0 06.09.2011 08:35 Anonym - Polodlouhosrsté – Ledviny a mocove cesty
Ahojky, zkracene,
mam 2 kocky stare 6 a 7 let celou dobu byly zdrave i na whiskasu granulich a (mladsi nezere kapsicky) to co dostaly od nas popr. ukradly z linky jen
byly hubene asi 3,5 a 3,7 kg tak jsem jim zacala kupovat zelenou purinu wan a perfect fit in home obe pribraly asi o 0,5kg a pak ta co byla vzdycky
tlustejsi si zacla vytrhavat chlupy na boku a hubnout az najednou mela jen 2,9 veterinar konstatoval nemocne ledviny (po vysetreni moci) ted jsme uz
skoro rok na diete Hils prescription diet s/d nebo k/d, podle toho, jak se to lepsi nebo horsi a uz ma zase 4 kg.Prijde mi ze dokud byly krmene jen
"whiskas a jine podobne granule" byly sice hubenejsi ale zdravejsi pote co jsem je zacala krmit a trochu lepsima sice pribraly, ale jedna ma
nemocne ledviny a pomalinku jde diky diete trochu s vahou nahoru lec za cenu toho ze si ani druha zdrava kocka uz neda nikdy ani zbytek z talire aby
to te nemocne nebylo lito.
Jestli se to jednou vyleci nevim, druha kocka je zdrava a ma 4,3 kg kdyz se vyhriva na slunicku je hehorazne tlusta. Byly krmene i masem a temer nicim
jinym a nepribraly a to vzdy snedly co se do nich veslo.
Ve spatnych chvilkach mi prijde ze je lepsi hubena a zdrava kocka nez vizualne silnejsi lec nemocna s tim ze potrava se jim v zasade jen lepsila
tudiz jsem predpokladala ze bude i zdravejsi .
Snad je pochopitelne co jsem tim chtela rict