Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Kulíšek a já...

 
Nápověda

Články » Kulíšek a já... 

Kulíšek a já...

Publikováno: 23.01.2011 • Autor: © Koblížek • Rubrika: Chovatelství koček

Už od mala jsem měla ráda kočky a bylo mi jedno, jestli byly naše a nebo sousedů, anebo divoké. S těmi jsem měla nejlepší zážitky, chodila jsem domů seškrábaná, pokousaná a rodiče trnuli hrůzou, abych nedostala vzteklinu.

 

Moje první kočička se jmenovala Dorka, měla jsem jí od malého koťátka a byla úžasná. Na to, že to byla kočka, se chovala mírumilovně a nechala si ode mě líbit úplně všechno. Oblékala sem jí do košilek, uvazovala jí čepečky pro panenku, položila do kočárku a už jsme jely. Na tom všem byly zajímavé pohledy a údiv v očích, těch,kteří se sklonili do kočárku, aby pochválili panenku a zjistili, že si vezu oblečenou spící kočku, místo panenky.

 

Pak přišlo období, kdy jsem žádnou kočičku neměla, nešlo to, povinnosti ve škole a neustálé stěhování sem a tam a kočka jak známo, jde k domu, aspoń se to říká, vím, že Dorinka zůstala u domu, ač jsme jí převáželi, vracela se zpět.

 


Po letech jsem konečně zakotvila ve svém domově a mohla jsem mít konečně kočky a taky, že jsem je měla, vždy když někdo našel kotě, tak mi ho přinesl i s krmením a nebo bez, položil chlupáčka za dveře a utekl (zbabělec), když jsem to tak nedávno počítala, za těch mnoho let tu bylo patnáct kočiček a kocourů a na všechny ráda vzpomínám. Pamatuji si jejich jména i příběhy, které je provázely jejich životem a každý ten tvoreček byl jedinečný. Všechny než se odebraly na svoji poslední cestu do kočičího ráje, tak se se mnou rozloučily, vlastně mě zemřely v náruči a bylo to jako kdyby odešel člen rodiny, ta bolest byla stejná.
Jenže život bez kočky, to prostě nejde, někde jsem viděla na obrázku krásnou šedivou, kulatou kočičku a řekla jsem si, že takovou bych jednou chtěla mít. Až po čase jsem se dozvěděla, že ta kočka není šedá, ale modrá a ještě navíc britská, no britka....:o).

 


Sehnala jsem si kontakt na chovnou stanici v Klecanech (velebím internet, super vymoženost) a věci vzaly rychlý spád. Dohodla jsem se s paní chovatelkou, že jen co se narodí první kocourek, bude můj. A jednou tak vám zvoní telefon, tam se ozvala nějaká paní a říká mi, že by pro mě měla kocourka, že o mě mluvila s paní v Klecanech a ta jí řekla, že moc chci kotě a že si myslí, že mám kočky ráda a bude u mě v dobrých rukách. Já z toho teda ze začátku moc moudrá nebyla, protože jednou větou mi ho slíbila druhou, že mi ho vlastně dát nechce...:o)).

 

Hned druhý den jsem tam jela podívat se na možná nového kamaráda a hned mi došlo, že ta jeho panička se s ním bude těžko loučit, proto ta nerozhodnost. Kolem velké kočky se tam motaly tři chlupatý kuličky, jedna krásnější než druhá a jedna ta koulička byl Kulíšek...láska na první pohled a to nám zůstalo. Jeho první kočičí maminka se s ním opravdu těžko loučila, slzy jí tekly jako hrášky, ale zůstaly jsme díky kočičímu štěstí kamarádky a za chvíli to bude už pět let....tak sem napsala svůj první kočičí příběh, snad se vám bude líbit.....:o).

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 5x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 23.01.2011 Upraveno: 23.01.2011 Přečteno: 99x

Schválili: Jarka *** 25.01.14 • Rex *** 25.01.14

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Chovatelství koček
11.12.2014*****Povaha amerických curlů2x
26.06.2021*****Jak naučit kočku pac?3x
07.07.2009*****Manuál ke kotěti (platí i pro dospělou kočku :-))1609x
23.06.2013*****Jak se Lilince narodily na podzim koťata26x
16.02.2009*****O čem je chov koček aneb Mýty o chovatelích3308x
16.02.2009*****Koupě kotěte aneb Na co si dát pozor1274x
20.03.2018*****Pořizujeme kočku: Co obstarat ještě před jejím příchodem?15x
16.02.2009*****Co je to chovatelská stanice767x
04.02.2014*****Chovatelská stanice CHAIM14x
16.02.2009*****Kotě s PP nebo bez aneb Proč koupit kotě s PP983x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
Žádné další články

© KOCICI.NET - https://kocici.net/clanky/62-kulisek-a-ja