Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Čůrání mimo záchod

 

NápovědaFórum » Chování koček » Poruchy chování 

+ přidat příspěvek
Čůrání mimo záchod
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2022 18:15 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Kočkoland
Jakmile začnou dělat nachvály,nepomůže vůbec nic.Takového kocoura máme doma. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   21.11.2022 09:32 Kočkoland Re: muchomuuurka
Nejspíše se jedná o značkování teritoria. Je možné, že před Vámi zde bylo zvíře - kočka, pes, které Váš kocour cítí. Případně mu může vadit zvíře v domě, nemáte sousedy s dalším kocourem? To by ale spíše čůral u dveří. Zkuste mu dát záchod co nejdále od dveří a okna, tam kde je největší klid. záchody máte stejné, které dříve používal? Dále všechny jeho "značky" je zapotřebí důkladně vyčistit, buď prodávají přípravky na odstranění pachů nebo smíchat jedlou sůl + ocet a pořádně ty místa vydrbat aby je nešel přečůrat.

Pokud je zdravotně v pořádku, může se také jednat o stresové chování. Je v jiném prostředí a nebyl na to připravený. Proti stresu také existují různé spreje či difuzéry, ale použit např. šantu kočičí či kozlík lékařský. S kocourkem si hrajte min. 15min denně, aby se cítil v bytě dobře a v bezpečí.

Co se týká čůraní koček je spousta důvodů proč to dělají, prvotně je zapotřebí vyřešit zdravotní problémy - ty jsou v pořádku, tak hledat chyby jinde...Zkuste výše uvedené a uvidíte. Budu držet pěstí ať se vše dá dodpořádku, jen upozorním, může to nějakou dobu trvat, není to ze dne na den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2022 10:52 muchomuuurka – močenie mimo záchod
Ahojte, idem s veľkým problémom.

Máme kocúra niečo vyše roka. Pred troma mesiacmi sme sa prestahovali do nového bytu. Kocúr bol najprv OK, ale posledné skoro dva mesiace ciká prevažne mimo záchod, kade-tade po byte. Záchody má dva, čistím ich dva krát denne. Skúšali sme aj rôzne podstielky ale nepomohlo. Už to začína byť neúprosné, ciká všade, pod gauč, pod stôl, na koberce, do prostred miestnosti. Jednoducho všade. Podľa veterinára je zdravotne v poriadku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2017 13:32 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Zuzam
co je u Vás jinak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2017 21:08 Zuzam Re: Alice
Dobrý den, to samé se teď děje u nás. Vyřešila jste to nějak? Prosím o e-mail na michaela.adamkova88@gmail.com moc děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2017 20:33 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočkyRe: Alice
Tak zkusit ještě nechat déle více záchodků po bytě jak jsem psala a vybere si třeba ten co bude vyhovovat nejvíce a nebo ještě zkusit desinfekční prášek nebo pohlcovač pachů (používáme také) a navíc toaletka krásně voní..Hodně úspěchů ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2017 17:29 Alice
Máme ten krytý a zkoušeli jsme ho i vyměnit a vyměnit i stelivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2017 08:18 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Alice
a jaký typ steliva používáte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2017 10:16 Žena jarmila58 [269] - Domácí kočkyRe: Alice
Fotka k příspěvku Záleží jaký má záchod, třeba ten co máte nevyhovuje proto nechává zadek venku.. My máme klasický, odkrytý a máme jich několik (viz foto).. Jak radila paní veterinářka lepší více záchodku po bytě než jeden..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2017 21:14 Alice – Čůrání mimo záchod
Zdravím Všechny,
moc vás prosím o radu. Už jsem zoufalá. :-(
Máme doma dvouletou kočku. Zničeho nic začala čůrat mimo záchod. Jako, že předníma packama vleze do záchod, ale zadek nechá venku a čůrá. Přitom když jde na velkou, tak normálně vleze dovnitř. Zkoušeli jsme měnit kočkolit i umístění záchodku (aby na to měla větší klid), ale bez úspěchu. Máte prosím někdo zkušenosti, rady???
Moc děkuji
Alice

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Chování koček • Zobrazeno 43x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/416-curani-mimo-zachod