Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Jak jsem chytal myš

 
Nápověda

Články » Jak jsem chytal myš 

Jak jsem chytal myš

Publikováno: 23.01.2011 • Autor: © Koblížek • Rubrika:

Kulíšek je jak známo kočka domácí a polštářová.Přemýšlela jsem o tom, jak to vlastně takový kocour má, jestli jsou v něm kočičí instinkty od přírody řekněme zakodovány a když se dostane do situace,do které se běžně kočky, které chodí ven dostávají a umí si poradit, jak se zachová.

Kulíšek je takový pohodář, kterého z míry jen tak něco nevyvede.Pořádek s námi dvounožci si zjedná velmi rychle, zavrčí, sekne drápkem a má od nás klid.A zkoušet jeho vztek, nikomu nedoporučuji, dokáže být pravdu na první pohled velmi zlý kocour.

Včera pozdě večer, když už byl klid ,malý páníček spal a my koukali na televizi, rozlehla se domem velká rána a já měla pocit, že spadlo půl chalupy. Po chvilce ticha následovala otázka co se stalo a běželi jsme po schodech do patra, kde byl Kulíšek asi tak třikrát větší než obvykle, naježený a celý bez sebe a pořád něco sledoval. My zatím zjistili, že kromě smetáku od vysavače, spadla naskládaná prkna a jedna skříňka. Já jsem se tak rozhlížela a říkám si ,to není samo sebou a jak se tak dívám, tak mi kolem nohou proběhla myš a za ní Kulíšek. Drapnul jí mezi tlapky, já chňapla kocoura, myš to vzala na schody a tam se zastavila a svýma očkama sledovala, co se bude dít. Kulíškovi se to nelíbilo, začal se mě v náruči vztekat, samozřejmě, že mě poškrábal,ale já ho nepustila, protože myším moc nevěřím.

A jak jsme se tak prali s Kulíškem a já sledovala myš, tak jsem zcela jasně pochopila jednu věc, že myš v domě zůstat nesmí, ta představa mě přímo děsila. Nakonec to dopadlo tak, že za všeobecného veselí, protože se probudil i malý páníček, jsme začali lovit myš, která běhala po schodech sem a tam a neměla kam utéct. Po chvilce se nám jí podařilo odchytit do síťky a vypustit ven na zahradu. Kulíšek dostal velkou pochvalu, že myšku vypátral a že je vlastně moc statečný kocour, protože se s myší setkal ve svém životě poprvé a nebýt mých obav o jeho zdraví, protože jeden nikdy neví co v té myši je, by ji určitě ulovil, jako každá jiná kočka, která to má v popisu svých činností a tím vlastně odpověděl na moje úvahy ,jak to vlastně všechny kočky mají a je jedno, jestli jsou polštářové a nebo venkovní......:-)

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 6x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 23.01.2011 Upraveno: 23.01.2011 Přečteno: 137x

Schválili: Jarka *** 25.01.14 • Rex *** 25.01.14

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky
12.07.2012*****Jak mě nemilé události dostaly až pryč.45x
28.08.2018*****Film: Devět životů, devětkrát větší zábava5x
18.09.2011*****Zkrocení divé zvěře9x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
Žádné další články

© KOCICI.NET - https://kocici.net/clanky/64-jak-jsem-chytal-mys