Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace KOCICI.NET »

kúsanie a škrabanie

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Chování koček » Poruchy chování 

+ přidat reakci
kúsanie a škrabanie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2011 10:23 Maruška Re: Inky
Tak šup k lékaři a neotálet.Může to být opravdu vážné.To asi hormony nebudou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2011 18:30 ® Inky [8] - Domácí kočky
asi áno všimol som si že má výtok z očí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2011 11:37 Maruška - Domácí kočkyRe: Inky
Já bych tedy s ní navštívila lékaře.Může to být i vážnější problém,nebo jen hormonální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2011 16:27 ® Inky [8] - Domácí kočky
ahojte zase mám s duťou problémy, začalo sa to tým že otehotnela po dlhom čakaní sme sa tešili na mačiatka no ako sa ukázalo duťa porodila no mladých nikde, po čase sa z tejto straty dostala. No teraz v posledných týždňoch bádam zmenu správania duťa zmenila farbu srsti z hnedej na žltú, schudla je agresívna ( nedá sa zobrať ani na ruky) a taktiež ma stále stiahnuté zrenice , niekedy neverím že je to ona, neviete mi poradiť čo tu zmenu spôsobilo?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.05.2011 23:01 ® Zdenka [108] – Jana
Fotka k příspěvku
No, je to těžké, ale kočka je nad vámi ve smečce? Proč, to může mít různé příčiny? Musíte jí ukázat že vy jste vůdce smečky!!! A to přesně jak popisují níže, zvednout za kůži za hlavou, do úrovně vašich očí, držet, prskat na ni, a to opakovat pokaždé když chce nečekaně za útočit. Nesmí poznat strach. U nás to doma také náš kocour zkoušel- u mně nemá šanci-přestal na mně útočit po prvním aktu, který jsem mu opětovala, od té doby si sním můžu dělat co chci? V klidu ho držet, kdykoli chci já a ne on? Stříhám mu drápky ( nesnesl to od nikoho ), a je úplně v klidu, a mazel naší rodiny. Nikdy ho netrestejte ranou!!! Opravdu maximálně postříkejte vodou. Je to těžké ale držím palečky ať to zvládnete ale musíte být v tomto opravdu důkladní? Zdenka :)

Reklama

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.05.2011 16:08 R - ® smula [492] - PolodlouhosrstéRe: Jana
No příčin může být několik.
- buď je kočka nevydováděná, pak doporučuji hodně hraní (nebo kamaráda)
- agrese jako taková,tam pak je to složité, kočka může reagovat agresivně i třeba na pach (voňavka),
zvuk a pod.
Chce to vysledovat příčinu.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.05.2011 13:01 Maruška - PolodlouhosrstéRe: Jana
No je to dost neobvyklé chování.Netrastala jste ji někdy,nebo nemá nějakou špatnou zkušenost.Jakmile se začnou veškeré kočkovité šelmy tresta,tak jsou značeně agresivní.Stačí třeba jen zvýšit hlas,tleskount,nebo na ni cáknout vodu.Možná to dělá ze strachu.Máte ji od mala?Zkuste jí něčím zaměstnat a než zhasnete,tak jí třeba tahejte nějakou šňůrku.Možná by pomohla další kočka k ní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2011 07:02 Jana - Polodlouhosrsté – Mišpulka
Mám 3 letou kočku, je velice agresivní, zničehonic jde kolem a kousne mě do nohy a toi takovou silou, že rána krvání, jsou tam díry po jejích zubech a dokonce jsem jednou skončila na antibiotikách, protože rána dlouho hnisala. Navím večer když vlezu do postele a zhasnu, tak po mě skočí a tlapkou mi dá do obličeje ránu. Ostříhat jí drápky - to je zcela nemožné, protože vrčí, syčí a kouše. Nechce se mi dávat každé 2 měsíce stovku u veterináře za ostříhání drápků. Poradí někdo co s tím?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2011 16:44 ® nelinka [0] - Domácí kočky
dakujem love love love
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   18.02.2011 17:02 R - ® smula [492] - Polodlouhosrsté – Re: nelinka
v první řadě ostříhat drápky, pokud se zakousne, chytit pevně za kůži na krku, zvednout před obličej, podívat se do očí, zasyčet a pustit na zem - pak chvíli ignorovat. Nebo ho chytit pevně za kůži na krku, přitisknout na zem břichem nahoru, dívat se mu do očí a tak na 10s ho v této pozici nechat - dát mu najevo kdo je vůdce.
Nezapomeňte, že kočka stejně jako pes pozná jestli to myslíte vážně, nebo se bojíte.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 15:45 ® nelinka [0] - Domácí kočky
mám rovnaký problém tone ale vrčanie alebo niečo podobné nezaberá ona začne ešte viac škrabať a hrýzť :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 16:13 ® Inky [8] - Domácí kočky
ok vďaka budem vrčať
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 20:51 R - ® smula [492] - Polodlouhosrsté – Re: Inky
Ahoj

už jsem to někde v diskuzi psal. Ano je třeba dát kotěti na vědomí, že se chová špatně.
Můžete buď na kotě silněji fouknout, nebo na něj silně zasyčet či zavrčet a odložit ho na zem.
Já úspěšně používám vrčení (když jde do tuhého), syčení doprovázené vztyčeným ukazovákem
a hlasité mlasknutí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 14:42 ® Inky [8] - Domácí kočky – kúsanie a škrabanie
Fotka k příspěvku
ahojte mám 4 mesašnú mačičku duťu , ktorá keď ju zoberiem na ruky neustále hryzie a škriabe už mám také dorańané ruky , čo mám robiť mám ju potrestať ?

Zpět na obsah sekce Chování koček Přidat reakci • Zobrazeno 966x

© KOCICI.NET - http://kocici.net/forum/119-kusanie-a-skrabanie