Stelivo
Dobrý den, chtěla bych mému kotěti změnit druh kočkolitu, protože na silikát nechce chodit Před pár mesíci jsem koupila v Penny Marketu stelivo Louisa, někteří ji chválí a jiní zase ne. Rozmýšlela jsem, že koupím nějakou vůní aby záchod nesmrděl, protože víte ty kočkolity ze supermaretu, ony smrdí V našim zverimexu a drogerii prodávájí pohlcovač Beaphar a slyšela jsem, že není parfemovaný a krásně voní a kočkám to nevadí Ještě bych kotěti odkryla záchod a myslím, že už normálně bude chodit.
Tak jste mi potvrdili, že Mikeš nestojí za nic...

Zkusím koupit Molly.
Molly je Zverlit pod značkou Intersparu. Je perfektní.

No koukám - Molly je teda levnější než Zverlit.

My ho tedy neznáme, ale asi za tu cenu nemůže dělat pevné hrudky. Nerozpadají se ty hrudky při vybírání ?

Tak jsem zvědavá, jestli budete mít silikagel, jak se vám časem osvědčí.

Držím palce

Možná nakonec zustaneme u toho siliakgelu. Koupíme nějaký lepší.
A ještě jak jsou u toho Zverlitu ty granulky těžší, tak vlastně neulpívají na pacičkách a nevynášejí se tolik ze záchůdku.

Anet, já se nemůžu ohýbat, jsem po operaci mozku a tak mě strašně vyčerpává úklid po kočičkách, takže mi věř, že jsem se za ty roky snažila vytypovat něco, s čím bude NEJMÍŃ práce, takže ten Zverlit fakt smrdí nejmíň a NEJMÍŃ často ho musím vybírat a čistit.

A jestli tam bude koťátko chodit, to holt uvidíš.

Možná jestli ze začátku nebude lepší ten jemnější kvůli jemným kotěcím pacičkám a pak to až změnit za hrubší, no uvidíš...
Zverlit jedině ZELENÝ. Zkoušeli jsme za ty roky samozřejmě i ty dva ostatní druhy , což je červený- údajně s vůní- chtěla jsem totiž za každou cenu zamezit zápachu, protože ostatní členové rodiny jsou na to hákliví- ALE! Právě že to je s nějakou vůní, tak to právě ještě víc bylo cítit,ten záchůdek. Tak jsme ho už nikdy nekoupili. A další je modrý, ten je jemnější, tím pádem mi ale připadalo, že víc prášil. A to je taky špatně.
Jo! Zverlit prodávají v naši drogerii a zverimexu. A jaký druh používate (barva obalu) Chci stelivo, které nesmrdí a málo se vynáši ze záchodku. Myslíte, že moje kotátko bude na to chodit???
Nedám dopustit už ROKY na Zverlit, hrudky dělá pevné a NEPRÁŠÍ, jako některá hrudkující steliva...Zkoušeli jsme ta úplně nejlevnější hrudkující steliva, jakok MIKEŠ, vypadá to stejně jako Zverlit, ale hrudky se při dotyku rozpadávaly, takže záchůdek byl tím pádem za chvíli cítit. Takže Mikeš se vlastně ještě prodražil!
nám to balení vydrželo cca 3 týdny
A jaký je ten Happy Cat??? Je právě v akci v Penny Marketu

silikátové stelivo je nutné pravidelně promíchávat, aby se jíž nasáklé granule promíchaly s těmi čistšími. Balení 3,6 l vydrží jedné kočičce zhruba 30 dní, levnější zhruba tři týdny (vlastní zkušenost). My používáme pouze silikátové steliva a jsme s nimi velice spokojeni.
Myslím, že si kotě zvykne na jakékoliv stelivo, které bude mít ve svém záchodku a smícháš mu to aby to bylo takn půl na půl a při další výměně už dáš to nové.
Jinak my máme odzkoušeno - Happy Cat, Magic pearls, Cat wish, Vitacraft a Huhubamboo
Dobrý den, ted používáme silikagelové stelivo, ale začlo tedka docela moc zapáchat Jaké stelivo byste si vybraliz těchto nebo máte z nima zkušenosti?
Zverlit, Biokats Fresh, Cats Best OkoPlus, Magic Pearls, Asan
Myslíte, že kotě se naučí i na jiné stelivo?
Děkuji za odpovědi.

Používáme ho víc než 2 týdny

Ten Kingstar
Dobrý den, máme doma kotě (9 týdnů) na doporučení chovatelky jsme koupili silikagelové stelivo, které vy asi vůbec neznáte, jmenuje se KingStar Fresh Crystal Cat Litter asi nějak tak. Trochu se mi zdá, že zapáchá

Dneska jsem byla ve zverimexu a tam jsem narazila na Magic Pearls o čem jsem slyšela samou chválu! Když kotě už umí chodit na silikát zvykne si i na ten jiný???

Tak my ho pouzivame porad. Hrudkuje hezky, ale jestli zapacha nevim. My pouzivame jeste vuni do toaletky takze nam to voni lesem

Jeden zapor ale ma-je dost prasne, ale vzhledem k tomu ze toaletka je v blizkosti linolea tak se da snadno uklidit..

Můžete mi prosím popsat celou tu Louisu? Víte, koupila jsem ji v akci. Smrdí nebo ne? Mnoha lidí mi říkalo, že není moc dobrá, ale já jim nevěřím. Děkuji za odpověd.
Louisa

Nemáte někdo zkušenost ze silikagelovým stelivem? Myslíte si, že kotě ho nebude odmítat?
Pak mám na výběr ještě tyto: Cats Best Oko Plus, Zverlit, Louisa
1 09.08.2012 21:40
Snížek [520] - Domácí kočky U nás tedy bez problémů, klepu na dřevo. Bentonitová jsem zkoušeli několikerá, pak jsme přešli na silikonová, též oba kocourci v pohodě stelivo přijali. A jednou se stalo, že stelivo došlo, dosypal jej muž a já šla najisto, že ještě máme a nebylo. Tak jsem na půl dne, než jsem koupila nové, natrhala do vyčištěné toalety novinový papír.
Šli i tam, ale moc nadšení nebyli. Když jsem jim pak nasypala opět silikonové, byli radostí bez sebe a chodili si chvilku zahrabat jen tak.

0 06.08.2012 22:05 R
holisek [3846] - Krátkosrsté a somálské My jsme úplně poprvé měli dřevěné peletky a kočičce to nevadilo, ale cekem to šlo cítit močí. Koupili jsme pak nové stelivo, silikátové a vyměnili ho celé a žadný přoblém nebyl

Ja bych to nejspis namichala a postupne naucila na nove... Do uplne celeho noveho nemusi chodit..

0 06.08.2012 20:32 Akinomka – Jak na to stelivo přejít??

Zdravím a prosím o radu, jak přejít ze starého steliva na nové? Nejdříve to míchat dohromady? Opravdu si nevím rady a již zítra budu muset začít.
ps. Jde o přechod z Mikeše na Cats Best Nature Gold
(mám krytý záchod a dlouhosrstého kocourka osm měsíců starého)
Děkuji velmi moc moc
my máme Molly, je to vlastně zverlit vyráběný pod značkou Intersparu. 79 Kč za 10kg a pro 6 koček spokojenost

Já ho používám také, vlastně já ne, jen Bobeš

Osvědčil se mi už u Bobeše I. Když byl Bobeš II. malý zkusila jsem tzv. perly, ale nedají se denně čistit jako hrudkující steliva. I cenově je to nezanedbatelný rozdíl.

Tesco má docela výběr a různé cenové relace
aj mi kupujeme s tesca cloueda zas 1,17€ a sme s ním veľmi spokojný má 5kg

Nemám,ale myslím,že je všechen hrudkující na stejném principu a korát jsou to jiné firmy.Já kupuji v TESCU 5kg za 17 KC a jsem s ním velmi spokojená.Je to to samé jako Benco z Alberta,ale tam stojí 54KC
Nemám... vyzkoušejte a poreferujte

Dobry den, mate nekdo nejake zkusenosti tady s tim kockolitem???
cm.aukro.cz/… Dekuji za rady..

Dobry den, chci se zeptat jak dlouho vydrzi prumerne kazdemu kockolit a kolik je ho vhodneho dat do toaletky?? Dekuji J.
Jojo je to Lumpinka...

Tedy hadr, to jsem ještě neslyšela. Pokud to chcete kvůli zápachu doporučuji něco jak Happy Cat stelivo. Je vysoce absorbční a absolutně nepáchne. Jen je trochu dražší, ale zase dlouho vydrží. Narozdíl od standardního steliva je bílé a připomíná křemínky, nebo silikon. Ale my s ním máme zkušenost negativní, kocourum se nelíbilo a raději chodili jinam, dávají přednost přírodě.
No tak to neví.Kočky chtějí hrabat.Než byl kočkolit,tak jsem jednou zkoušela natrhanou buničinu.Výsledek,čůral na koberec.Musí jako solitérní šelma zahrabávat
prave se ptam zda nekdo nema nejake zkusenosti? treba nase Lumpinka si spis oblibila latku! Uz od malinka ji to ucili a tak ji to zustalo, prave tu hadru nejak ani nezahrabava...

kočky od přírody potřebují své výkaly zahrabat, jak to chcete udělat na podložce???
Dobry den, chci se zeptat zda nekdo ma zkusenost s absorbcnimi podlozkami misto pisku v kocici toalete? Predem dekuji za odpovedi. Jarca
Přidat reakci
1 ...... 4
Zpět na obsah sekce Péče o kočku • Zobrazeno 1262x