Divné chování
Pejsci ovšem bobky nezahrabávají, nýbrž "hrabáním" zanechávají na místě ještě více svého pachu, protože polštářky jsou
jediné místo, kde mají potničky.
Čím více hrabou, tím více označení chtějí zanechat.
0 06.03.2012 10:11 Jirka – Kakání mimo mísu :)
Kočka si především potřebuje tak jako pes svoje hovínko zahrabat. Pro bobky se proto doporučuje hrubý písek (i jemnější podle toho co se
kočce bude líbit. Zkuste experimentovat a pokaždé dát jiný písek. Kočka dá najevo který se ji líbí. Sledoval jsem naše kočky i venku a
taktéž své bobky zahrabávají, řekl bych že lépe než pes. Pokud najdete správný písek tak vám tam kočka bude chodit i čůrat.
Starší reakce
Díky.Hned jsem jí to přeposlala.
Nase Lumpinka taky kaká mimo toaletku kde čůrá, ma dve toaletky. Jednu na to čůrání a druhou na kakani. Napred mi kakala taky mimo a tak jsem
pridala tu druhou toaletku a bylo po problemu. Mozna chce jiny podklad pro kakani. My mame absorbcni podlozky jak na curani tak na kakani. Pisek se
neosvedcil ani pres doporuceni tady na kocici.cz. Je hold od mala zvykla na "hadru" a zrejme to je pro ni podobne... Nevim jak je stara
kocka co ma Vase znama a jak byla drive naucena..
0 05.01.2012 17:13 Maruška Známá má kočku a má problém jak jí naučit dělat hovňas do záchodku.Normálně tam čůrá,ale kakat tam nechce.Zkoušeli všechno
možné.Víc záchodků,zmenšit prostor,dát na to místo další.Nic nepomáhá.Ani domluvou a ni plácnutí papírem.Je zdravá,normální,ale
kakat tam nechce.Je mě jí líto,protože jí kvůli tomu chtějí dát pryč.Už byla i u známého,který má zahrádku.Přišla celá
vystresovaná.Pár měsíců chodila na záchodek a teď zase chodí vedle.Umíte někdo poradit co s tím?
Starší reakce
Vůbec bych to neřešila.Jeden už velký polodivoký kocour,když jsem ho chovala,tak mě šíleně cucal mezi palcem a ukazováčkem.Uplně slintal
blahem a můj kocourek mě cucal celý prst, ale pak si ulevil jako kocour.prostě jsou to takové náhražky.My taky cucáme bombony,nebo někdo
tužku,jiný si kouše nehty,kouří a taky to k životu nepotřebujeme.prostě i zvířata dělají věci, které jim něco říkají, nebo se jim to
líbí
Myslela jsem si ze jde o tzv. "dudlik" ale taky jsem si myslela ze treba dela pelisek...

To je normální.I velké kočky někdy něco cucají nebo lízají.Můj kocourek a to mu bylo 8 let si vždy udělal cumel z noční košile a cucal
ho.Zřejmě vzpomínky na kotěcí cucání od maminky
0 25.12.2011 18:01 ® jarmila58 [60] – Prosim o radu
Dobry den, chci se zeptat zda nekdo nevi co znamena kdyz kote skoci na klin k nam k panickum kde je teda i deka a po chvili ji zacne kousat a lizat a
to treba trva pul hodiny-jak kdyby ji svym zpusobem cistila a potom zacne olizovat sama sebe. Rada bych vedela proc se tou dekou tak zabyva, co
naznacuje??
Starší reakce
Popsané příznaky v obou uvedených případech by mohly ukazovat na problémy s análními žlázami, což u koček nebývá běžné. Vykusování
srsti v oblasti mezinoží, bříška, "cukání" kůží a občasné "vylítnutí, jako když kočku něco bodne" a následné
zuřivé olizování...
Zkuste nnechat kočce žlázky zkontrolovat na veterině.
Držím palce.
Starší reakce
Naša mačička keď sme si ju doniesli mala 8mesiacov a bola veľmi plachá a nervózna a vtedy sa neustále neuroticky lízala hrízla a tak si
trhala chrbtom nemala blchy ani nič mala trocha očká zapálené a bola vychudnutá ale inak bola zdravá ale trvalo jej to asi 2mesiace kým sa
upokojila a prestala to robiť ešte síce má také raz za mesiac že sa tak zničoho nič strhne a neuroticky s alíže hrizie ale už málo
kedy.... nebola vystavená nejakému stresu?
No věřím, že to není tento případ, ale nemůže mít blešky? Některé kočky jsou pak hyperaktivní a nervózní, koušou se a ten vlnící
hřbet by taky seděl. Hyperaktivní jsou proto, že je ty blechy nenechají spát. Zkoukněte kožíšek a kdyžtak vážně kontaktovat nějakého
lepšího veterináře.
0 05.12.2011 16:44 Jana Nováková - Polodlouhosrsté – divné chování
Prosím o radu.Máme 2 měsíce kastrovanou roční kočičku.Je bezvadná,ale má jeden problém.Každý tak třetí den se jí najednou vlní
hřbet,kouše se do zadní nohy a začne lítat zběsile po bytě.Připadá mi jako by jí něco pálilo nebo kousalo.Pan doktor nám řekl,že se s
tím ještě nesetkal,že je to asi psychické.Normálně žere,na chvíli se zklidní a začne to nanovo.Může mi někdo poradit?Děkuji
Zpět na obsah sekce Chování koček • Přidat reakci • Zobrazeno 193x