Opožděné očkování
Kotě každopádně očkovat, zvlášť když nevíme odkud přišlo. Do pěti let by se mělo očkovat každoročně.
Chápu že Maruška má špatnou zkušenost, ale odrazovat od očkování u koťat je nezodpovědnost.
Jako určitou prevenci nechat zvlášť očkovat proti vzteklině a zvlášť vakcinaci.
Já bych taky neočkovala.Doktor mě řekl,že pokud je kočka jen doma,tak je to zbytečné a pokud je starší pěti let,tak už vůbec ne.Mám i
zkušenost od lidí kteří adoptovali venkovní kočky,někdy jsou doma,někdy venku a neočkují.Kočky jsou naprosto zdravé a nic jim
není.kdybych věděla co mě čeká po očkování,tak bych už nikdy neočkovala.Mám jen domácí kočky.
Záleží na typu vakcíny, některé mají delší působení než je u nás stanovená lhůta pro očkování. Maximálně ho veterinář
přeočkuje...
0 29.05.2011 21:33 lucifirekzraje - Polodlouhosrsté – Opožděné očkování
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Dnes jsem měla v krámě zajimavý dotaz. Pani získala nějaké koťátko - dostala k němu i očkovací
průkaz,ale zjistila, že mělo jít na druhou vakcinaci už před půl rokem. Nevěděla jsem co ji na to odpovědět, tak jsem ji radila ať jde k
vetovi. Bohužel ani nevím co proti čemu to bylo. Ale dle mého názoru to nevadí ne? Pokud ho nechá očkovat až nyní?
Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Přidat reakci • Zobrazeno 72x