Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace KOCICI.NET »

Zacuchaná srst - stříhat?

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Péče o kočku » Péče o dlouhosrsté kočky 

+ přidat reakci
Zacuchaná srst - stříhat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2011 17:06 R - ® smula [492] - PolodlouhosrstéRe: Eliška
no zkušenost s tím nemám, ale asi bych do toho nešel, kočky mají jemnější kůži než lidi, tak aby jste ji nepořezali....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2011 09:56 ® Eliška [15]
Smula ona se na bocích a shora na krku ostříhat nechala bez problémů, ale na břichu si to prostě ostříhat nenechá. Jinak se mi vyvaluje, nastavuje a to že jí u toho ušmiknu kus chlupů ji nezajímá. Tak to zkusíme s mužem dohromady, uvidíme, jestli ji přeperem :-D O to, že to bude mít okousaný mi nejde. Hele a dá se zkusit lidskej strojek na vlasy? Zatím jsem jí vždycky přeopatrně stříhala nůžkama, ale tohle by mohlo bejt rychlejší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2011 21:21 R - ® smula [492] - PolodlouhosrstéRe: Markett
Já osobně nestříhám ale pomalu postupně všechny cucky rozeberu, ale pokud to dosáhne struktury dred, tak holt se musí stříhat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2011 08:41 ® Markett [11] - Polodlouhosrsté – Lepivá tráva
Ahoj náš toulavý kocourek chodí domů s nalepenými travinami na břiše a on, jelikož má dlouhou srst tak se mu to zacuchá až skoro ke kůži takže to vytáhnout nejde.Máme mu to ostříhat nebo něco jiného?
Děkuji za odpověď :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2011 19:52 R - ® smula [492] - PolodlouhosrstéRe: Eliška
stříhat, ale s pomocníky kteří budou držet, jinak si koledujete o malér...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2011 17:14 ® Melisa [34] - Domácí kočkyRe: Eliška
Já bych stříhala, dredy můžou tahat a na břiše nebudou vidět křivé šmikance. A zas jí to doroste už rozcuckované. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2011 15:32 ® Eliška [15] – Zacuchaná srst - stříhat?
Ahoj. Máte někdo zkušenost se stříháním koček? Byla jsem nucena jednu z našich chlupatých potvor vykoupat i přes nerozčesané "dredy" (vylila na sebe odstraňovač nátěrů, takže nebyl čas přemýšlet nad zacucháním) a teď si nechce nechat ostříhat chuchvalce. Mám ji nechat v profi salonu ošmikat nebo se mám pokusit opatrně sama? Dřív jsem jí sem tam cucek ošmikala, ale teď toho je víc, hlavně na břiše kde mi nedovolí na ní nůžkama sahnout. A rozčesat to fakt nejde...

Zpět na obsah sekce Péče o kočku Přidat reakci • Zobrazeno 77x

© KOCICI.NET - http://kocici.net/forum/165-zacuchana-srst-strihat