Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace KOCICI.NET »

útočení/strach

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Chování koček » Poruchy chování 

+ přidat reakci
útočení/strach
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2011 21:01 R - ® smula [492] - PolodlouhosrstéRe: Mejla
Na toto téme tu již bylo několik příspěvků, zkuste si pročíst diskuse
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2011 10:01 Mejla - Polodlouhosrsté – útočení/strach
Roční, ještě nekastrovaný kocour domácí kočky.
Někdy jakoby ze hraní, někdy jen kvůli tomu, že ho vezmu do náruče, někdy bez zjevné příčiny, začne na mě útočit. Na nohy, na ruce, někdy i kvůli tomu vyskočí do výšky. kolikrát jsou to jen náznaky nebo odlehčené útoky, nekousne plnou silou, ale někdy když se to víc vyhrotí to jde i do krve a kouše snad i naplno. Problém je že když ho hlasem varuju jako že né, tak se sice někdy zastaví ale ještě víc ho to vydráždí. Pokud se k němu otočím zády nebo jako že chci odejít, téměř vždy zaútočí, v podstatě útočí ze zadu. Někdy to udělá jednou a dost ale někdy ho ta nálada drží déle. Sám od sebe toho vetšinou nenechá. Hlasem to de zvládnout jen někdy.Pokud jsem ho při útoku chytil a zvedl za kůži na krku, vynadal a pak pustil, pokaždé ho to ještě víc vydráždí a snaží se mě napadnout znova a silněji. Je ale vidět že bojí... Snažím se to teď řešit buď ignorací, nebo zavřením kocoura do jiné místnosti. To se ale bohužel neobejde bez toho aniiž bych ho musel chytit = má strach = situace je vyhrocenější.
Poraďte optimální řešení! Proč to dělá?

Zpět na obsah sekce Chování koček Přidat reakci • Zobrazeno 234x

© KOCICI.NET - http://kocici.net/forum/132-utocenistrach