Prosím o radu
0 17.04.2012 19:26 ® Lilith [72] - Domácí kočky Nejspíš to tak bude. Nebo dokážou kočky vnímat energie (auru) člověka?
Asi mu voněl. Některé kočky nesnáší i vysoký ton hlasu, třeba děti.
0 16.04.2012 15:40 ® Lilith [72] - Domácí kočky Právěže nikdo na něj ani nesahá, on syčí už ode dveří. Pak zvědavě přijde, očichá, drápne a uteče. Ale když přišel plynař měnit
plynoměr, tak byl miloučký, ještě se kolem motal a "kecal" mu do práce.
1 16.04.2012 15:37 ® Bobeška [2083] - Domácí kočky Můj Bobeš I. nesnášel mého syna, snachu a jejich dvě děti celý svůj život. Když mu bylo půl roku přišli na návštěvu s
jednoměsíční vnučkou a Bobeš zvědavě skočil do kočárku. Oba rodiče ho vyhnali a rána také nějaká padla. Potom vždy při každé
jejich návštěvě musel být kocour chycen a zavřen do jiné místnosti, protože je opravdu zle napadal. Tím si vypěstoval ještě větší
averzi na celou rodinu i druhorozené vnouče, že ji po celý život neztratil. Když jsem ho chtěla mít v náručí při jejich návštěvě,
odnesla jsem to pokaždé zlými škrábanci.

jinak to byl nesmírný mazel a pohodář.
Některé kočky nemají rády návštěvy a některé ani členy rodiny. Jednou jsem četla v odborném časopise, že je to nějaký syndrom, ale
nedovedu si vzpomenout, jak se jmenuje. Doporučovali tam, aby návštěva kočku neobtěžovala, nevšímala si jí a kočka pokud bude chtít, tak
přijde sama.
nenechajte návštevu hladkať ho načo keď mu to nerobí dobre?
0 14.04.2012 20:40 ® Lilith [72] - Domácí kočky Pak máme ještě jeden problém. Pokaždé, když přijde návštěva je Anubis agresivní, syčí, vyjíždí na ně. Jakmile odejdou, je to zas
mazlivec. Chudáci návštěvníci si ho nemůžou ani pohladit, aniž by schytli plno drápanců a kousanců. Co s tím??? Vodit víc
"obětí" ve formě návštěv?
Starší reakce
Opakování je matka moudrosti, proto doporučuji důslednost, jinak nepomůže nic.
0 08.04.2012 13:28 ® Lilith [72] - Domácí kočky Ono stačí zvýšit hlas nebo se na něj škaredě podívat a už ví, že je zle, že leze kam nemá. Jenže to je na nic, potřebuju aby tam nelezl
vůbec. Nějaké noviny, výprasky apod. na něj neplatí, dokonce mám pocit, že se mu to líbí... může být kocour masochista???
Já noviny a ani časopis také ne, mám je naučené na intonaci svého hlasu. Obzvláště Askas - siamka je velmi vnímavý na můj hlas a slova,
která už dobře zná.
Kočku se dá naučit vše..co je přirozené jejímu chování v přírodě..je jim to
dané..škrábadlo....škrábaní.....záchod..hrabání...měla jsem ve svém životě mnoho koček...říkalo se mi na kopci kočičí máma....tak
jsem si to za ta leta vypozorovala...každá kočka našla v bytě písek....,ale nechci se přít..každý má své zkušenosti....kočky jsou
jedinečné a nepodvolují se nám lidem a proto si koček vážím...

Ja som napísala, že sa to dá odnaučiť ale k tomu samozrejme treba trpezlivosť a musí to robiť neustále celá rodina, ak máte deti aj tie aj
manžel proste všetci. My sme napríklad Maggienku doniesli tak, že v živote nejedla granule iba konzervy, nevedela čo je škrabadlo, nevedela
chodiť na podstielku cikať ani kakať. Teraz po asi mesiaci papá granulky ako divá síce najmenšie od Royal Caninu ale papaá, aj na záchod už
pekne chodí a aj škrabať vie. Mačky sú inteligentné a chápu

to isté robil aj Labka a aj teraz ešte odvráva

ale u nás to pomohlo že sme ho lahko buchli novinami alebo čímkoľvek čo
bolo práve po ruke takže sa dá naučiť
Lilith napsala: Ahoj všem, nevíte někdo, jak odnaučit kocoura skákat na linku? Mám strach, aby se o něco nepořezal
(nechávám na lince nože) nebo neolízal třeba JAR apod. Pokaždé, co ho na lince načapám letí do vany, ale ponaučení žádné, vesele si tam
skáče dál. Už nevím, co s tím. Poraďte prosím... cokoliv kromě "uřež mu nohy a skákat nebude"
A co nenechávat na na lince nebezpečné předměty??
Jo tak řešíme Artušovo (Mikešovo tedy taky, ale ten tolik nezlobí) lumpárny taky. Jenže to dělá znovu a znovu. Novin se sice bojí, jen je
vidí, tak jde dolů, ale za chvilku je tam zas. A ještě je drzej, že si mňoukne, když se na něj křičí aby šel dolů.
Prosím, v žijte se do toho, že to samé co děláte zvířátku Vy, by Vám někdo udělal také. Bylo by to velmi nepříjemné, že? Takže,
vzít roličku novin nebo časopisu a lehce - l e h c e - kočku klepnout, aby věděla, že nesmí na stůl.
no jednoduse, capnu kocura, vrazim ho do vany a demonstrativne ho trochu pokropim vodou. Takze odnaucit se to neda... hmmm... skoda... abych zacala
vsecko z linky sklizet
0 05.04.2012 20:09 ® Majuska [256] - Perské a exotické tak mi máme dve mačičky a nejdú mi ani na stôl a ani na linku, ak ho uvidíš proste mu vynadaj neboj sa on ti rozumie a veľmi dobre len to rob
stále poprípade mi pacni nebuchni po labke on sa trochu zľakne a zíde a ak si zvykne na to, že mu tam je nepríjemne tak to prestane robiť. Ja
by som nezniesla keby mi boli na linke alebo na stole
To se odnaučit nedá...tedy já kočku nikdy nic neodnaučila, přeci jen to není pes....jen jsem nepochopila...to letí do vany....to je jako
co....???....Kulich jen na lince jako doma a sleduje co dělám....a druhý...už to odkoukává a už jsem si zvykla a docela by mně tam chyběl....
0 05.04.2012 19:08 ® Lilith [72] - Domácí kočky Ahoj všem, nevíte někdo, jak odnaučit kocoura skákat na linku? Mám strach, aby se o něco nepořezal (nechávám na lince nože) nebo neolízal
třeba JAR apod. Pokaždé, co ho na lince načapám letí do vany, ale ponaučení žádné, vesele si tam skáče dál. Už nevím, co s tím.
Poraďte prosím... cokoliv kromě "uřež mu nohy a skákat nebude"
6 04.04.2012 23:20 R -
® Askáskovi [4288] - Domácí kočky Mám zkušenost, že skutečně se stává, že kočička nebo kocourek s chutí a dosti rychle sbaští kapsičku a pak pojednou jí promtně vyhodí
mezi nás... takže bych doporučila, takovou dobrůtku tj. kapsičku dát i na 3-4x po chvilkách což lze individuálně vyzkoušet, aby kočička
nezvracela...Hlavně začít s dietnější, aby tak příliš nezatěžovala trávicí systém kočičky.
Důvodů může být několik, typoval bych nač.2
1. podrážděný žaludek po narkóze
2. přejí se
A co ta fotka? Vsichni jsme cekali..
Já to u Kulicha nezažila...tak proto jsem se divila....

)
Cítí tam svůj pach, takže se cítí bezpečně, ale třeba kočky na výstavách běžně spí v záchodech.
To je i nám záhadou????????? I nás by to zajímalo?
Ano, někteří kastráti (kočky i kocouři) sexují, ale už bez následků.
Kastrát by po 2 měsících od kastrace již měl být neplodný.
Po kastraci ještě nějakou dobu raději ne.A jak dluho to by asi věděl "smula".Máme jenom dva kocóry tak jsme to neřešili.Asi by to
mělo být cca 2 měsíce.Na sto procent nevíme.
0 31.03.2012 10:41 ® Majuska [256] - Perské a exotické ďakujem za odpoveď no dobre vedieť

ale tak nech sexuje hlavne, že nebudú mačiatka
Přepis a rada od redaktora "smula":
>Po kastraci hladina hormonů se snižuje cca do dvou měsíců po kastraci.<
Nebojte časem to přejde.Člověk samo nemůže vědět všechno.Budou tu i ostatní kteří poradí.
0 31.03.2012 10:31 ® holisek [2893] - Krátkosrsté a somálské
0 31.03.2012 10:01 ® Majuska [256] - Perské a exotické je možné, že vykastrovaný kocúr chce sex? nemalo by to po kastrácii prestať?
Ahoj, fotku do fóra může přidat kdokoli (bez ohledu na registraci nebo přihlášení). Editovat stávající příspěvek může pouze
přihlášený uživatel. Ale v rámci nového příspěvku může fotku nahrát kdokoli. Kočičí web jako všechny ostatní se chová zcela
samostatně. Prezentace kočičky či kocourka není podmínkou.
http://kocici.net/napoveda/statut
0 30.03.2012 15:40 ® Afim [0] - Domácí kočky – RE:smula
Aha děkuji moc když se tak dívám na internet je tam, že je to přímo pro zvířátka menšího vzrůstu přesně pro nás s Jerrykem

3 30.03.2012 15:38 R -
® smula [492] - Polodlouhosrsté –
Re: Afim udělejte si silnější roztok hypermanganu a potírejte, ale pokud je něco skvělého na hojení ran, je to mastička ALAPTID.
hlavne sem daj fotku aby sme videli aspoň ranu a potom ti asi lepšie budeme vedieť poradiť
0 30.03.2012 14:02 ® Afim [0] - Domácí kočky takže vše je úplně jinak. babička byla v lékárně a tam jí řekli(shodou okolností má cukrovku a má doma jodovou tinkturu) že ten Betadone
obsahuje hlavně jod a že to můžeme klidně potírat i tou jodovou tinkturou, ale já nevim protože jsme zrovna minulý týden ve škole učili,
že jodová tinktura a obecně jod by se měl dávat pouze jako třeba na potírání kůže a nikdy!! by se neměl dávat do otevřených ran
protože by působil jako kyselina= žíravina a bojím se, aby to neměl třeba moc otevřené ještě přidám tu fotku. Mám do toho jít a
risknout to?

D9ky za rady
Je třeba se zaregistrovat s novou kočičkou nebo kocourkem, lze i bez nich za předpokladu, že jste řádně přihlášen např. na rybičkách,
či skalkách apod.
Já jsem byla přesvědčená, že i k psaní sem, musí být registrace a ono ne???
3 29.03.2012 21:24 ® holisek [2893] - Krátkosrsté a somálské Já si myslím, že fotky nahrávají ti, co mají registrovaný profil.
Já mám pocit, že ze začátku se tady nějak muselo žádat o povolení administrátora k nahrávání fotek a musel být člověk registrován.
Ale jsem tu dlouho a je dost možný že si to pletu se stránkama o rybičkách. Tak nechci kecat.
Fotka ...procházet..vybrat,,,nahrát a je to.....

0 29.03.2012 19:36 Afim - Krátkosrsté a somálské Chtěla bych se zeptat...... jak sem přidám fotku?

díky moc
[1] 2 3 4 5 
Zpět na obsah sekce Chování koček • Přidat reakci • Zobrazeno 1501x