Stelivo
Keď sme mali kocúrov ešte v dome, keď boli malý, tak sme sa snažili používať silikát Magic pearls
www.gazoo.sk/…, ktorý dospelej mačke krásne vyhovoval. Kocúri túto podstieľku bohužiaľ neprijali a museli sme prejsť na klasický bentonit, čo znamenalo Zverlit.
Ale pokiaľ by som mal zhodnotiť silikát vs bentonit - silikát bol super, vydržal pre jednu mačku kľudne celý mesiac, pričom bentonit som musel meniť každý víkend.
0
08.06.23 17:17 michaelmisi 

Dobrý den

, nabízím nádherný kočičí strom za velmi výhodnou cenu. Email wonartshop@gmail.com 737 886 702 Brno
Ukázka kočičího stromu
www.fler.cz/…
Jako nechápu lidi, co si neuvědomují, že pokud budou neustále kupovat stelivo do klasických kočičích záchodů, že se jim to mnohonásobně prodraží. Jako, souhlasím s názorem,že CatGenií je dražsí, ale je to jednorázová investice. U CatGenií vůbec neřešíte výměnu steliva, čištění nebo zápach. Je to, jak už bylo zmíněno samočistící toaleta, která to zvládne za vás. Stelivo je samočistící, takže se nemusí vůbec doplňovat a vy už nemusíte přemýšlet, kde koupíte stelivo třeba v akci

))

Můj mi povídá, že konečně jsem něco rozumně koupila

))) Jen nechápe, že mi to trvalo tak dlouho, když máme doma pět koček

CatGenií jsem pořídila před rokem a půl a řeknu Vám, nic jiného už nikdy nechci!
Kočičí záchod používám už přes rok. Mám malý být, ale do koupelny se bez problému vleze. Konečně neřeším, žádný zápach po bytě a více záchůdků. Mám totiž tři kočky, a jeden klasický jim nestačil. Kdežto u CatGenií je to bez problému. Stačí mi pouze jeden, takže ušetřím i místo.
Viz: Záchůdek pro kočky - catgenie - na tomto webu
Mimuše napsal: Toaleta catgenie - máte ji někdo?
Ano, záchůdek catgenie mám. Je opravdu šikovný, nemusím se o něj téměř starat.
Toaleta catgenie - máte ji někdo?
nemáte prosím zkušenost s akinu bio? našla jsem tady
www.mallina.cz/…/ 2 x 20 kg za 319 kč, to by nám mohlo na chvíli vydržet, na druhou stranu kočka nechce větší granulát, je spíš zvyklá na menší kousky podestýlky
JJ, tenhle záchůdek také máme a jsme moc rádi, že jsme investovali.
Katty napsal: Vzhledem k tomu že máme automatickou kočičí toaletu catgenie, tak nepoužíváme žádné jiné stelivo, než spec. k tomu určené. Jinak se záchůdkem jsme moc spokojení 
Tak záleží co je "zcela". Dle mé zkušenosti viditelně nepráší....
Dobrý den, můžu se zeptat, je toto stelivo opravdu zcela bezprašné? děkuji
My jsme měli dlouho problém s kotětem, které odmítalo používat stelivo a chodilo jen na obyčejný písek, což nebylo moc praktické. Pak jsme objevili gelové stelivo Caliopsis, které mělo okamžitě úspěch. Jsme s ním fakt spokojeni, s nízkou cenou, takže doporučuju.
www.petamour.cz/… Tenhle neznám, ale používám Olivers, ten je super. Mám 10 koček takže vím o čem mluvím

Objevil jsem ho u jedné chovatelky ve Švédsku. Sehnat se u nás dá jen na
www.oliversfood.cz/… holky, chovatelky koček, potřebuji docela rychlou radu:
nemáte někdo zkušenosti s podestýlkou -Kočkolit Tigerino Canada ? Potřebuji hlavně vědět, jestli má opravdu skoro nulovou bezprašnost ? Píšou, že jen 1%, ale znáte to, ne vše je pravda.U nás doma je totiž docela velká alergie na prach z kočkolitu,doposud používáme - Brit Care Excelent Ultra Bentonite a ten práší i přes to, že píšou, že nepráší.Silikagelové nepřipadají v úvahu,kocour by ně nechodil. Poradíte mi...?? Díky a pěkný den
Vzhledem k tomu že máme automatickou kočičí toaletu catgenie, tak nepoužíváme žádné jiné stelivo, než spec. k tomu určené. Jinak se záchůdkem jsme moc spokojení

pro mne je nejlepší stelivo Molly z Intersparu, nyní h převzal Albert pod svou značku.
Ahoj taky pořád hledáte stelivo které by vám vyhovovalo tak jako já? Plánuju koupě tohoto steliva
www.zoohit.cz/… ale nechce se mi platit 100 poštovné. Tak jsem myslela kdyby to taky někdo chtěl vyzkoušet objednala bych balení 2x 30l to bych neplatila poštovné. Díky

V případě zájmu mi napište na můj profil vzkaz.
Mám nejlepší skušenosti se stelivem z globusu ☺fakt doporučuji. Cena 74 Kč a já vždy čekám na akce a koupím cca 5-6 ks a mám na půl roku pro 3 kočky.
Plně souhlasím, 10 kg Catsanu mi vystačí cca na 14 dní

a kolik máte koček?? já mám devět a to už je potřeba kvalitnější stelivo. 10kg mi vydrží cca týden.
A já stejně nedám dopustit na klasickou Luisu s Penny... Poslouží dobře. Vyměňuji často, vždy celé balení (5 litrů), protože to považuji za normální a hygienické. Ani stelivo 5x dražší bych doma nenechávala k použití víc, než pár dnů.. Ano, můžu použít nějaký desinfekční sprej, ale... Čisté je čisté.
Používám Brit Care Frash a jsem s ním moc spokojená já i kocour - je to velký zahrabávač. Podestýlka Trochu práší, malinko se vynáší ale to není žádný problém. Teď jsem na zkoušku přikoupila Zverlit hrubší (mají i jemný) a na tom čůránka vytvoří pškný koláč a ten se dá dobře vyndat. Míchám oboje dohromady, dávám vyšší vrstvu a v podstatě jenom přisypávám,občas přistříknu nějakou tu kočičí wc desinfekci a nebo odstraňovač pachů a je to v naprosté pohodě.

Moc díky já používám BioKaťs je super dobře hrutkuje pohlcuje pachy jiný ne budu zakoušet jsme spokojení i kočičky
Ahoj už jste vy zkoušeli různý písek ? Mí jo a než jsme koupily ten pravý co dělá dobré hrudky .Nakonec mám vy zkoušení písek vím že je dobrý a dobře dělá hrudky skvělí nerozpadají se na lopadce BioKaťs Classic Orange je super.Jaké vy používáte ? Vaše zkušenosti z pískem ? Víte ze jsou písky který se mohou z plachovat v záchodě?
Tak už brit fresh používáme, je perfektní. Akorát jsem koupila lopatičku s nejmenšíma otvorama, brit je jemný a teď se krásně prosívá a hlavně je spokojený Damián.

Katha85 napsala: Ahoj,
pročetla jsem přízpěvky a trošku jsem se podivovala jaké jsou někdy s kočkolitem patlanice. My používáme toto: www.spokojenypes.cz/…
- BRIT ULTRA FRESH
- kompletně měním asi jednou za dva měsíce
- ani nevoní, ani nesmrdí, nic necítím
- neulpívá na srsti, mimo je pouze když číčáci aktivně hrabou
- záchůdek jsem kompletně čištila asi dvakrát (normálními vlhkými neparfemovanými intimními ubrousky) za ten rok, neb na dně nebylo po ničem památky a když uklízím a je cokoliv na toaletce vidět, tak to setřu ubrouskem hned
- kočičáci si v něm i rádi hrají
Jednou jsem na chalupu přivezla nějaký tmavší 5ti kilový kočkolit asi za 80 korun a vydržel tam dva dny - prášil, smrděl jak kanál, vypadal děsně nehygienicky, číčáci z něj nebyli nadšení vůbec, nehled na to, že okolo to vypadalo, jako kdybychom škrábali omítku - samý popílek
Tak to jsem ráda, já toho právě pro mého čerstvého přírůstka z útulku objednala 2 pytle, recenze jsou dobré. Zatím mám něco provizorního z Alberta, je to levné, pachy to kryje ale nehrudkovatí a vytváří na dně blátíčko.

Moje kočka je taky zbožňuje, ale radši si pošmákne na hovězím nebo kuřecím masíčku

No vidíte, nám zase stelivo z Tesca vůbec nesedlo. Asi co člověk (kočka) - to názor.
Ty naše baští od této firmy konzervy rybí a jako pominuté.

Hrudkuje. Dáváme větší vrstvu a s nabráním na lopatku problém nemáme.
Nevím jak stelivo, ale konzervy nejedí ani naše venkovní kočky

Ale jde dela hrudky, taky pouzivame a jsme plně spokojeni..

My jsme ji měli jednou a stačilo. V záchodku to vypadá jako hrudka, ale do lopatky to nejde ani nabrat.

Dotaz- ta LOUISA dělá hrudky?

Co kočka to "názor". Naše čičiny, tohle světlé stelivo striktně odmítly. Kupuji obyčejné z Tesca nebo z Kauflandu, ale musí být tmavé. Je možná trošku prašnější, nicméně, kočce i mě vyhovuje.

Levné a kvalitní z Penny marketu. Jsem s ním spokojená. Ozkoušela jsem více druhů, ale u tohoto zůstávám - a není to jen o ceně. Výborně absorbuje pachy.

My zase doporučujeme Zverlit super jemný (světle růžový). Je opravdu výborný a kočkám se líbí.
pro 5 a více koček už tento typ steliva nepřichází v úvahu.....
Ještě doplním, že záchody jsou dohromady tři, jeden veliký na chalupě a dva v Praze. Kdybychom měli jeden, tak by to dost pravděpodobně vypadalo úplně jinak :(
DDvě viz prezentace, kastrovaného Toma a Terezku.
hmmm..... a kolik máte koček???
Zdravím, tak zrovna tohle stelivo u nás neuspělo, jednou sem ho koupila , protože naše oblíbené Biokats Orange už neměli a přišlo mi, že oproti našemu hrozně práší a nehrudkuje, tak , jak má

Ahoj,
pročetla jsem přízpěvky a trošku jsem se podivovala jaké jsou někdy s kočkolitem patlanice. My používáme toto:
www.spokojenypes.cz/…
- BRIT ULTRA FRESH
- kompletně měním asi jednou za dva měsíce
- ani nevoní, ani nesmrdí, nic necítím
- neulpívá na srsti, mimo je pouze když číčáci aktivně hrabou
- záchůdek jsem kompletně čištila asi dvakrát (normálními vlhkými neparfemovanými intimními ubrousky) za ten rok, neb na dně nebylo po ničem památky a když uklízím a je cokoliv na toaletce vidět, tak to setřu ubrouskem hned
- kočičáci si v něm i rádi hrají
Jednou jsem na chalupu přivezla nějaký tmavší 5ti kilový kočkolit asi za 80 korun a vydržel tam dva dny - prášil, smrděl jak kanál, vypadal děsně nehygienicky, číčáci z něj nebyli nadšení vůbec, nehled na to, že okolo to vypadalo, jako kdybychom škrábali omítku - samý popílek
Přidat reakci
[1] ...... 4
Zpět na obsah sekce Péče o kočku • Zobrazeno 1359x