Přihlásit se KOCICI.NET »

Koupání

NápovědaFórum » Péče o kočku  

+ přidat příspěvek
Koupání
 Reagovat na tento příspěvek 0  - alzbetakockaRe: Melisa
Dobrý den, Já osobně kočku nekoupu pokud to není vyloženě nutné. Pokud ano, snažte se, aby se jí co nejméně namočila hlava a voda se nedostala do ousek. Pro odbornější radu pro jistotu zajděte za Vaším veterinářem, mel by Vam doporucit i pripravky na koupani pro zviratka:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Terezska – Koupání
Nám teda Safira leze do vany uplně běžně :-D neodpustila by nám, kdyby jsme šli do koupelny a nechali ji přede dveřma. Když se koupeme my, ona leží na svém místečku na vaně a pacičkou chytá vodu. Občas si vleze za náma do vany. Když se na ní namíří maličký proud vody (zakryje se celá sprcha dlaní a nechá se jen jeden ten pidi proudek) tak pacičkama loví vodu a nechá na sebe vesele cákat. Má z toho děsnou srandu. No ale tím, že je bílá a v létě jí chceme brát s sebou na zahradu, tak asi budeme muset pořídit i šampon, kdyby se nám náhodou někde zamazala, protože je na ní všechno vidět :-D. Tak snad bude hezky držet v nouzi nejvyšší :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zvedavka Re: zvedavka
Ehm a antiparazitálních šamponů pro kočky je na trhu mnohem méně, než obdobných šamponů na psy...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zvedavka Re: Momi
Obojky proti blechám nepoužíváme. Kočky je vždy někde zanechaly a taky jsem nějak neměla klid - pořád jsem si říkala, jestli se mi někde nezachytí, neudusí a ani jim to v nich neslušelo...
Takže Frontline kapičky za krk.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zvedavka – My koupeme..
Kočky koupeme ve vaně v troše teplé vody s kočičím šamponem. Kočkám opatrně napěníme srst, vynecháváme uši a obličejík. Nikdy nepoužíváme lidský nebo psí šampon, nejsou pro kočky vůbec vhodné, kočky jsou citlivější. Po napěnění číči osprchujeme. Potom kočky zabalíme do osušky, trochu a hlavně něžně je pomuchláme, zbytek dosušení je na nich a taky na horkovzdušném topítku. Topítko sice hučí, není nejtišší, ale kočkám to nevadí, vždy se před ním rozvalí a v teplém proudu vzduchu si hoví.
Koupeme cca 1x za 5-6 týdnů, obě naše kočky jsou zároveň domácí i venkovní a někdy se stane, že po návratu domů právě nevoní, nebo se najde nějaká bleška. Na ty preventivně používáme cca 3-4x do roka Frontline, hlavně v jarně-letních měsících a jsme s ním celkem spokojení. Cca den nebo dva dny před použitím Fronline kočky vykoupeme. Výrobce tento postup doporučuje. Nanesení tohoto přípravku hned po vykoupání není vhodný.
No a po vykoupání dbáme na to, aby šly kočky ven až zcela suché, většinou je pustíme až druhý den...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - yl246 – Koupání
Já osobně kočky nekoupu,akorát občas namočím Čikouška vlhkou rukou,případně z legrace stříknu na Chiquitu.Kočka se umyje sama.(Ale rozhodně nejsem odpůrce koupání koček)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alex – koupání
Ahoj naše kočky nesnáší sprej postřik proty parazitům a přesto sm je musel několikrát post říkat kvůli parazitům ale ten sprej ne dobře zabral skoušeli jsme i zakrk proti parazitům a na konec sme museli udělat dvakrát koupání abi sme se zabavili blech a úspěšně koupel bil těžký hlavě pro jednu cici nelíbilo se jito a potom to zvládla druha to zvladala líp mnohem koupání doufam že to bude lepší a lepší že to budou lépe zvládat koupuje abi bílí čisté a neměli paraziti co se osvečilo bili obojky proti parazitům.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Edit Re: Momi
Mě se osvědčil Frontline rozprašovač.Který naberu do stříkačky a poťukám hřbet na několika místech. Rada od naší veterinářky. Levné, rychlé, účinné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ani
A jaké máte zkušenosti s antiparazitními šampóny? Tuším, že tady určitě všichni používají spot-ony nebo obojky proti blechám a klíšťatům...
:-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Markiit
My jsme teda Milkýšku koupali pouze 2x a to když jsme ji našli.Byla celá umorousaná a tekla z ní černá voda, ale byla malinká (4 týdny), tak to nebyla taková hrůza. A podruhé jsem jí koupali, když nám skočila do akvária při jeho čištění. Měli jsme šampón pro kočičky, ale myslím, že by se dal použít i nějaký jemný dětský šampon, rozhodně,ale ne klasický šampon pro dospělé.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ola
Asi soudím podle vlastních zkušeností. Když přišla kočka úplně špinavá, třeba mokrá z venku, tak jsem se ji snažila očistit třeba ručníkem a o zbytek se kočka postarala sama. Kdybych se snažila strčit Elu nebo Honzíka do vany s vodou, tak by mi dali co proto.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Piky Re: Momi
No a proto je tu ta věta: Pokud je to OPRAVDU nutné, tak vykoupat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ani Re: Ola
Myslíte? stydim a co když je ta kočka úplně špinavá? Vlhkým hadříkem ji asi mýt nebudete :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ola
Pro kočku je koupání jeden z největších trestů, kterým ji můžete postihnout. coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Snížek
Pokud je to nezbytně nutné, z osobní zkušenosti doporučuji suchý šampon pro kočky. Nechá se působit a poté se vyčeše. Je opravdu účinný. Kočku bych zbytečně nekoupala a v lidském šamponu už vůbec ne.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Piky Re: Momi
Pokud to není opravdu nutné tak nekoupat. A lidskej šampon bych určitě nepoužívala.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ani
Možná, že se teď zeptám na úplně hloupou otázku.

Může se kočku koupat lidským šampónem? stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Snížek
Sprchujeme jen vlažnou vodou, když jsou velká vedra a jen toho jednoho, má to rád, ale vyjímečně. Oba "čistím" pudrem, jak psala Smula nize, nasype se, vetře, vyčeše. Ale jemně kartáčujeme každý den, aby měli v bříšku co nejméně chlupů.
 Reagovat na tento příspěvek 7  - drahoš
Fotka k příspěvku jedno jsem koupal dodrápaný až za ušima sad sad sad

Reagovat na tento příspěvek 7  - Majuska
My používame špeciálny šampón pre mačky od beapharu taký ružový je a je pre dlhosrsté mačky, nemôžme sa naňho sťažovať a Labka si už tiež zvykol takže nám nerobí cirkus pri kúpaní :) mačičku sme ešte nekúpali :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Goldi
My máme bílého kocourka a jeho oblíbené místečko je vždy to nejšpinavější ( pod autem,v prachu atd..)tudíž u nás se to bez koupání neobejde.Děje se tak odmalinka,takže je asi chudák už zvyklý a stojí ve vaně celkem v klidu pak do osušky a ke krbu do teploučka. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Liba – Koupání
Kdysi jsem v některé knížce četla, že se má kočka koupat max jednou za 3 měsíce. Tohle aplikuju i u nás. Jinak pokud je to nutné tak samozřejmě dle potřeby. :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 6  - R smula Re:koupání
Mno koupání jednou za měsíc kočkám neublíží, ale když to není nutné, tak se to nedělá. Výjimkou je úprava pokožky u Sphynxů.
Když se koupe kočka, tak je dobré dát na dno vany ručník, pak napustit tak 6cm teplé vody. Kočku jen oplachovat. Pak šup zabalit do ručníku.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Bobeška Re: Maya
:-) Mayo ty mínusky jsou za nepříliš slušnou odpověď. Jinak když mi první Bobeš dotáhl domů blešky, tak jsem ho koupala třikrát za sebou a nic se mu nestalo a myslím že kočky před výstavou se také koupají a nic jim to nedělá. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Maya
no nápad je to normální, když je kocur zlitej od kafe...a sám na to jaksi nestačí.Už jsem si poradila sama. tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - poklad
:-( :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek 7  - R holisek
Koupat kočku??? Co je to za nápad???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Maya – koupání
Máte někdo nějaký tip nebo vychytávku jak bez úhony vykoupat kocoura? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R smula Re: Melisa
Pokud to není nutné, tak nekoupat. Výjímkou může být kočka zapomenutá v garáži zašmoulaná od oleje, nebo dluhosrstá kočka mající průjem, to se pak bez vany neobejde.
Jinak já používám čistící pudr. Nasypat a vyčesat.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - MaruškaRe: Melisa
Koupání koček je zbytečné,pokud nespadli do nějaké žumpy.Samočistící schopnosti srsti jsou úžasné a pak kočka není stavěná na koupání a zbytečně jí to odmašťuje srst,nehledě na stres,který jí to způsobí.Kočka se sama očistí a vodu vlastně považuje jako za ušpinění vodou.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Melisa – Koupání
Ahoj, jak to, prosím, děláte s vašimi umolousanci? Koupání ano, ne, pokud ano, jak?

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Péče o kočku • Zobrazeno 233x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/149-koupani