Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Zánět dásní

 

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci  

+ přidat příspěvek
Zánět dásní
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2019 03:08 Makr
Dobry den, mam 1,5rocni mainskou kocicku. Asi v roce zacala slintat a objevily se ji krvave dásně az dozadu do krku.. Dělali jsme vsechna mozna vysetreni a prokázalo se autoiminitni onemocneni. Na 2 mes se ji nasadil Doxy Hexal ale nepomohl a spíš se vse zhorsuje.. Kocicka docela dobre zere ale granule musim macet. Je videt ze ji to boli. Jinak se chova normalne ale moc si nehraje, často sedi nahrbena a zda se mi dost studena. Asi se dobre neciti. Byli mi receno ze pokud Doxy Hex nezabere ke uz ken jedina moznost nasadit nějaké drsné leky, ktere ji ale mohou jinak velice uuzit nebo i zabit. Ale jina moznost lry není.. Nechci ji mechat trapit a uuz zacinam uvazovat o uspani a tak to ještě zkousim jestli nekdo nevi o nějaké šanci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2018 18:22 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Maky
První varovný signál představuje zubní kámen, který v tlamce kočky vzniká podobně jako u nás lidí. Zprvu se objevuje běžný a nenápadný zubní plak. Způsobují ho bakterie, které přirozeně osídlují tlamu vašeho mazlíčka. Při zanedbání péče se do plaku ukládají minerální látky z potravy a způsobují zubní kámen. Vrstva zubního kamene tlačí na dáseň a ta se odchlipuje od kořenu zubu. Mezi dáseň a zub se posléze dostávají bakterie a právě ty způsobují zánět dásní a vypadávání zoubků (paradentózu).
Prevence: speciální granule, žvýkačky pro očky, vet má speciální vodičky nebo ředěný peroxid vodíku (vystříkat), poslední možnost narkoza a strhnutí zubníh kamene. Ještě se píše, žže na pití je lépe dávat balenou vodu ve které je méně minerálů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2018 08:02 Maky – Zanet dasni
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobry den,naa Brit tak trochu zmenil sve chovani.Vcera jsem zjistila,ze ma natekle dasne.Sice zere,ale ne tak jako driv.Poradite co delat?Dekuji
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2017 05:27 hbn Re: Jana Matějů
Dobry den pani Mateju, mam take siamskou a ma opakovany zanet dasni - cerveny pruh nad zoubky. Jak a cim cistite? Diky za radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2016 12:43 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Rudík
pokud dobře koukám je to na pysku a né na dásni, je to jen pigment....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2016 12:30 Rudík – černý flíček na dásni
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím, nemáte někdo zkušenost-kocour(9 let)má dole na dásni pod dolním zubem, jakoby zvenku na tlamě, černý asi 1/2cm flíček. Normálně žere(granule Royal Canin pro sterilované kočky), chová se normálně, Nevím, zda se jedná o zánět nebo nějaké znaménko.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2016 12:24 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Rys
My máme od veta Stomatoclean ústní sperej - na bázi aktivních bylinných exktraktů, výrobce MVDr. Jiří Pantůček :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2016 14:27 Rys Re: adilat
Můžu poprosit jakou pastu jste na ty dásně používali? Náš kocour bral 2týdny atb, ale pak začal mít průjmy, tak jsme je vysadili a dásně jsou špatné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2014 10:02 adilat – je po zánětu
Fotka k příspěvku Damián měl také slabý zánět na jedné straně, na veterině mi ukázali, jak se má na dásně máznout pasta a tak to tak dělám 1-2x týdně a každé ráno do kapsičky dostává plaque off a je po zánětu. potlesk
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 17:00 Žena Elma [4] - Domácí kočkyRe: Elma
Byli jsme se teda ukázat paní doktorce a prý spodní přední zoubky Diosek nepotřebuje! Důležité jsou zadní zoubky a ty má v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 19:49 Žena Elma [4] - Domácí kočky
Máme otázku - zhruba před týdnem jsme zjistili vypadnutý prostřední zub ve spodní čelisti. Diosek už bude mít dva roky a nejsme si jisti, jestli je to v pořádku?? Je pravdou, že jsme nepostřehli, kdy mu probíhala výměna zubů mléčných za "dospělé". Nevíte, jak to se zoubky koček chodí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2014 18:28 Žena Terezska [1]
No k vetovi jsme přeci jen zašli :) chtěla jsem celkově, aby nám na ni mrknul. Pani doktorka říkala, že to není nic hrozného, že to ani zánět být nemusí, dokonce mi přijde, že už to nemá tolik. Dostala protizánětlivou injekci + nějaké Béčko na podporu chuti k jídlu (no nemyslím, že to zabralo .. :-D spíše víc pila .. ) a na doma máme ještě 2 stříkačky (bez jehly) se sirupem s tím samým co měla v té jehle. Pokud začne více žrát, tak nemusíme na kontrolu, ani kdyby jí to začervenání neustoupilo, prý to opravdu ani zánět být nemusí. Jo a ještě prý heřmánkem potírat dásně. No a kdyby se jí pořád moc baštit nechtělo, máme přijít v pondělí. Prý by tomu nechala tak těch 5 dní.
Teď jsem se zrovna bavila s mamkou, kolik jí sežere kočka denně jídla. No, misku s granulema - objem nevim, ale stejne velka jako ta nase a prý ji doplňuje jednou za 2 dny. A k tomu si dá denně 1 kapsičku.Tak mě napadá, že Safira teda žere skoro stejně. Akorát Čikita (ta mamky) když přijde z venku, tak si dá třeba kapsičky 2 ale to neni treba 24 hodin doma :-D Jo a miska má objemasi tak 60gramů. Myslíte, že teda žere málo nebo ne?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2014 21:10 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Terezska
Spodní špičák z fotky neposoudím, ale co vidět je, je lehký zánět dásně. Některé (třeba moje příšera) kočky na to dost trpí a pokud to mají genetické, nehnete s tím ať se budete snažit jak chcete. Zkuste koupit nějakou orozyvní pastu a denně čistit - čistě jako prevenci před horším stavem. Tohle není nic tak strašného, že by to bylo nutně na veta. Nebo je výborná šalvěj, pokud preferujete bylinky - udělat odvar a několikrát denně potřít.
Já Wicce dávám pastu denně a několikrát do týdne i gelík na dásně, a vypadá o dost hůř. Zrovna dneska byla na veterině a prohlásili, že ano, že to na odstranění kamene a nějakou péči bude, ale že jsou i horší, pokud to prostě má vrozené, tak má smůlu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 22:18 Žena Terezska [1]
Fotka k příspěvku Zapomněla jsem foto .. :/
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 22:17 Žena Terezska [1]
Vim, že je blbost psát to sem do krmení, ale napadlo mě, se kouknout té naší krasavici do tlamy .. Zdá se mi, že má červené dásně. Jako ne celé, ale nad zubama. Z tlamy jí nesmrdí, nebo alespoň ne nějak neobvykle .. Zkusila jsem to vyfotit, moc to vidět není, ale třeba ti pomůže. K veterináři snad určitě zajdem, ale nemáme buhví kolik peněz na vyžetření :/ .. Koukám, že to ta fotkatrochu zkresluje, jinak to má o trochu víc .. :/ Navíc mi přijde divné, že jí pořádně nejsou vidět spodní špičáky .. :/ pomlže někdo?? :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.11.2013 12:36 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: M.
Já osobně jsem tedy u koček ještě zubní kaz jako takový neviděl, jen zubní kámen v různých stupních intenzity.... no nevím...
Kdyžtak doporučuji:
www.zvirataazdravi.cz/…/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2013 12:59 M. Re: smula
Dobrý den, děkuju za názor. Já jsem z toho doporučení paní veterinářky taky poněkud rozpačitá. Ten jeden zub musí evidentně ven, je celý hnědý a dělá se mu na něm takový zapáchající hnisavý povlak,dáseň je zarudlá, ale u těch ostatních zubů o nutnosti trhání přesvědčená nejsem. Mají na sobě taky sice kazy, ale ne tak závažné, i když co já vím, jsem laik. Předpokládám, že vet ví, co dělá a netrhala by zuby zbytečně. No, v pátek se s ní ještě poradím, předpokládám, že bude moje přání respektovat.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2013 09:47 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: M
Dobrý den

no, s průpovídkou paní doktorky sice nesouhlasím, ale pokud je dáseň silně zasažena zánětem, je lepší zoubek vytrhnout - dělá se to ale pouze v nejnutnějších případech. Ale trhat 3 najednou? Pro kočku je to docela závažný zásah a doporučuji konzultaci ještě s jiným veterinářem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.11.2013 10:46 Žena Katha85 [174] - Domácí kočkyRe: M
Zdravím :)

Pamatuji se na Salinku, odrostlé půlroční dlouhosrsté nekrmené kotě, když jej maminka přinesla, prý jí ho dala známá, co se o něj nemohla starat, které u nás žilo mnoho let. Asi v polovině života kočičky veterinář konstatoval, že má paradontozu, měla docela bolesti, které neumím přesně definovat (byla jsem dítě) a kočička denně polehávala a mňoukala. Po vytrhání jí zůstaly jen špičáky, mezi kterými jí furt vyčuhoval vtipně jazyk, ale už během pár dní bylo zřejmé, že to kočičce moc pomohlo a zase zlobila, dokonce bez zubů žužlala i granulky, milovala ten zvuk, když se sypali do mističky, mohla se přerazit, aby k nim co nejrychleji doběhla a bez zubů nám nepřijšla nijak zakomplexovaná, spíš bylo vidět, že je ráda, že už jí to nebolí a dožila se pak mnoha dalších let i dalších kotátek.

nevěšte tedy hlavu, kočičce se skutečně uleví a bude žít naprosto normální život :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2013 09:36 M – trhání zubů
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s trháním zubů u koček. Dnes jsem byla na veterině se svým tříletým kocourkem. Má jeden silně zkažený zub, a i ostatní stoličky zasažené. Smrdí mu z tlamičky, začal kašlat a téct mu z očí. Myslím, že to může být průvodní jev k tomu zánětu. Problémy s jídlem ale nemá. Paní veterinářka rovnou navrhla trhání zubů, dvou až tří. Mluvila o pravidlu, že "bezzubá kočka je šťastná kočka". Předpokládám, že asi ví, co dělá, ale stejně se o kocourka bojím, a to trhání považuji za poměrně razantní řešení. Nemáte někdo zkušenost? Potřebovala bych trochu uklidnit. Jdeme v pátek sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2013 14:23 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: Jana Matějů
Jo jo, souhlas, pokud to nevyléčí, tak to aspoň neuškodí. Výborný na to je Florsalmin, to jsou kapky, či tinktura z šalvěje. Jen doporučuji tinkturu trochu zředit, aby to kočičáky nepálilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2013 11:20 Jana Matějů Re: Adam
Musím reagovat na Váš příspěvek do diskuze,protože i já mám velmi dobré zkušenosti se šalvějí.Mám dva siamské kocoury a jednoho orientálce,všem zuby čistím,protože zvlášť siamáci mají už od malička problém se zánětem dásní.Na konci čištění vždy přetřu dásně šalvějí,a zatím je klid.Je to tedy běh na dlouhou trať,ale chci,aby měli zuby co nejdéle,a vidím,že péče se vyplatí,není jim cítit z tlamičky a vidím,že je nic nebolí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.06.2013 20:07 Žena Piky [1360] - PolodlouhosrstéRe: D.
100% na trhání zubu a typuju i antibiotika. Nedej bože špatná krev pokud se zánět či co to je rozšířil do krve. Nechci Vás strašit, je to jen můj odhad. Moje kočka má geneticky špatné dásně dané, tak snad trošku odhad mám. Jinak doporučuju pastu Orozyme, dá se na netu koupit a předchází zubnímu kameni, platku a tím pádem i kazivosti zubů a nestojí majlant.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2013 15:37 D. – rada - zánět
Dobrý den, mám doma asi 3 letého kocourka. Byl to nalezenec z nějaké skládky, a v hodně zuboženém stavu. Při první prohlídce mu vet diagnostikoval herpesvirus, v první etapě dostal nějaká antibiotika a pak se zlepšil, pravidelně musí užívat nějakou pastu. Vždy mu trochu smrdělo z tlamičky a měl trochu začervenalé dásně, tak jsem to připisovala té nemoci a moc tomu nevěnovala pozornost. Dnes jsem si ale zcela náhodou, při jeho zívání, všimla, že má zadní zub úplně tmavý a připadá mi, jakoby se sypal! Na druhé straně o něco míň, ale je vidět, že je zub taky zasažený,v tom kořenu. Na chování není poznat, že by ho něco trápilo, jí normálně, granule i kapsičky, nic ho nebolí. Je veselý a spokojený. Mě to ale hodně vyděsilo a je mi jasné, že budeme muset k veterináři. Neporadil by někdo, na co se mám připravit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 14:58 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: Matýs
hodně záleží i na genetických dispozicích. Mám ve smečce 16 letého kocoura, který má ještě všechny zuby a nikdy nebyl na odstranění zubního kamene a naproti tomu 4 letého kocoura, kterému už jeden zub díky zánětu vypadl. A to mají stejné stravovací náviky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2013 18:24 Matýs – Zoubky
Mojemu kocourkovi je 5 let a nedávno když mi ležel na klíně a zívnul, jsem viděla jeho příšerně zkažené zuby. Nechápu jak se pětiletému zvířeti můžou zkazit takhle zuby. Od malička vyhledává spíš kapsičky než granule. Granule žere pouze výjimečně a konzervy a kapsičky jí většinou ty nejdražší. Myslím, že ted' už to nevyřeší jen nějaké vytržení zoubku, navíc začal polehávat a při jídle se občas snaží packou něco odstranit z tlamy. Nerad chodí ven a většinu dne prospí. Jinak žere docela normálně, ale je takový bez nálady, skleslý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 12:02 Žena Maartinkaa [63] - PolodlouhosrstéRe: evik
Občas koupíme Gimpet Shiny Cat (kolem50%masa) nebo Miamor (uvádí 100%) , ale nyní jsme pro kočičku vybrali Applaws a Catz Finefood
www.svetkocicek.cz/…/
www.svetkocicek.cz/…/
tyto dvě značky,se ale nedají koupit běžně ve zverimexech,většinou přes internet :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 11:36 Žena evik [224] - Domácí kočkyRe: Maartinkaa
Martinko, jaký tedy dáváte kapsičky? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 10:46 Žena Maartinkaa [63] - PolodlouhosrstéRe: anetka123
Také jsem teď nedávno řešila stejný problém...Měla jsem podezdření na zánět dásní,ale veterinář mi řekl, že problém není v zoubkách ale , že zápach vychází až z žaludku, tudíž omezit kapsičky a když budem dávat, tak jen ty nejkvalitnější ...A přidat travičku na podporu trávení :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.10.2012 00:55 Muž albert [31] - Domácí kočky – Re anetka 123
Ze zápachem z kočičí tlamičky si nehrajte! Signalizuje začínající onemocnění dásní, nebo zubů - proto ihned na veterinu! Všelijaké přípravky a krmiva na odstranění zubního kamene jsou jen sprostý podvod.
Našemu Ťapkovi také páchlo z tlamy, přiznám dlouho jsme to ignorovali. Dokonce se mu ulomil špičák (zkažený). Došlo to tak daleko, že se mu zanítil kořen toho špičáku a veterinář jej pracně odstraňoval. To už ale celou dáseň včetně slinné žlázy postihl rozsáhlý zánět. Bereme již třetí serii antibiotik, kocourek silně slintá, skoro nežere a je evidentní že trpí bolestí. Zhubnul již tři kilogramy. Veterinář nám dnes při podání injekce říkal, že je možné, že zánět se zvrhnul na sarkom. Nemusím říkat co to pro kočku i pro nás znamená pokud je to pravda.
Píšu to proto, abych znovu varoval před následky, které může "obyčejný" zápach z tlamičky mít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 16:00 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: anetka123
Oba produkty jsou na houby a né na zuby...... To ja jako kdyby nám říkaly že smažené brambůrky jsou křupavé a tak nám odstraní zubní kámen.
u kočet to nefunguje jako u psů.
Dojít na veterinu zkouknout jestli nemá zánět dástí (to je hlavní příčina zápachu, nikoliv vlastní kámen).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2012 18:14 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2012 18:14 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci
Fotka k příspěvku Obrázky produktů
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2012 18:13 Žena Ani [57] - Kočky domácí, Evropské kočky a kříženci – Zápach z úst
Dobrý den, mému kocourkovi nějak začlo páchnout z úst :-( :-( Nevíte co s tím dělat nebo co mu koupit pro zlepšení???? Mnoho krát děkuji za vaše odpovědi ahoj

Na netu jsem našla 2 produkty proti zubnímu kameni a zubnímu plaku

TRIXIE www.spokojenypes.cz/…

WHISKAS Denatbits www.spokojenypes.cz/…

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 21:49 R Muž smula [884] - PolodlouhosrstéRe: daggy
mno u koček je to problém, jako desinfekce je dobrý Gingisan gel (seženete u veterináře nebo na netu), dále se používá sypký přípravek do krmiva PlaqueOff, který brání vzniku zubního kamene.
Není to zázrak, ale rozhodně to příznaky zmírní. Momentálně léčíme stejně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 19:12 daggy
Dobrý den, mám velkou prosbu ohledně rady se zánětem dásní a zoubků u 11cti letého kocourka. Ultrazvukem ho léčit nemůžeme, protoze mu pri odberu krve zjistili selhání ledvin, a je to pro něj velké riziko. Má ale velmi zkažené zoubky a krvavé dásně a taky silný zápach z tlamičky. Zatím papá dobře, ale bojím se, že krz zoubky brzy papat nebude moct. Proto prosím, jestli máte někdo dobré zkušenosti s jakýmkoli účiným prostředkem právě na tyto obtíže, jestli by mi mohl napsat na mail mailto:daggy.web@seznam.cz Děkuji, D.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2010 07:38 Žena pavlina [4] - Domácí kočky – Re: Eliška
Tu máme no, ale má to hodně citlivý, takže aplikace je nemožná a zas nejsem taková abych mu to za každou cenu drásala. Dneska jdem nakoupit tak koupíme řepík nebo jak se to jmenuje a budem vyplachovat ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2010 21:54 Žena Eliška [54]
Mastička na růst zoubků se jmenuje CALGEL, ale jak by mohla pomoct při zánětu dásní netuším, protože obsahuje novocain a to je anestetikum... Působí chladivě a znecitlivuje (vyzkoušela jsem sama na sobě) a trvá to asi 20 minut.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2010 18:04 Žena pavlina [4] - Domácí kočky – Re: pavlina
Konečně jsem mu do tlamičky podívala, vzadu skoro jakoby v krku to má hodně krvavý, jinde ne.Takže heřmánek už mám uvařenej, ale prosím o radu jestli není pro kočku řepík jedovatej, s tím mám lepší zkušenosti na rány.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2010 15:42 Žena pavlina [4] - Domácí kočky
Mamka zas po vytržení zubu kloktala řepík, ten tady ještě mám, i heřmánek. Ale nevím jestli něco z toho není pro kočky jedovaté :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2010 20:51 Adam – Bolavé dásně
Svého času mi přestal žrát siamský kocour... bylo mi to divné a najednou jsem si všimla, že má dásně celé zduřelé a co horší, zkažený zub. Šla jsem na veterinu, objednal mě za týden na trhání a dal mi tehdy nějakou mast. Už se nepamatuji na název, nicméně mast bylo peklo...Vzpomněla jsem si jak jsem kloktávala odvar ze šalvěje po vytrhnutí zubu. Udělala jsem odvar, do vychladlého namočila vatu malinko vyždímala a snažila jsem se dostat přes rty kocourka, několikrát za den jsem to opakovala. Bránil se, dokonce mu to vytvořilo pěnu v tlamičce i když jsem to do něj v žádném případě nelila! Za týden byl vet nadšený jak mu mast pomohla. Přiznala jsem šalvěj...Po vytržení zoubku jsem celý den několikrát mu potřela tlaminku, zase se něco málo dostalo do tlamky, zase pěna, ale výsledek byl velmi dobrý! Rychle se zahojil a od té doby nemá problém. Poradila jsem to i jedné známé, které někdo srazil kocourka a měl tlamičku sešitou a nemohl ani pít - rychle se vše zahojilo. A byla na výsost spokojená. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2010 09:17 Žena pavlina [4] - Domácí kočky – Re: Somali
Granule jsem mu teď koupila od RC. Prášky jsem do něj horkotěžko dostala, ale hned začal slintat a celkově to nebyl on, pořád jen spal ani si nehrál.Na veterině mi poradila ještě nějakou mastičku co se dává dětem když jim rostou zuby. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2010 23:38 Somali – Re: pavlina
Prášky špatně snášel v jakém smyslu? Problém s aplikací? Nebo mu po nich bylo zle?
Jinak co se zánětu dásní týče, je hlavním spouštěčem zubní kámen. Ten je potřeba zredukovat, a na to existují kromě ultrazvuku (což se provádí v narkóze) i různé enzymatické pasty, a taky granule (třeba dieta t/d od Hillsu, namátkou). Jak to vypadá se zubním kamenem u Vašeho kocourka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2010 22:03 Žena pavlina [4] - Domácí kočky – zánět dásní
Chtěla bych se zeptat jestli existují nějaké přírodní léky na zánět dásní. Kocourek dostal na veterině antibiotika, dokud je bral tak to měl dobré ale teď už mu zase smrdí z tlamičky. Prášky špatně snášel a jezdit na injekce v tomhle teple se mi moc nechce.
Děkuji za rady

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 2058x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/87?r=43