že to není pravidlo.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 3 4

Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 932x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/264?od=75