Přihlaste se a využijte web naplno KOCICI.NET »

Jak naučit kočky chodit na záchod venku???

 

NápovědaFórum » Chování koček » Poruchy chování 

+ přidat příspěvek
Jak naučit kočky chodit na záchod venku???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2019 19:45 R Žena holisek [3846] - Krátkosrsté a somálskéRe: Jitka
Když bude venku častěji, naučí se to. Naši kocouři jsou domácí gaučáci a v létě chodí na několik hodin denně na zahradu a naučili se záchodovat venku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2019 17:11 Jitka
No to bych taky ráda věděla jak na to..Moje kočka zvyklá žít v bytě 12 let. Teď jsme 1. rokem v domku. Ven chodí opatrně,ale nažere se trávy a jde se vyzvracet domů a na záchod jen domů.. Zkusím jí tam místo písku dát hlínu zvenku. Nevím co s tím moc..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 11:37 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Evelinka
Ony se názory na ranou kastraci dost různí, je ale fakt, že zahraniční studie nepotvrdily žádný negativní vliv rané kastrace. Mám vlastní zkušenost i s kastrací čtyřměsíční kočičky, ty rané kastrace by ale měl vždycky provádět zkušený vet, který u kočiček bez problémů najde ovaria. Jinak se takto mladá zvířata mnohem lépe vyrovnávají s narkózou, líp a rychleji se budí. Osobně doporučuju kastrovat kolem toho 6 až 7 měsíce věku.
Co se těch uší týče: na pravidelnou hygienu ucha je vhodný například Diclorex Oto, obsahuje to mimo jiné i chlorhexidin, čili mírná desinfekce (v dané koncentraci) a čistící schopnosti dobré, už jen díky použitým základům, nemastí to tolik uši jako některé ty čistící olejíčky. Pokud by to byl ušní svrab, tak přeléčit Strongholdem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 11:31 Žena Evelinka [0] - Domácí kočky – Re: Somali
Mají 4 měsíce zhruba (jsou narozeni začátkem května), máme kočičku i kocourka. kastraci plánuju pro oba rozhodně, ale musím pozjišťovat od jakého věku to naše veterinářka dělá, zatím jsou ale ještě určitě malí.

ještě mimo mísu- nemáš zkušenosti s nějákým volně prodejným přípravkem do oušek-nezdá se mi, že by měli přímo svrab, ale drbou se a mají tam trošku "bordýlek" a je fakt, že se mi začal drbat i psík. S jinými zvířaty než se sebou navzájem zatím nepřišli do styku ( v posledních 3 měsících).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 09:30 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Evelinka
Jo, to oni se nakonec naučí zahrabat to normálně mimo bedýnku. Umístit bedýnku někam ven - přesně tak jsem to myslela. Ze začátku budou chodit na ni,než pochopí, že můžou i mimo.
Jinak i na vsi rizika jsou - stačí jeden myslivec nepřátelský vůči kočkám. Já z vesnice pocházím, a přesto, že jsme bydleli na extra klidném místě, jsme o řadu koček přišli. Kastrace sníží riziko, to je fakt, nebudou mít toulavé choutky, rozhodně ji doporučuju co nejdřív (jde-li o kocourky, lze kastrovat bez problémů už na 6-7 měsících, pokud mají normálně sestouplá varlátka, u kočiček taky není problém, chce to ale zkušeného veterináře).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 09:21 Evelinka – Re: Evelinka
Jinak terén zahrady je prostě klasická tráva, vzadu kompost, za plotem pole-hlína. nemáme žádný anglický trávníček, roste tu bujně plevel, myslím, že by to zvládali zahrabávat i tak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 09:19 Evelinka – Re: Somali
My bydlíme na menší vesnici, máme poslední barák ve slepé ulici, za námi jen louky, lesy, obora, pole... projede tu max. 1 traktor za den, jinak je tu mrtvo. Jedinný pes v okolí je náš, se kterým baští z jedné misky :-D . Takže moc nebezpečí jim tu nehrozí. Oba si určitě v pravý čas projdou kastrací, takže doufám, že se nebudou vydávat na nějáké daleké výpravy. Jsou to naši umazlení miláčci, ale prostě domov jim nanabídne tolik vyžití jako prostorná zahrada s velkou stodolou, plno stromů, keřů k prozkoumávání, prohánějí tu ještěrky... je čím dál větší problém nahnat je na noc domů, takže i proto je mi líto je zavírat dom, když můžou být venku. Přístup do domu budou mít neomezeně-když budeme doma, můžou tu spát, hrát si... jen si prostě myslím, že na dědině patří klasická číča spíše ven (pokud nemám domek u dálnice).
Jinak jediný písek je na pískovišti naší dcerky, takže to bych nerada předělala na wc...
myslíš, že by pomohlo dát prostě jednu bedýnku s kočkolitem jen tak někam ven pod stříšku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 08:33 Žena Somali [78] - Krátkosrsté a somálské – Re: Evelinka
No, pokud nemají venku nic, v čem můžou pohodlně hrabat a vykonávat potřebu, tak moc neuspějete. Už jsem to psala v jiném tématu, že kočky vykonávají potřebu na takových místech, kde můžou svoje exkrementy zahrabat. Protože se mrňousové naučili chodit na bedýnku, budou ji s velkou pravděpodobností preferovat i nadále. Takže jim bedýnku zkuste umístit někam, kde by jim to mohlo vyhovovat (třeba vedle hromady písku a podobných materiálů), oni časem přijdou na to, že můžou chodit i jinam.
Osobně bych se ale přimlouvala za to nepřemisťovat je ven. Kočka může prožít spokojený život i doma (musí tam k tomu ovšem mít podmínky, což není zas takový problém vytvořit), a rozhodně je pro ni domácí prostředí bezpečnější, než venkovní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 07:48 Evelinka – Jak naučit kočky chodit na záchod venku???
Mám doma v baráku dvě koťata (4měs), zatím chodí na záchodek do bedýnky (nebo těsně vedle hmm ), teď už začali prozkoumávat zahradu a přes den se zdržují venku, do budoucna bychom je rádi "přemístili" do stodoly. Přístup do domu budou mít zřejmě i nadále, ale nechceme je tu zavírat na celý den, když jsme v práci, proto by bylo fajn, aby si navykli být více venku. problém zatím vidím v tom, že i po celém dni stráveném na zahradě je večr pustím dovnitř a okamžitě jdou oba do bedýnky a močí a kálejí jen uvnitř. nemáte nápad, jak je "naučit" že vnitřní záchod bde do budoucna "krizovka" a hlavní potřeby se budou oehrávat venku??? :)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Chování koček • Zobrazeno 1355x

© KOCICI.NET - https://kocici.net/forum/40?r=7