Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Jak podat léky???

 

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci » Infekční nemoci 

+ přidat příspěvek
Jak podat léky???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 21:25 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: zoradrozdova@centrum.cz
My kocoury prášky netrápíme, raději si připlatíme na injekci s antibiotiky, které mají dlouhodobou působnost a kocour se stresuje pouze jednou při návštěve veta. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 13:40 zoradrozdova@centrum.cz
Hanka napsal: Dobrý den, mám kočičku nalezence, jako maličká byla hodně nemocná, což se projevuje stále na její nízké imunitě. Nyní máme už skoro dva měsíce rýmu, čistíme čumáček. Nelíbí se mi, že jí to neustále trápí, v nocí slyším jak špatně dýchá a píská čumáčkem. Byli jsme na veterině a pan doktor nám předepsal antibiotika Noroclav 50 mg 1 a 1/2tbl 2x denně. Doma jsem zjistila, že nebude tak úplně snadné je podávat a tak se chci zeptat - máte zkušenosti jak kočičáka "oblbnout" a vnutit mu bez násilí léky? Dát do pamlsků? Neznechutím jí je tím? Prosím poraďte, určitě máte více zkušeností. :-)

Dobrý den, už asi máte problém vyřešen, ale třeba pro podruhé. Já dávám své chlupaté lásce prášek do kousku jatýrek kuřecích, anebo do pravého másla, obé má ráda, a tak to slupne i s práškem. Kdyby to vůbec nešlo, zkuste rozdrtit do misky s trochou oslazeného mléka či medu. S pozdravem ZD
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2013 11:53 Žena wanesaa [8] - Ocicat a Sejšeský kocour
Moje kočka jako ko%tátko byla půl roku nemocná a za tu dobu jsem se naučila jí všechny léky podávat ve stříkačce do tlamičky,protože ona jí jenom granule,nic jiného nechce,takže lék zabalit do jídla nelze.Kočka už si na to tak zvykla,že jí jen řeknu dáme vitamínek a opatrně jí dám stříkačku do krku a než se naděje je to:-)Ještě jí chvíli držím hlavičku nahoře aby to potvora nevyplivla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 13:38 ssantiana
je strasne jednoduche to kocce podat prost se s ni mazlim a sup do krku az .... nic se nestane hned automaticky polkne ... jen si myslim ze lepsi antibiotika jsou ty, ktere se podaji jednou injekcne a pusobi 2 tydny ... Kdyz si muj kocour urval venku dráp a hnisalo mu to, tak mi na klinice vnutili antibiotika a pomalu kazdodenni prevazy kde mi h otrapila bobka ... tak sem sla na vesnici na veterinu, veterinar mu dal injekci a sundal zbytecne obvazy a nemusela sem uz jit k nemmu a milacek je krasne zahojeny ....doktori jsou mrchy tak pozor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2012 12:29 Eva Re: Jitka11
smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 21:45 Žena Jitka11 [4] Re: Eva
Evičko, Evičko! Stal se hrozný omyl, nebo vás podvedli! coze Vaše kotě je ve skutečnosti štěňátko smich







Ne, tak tohle je určitě ten nejideálnější způsob.. Taky to někdy zkusím, třeba ty svoje vlčáky podceňuju ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 14:26 Eva – odcerveni kotete
Tak jsem pred chvilkou davala prvni tabletu nasemu koteti, aby nemelo cerviky...cetla jsem tady ten slozity postup, nakonec jsem se rozhodla dat tabletku do kousku taveneho syra a kocicka se ani nevsimla, ze neco spatneho spolkla :))) potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 22:27 Žena Jitka11 [4] Re: smula
Aha. Tak to jsem nevěděla coze Tak doufejme, že to nebudeme nikdy potřebovat. S máslem jsem nahraná ne Prý šup do krku.. by mi tu ruku urafnul, jen bych byla na krajíčku :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.07.2012 20:30 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Jitka
všechny léky nejdou podávat stříkačkou, já je namočim do másla a pak šup do krku a zavřít tlamičku a zaklonit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.07.2012 21:16 Jitka
Přidávám se k těm, kteří tu doporučují podávání rozdrcených léků stříkačkou.



Balení do deky?! Vždyť pacient má mít hlavně klid:-))



1/ \"Rozmontuji\" stříkačku na dva kusy (vytáhnu z ní píst).



2/ Zespoda ji zacpu zápalkou obalenou v potravinové fólii.



3/ Rozdrtím pilulku v hmoždíři a pomocí trychtýře ji nasypu do té připravené části stříkačky.



4/ Do jiné stříkačky si natahnu malé (!) množství vody, pěkně s ní tu drť zaleju a vytvořím takovou \"akorátní\" kašičku. Záleží na velikosti prášku, ale vzpomínám si na začátky, jak jsem pidi prášeček zalila ze sklenice, a do chudáka kočky ládovala dobrých 5 ml, pro ně naprosto odpudivé, tekutiny ne Později jsem stejné množství prášku zmákla tak s 0,2 ml! :-)



5/ Přidržím sirku a opatrně vsunu zpátky píst stříkačky. Tady pozor! Opravdu s citem.. na krajíček, ale tak, aby držel..milimetřík..dva. Jinak se tam vytvoří tlak, který vůbec nepotřebujem ;-)



6/ Otočím stříkačku pístem dolů, poklepu na ní prstem a tak sklepnu tu akorátní kašičku pěkně dolů k pístu, kde ji teď potřebujeme mít. Pak opatrně vyndáme zápalku (Jestliže jsme vytvořili v předchozím bodě větší tlak, než jsme chtěli, tak to právě teď poznáme, jelikož nám část léčivé tekutiny vystříkne ven:-, ale to se brzy praxí srovná.



7/ Ve stejné poloze pomaloučku vytlačujeme vzduch, až nám konečně u \"výlezu\" ze stříkačky zůstane uplné pidi množství směsi a jdeme najít kočku!



8/ Hlavně nenápadně. Povídáme si s mickou, hladíme.. opatrně si ji naštelujeme zadečkem k sobě (není podmínkou, ale mně se to tak dělá nejlíp, protože tak do poslední chvíle o té stříkačce neví), jemně zakloníme hlavičku, netlačíme na krk, jinak to nebude moci polykat a nedopadne to dobře no Opatrně vsuneme stříkačku z boku tlamky mezi špičáky, tam je takové šikovné místečko, které se nám náramně hodí, míříme směr krk, aby nám to nevystříklo druhou stranou ven, X-) a šup.. tiskneme píst. Pomalu, ohleduplně.. té směsi je tam tak málo, že je to stejně dílo okamžiku. Než si kočička všimne, že se něco začalo dít, tak je po všem palec





Ptáte se proč to dělam \"tak složitě\", když to můžu jednoduše do stříkačky natahnout? Protože se nikdy nedostanete na to piďi množství tekutiny, kterého si micka \"nevšimne\" (nijak ji nestresujeme). A hlavně vám tak třetina účinné látky (stříkačka není vysavač) zůstane v té nádobě, co jste to v ní připravovali.



Složitě to jen vypadá, celá věc, včetně podání léku, trvá tak minutu.



Ať se dílo daří! potlesk



Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.03.2012 08:07 Žena Liba [10] - Polodlouhosrsté – Aplikace tablet
Já když jsem potřebovala do Jinxe dostat tabletku, tak jsem si ho zabalila do deky, že z něho byl jenom takový kokon s hlavičkou a pak jsem mu otevřela tlamičku a prášek strčila co nejdál do tlamičky. Pak jsem mu tlamičku držela zavřenou a čekala až polkne. Je dobré mu při tom hladit krk. Rychleji polkne. Tohle jsem aplikovala i na kočičku mojí maminky a šlo to dobře. Liba :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.03.2012 03:21 Žena hanka123 [26]
Hani, jedna naše kočička nespolkne prášky za pomoci žádné zde popsané metody - klidně je vyplivne i po delší době...U ní používáme metodu tří mučitelů - jeden ji drží a páčí tlamičku, druhý hází prášek co nejvíc dozadu a třetí do tlamičky hned nalije ze lžíce trochu vody. Ale pozor na množství vody, aby se kočička nekuckala, příště by se víc bránila. Takže tak max. třetinu lžíce, radši i míň, někdy stačí neplná lžička.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 21:15 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Hanka
Přidám svoji zkušenost. Nejlepší je asi ten injekční způsob, ale je to zdlouhavé. U nás funguje nejlépe, chytit, jak popsal Smula, otevřít tlamku, tabletky hodně dozadu do krku, rychle sklapnout, držet zavřenou tlamku a lehce hladit krk, jako huse když se vykrmuje. Málokdy se to nepovedlo. Teď takhle "krmím" přítelovu kočku, dostala 2tbl. jednoho léku a čtvrtku ATB k tomu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2011 20:14 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálské – Re: smula
V podávání léků injekční stříkačkou přímo do krku máme dobré zkušenosti, kocourovi se to moc nelíbilo, ale výsledek byl vynikající ;-) My jsme také měli antibiotika podávaná injekcí do zadní nožky s působností 1 týden a zabrala. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2011 19:59 R Muž smula [884] - Polodlouhosrsté – Re: Hanka
Dobrý den

nevím jestli je to ten růžový prášek, ale pokud ano, lze ho dobře rozpustit ve vodě a podat inj. stříkačkou. Sednout na zem, kočku mezi kolena zadkem k sobě, zespoda zvednout hlavu pod bradou a pomalu vstříknout do krčku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2011 16:33 Hanka – Jak podat léky???
Dobrý den, mám kočičku nalezence, jako maličká byla hodně nemocná, což se projevuje stále na její nízké imunitě. Nyní máme už skoro dva měsíce rýmu, čistíme čumáček. Nelíbí se mi, že jí to neustále trápí, v nocí slyším jak špatně dýchá a píská čumáčkem. Byli jsme na veterině a pan doktor nám předepsal antibiotika Noroclav 50 mg 1 a 1/2tbl 2x denně. Doma jsem zjistila, že nebude tak úplně snadné je podávat a tak se chci zeptat - máte zkušenosti jak kočičáka "oblbnout" a vnutit mu bez násilí léky? Dát do pamlsků? Neznechutím jí je tím? Prosím poraďte, určitě máte více zkušeností. :-)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 792x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/123-jak-podat-leky