Ovesné vločky s mletým masem
Suroviny:
3 hrnky ovesných vloček
Po jedné tobolce vitamínu A a E
2 lžíce nesoleného másla
1 vejce
1 kg přemraženého mletého masa (hovězí nebo vepřové)
Postup:
Ovesné bločky rozmixujte na drobné kousky.
Poté rozmixované vločky uvařte ve velkém hrnci v pěti hrncích studené vody.
Po uvaření vypněte sporák a přidejte vitamíny A a E, nesolené máslo a vejce. Vše pořádně promíchejte, dokud se vše nespojí a máslo se rozpustí. Nechejte směs vychladnout.
Do vychladlé směsi přidejte mleté maso a opět pořádně promíchejte.
Vzniklá směs vystačí na 15 porcí. Jednotlivé porce je možno skladovat v mrazáku.
Pokud nechcete použít syrové maso, můžete jej i uvařit.