Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace KOCICI.NET »

Váha

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Výživa  

+ přidat reakci
Váha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.02.2012 19:37 R - ® smula [492] - PolodlouhosrstéRe: Piky
bohužel u nás nezobilné granule neseženete, do EU se nedováží. U nás nejlépe vychází ACANA, ale kočky ji moc nechtějí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.02.2012 14:59 ® Piky [979] - PolodlouhosrstéRe: smula
Díky, článek jsem už četla. Bohužel kocour nesnese opravdu ani velmi kvalitní(zrovna Animondu jsme zkoušely) konzervy ani vařené. Jak nemá ty granule s prebiotiky okamžitě má průjem s krví. Veterinář doporučil nechat to co mu vyhovuje a moc neexperimentovat. Vím, že to asi není tedy ideální ale alespoň se mu snažíme granulky namočit, aby měl víc té vody. Kouknu se do vlákna, někde jsem tu četla, které to suché je aspoň nejméně špatné a vyzkoušíme ho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 10:50 R - ® smula [492] - PolodlouhosrstéRe: albert
jojo :-))) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   18.02.2012 01:06 ® albert [17] - Domácí kočky – R smůla
V poledne jsem našemu kocourovi otevřel konzervu - no to byla vůně, že bych mu ji hned snědl. Vzal jsem si brýle, přečetl jsem si co obsahuje ... a politoval jsem kocoura. Odpoledne manželka přinesla lahůdkové párečky, tentokrát ne od řezníka z pultu, ale ze supermarketu, pěkně zabalené. Vzal jsem si brýle a lupu a přečetl si co obsahují ... a záviděl jsem kocourovi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.02.2012 22:28 R - ® smula [492] - PolodlouhosrstéRe: Piky
hlavní je to, že krmíme masožravce rostlinou stravou. Ale jsou tam i jiné problémy. Kočka přijímá většinu vody z potravy - v suchém krmivu žádná není,
kočka neumí zpracovat uhlohydráty, v přírodě dostane v potravě max. 5%, v suchém krmivu je 30% atd.
Suché krmivo má být doplněk ane základ. Zkuste kvalitní konzervu Bozita či Animonda

Pro detail si přečtěte článek:
http://kocici.net/clanky/88-vime-jak-krmit-svou-kocku
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 21:21 ® Piky [979] - PolodlouhosrstéRe: smula
Můžu se zeptat, mimo téma, co je tak špatného na suchém? Náš kocour nic jiného nesnese, má alergii. Jak sní i "blbou" vařenou rybu nebo kuře, má strašnej průjem. Jemu vyhovuje suché s prebiotiky a hlavně bez pšenice. Přijde mi že to je jako u člověka co musí bezlepkovou dietu. Jen se ptám, protože by mě zajímalo, co by dělal majitel u takového případu. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 19:13 R - ® smula [492] - PolodlouhosrstéRe: lenka
hlavně omezit suché krmivo na minimum. Krmit jen dvakrát denně, konzerva, syrové,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 17:22 ® Piky [979] - PolodlouhosrstéRe:
Jak říkám, radila bych veterináře. Jinak krmit krmivem pro kočky s nadváhou, na internetu se podívat co by to bylo za značku, a přesně podle tabulek u žrádla, žádné přilepšování. Chudák, už vidím, jak se mu to líbí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 17:22 ® lenka [0] - Domácí kočkyRe: Piky
jo děkuju ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 17:20 ® Piky [979] - PolodlouhosrstéRe: lenka
Tak to vidím na ráznou dietu, aspoň o 3-4 kg. A pro jistotu bych zašla za vetem aby poradil jak a co žrát - pokud má normální nadváhu. A rovnou bych ji nechala vyšetřit, jestli v tom není i něco jiného než přejídání.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 17:19 ® lenka [0] - Domácí kočky – lenka
jo a ještě aby zhubnul ja to mám udělat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 17:14 ® lenka [0] - Domácí kočky – lenka
Je to domaci kočka kratkosrsta
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 17:09 ® holisek [2893] - Krátkosrsté a somálskéRe: lenka
Záleží na tom, o jako rasu se jedná. Náš britský kocour váží ve dvou letch 7kg a něco málo navíc.Druhý o rok mladší má 5 a půl kilogramu, takže ani u stejné rasy není stejná váha :-) Největší jsou snad mainské mývalý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 17:07 ® Piky [979] - PolodlouhosrstéRe: lenka
Co je to za plemeno? U některých velkých koček by to normální bylo. U obyčejné domácí, je tedy pěkně tlusťoučká.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 17:02 ® lenka [0] - Domácí kočky – Lenka
Chtěla bych se zeptat jestli je normální,když 3letý kocour váží 9,5kilo
Reklama

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   23.11.2011 22:45 ® Bobeška [2083] - Domácí kočky
Můj kočičák v devíti měsících vážil pět kg, pak začal mít kocouří touhy a začal hubnout. Když měl 4,3kg vetka řekla nekompromisně kastrace a teď po půl roce od kastrace má svých pět kg jako dříve. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2011 21:42 ® Piky [979] - Polodlouhosrsté
No náš Artuš váží v necelých 9 měsících ještě víc než u Koblížka - skoro 5kg, ale zase se musí brát, že je to velké a těžké plemeno(bengálská s mainskou). Já být vámi tak to tak moc neřeším, jestli se vám ale kočka nezdá zeptejte se veterináře. Pokud ale normálně žere a nehubne, nebo naopak moc netloustne, nechala bych to být.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2011 20:28 ® Koblížek [2065] - Krátkosrsté a somálskéRe: jarmila58
Náš koťas važí na devítí měsících 3 kilča,je to modrý briťák...nevím jestli je to málo nebo hodně...,ale podle tabulek Hils bych se neřídila....nevím,nějak tomu nevěřím....:-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2011 19:41 R - ® smula [492] - PolodlouhosrstéRe: jarmila58
no zhruba by mělo kotě přibrat cca 90 - 100g za týden.Tady je orientační tabulka od Hillsu:

http://www.petscorner.com.my/hills/images/kitten-chart.pdf
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2011 17:47 ® jarmila58 [60] Re: smula
A nejake rozmezi pro domaci kocky kratkosrste? Nevim kolik by melo vazit prumerne kote treba ve 3 mesicich nebo pul roce pripadne uz v roce?? :-/
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2011 16:49 R - ® smula [492] - PolodlouhosrstéRe: jarmila58
existuje pouze váhové rozmezí pro určitá plemena, ale není to směrodatné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.11.2011 15:38 ® Koblížek [2065] - Krátkosrsté a somálskéRe: jarmila58
Fotka k příspěvku
Já myslím, že kočky nemají tolik váhových kategorií,spíš je to podle plemene koček a jestli je to kočka nebo kocour a u kocoura ještě rozlišujeme,jestli je kastrovaný a nebo chovný.Píše se, že kočky mají mezi čtyřmi až osmi kily a v kohoutku měří 30cm...u britských kastrovaných kocourů je problém, že přibírají na váze a mohou být až tlustí, což je špatně, protože přinutit kočku baštit dietně..no je to jako u lidí...moc se jim nechce.Jsou už plemena koček,která mohou samozřejmě vážit daleko více,ale jsou k tomu určitě vybavená,mají jak délku,tak výšku a tedy i váhu jinou než kočky domácí.Je to můj názor,nemusí být pravdivý....:-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2011 12:11 ® jarmila58 [60] – Vaha
Dobry den, existuji nejake tabulky nebo neco jako prumer vahy kotete-kocky v urcitem veku? Dekuji Jarca

Zpět na obsah sekce Výživa Přidat reakci • Zobrazeno 163x

© KOCICI.NET - http://kocici.net/forum/192-vaha