Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Psychika?

 

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci  

+ přidat příspěvek
Psychika?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2023 23:56 hankamicik Re: Veronika
Veronika napsal: Pěkný den, chtěla bych vás požádat o radu/názor. Máme 2,5 roku starého vykastrovaného kocoura MCO s PP. Minulý týden přestal bez zjevného důvodu jíst, pít, byl apatický, schovával se pod postel, nechodil na záchod, zvracel... Šli jsme samozřejmě k veterináři, který ho důkladně prohlédl, odebral krev. Žádný problém, až na malý zánět dásní, nenašel. Všechno v pořádku, krevní výsledky skvělé. Kocour pro jistotu dostal injekci na zklidnění žaludku, antibiotika a výživu, protože nám celý den nepil. Necelou hodinu po návštěvě nám kocourek začal jíst, pít, šel na záchod, komunikoval... byl prostě úplně v pořádku. Znovu už jsme tedy k veterináři nejeli. Dnes v noci se nám ale zase pozvracel - pouze šťávy, potom ještě 2x ráno, nejedl, nepil. Na záchod si ale došel. Je na něm vidět, že není ve své kůži, přesto si lehl ke mě do postele, předl a mazlil se jako nic. Nereaguje na žádné jídlo, šunku ani pamlsky. Zdroj: chi-nese.com/…/ Snažila jsem se mu alespoň stříknout vodu do pusy, samozřejmě se mu to nelíbilo. Musím přiznat, že kocourek je nadmíru rozmazlený. Vždy je středem pozornosti, může naprosto všechno. Máme teď doma návštěvu, díky které se samozřejmě trochu změnil chod domácnosti. Kocour najednou nemůže do jedné z místností, je více hluku, není mu věnováno tolik pozornosti. Zajímalo by mě, zda to všechno může být psychický problém? Upozorňuje tím na sebe? Potíže mu začali den před příjezdem, takže tu "cizí lidi" nebyli, ale možná už z našeho chování mohl poznat, že se něco děje.

Měli jsme stejný problém s naším 3 letým kocourkem. Na veterině nic nenašli, ani sebemenší zánět. Paní doktorka potvrdila, že to je psychika a doporučila různé relaxační spreje, pamlsky a dodala, že kočka vyžaduje větší pozornost. V té době jsem jak já, tak i přítel, pracovala od rána do brzkého večera. Co jsem otěhotněla a byla doma, kocourkovo chování se změnilo o 360 stupňů. Spreje ani pamlsky nepomohli, ale moje přítomnost a pozornost ano. Největší problém u koček je, když přestanou jíst. Náše předchozí kočička tři dny nejedla a musela mít sondu (ztratila všechna koťátka při porodu.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2018 18:31 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočkyRe: Veronika
Zdravím, no my to měli podobně v poslední době..Nejspíš jde o stres nebo triádu jako je u nás (viz náš deníček). Hodně sil Vám i čtyřnohému pacientovi.. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2018 22:02 Veronika – Psychika?
Pěkný den, chtěla bych vás požádat o radu/názor. Máme 2,5 roku starého vykastrovaného kocoura MCO s PP. Minulý týden přestal bez zjevného důvodu jíst, pít, byl apatický, schovával se pod postel, nechodil na záchod, zvracel... Šli jsme samozřejmě k veterináři, který ho důkladně prohlédl, odebral krev. Žádný problém, až na malý zánět dásní, nenašel. Všechno v pořádku, krevní výsledky skvělé. Kocour pro jistotu dostal injekci na zklidnění žaludku, antibiotika a výživu, protože nám celý den nepil. Necelou hodinu po návštěvě nám kocourek začal jíst, pít, šel na záchod, komunikoval... byl prostě úplně v pořádku. Znovu už jsme tedy k veterináři nejeli. Dnes v noci se nám ale zase pozvracel - pouze šťávy, potom ještě 2x ráno, nejedl, nepil. Na záchod si ale došel. Je na něm vidět, že není ve své kůži, přesto si lehl ke mě do postele, předl a mazlil se jako nic. Nereaguje na žádné jídlo, šunku ani pamlsky. Snažila jsem se mu alespoň stříknout vodu do pusy, samozřejmě se mu to nelíbilo. Musím přiznat, že kocourek je nadmíru rozmazlený. Vždy je středem pozornosti, může naprosto všechno. Máme teď doma návštěvu, díky které se samozřejmě trochu změnil chod domácnosti. Kocour najednou nemůže do jedné z místností, je více hluku, není mu věnováno tolik pozornosti. Zajímalo by mě, zda to všechno může být psychický problém? Upozorňuje tím na sebe? Potíže mu začali den před příjezdem, takže tu "cizí lidi" nebyli, ale možná už z našeho chování mohl poznat, že se něco děje.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 14x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/428-psychika