Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Přestěhování kočky

 

NápovědaFórum » Chování koček  

+ přidat příspěvek
Přestěhování kočky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2013 10:00 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Eva
Tady záleží na každém jedinci. Pokud bude mít s sebou věci na které je zvyklá, tak by to neml být problém. Doporučil bych brát ji s sebou na krátké návštěvy nového bytu, aby si to mohla nejdříve očuchat a pak se tam nebála. Pokud by byl velký problém, pak bych jí vrátil.
Jinak kočky na miminka reagují v drtivé většině klidně, očuchají a pak si nevšímají. Spíše milují
dětské postýlky a peřinky ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2013 20:11 Eva – stěhování po 21 letech?
Mám Lízu 21 let a bedeme se stěhovat do jiného bytu. Nebude to pro ní moc velký šok? Ven jsem ji nikdy nepouštěla. 3 měsíce po stěhování ji bude čekat přírustek do rodiny, miminko. Mám pocit, že vycítila, že se něco děje. Je na mě více fixovaná než dříve. Jsme na sebe tak vázané, že doslova i na záchodě musí být u mě, jinak by ty dveře podlezla kdyby to šlo. Bojím se, aby tak staré kočce neublížilo stěhování natož nový vetřelec. Máte fintu jak ji pomoct to vše překonat, nebo ji raděj nechat ve starém bytě s rodiči na který je zvyklá?
Moc děkuji za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2011 22:45 R Muž smula [884] - Polodlouhosrsté – Re: Ždaňaři
Doporučuji všeobecné návštěvy, kočky jsou od přírody zvídavé a rády asistují při různých pracech.

smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.02.2011 21:22 Žena Kubíčci [190]
S tím mám také zkušenost. Před 20 lety jsme kupovali domek. Před tím jsme žili v paneláku a měli jsme 2 roky perskou kočku. Žila jed doma, jen občas jsme ji brali na zahrádku v kolonii, ale tam se bála a vždycky zaběhla do chatičky. Když jsme se přestěhovali, tak jsem se jí zezačátku snažila držet doma, ale pak nám vyběhla ven a úplně bez problému si zvykla. Chodila ven a vždy se vrátila. Dožila se asi 15let a z toho poslední 4 roky byla slepá, ale jak se orientovala venku, to bylo úžasné. Bez problému našla schody po zahradě, překážce se vyhnula.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2011 10:45 R Muž PavelKuTo [2603] - Krátkosrsté a somálské – přestěhování kocourů do nového domova
Také budeme řešit stěhování sice je to ještě daleko.Opravujeme domek ve vedlejší dědince momentálně bydlíme jak se říká v králikárně pro lidi.Jsem rádá že už tento problém někdo řešil a může poradit ale i tak mám srach a obavy jak to ti naši kluci budou snášet.Pak až nastane úprk a stěhování tak nebude čas na dopisování co a jak mám dělat.Tak se musím připravit dopředu.Jenom malej dotaz pokut to půjde mám je tam vozit sebou do toho nového než se tam nastěhujeme na stálo? Dík za odpovědi popřípadě když si na něco vzpomenu co bych potřebovala poradit tak napíši. DÍKY Táňa :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.02.2010 19:47 Adam – Kočka v novém prostředí
Mám takovou zkušenost: moje Naomi byla převezena do našeho nového domova. Žila velmi svobodně v bývalém působišti a měla jsem strach, že se mi nakonec vrátí přes celé město (když to přežije) zpět na samotu, kde žila 4 roky. Byla jsem velice překvapena, když jsem jí z přenosky vypustila v kuchyni ven. Vyběhla ani se nerozhlédla a prometla celý byt. Pak si vyskočila k misce, kam jsem jí dala její oblíbené žrádlo a ona se doma nakonec "zdržela" dva dny. Nakonec to nevydržela a po dvou dnech koukání z okna vyběhla při první příležitosti ven. Doslova zdrhla. Vzdychla jsem, že už se mi nevrátí. Nezvykla si, což bylo pochopitelné - dva dny je málo. K mému údivu za necelou hodinku slyším známě škrábání na dveře! Tohle umí jen ona! A skutečně, dožadovala se otevření dveří. Bydlíme ve městě letos 8 let. Drží se jen na zahradě a nikdy nikam neutekla. Myslím si, že hodně udělalo to moje "uplácení" v podobě laskominek, které jsem jí do té doby nikdy nedala. Tuňák ve vlastní šťávě, filé, kuřecí maso. Naproti tomu o siamského kocoura jsem se strašně bála a tak jsem ho dva roky hlídala, aby nešel ven. Byl zvyklý hodně zkoumat lesy kolem a najednou je tu ulice, zahrady sousedů, kteří navíc nemají a ani nechtějí kočku. Byl spokojený na okně za sítí, hlavně, že měl teploučko a mističku plnou. Jednoho dne z toho okna vypadl, protože manžel nezatáhl síť...Z druhého patra se ocitl vedle mé ruky. Předl a otíral se o mě jako by mně neviděl snad tisíc let! Dnes už dávno chodí podle své potřeby ven, ale dál jak na zahradu nejde. U něho to spíše beru, že už je hodně starý a pohodlný. Je to asi individuální.
e
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.02.2010 19:27 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: smula
Tohle hodně záleží na tom, jestli se o kočku starají nebo ne. Pokud jo, zvykne si kočka i v novém místě a zpět ji to až tak táhnout nebude (i když jsou samozřejmě i výjimky). Pokud je to kočička "přijdu, nabaštím se, odejdu", tak ta bude víc fixovaná na místo než na majitele.
Jinak souhlasím, alespoň 14 dní ven nepouštět. Je taky možné použít difuzér Feliway - feromony usnadní kočce adaptaci na nový domov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.02.2010 17:00 R Muž smula [884] - Polodlouhosrsté – stěhování
No většinou je kočka vázána na místo, ale výjimky potvrzují pravidlo. Pokud jí tam chcete nechat, seznamte ji s novými majiteli, aby se jich nebála. Pokud si kočku vezmete s sebou, neměli byste jí
pouštět ven nejméně dva týdny, než si zvykne. Je známa spousta případů kdy se kočka vrátila zpět
do bývalého domova i několik desítek km.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.02.2010 11:25 Majka – přestěhování kočky
Bydlíme v RD, naše číča si užívá jak lenošení doma, tak lovení a hry venku. Brzy ale chystáme stěhování a nevím, jak naší kočičku nejlépe stěhováním a následným zvykáním na nové teritorium provést. Musí být nějaký čas zavřená doma nebo může v novém působišti hned po nastěhování chodit ven. Co udělat, aby adaptace na nové místo pro ni byla co nejsnazší. Také je zde možnost, že by zůstala s novými majiteli ve stávajícím domě, který zná a je zde zvyklá. Váže se kočka spíš k lidem nebo k místům? Předem díky za odpověď.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Chování koček • Zobrazeno 1478x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/69?r=9