Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Život je pomíjivý

 
Nápověda

Články » Život je pomíjivý 

Život je pomíjivý

Publikováno: 10.03.2012 • Autor: © holisek • Rubrika: Zdraví koček

Milí kamarádi na kočičím netu. Teprve dnešního dne jsem si uvědomila v plné šíři jednu ze čtyř ušlechtilých pravd buddhismu. Život, ať lidský nebo život našich zvířecích miláčků, je bohužel pomíjivý, bezpodstatný a velice často strastný.  Ačkoliv o smrti slyšíme téměř každý den, sami si ji nepřipouštíme, a když nám zemře někdo blízký, divíme se, co strašného se stalo….

Dnešního dne, jsem si jako vždy pustila počítač s úmyslem, že se podívám co nového na kočičím netu, vpravo nahoře na mě blikala zpráva. Nadšeně jsem ji otevřela, vždyť byla od Hanky od Askásků. V tu chvíli se by se ve mně krve nedořezal, protože jsem s údivem četla jednu ze špatných zpráv, které se v poslední době na nás valí ze všech stran: Duhový most přeběhla naše krásná a nevšední Julinka... Byla jsem jak opařená a v hlavě mě začala pobíhat spousta myšlenek, které se vázaly k oné opravdu nevšední kočičce ze vzdálených míst, poblíž Ostravy. Naše první písemné oťukávání ještě na micinách, rady jejího páníčka Dušana, který mi radil, jak udělat videjka a hýbající se fotky s mými kočičími miláčky, šťastné chvilky při prohlížení krásných dobrodružství, které zažila se svým Dvounožcem v lesní oboře. Přiznám se, někdy jsem i Dušanovi záviděla jeho nevšední miláčky a krásné procházky v přírodě. Později jsem si uvědomila, že  i mí posteloví povaleči Brutus s Matýskem, mi také dobíjejí energii svými neustálými lumpárnami. A musím se přiznat, dobití energie, potřebujeme v dnešní nelehké době všichni Dvounožci, proto své kočičí kluky miluji z celého svého srdce (P.S a už vám nebudu v noci zamykat dveře do ložnice, i když mě často budíte velice brzy).

Vážím si všech lidí, kteří milují své zvířecí přátele a ještě více lidí, kteří se starají o opuštěná a díky nám lidem často handicapovaná zvířata. Zároveň si uvědomuji, že život našich kočičích miláčků je oproti tomu lidskému velice krátký a rozloučení s nimi bývá nečekané. Často stačí maličkost a všechno je úplně jinak……., pak už je pozdě a život nelze vrátit, a nutí nás to pak k zamyšlení o pomíjivosti života lidského a života našich zvířecích miláčků.

P.S

Jůlinko, měli jsme tě všichni moc rádi, na tvojí cestu za Duhový most posíláme něžnou čumáčkovou a přejeme ti, abys se jednou v dalším životě setkala se všemi, které jsi z celého tvého kočičího srdíčka milovala. „, Pak se jednou zase naleznete - konečně se opět setkáváš se svými kamarády v bláznivě radostném přivítání a již nikdy Vás nic nerozdělí. Šťastné heboučké polibky přes celou tvář, tvoje tlapky opět obejmou milované kamarády, znovu se díváš do těch věrných očí plných lásky. Tak dlouho jsi svého kamarády postrádala, ale nikdy jsi na něho nezapomněla, stejně jako oni na Tebe. To Ti milá Jůlinko slibujeme na svojí kočkotýrskou čest.

A tehdy překročíme Duhový most spolu…               Brutus s Matýskem a všichni kočkotýři

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 10x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 10.03.2012 Upraveno: 10.03.2012 Přečteno: 98x

Schválili: Rexik *** 10.11.13 • Rex *** 10.11.13

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Zdraví koček
17.11.2009*****FIP - rešerše nového článku z Geliebte Kazte1540x
22.11.2009*****Otravy koček pokojovými rostlinami2478x
28.01.2011*****Rakovina u koček340x
10.07.2011*****Veterina na Chodově v Hviezdoslavově ulici-Praha2x
27.02.2011*****Toxoplazmóza83x
12.09.2011*****Slepá kočička Kačenka hledá domov25x
25.02.2016*****Vhodné krmivo pro stárnoucí kočku18x
23.03.2014*****Seminář o tom jak porozumět své kočce23x
29.01.2011*****Důležité živiny v kočičím jídelníčku224x
16.03.2011*****Nebojte se změnit veterináře103x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
21.10.2011*****Duhový most91x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/clanky/107-zivot-je-pomijivy