mainská mývalí-kastrace
0 25.02.2011 12:15 Maruška – Re: mona
Určitě kastrovat v dokončení vývoje a pohlavní dospělosti.Jinak jsou sklony k močovým problémům.Kočky jsou na tom trochu lépe,ale
kocourci mají užší močovou trubici a proto má být dokončen pohlavní vývoj.
Starší reakce
1 31.01.2011 20:54 ® holisek [2893] - Krátkosrsté a somálské – Re: mona
Mám zkušenost s kastrací perského kocourka, kterého jsme nechali vykastrovat asi v 10 měsících, protože opravnu značkoval kde mohl, pak už
nebyly žádné problémy. V současné době mám dva britské kocourky - Brutuse (17 měsíců) a Matýska (5 měsíců). Brutusek zhruba v 1 roce
nám neznačkoval, jenom se mstil, že čůral na křesla a někdy i do postele. Zakoupili jsme kočičí feromony a situace se částečně zlepšil.
Zhruba ve 14 měsících se mu ucpaly močové cesty, musel podstoupit vyčištění v narkoze. Společně s veterinářem, jsme usoudili, že situace
vznikla ze stresu a pořídili jsme mu o malého kamaráda. V současné době se mají moc rádi, i když se občas poperou, tak jsou oba v pohodě a
neznačkuje ano jeden.
0 31.01.2011 13:28 mona - Krátkosrsté a somálské – Re: Danila
No právě,že názory se liší a proto se ptám,já osobně si myslím,že kočka či kocour by se měli kastrovat až budou mít plně vyvinuté
pohlavní orgány,kastrovat ve 3 měsících mi přijde jako naprostá blbost-samozřejmě se mohu mýlit.Měla jsem perskýho kocoura,kterého jsem
nechala kastrovat kolem jednoho roku a to z důvodu značkování,jelikož ted puch nešel prostě vydržet.Znám pár lidí co mají v bytě kocoura
a kastrovat ho nenechají,protože si myslí,že by se mu změnila osobnost a potlačili by tím přirozené pudy.Já s tím nesouhlasím,přijde mi
to tak trochu týrání,když toho kocoura mají jako mazlíka.Pokud by to byl chovný kocour to je pak jiná.Obdivuji,že vůbec vydrží to hlasité
mnoukání a značkování.Nikde jsem se nedočetla,kdy nechat kastrovat mainskou mývalí,protože dospívají dýl jak 3 roky...ale uživatel smula
mi poradil a rozhodla jsem se,že to odložím co to půjde,dokud neuvidím náznaky značkování.Samozřejmě uvítám další názory
0 30.01.2011 21:43 ® Danila [6] – Re: mona
Ty názory se opravdu nesmírně liší dokonce i veterináři se nemohou zcela shodnout...
Nejnovější studie tvrdí, že brzká kastrace nemá vliv na pozdější potíže např. s močovými cestami..V USA kastrují kocoury již ve
třech měsících......
Názor, že kocour se má kastrovat až v roce je druhým extrémem - žít v bytě s někastrovaným značkujícím kocurem se téměř nedá...
Obecné rozumné doporučení je kastrovat kocoura ve chvíli, kdy začne značkovat - což je individuální

Jedním z důvodůje,že někdy
může dojít k tomu, že se ze značkování stane zvyk, který neodstraní ani kastrace...
Tal si to přeberte
0 29.01.2011 22:53 R -
® smula [492] - Polodlouhosrsté – Re: mona
No jde o to že nekastrovaní velmi rádi šikanují kastráty, ale pokud je stav kocour - kočka, neměl
by být problém.....
0 29.01.2011 21:37 mona - Polodlouhosrsté – Re: smula
no snad nééé,jelikož mam kočku domácí a kotě bude brzy větší než on...bylo by to nemilé
0 29.01.2011 21:37 mona - Polodlouhosrsté – Re: smula
no snad nééé,jelikož mam kočku domácí a kotě bude brzy větší než on...bylo by to nemilé
0 28.01.2011 21:56 R -
v tom případě také pozor na pranice...
0 28.01.2011 21:51 mona - Polodlouhosrsté – Re: smula
Děkuji za radu.Kocourek není vhodný do chovu a na výstavy s ním jezdit nebudu.Zřejmě počkám do té doby než začne značkovat,protože již
v bytě jednoho kocourka(kastrovaného) mám,tak vím,že ten zápach nejde ignorovat.
1 28.01.2011 21:14 R -
mno jde o to jak bude kocourek velký, jak správně uvádíte vývoj mainské končí až kolem 4 roku, stejně tak britské či kartouzké. Nejde o
dospělost - ta je již kolem roku a půl. Jde o typické kocouří rysy, tzv. kocouří tvář, velikost hlavya celková mohutnost.
Ale vzhledem k tomu, že kocouři kolem jednoho roku začínají značkovat, je to pak problém vydržet.
Pokud by byl tedy kocour opravdu špičkový (což na mazla asi nebude), nebo pokud s ním budete jezdit
na výstavy, pak se vyplatí počkat. Jinak bych volil kastraci v dospělosti - t.j. po roce a půl...
0 28.01.2011 19:42 mona - Polodlouhosrsté – mainská mývalí-kastrace
v únoru si přivezu kocourka mainské mývalí,jako mazlíka ho nechám kastrovat ale zajímalo by mne kdy je ta správná doba,četla jsem různé
názory,někteří radí kolem jednoho roku,kdy už je kocour dospělí ale mainské dospívají až kolem 3 roku co myslíte vy?
Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Přidat reakci • Zobrazeno 676x