Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace KOCICI.NET »

Jak podat léky???

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Zdraví a nemoci » Infekční nemoci 

+ přidat reakci
Jak podat léky???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.03.2012 08:07 ® Liba [10] - Polodlouhosrsté – Aplikace tablet
Já když jsem potřebovala do Jinxe dostat tabletku, tak jsem si ho zabalila do deky, že z něho byl jenom takový kokon s hlavičkou a pak jsem mu otevřela tlamičku a prášek strčila co nejdál do tlamičky. Pak jsem mu tlamičku držela zavřenou a čekala až polkne. Je dobré mu při tom hladit krk. Rychleji polkne. Tohle jsem aplikovala i na kočičku mojí maminky a šlo to dobře. Liba :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.03.2012 03:21 ® hanka123 [26]
Hani, jedna naše kočička nespolkne prášky za pomoci žádné zde popsané metody - klidně je vyplivne i po delší době...U ní používáme metodu tří mučitelů - jeden ji drží a páčí tlamičku, druhý hází prášek co nejvíc dozadu a třetí do tlamičky hned nalije ze lžíce trochu vody. Ale pozor na množství vody, aby se kočička nekuckala, příště by se víc bránila. Takže tak max. třetinu lžíce, radši i míň, někdy stačí neplná lžička.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 21:15 ® Piky [979] - PolodlouhosrstéRe: Hanka
Přidám svoji zkušenost. Nejlepší je asi ten injekční způsob, ale je to zdlouhavé. U nás funguje nejlépe, chytit, jak popsal Smula, otevřít tlamku, tabletky hodně dozadu do krku, rychle sklapnout, držet zavřenou tlamku a lehce hladit krk, jako huse když se vykrmuje. Málokdy se to nepovedlo. Teď takhle "krmím" přítelovu kočku, dostala 2tbl. jednoho léku a čtvrtku ATB k tomu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 10:35 Lenka.. - Polodlouhosrsté
Hanko..my měli taky noroclav a máme dvě kočičky....oběma jsme je musely dávat dvakrát denně...Dávaly jsme jim to třeba syrové masíčko..kousek a prášek tam vecpat...nebo syrové srdíčko...taky jen kousek,jen takový kousek,aby ho hned spapkaly...Neměli jsme žádný problém:-) Nikdy ho nevyhodily a nenašly:-) Jen se stalo,že nechtěně jim to vypadlo:-)
A chtěla sem se Vás zeptat,nemáte někdo zkušenost s baktérií Pasteurella? On náš kocour jí má....bral atb a žádné nezabraly...bral Noroclav-zabral...ale už to má zase ...rýma prská a už to chytla druhá kočička:( Děkuju za odpovědi....

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2011 20:14 ® holisek [2893] - Krátkosrsté a somálské – Re: smula
V podávání léků injekční stříkačkou přímo do krku máme dobré zkušenosti, kocourovi se to moc nelíbilo, ale výsledek byl vynikající ;-) My jsme také měli antibiotika podávaná injekcí do zadní nožky s působností 1 týden a zabrala. ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2011 19:59 R - ® smula [492] - Polodlouhosrsté – Re: Hanka
Dobrý den

nevím jestli je to ten růžový prášek, ale pokud ano, lze ho dobře rozpustit ve vodě a podat inj. stříkačkou. Sednout na zem, kočku mezi kolena zadkem k sobě, zespoda zvednout hlavu pod bradou a pomalu vstříknout do krčku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2011 16:33 Hanka - Polodlouhosrsté – Jak podat léky???
Dobrý den, mám kočičku nalezence, jako maličká byla hodně nemocná, což se projevuje stále na její nízké imunitě. Nyní máme už skoro dva měsíce rýmu, čistíme čumáček. Nelíbí se mi, že jí to neustále trápí, v nocí slyším jak špatně dýchá a píská čumáčkem. Byli jsme na veterině a pan doktor nám předepsal antibiotika Noroclav 50 mg 1 a 1/2tbl 2x denně. Doma jsem zjistila, že nebude tak úplně snadné je podávat a tak se chci zeptat - máte zkušenosti jak kočičáka "oblbnout" a vnutit mu bez násilí léky? Dát do pamlsků? Neznechutím jí je tím? Prosím poraďte, určitě máte více zkušeností. :-)

Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci Přidat reakci • Zobrazeno 631x

© KOCICI.NET - http://kocici.net/forum/123-jak-podat-leky