Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Víte, že ...

 

NápovědaFórum » Péče o kočku » Zábava 

+ přidat příspěvek
Víte, že ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   31.03.2012 07:26 Žena Jarka [797] – Registrovaný uživatel
Jak poznáme registrovaného uživatele? Po najetí myší na jeho nick se zobrazují všechny informace, které o sobě daná osoba prozradila. Neregistrovaný uživatel nad sebou bublinu nemá.
kocici.net/napoveda/profil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2012 17:42 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Rexik
To je super aspoň budu zase chytřejší potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.03.2012 14:28 Žena Jarka [797] – Nastavení webu
Abychom vás seznámili s tím, co všechno tento web umí, budeme vám sem pravidelně popisovat zajímavé funkce, které jsou málo využívané, ale velice praktické.

Začneme nastavením celého webu.
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu nastavení. Dostanete se tedy na stránku kocici.net/admin.php… .Zde si můžete např nastavit, co se vám bude zobrazovat na titulní stránce ( Rychlé nastavení vzhledu titulní stránky ) a mnoho dalších voleb. nezapomeňte nakonec uvedené změny uložit přes modré tlačítko Uložit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   10.03.2012 06:22 Žena Jarka [797] – Palcování v diskuzním foru
Pokud omylem kliknete na špatný palec v diskuzním fóru, nic se neděje. Kliknete BEZPROSTŘEDNĚ ještě jednou na tutéž ikonku a hlasování se vrátí na původní hodnotu před vaším prvním klikem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   10.05.2011 17:36 Žena Jarka [797] – Profil
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu Profil.
Přes ikonu Anketa můžete zadávat anketní otázky, které se zobrazí ve Vašem profilu a ostatní uživatelé v ní mohou hlasovat.
Ikona Odkazy slouží k zadávání adres odkazů, které si můžete zadávat do složek a můžete je vidět pouze Vy, přátelé nebo všichni uživatelé.Samozřejmě je nutné celou transakci ukončit přes tlačítko Uložit odkazy.
Přes ikonu Osobní videa můžete přidávat, upravovat a mazat Vaše osobních videa uživatele (nikoli prezentaci kočičky nebo kocourka ). Postup vložení kódu je stejný jako u videí prezentací. Graf vpravo Vám ukazuje, kolik máte ještě volného prostoru k nahrávání videí. Video se v uživatelském profilu zobrazí až po schválení redakcí.
Formulář Soubory slouží k přidávání, upravování a mazání souborů ve Vašem uživatelském profilu. Můžete nahrávat jakékoli soubory vlastního původu,
např. prezentace, tabulky, pdf soubory, povídky nebo cokoli jiného . Nenahrávejte fotky, ty patří do osobní galerie nebo do prezentace. Soubory můžete třídit přes složky souborů a taktéž vidíte zaplněný prostor pro Vaše soubory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   09.05.2011 18:54 Žena Jarka [797] – Odeslané vzkazy
Odeslané vzkazy, pokud nejsou archivovány, jsou po 14 dnech smazány. Odeslané a označené vzkazy je možné mazat, archivovat, označit jako přečtené nebo exportovat do souboru ke stažení. Všechny odeslané vzkazy lze též smazat nebo exportovat do souboru ke stažení. Vyhledávání v odeslaných vzkazech funguje stejně jako v doručených vzkazech, tj.pomocí Vyhledávání hledáte určité slovo v odeslaných vzkazech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   09.05.2011 18:46 Žena Jarka [797] – Vzkazy - upozornění formou SMS nebo emailem
Na tomto odkaze kocici.net/admin.php… je možné si nastavit funkci Upozornit zdarma na nový vzkaz formou SMS, pokud to Váš mobilní operátor povolí. A taktéž upozornění na nový vzkaz emailem ve formě prostého textu nebo HTML formátu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   08.05.2011 19:43 Žena Jarka [797] – Vzkazy
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu Vzkazy. Zelené tlačítko Napsat nový vzkaz využíváme k poslání jednotlivé soukromé zprávy jednomu příteli ( pokud máte některé uživatele v přátelích ) přes rozbalovací nabídku nebo pokud chcete poslat vzkaz dalším uživatelům, které nemáte v přátelích, je třeba kliknout na odkaz další uživatelé. Ke vzkazu je možné nahrát i fotku ve formátu JPG. Vzkaz odešleme přes zelené tlačítko Odeslat vzkaz. Pokud si odeslaný vzkaz nearchivujete, po 14 dnech se automaticky maže.
Jestliže chcete poslat stejný vzkaz více lidem, je možno využít funkci Poslat hromadný vzkaz. Tento hromadný vzkaz je možné poslat pouze uživatelům, které máte v přátelích. I poslaný hromadný vzkaz je možné archivovat.
Zajímavou funkcí je vyhledávání libovolného textu v obsahu vzkazu pomocí Vyhledávání, kdy hledáte určité slovo v doručených či odeslaných vzkazech.
Doručené a označené vzkazy je možné mazat, archivovat, označit jako přečtené nebo exportovat do souboru ke stažení. Všechny doručené vzkazy lze též smazat nebo exportovat do souboru ke stažení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   08.05.2011 18:48 Žena Jarka [797] – Články
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu Články. V této sekci se můžete podělit s ostatními o své odborné zkušenosti, publikovat svoje příběhy, podělit se s ostatními o vlastní zkušenosti z výstav i využít tento web k pomoci ostatním v nouzi. Články přidáváme přes zelené tlačítko Přidat nový článek, který před uložením nezapomeňte zařadit do příslušné rubriky ( Zdraví, Výstavy, Chovatelství, Zajímavosti, Pomoc, Zábava, Příběhy ).
Ke každému článku je možné nahrát až 60 fotek. Jednotlivé články procházejí schvalováním redakcí a teprve pak se zobrazí na webu.
Dbejte, prosím, na spisovnou češtinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   08.05.2011 08:05 Žena Jarka [797] – Fotky
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu Fotky.Zde můžete nahrávat své vlastní fotky k akcím, osobní fotky a fotky k prezentacím.
Pokud si vyberete ikonu Akce,nabídne se vám rozbalovací nabídka akcí, které jsou na webu založeny. Pokud akce založena není, je ji třeba nejdříve založit přes zelené tlačítko přidejte, které najdete v dolní části formuláře.
Osobní fotky se nahrávají jednotlivě ve formátu JPG, JPEG, GIF, PNG vybráním příslušného souboru a kliknutím na tlačítko nahradit.Fotky se pak zobrazí v profilu uživatele vpravo nahoře. Fotky k prezentacím jsou popsány samostatně.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   08.05.2011 06:37 Žena Jarka [797] – Animace
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu Prezentace. Pak si otevřete prezentaci své kočičky nebo kocourka a poté kliknete na Animace. Přes tlačítko Přidat animaci se dostanete na zadávací obrazovku, kde je možné nahrávat soubory ve formátu GIF. Nezapomeňte přidat popis animace a kliknout na zelené tlačítko Přidat animaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   05.05.2011 16:33 Žena Jarka [797] – NEJ
NEJ kočka je průběžně probíhající soutěž v různých kategoriích o nejzajímavější fotky v dané kategorii. Seznam kategorií není striktně daný , těšíme se na další zajímavé soutěžní kategorie.
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu Prezentace. Pak si otevřete prezentaci své kočičky nebo kocourka a poté kliknete na NEJ. Kliknutím na zelené tlačítko Přidat fotku do soutěže se vám otevře zadávací obrazovka na vložení fotky s popisem a s výběrem dané kategorie.Nezapomeňte nakonec kliknout na Přidat fotku do soutěže. Nahrávané fotky musí být ve formátu JPG a JPEG.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   05.05.2011 16:04 Žena Jarka [797] – Výdaje
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu Prezentace. Pak si otevřete prezentaci své kočičky nebo kocourka a poté kliknete na Výdaje. Kliknutím na Přidat nový výdaj se vám nabídne 5 výdajových kategorií - krmivo, Zábava, Veterinář, Výstavy a Ostatní.Vyberete si jednu z těchto pěti možností, kde vyplníte den měsíc a rok výdaje, množství, cenu za jednotku, prodejnu a můžete připojit i poznámku.Vyplněné výdaje uvidíte za tento měsíc, předcházející měsíc, za tento rok, za minulý rok a za celé sledované období. Můžete si nastavit měnu - na výběr je Kč, € a dolar. Tyto údaje můžete ve své prezentaci mít veřejně přístupné nebo budou dostupné pouze vám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   05.05.2011 06:28 Žena Jarka [797] – Deník
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu Prezentace. Pak si otevřete prezentaci své kočičky nebo kocourka a poté kliknete na Deník.Při psaní deníčku přes Přidat nový záznam je možné vybrat a využívat druh záznamu.Zatím je možné vybírat z možností: pozorování, údržba, nákup, rozmnožování, ostatní. Každý druh záznamu je barevně jinak podbarven a zobrazuje se i tak v kalendáři. Pokud vám tyto druhy záznamu nevyhovují, je možné je dohodnout na změně druhu. Počet druhů záznamu ale musí zůstat stejný. Pod kalendářem najdete zelený odkaz starší záznamy. Tímto se proklikáte postupně o měsíc zpět. Kliknutím na odkaz Výpis všech záznamů se dostanete na tabulku, která umožňuje následně doplňovat i zpětně zápisy a fotky do deníčku i upravovat a mazat jednotlivé zápisy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   05.05.2011 06:08 Žena Jarka [797] – Video - YouTube
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu Prezentace. Pak si otevřete prezentaci své kočičky nebo kocourka a poté kliknete na Video. Pro nahrání videa je důležité zkopírovat správný kód. V YouTube klikneme na Sdílet a poté na Vložit.Modře podbarvený kód, který se objeví v tabulce pod tlačítkem Vložit, je ten správný a je třeba ho celý zkopírovat do řádku na webu Odkaz "Vložit": Pak jen zbývá doplnit popis videa a nezapomenout uložit.Video se v prezentaci zobrazí až po schválení redakcí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   02.05.2011 09:18 Žena Jarka [797] – Fotky - přesun fotky do deníku z fotek
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu Prezentace. Pak si otevřete prezentaci své kočičky nebo kocourka a poté kliknete na Fotografie. K přesunu slouží ikona Knihy vpravo vedle ikony upravit. Po kliknutí se nabídnou záznamy v deníčku, kde není fotka.
POZOR - nelze přesunout hlavní fotku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   01.05.2011 12:31 Žena Jarka [797] – Fotky a jejich hromadné úpravy
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu Prezentace. Pak si otevřete prezentaci své kočičky nebo kocourka a poté kliknete na Fotografie.
Označené fotky lze přesunout do jiné složky, smazat označené fotky nebo změnit kvalitu nebo velikost fotek.
Tuto akci ukončíte kliknutím na modré tlačítko Provést vybranou akci se zašktnutými fotkami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   01.05.2011 11:59 Žena Jarka [797] – Fotky - zmenšování
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu Prezentace. Pak si otevřete prezentaci své kočičky nebo kocourka a poté kliknete na Fotografie.Zelená zahnutá šipka hned pod fotkou slouží ke zmenšování fotek a zároven zde můžete nastavit kvalitu fotek. Celou transakci zakončíte kliknutím na Zmenšit fotku.
Tímto se zmenší zabraný prostor fotkami a vejde se jich více.
POZOR - tato funkce slouží pouze ke zmenšování fotek, ne ke zvětšování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   30.04.2011 11:43 Žena Jarka [797] – Prezentace - základní informace ( od rychlého vzkazu níže )
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu Prezentace. Pak si otevřete prezentaci své kočičky nebo kocourka a poté kliknete na Základní informace.
Zaměříme se na poslední třetinu daného formuláře, neboť se domníváme, že první dvě třetiny jsou zřejmé.
To, co napíšete do kolonky Rychlý vzkaz, se ukáže v prezentaci hned pod názvem prezentace a je omezeno na 80 znaků.
Zde si můžete také nastavit, zda povolíte nebo zakážete hodnocení vaší prezentace. Zakázáním hodnocení se smaže stávající hodnocení.
Pořadí umožňuje nastavit pořadí prezentací, pokud máte více prezentací.
Poslední volbou je možnost výběru Kočičí lásky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   30.04.2011 11:22 Žena Jarka [797] – Přátelé
Funkci najdete kliknutím na Přihlášen jako a následně na ikonu Přátelé. Dostanete se tedy na stránku kocici.net/admin.php…. Zde najdete přehledný seznam nicků přátel. Přes tlačítko Přidat přátele a následným rozkliknutím rozbalovací nabídky si přidáváte další přátelé. Zde vidíte, kteří přátelé jsou právě na našich stránkách, a také si můžete přes ikonu poznámka napsat soukromou poznámku k danému uživateli. Zde můžete i daného uživatele smazat z přátel.
Reklama

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Péče o kočku • Zobrazeno 565x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/135-vite-ze-