Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace KOCICI.NET »

Kastrace venkovního kocourka

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Zdraví a nemoci  

+ přidat reakci
Kastrace venkovního kocourka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2011 18:38 ® Danila [6]
lucifirekzraje napsal: A ještě jeden dotaz :) Pan Vet ještě mluvil o nějaké pastě, která ovlivňuje PH v moči :) Víte o co jde?

Jde o pastu k okyselení moči, například METHIGEL od firmy Vétoquinol,nebo UROPET.Používá se jako prevence tvorby močových kamenů.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2011 20:03 Maruška Re: lucifirekzraje
Jo a pak to vyperte usušte a máte to na příště
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2011 14:47 lucifirekzraje Re: Maruška
super :-) Děkuji za radu se tam pro to budu muset zastavit :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2011 20:16 Maruška Re: lucifirekzraje
Není problém.Teď jem brala u kočky taky.Na veterině se prodávají takové speciální granulky a je u toho pipeta a zkumavka.Záchodek vymejte nasypte granulky.Pak to nakloníte a pipetou krásně odeberete moč.Já vím,že ráno vždy chodí,tak jsem zvládla i první ranní.Jde to opravdu super
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2011 13:43 lucifirekzraje
A ještě jeden dotaz :) Pan Vet ještě mluvil o nějaké pastě, která ovlivňuje PH v moči :) Víte o co jde?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2011 13:33 lucifirekzraje
Já mám tako dotázek :) Když jsme dnes nechali kocourka vykastrovat tak mi pan Vet řekl, že by chtělo jednou ročně nechat udělat rozbor moči. Můžete mi někdo poradit, jak tu moč od kocoura získat :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 17:29 ® Vini [10] - Domácí kočky
Jo ve dvou letech je to tak akorát, neboj, až ho necháš kastrovat, nech ho chvilinku doma aby se zotavil a pak může zas běhat venku jak se mu bude líbit, hl. je že se ti pak nikam nezaběhne jako to dělaj kocouři, který kastrovaný nejsou, kolikrát se stává že se pak už ani nevrátěj...a s péčí neměj strach, nic na tom není, my máme kastrované všechny naše miciny - 2 kocoury a 1 kočku a je to úplně v pohodě a dobře spolu vycházejí a přitom taky žijí celoročně venku..:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2011 18:26 Maruška - Domácí kočkyRe: Aduš
Samozřejmě,že se může kastrovat.U kocourů čím později tím lépe.Mají úzkou močovou trubici a naopak ,když se vykastrují brzo,tak mají problémy.Prvního kocourka jsem kastrovala ve dvou letech a bylo to v pohodě.Co by se jako mělo stát? Druhého v roce a půl.Kastrace je vždy dobrá i když je později.I se tím zamezí nekontrolovatelnému množení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2011 08:44 Aduš - Domácí kočky
Ahoj mám problém.Mám 11 měsíců staré 2 kocourky.Teď se k nim přitoulal další kocourek asi tak 4 měsíce starý.Jeden kocour už toho malého přijal ale ten druhý pořád ne a ne a to už je tady to kotě týden.někdo mi říkal, že si třeba někdy ty čičiny už vůbec nezvyknou a že potom tím řešením je jedině kastrace.A když jsem se dočetla jaké to má příznivé účinky, že ty kocouři se netoulají a tak často se neztrácejí tak jsem se rozhodla, že je asi vykastruji.Ale jsou celoročně venku takže vůbec nevím jak probíhá kastrace a potom ta péče jsem slyšela že je docela náročná a navíc nevím vůbec jestli se ta kastrace může provádět teď, když jsou kocouři skoro rok staří.předem děkuji za radu :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2011 22:44 R - ® smula [492] - Polodlouhosrsté – Re: jaji1nka
Hladina hormonů se snižuje cca do dvou měsíců po kastraci, tak vydržte
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2011 09:06 jaji1nka - Polodlouhosrsté – Kastrace venkovního kocourka
Dobrý den
ZAchránili jsme kocourka.. Doma jinak vlastníme už jednoho koucoura a fenku... A chtěla bych se zeptat ,záchránili jsem venkovní kočku,která byla marod,tak jsme si ji vzali domů .. Měl chřipku atd.... Pak jak se uzdravil začal mrouskat zjistili jsme,že mu je rok... Tak co se uzdravil a počkali jsme měsíc,tak jsme ho včera nechali vykastrovat...

Nevím zda to jsou projeví hormonů než vyprší.. Ale co ho máme vykastrovaného dneska je čilí ,chodí po bytě a pak najednou skočí na kocoura kousneho na záda a jako by ho obskakoval... Nevíte co to může být,myslíte,že to pak z něho vyprší.. ,,jinak nikdo to nedělal´´ Děkuji

Kastrovat jsme ho nechalu včera a dneska už se probral..

Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci Přidat reakci • Zobrazeno 451x

© KOCICI.NET - http://kocici.net/forum/120-kastrace-venkovniho-kocourka